LOMDD

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

LOMDD

Pelipäivät

Seuraava peli: ???


Sopivat pelipäivät viikolle 4.10.—10.10.
Ma Ti Ke To Pe La Su
PJ
Toivoton
Marko
Ossi 0 0 x x e 0 0
Viktor 0 e x x x e x
Pelaaja 5

"X": sopii (yli 85% todennäköisyys, että sopii)

"0": ei sovi (alle 20% todennäköisyys, että sopii)

"E": ehkä (20-85% todennäköisyys, että sopii)


Vapaaehtoisia täsmennyksiä päivien sopivuudesta

PJ: Turuus kuulemma

Toivoton:

Marko:

Ossi:

Viktor:

Pelaaja 5:


Hahmot

Hahmot saa laittaa wikiin, jos haluaa. Siitä voi olla se hyöty, että pelinjohtaja keksii helpommin juttuja, jotka liittyvät hahmoon. Muutenkin PJ:n kanssa "kaaostelu" on suotavaa, sillä se varmistaa sen, että kampanjassa tapahtuu juttuja jotka ovat merkityksellisiä pelaajalle/hahmolle. Pakko ei tietenkään ole.

Esimerkkihahmo

Toivottoman toivottomia hahmosäätöjä

Hahmojen luontiohjeet löytyy täältä (House rulet kohdasta).

Uskonto

Uskonto on suuressa osassa ihmisten arkielämää. Käytössä on käsin tehty pantheon.

On muotia olla uskomatta jumaliin (tässä maailmassa papeilla on vain harvoin käytössä magiaa, joten jumalaankaan uskominen ei tunnu niin "tarpeelliselta"), mutta se ei ole vielä kovin yleistä. Tämä on voimassa vain ihmisten keskuudessa.

Ihmisten jumalat
Kääpiöiden jumalat
Haltioiden jumalat
Muut jumalat


Kirkko-organisaatiot

Magia

Magia on harvinaista ja vain erittäin harvojen herkkua. Maagisia esineitä ei myydä missään. Ne ovat lähes mittaamattoman arvokkaita ja legendaarisia. Maailmassa on käytössä Faerunista lainattu Kudelma ja Varjokudelma (ilman sitä ylläpitävää jumalaa). Myös "raaka" magia, eli Spellfire on olemassa. Ihmisten keskuudessa on vain joitain tunnettuja magiaa osaavia (ks. kuuluisat NPC:t) ja joitain piilossa pysytteleviä. Joillain roduilla magian osaaminen on yleisempää.

Kosmologia

Käytössä on yksinkertaistettu ja muokattu versio vakiokosmologiasta. Päätaso on edelleen Materiaalitaso, sitä ympäröivät standardit Eetteri, Astraali ja Varjotaso. Astraalitaso johtaa kaikkialle. Reitti ulkotasoille löytyy tasolta nimeltä Alamaailma (eli Kuolema, Deadlands). Ulkotasoja on neljä: Ylitaivas (hyvä), Limbo (kaaos), Hades (paha) ja Mechanus (laki). Näistä jokaisessa on vain yksi layeri (eli siis ei layereita ollenkaan). Kosmologiasta löytyy myös tavalliset sisätasot, eli Maan, Ilman, Veden, Tulen, Positiivisen Energian ja Negatiivisen Energian elementtitasot. Näiden kaikkien ulkopuolella on Far Realmit, joista voi löytyä ihan mitä vain (usein omituista). Mikään taso paitsi Astraali ei tosin ole äärettömän kokoisia.

Ylitaivas yhdistää piirteitä kaikista vakiokosmologian hyvista ulkotasoista. Se on mukava paikka, josta löytyy kaikki kiva mitä ikinä voit toivoa. Ylitaivaaseen pääsee vain Alamaailman kautta.

Limbo. Puhdasta kaaosta. Limboon pääsee vain Alamaailman kautta.

Hades. Harmaat erämaat, joilta löytyy portit Syöveriin (demiplane) ja Helvettiin (demiplane). Hadeksessa devilit ja demonit taistelevat verisotaansa. Hadekseen pääsee vain Alamaailman kautta. Syöveri ja Helvetti ovat kuten kirjoissa kirjoitetaan.

Mechanus on leijuvien saarien muodostama taso. Jotkut saaret ovat kiinni toisissaan putkilla ja/tai ketjuilla ja jotkut leijuvat vapaasti. Mechanukselle pääsee vain Alamaailman kautta.

Alamaailma koostuu kahdesta layerista. Ensimmäinen on suuri virta, joka johtaa portin (vesiputouksen) kautta harmaille tasangoille, jonka keskeltä löytyy Kuolleiden Kaupunki, jossa Opas tuomitsee kuolleet (Pohjolan ihmisten mukaan) ja lähettää heidät eteenpäin oikealle ulkotasolle, tai mihin vain katsookin heidän kuuluvan. Alamaailma yhdistää kaikki ulkotasot. Suuri virta on paikka paikoin syvää ja virtauskin vaihtelee. Siellä vaeltaa jonkin verran olentoja, lähinnä ruumiittomia epäkuolleita. Tältä layerilta on vielä helppo päästä takaisin Astraalille, mutta jos antautuu virran vietäväksi ja joutuu tasangolle, homma vaikeutuu huomattavasti. Vesiputousta ylös uiminen nimittäin ei ole helppoa.

Paimenen (Oppaan) tuomioissa pahuus ja hyvyys voittavat aina kaaoksen ja lain. Samoin pahuuden ja hyvyyden voimat ovat aina voimakkaampia kuin kaaoksen ja lain. Kaaos ja laki ovat vain keinoja joilla saadaan aikaan pahuutta tai hyvyyttä.

Materiaalitasolta ei voi koskaan poistua fyysisesti, mutta sinne voi kutsua ulkopuolisia olentoja kyllä paikalle ihan fyysisestikin. Ulkopuolisia ei poistumissäännöt koske.

Kalenteri

Kalenteri on samanlainen kuin meidän omassa oikeassa maailmassamme.

Tärkeitä juhlapäiviä

 • Keskitalvi (31.1.), lähinnä varakkaiden/aatelisten juhla. Isot syömingit jossain.
 • Auringon juhla (21.3. kevätpäiväntasaus), Soihdunkantajan mahti on viimein voittanut ja aurinko voittaa pimeyden (eli Varjon)
 • Keväänjuhla (31.4.), koristellaan kukilla joka paikka
  • Maaäidin uskonnollinen juhla
 • Keskikesän markkinajuhla (kesäkuun viimeinen viikonloppu)
  • Ei erityisesti uskonnollinen juhla, mutta Rakentajan ollessa käsityöläisten ja vastaavien jumala, hänen merkityksensä korostuu hieman normaalista. Tällöin pidetään suuret markkinat isoimmissa kaupungeissa, joihin matkustaa paljon väkeä pienistä kaupungeista.
 • Sadonkorjuujuhla (kun viljasadot on korjattu, ajankohta vaihtelee)
 • Kunnian juhla (21.9.), Suojelijan kunniaksi tehdyt teot (sodissa lähinnä) listataan ja niitä juhlitaan
 • Pimeä yö (11.11.) perinteinen pimeä yö, kun luntakaan ei vielä ole (ainakaan paljoa)
  • Muistellaan kuolleita esi-isiä ja sankareita
  • Oppaan uskonnollinen juhla
 • Uuden alun juhla (24.12.), Kaikki menneet vääryydet unohdetaan, ratkaisemattomat (ja rankaisemattomat) rikokset unohdetaan (periaatteessa).
  • Rikollisuus painottuu loppuvuoteen ja kaikki "näyttävät" rikokset tehdään juuri tänä iltana
 • Uusivuosi (31.12.), uusi vuosi, uudet kujeet
  • Aikaisän uskonnollinen juhla

Muuta

 • Kevään veronkanto (Keskikesän juhlaa seuraava viikonloppu). Aateliset keräävät rahvaalta puolen vuoden verot (viljaa, rahaa, mitä ikinä)
 • Syksyn veronkanto (Lokakuun ensimmäinen viikonloppu). Aateliset keräävät rahvaalta puolen vuoden verot.

Alasivut

Maantiede
House rulet
Historia
Tärkeitä NPC henkilöitä
Ekonomia

Vanhat jutut

Gerður Grímólfur Kiral "Käenpoika" Lady Sherana Zara, nuori parantajanainen Justus Roobertinpoika (kuollut) Seikkailijamme sekaantuvat Talvihovin linnan kuvioihin Kampanjan tapahtumia