LOMDD:Tapahtumat

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

prelude

 • 2.2.2008
 • hahmot saapuivat Karkeamaan pääkaupunkiin Karkeamaahan. Justus ja Zara palkkautuivat Lady Sheranalle vartijaksi ja kamarineidoksi. Gerður ja Kiral ajautuivat kuvioon mukaan, kun Kiral tuli esittelemään Lady Sheranalle liikeideaa. Asiasta keskusteltiin, mm. illallisen yhteydessä. Lady lähti rahoittajaksi
 • Sheranan ollessa Zaran kanssa kaupungilla outo mies yritti käydä Sheranan kimppuun, mutta Sheranan tarttuessa mieheen hän kuihtui silmissä ja lysähti kuolleena maahan. Zara julisti kuoleman sairaskohtaukseksi. Tämän jälkeen Sherana pyysi Zaran mukaan rukoukseen, jolla hillittiin miladyn kirous.
 • liike on kaksiosainen ja monialainen. toisaalta ns "erikoispuolella" hoidetaan kirjojen sekä erikoisten ja kummallisten esineiden vaihtokauppa, kirjojen ja erilaisten tekstien kopiointi, omituisten tekstien tulkitseminen sekä tekstien kääntäminen kielestä toiseen. "jokapäiväisellä" puolella korjataan kattiloita, taotaan hevosenkenkiä, ehkäpä joskus korjataan jokin lyhyt miekkakin. jokapäiväistä puolta varten rakennutettiin talon kellariin pieni paja.
 • eräs hermostunut raggari kävi kaupittelemassa kauniisti koristeltua erikoista puista rasiaa, mutta pakeni sitten uhkaavan kääpiön nähtyään. raggarilta unohtuneesta rasiasta (jossa btw haltiamaisia riimuja) löytyi omituista vaaleaa pölyä.

1. sessio

 • puuterin ja rasian alkemistista tutkimista. ei selviä mitään kovinkaan suurta, kovasta yrityksestä huolimatta
 • sairastuminen: ensin Gerður, myöhemmin Lady Sherana ja Justus. korkea kuume, mynthol-hengitys (haisee samalla tavalla raikkaalta kuin puuteri)
 • Kiralin ja Gerðurin kauppa/paja palaa, ilmeisesti tuhopoltto. rasia ei palanut, vaikka kaikki sen ympäriltä paloi
 • Zara ottaa yhteyttä Valontuojiin, Justus ja Gerður menevät pyynnöstä tapaamaan inkvisiiota Soihdunkantajan kirkolle

2. sessio

 • 1.3.2008
 • Justus tuli hakemaan Kiralin ja Zaran inkvisiittorien luo tutkittavaksi ja parannettavaksi. Synkässä kellarihuoneessa veriseen esiliinaan pukeutunut lihanleikkaajan näköinen mies tutki molemmat melkein alastomina kähmien ja ilman mitään ulkoista efektiä. Kiralin outoihin korviin ja Zaran haavoihin ja puheisiin kirouksesta ei kiinnitetty huomiota. "Tutkimuksen" jälkeen Kiral ja Zara heitettiin kovakouraisesti ikkunattomaan selliin 2:ksi päiväksi.
 • Inkvisiittorit tulivat hakemaan sairastunutta Lady Sheranaa tämän talolta. Inkvisiittorit vaikuttivat luotettavilta, mutta perillä Sherana kahlittiin alasti kuulustelupöydälle, jossa kylmäverinen pääinkvisiittori Ernest kuulusteli, kidutti ja raiskasi hänet. Ernestin käsistä säteili valoa, mutta sillä ei ollut vaikutusta Sheranaan. Tätä jatkui useita päiviä Sheranan mielen pettämättä.
 • Keröyriä ja Justusta kohdeltiin kohtalaisen inhimillisesti, vaikka Keröyr olikin sidottuna.
 • Kahden päivän päästä Valontuojien arkkipiispa ilmestyi paikalle, vapautti seurueen ja pahoitteli tapahtunutta, muttei hänkään osannut parantaa outoa minttukuumetta. Ernest luvattiin teloittaa.
 • Seikkailijat matkustivat pohjoiseen Araost-velhon luo. Matkalla Justus päästi kärsimyksistään kurjan ilmeisesti "auton alle" jääneen haavakko-peikon.

3. sessio

 • Mukava mutta omituisen tuntuinen puolihaltijavelho Araost ei osannut sanoa minttukuumeesta tai jauheesta mitään. Laatikossa luki "puhdista petturuus". Justukselta iskettiin suonta ja Araost halusi verikulhon itselleen tutkittavaksi. Araost suositteli Rapa:ssa asuvaa yrttinoitaa. Kiral ja Keröyr jäivät keskustelemaan privaatisti Araostin kanssa.
 • Alkoi kuumeinen vaunumatka mantereen halki. Paljon ei puhuttu ja Zara hoiti sairaita. Justus oli ajurina eikä suostunut samaan koppiin kääpiön kanssa, tosin jonkin verran syntyi debattia kääpiöiden suhteesta kiviin. Ennen puolitaivalta vastaan tuli huonosti vartioitu kauppakaravaani, joka varoitti rosvoista.
 • Kuninkaansatamassa Lady Sherana halusi pitää matalaa profiilia vanhempiensa varalta, mutta rajasillalla Justus meni kerskailemaan arvoisan Lady Sheranan kunnioittavan tätä siltaa läsnäolollaan, mikä herätti vartijoissa huvittunutta ivaa.
 • Kuumeen edetessä Justus alkoi houria sodanaikaisia muistojaan. Eräänä yönä leirin kimppuun yritti käydä kaksi epävarmaa rosvoa (köyhtyneitä maalaisia). Houreissaan Justus rynnisti miekkaa heiluttaen karjuen "Kuolema kaikille, jotka meitä vastustavat!", ja hakkasi kauhun kangistamalta rosvoparalta pään irti. Seurue päätti yhteistuumin köyttää psykoottisen toverinsa turvallisuussyistä.
 • Rapassa syrjässä asuva ystävällinen vanha yrttinoita "Isoäiti" syötti kalakeittoa, hyysäsi ja vaikutti välinpitämättömältä. Päivien mittaan käytiin kalassa ja outo tauti alkoi parantua vähitellen, vaikka mummo ei tuntenutkaan sitä. Kalareissulla Isoäidin kanssa salama iski Zaraan, mutta tämä selvisi hengissä kärsien yhä sekavuudesta palatessaan mökille. Laatikko ja jauhe tuhottiin.

4. sessio

 • Mummo jutteli henkilökohtaisia Zarasta muiden ryhmäläisten kanssa, ja Zara avautui privaatisti ongella Kiralin kanssa. Lady Sherana intoutui kokkaamisesta, siivoamisesta ja mummon kissasta, joka ignoorasi Kiralin suohon. Mummon suohökkelin rauha vetosi seurueeseen ja lähtöä lykättiin. Yhä salamasta sekavana Zara oli alkanut mutista numerosarjoja.
 • Keröyr oli auttamassa kylän seppää pajatöissä, kun hyvinvarustautunut palkkasoturijoukkio ratsasti paikalle ja vaati kääpiötä mukaansa kyläläisten vahingoittamisen uhalla. Keröyrin yllätyshyökkäys epäonnistui ja hän antautui rosvojen mukaan.
 • Muu seurue lähti Keröyrin perään ja ryöstäjät löytyivät majoittuneena suolle pajukkosaarekkeelle. Kiral ei onnistunut sopimaan ryöstäjien kanssa hintaa Keröyrin vapauttamisesta, joten Justuksen ankarista vastusteluista huolimatta Sherana marssi itsevarmasti neuvotteluihin. Palkkiksilla alkoi heti arvokkaan kaunottaren nähtyään pyöriä alapään neuvottelut mielessä, ja yhden puskaan viekoiteltuaan Sherana vapautti kirouksensa ja imi tästä mehut.
 • Nopeassa yllätyshyökkäyksessä pistoolien paukkeessa Sherana nieli syleilyssään hengiltä kaksi muutakin palkkasoturia Keröyrin kauhuntäyttämien silmien edessä. Justus ja Kiral eivät ehtineet rämpiä suon halki paikalle ja Zara piteli hevosia. Keröyrin sydän oli levoton.
 • Kyläläisille jätettyjen jäähyväisten jälkeen jatkettiin matkaa takaisin kohti Karkeamaata. Mummon outo kissa näytti lyöttäytyneen seurueen mukaan.

5. sessio

 • Kotimatka alkoi. Rauhanmaassa haettiin vaunut. Zara kertoi isänsä merirosvoseikkailuista ja leirinuotiolla kysyi muiden sisällissodan ajasta, jolloin Justus vuodatti inttiläppää. Zara yritti sovitella puhumattomuuttaan Keröyrille, mutta karismallaan kääpiö sai neidon kyyneliin.
 • Keröyr kehitteli teorioita Zarasta ja Justus ei uskonut "kääpiönrakastaja"-tovereitaan näiden vakuttaessa hänen riehuneen ja hourailleen kuumeessa unissaan.
 • Aamulla Keröyr piti tiukkaotteiset ampumaharjoitukset Lady Sheranalle ja Zaralle palkkiksilta saaduilla pistooleilla.
 • Seuraavana iltana leirille saapui palkkasoturi, joka oli Justuksen entinen taistelutoveri. Viinan virratessa toverukset retostelivat sotateoillaan, ryöstöillä ja raiskauksilla. Muut jurottivat. Miesten lastentappomyönteisyys kauhistutti naisia.
 • Puolitaipaleen keskustassa oli mellakka kehittymässä. Viljalaakson kannattajien väkijoukko päästi vaunut lävitseen majatalolle, mutta siten oltiin kahden vihollisjoukon välissä jumissa. Seikkailijoilla (paitsi ehkä Justus) ei ollut halua osallistua kiistaan ja päädyttiin pitämään matalaa profiilia. Kaupungilla alkoi tappelu ja Zara lähti Justuksen kanssa auttamaan haavoittuneita, mutta he eivät päässeet enää takaisin majatalolle, sillä 300-henkinen vihainen väkijoukko oli saartanut sen. Väkijoukon rynnätessä majataloon Keröyr pidätteli joukkiota pistooleilla uhaten ja seikkailijat pakenivat yläkerran ikkunoista loikkaamalla. Kiral onnistui taitavasti nappaamaan hevoset ja seikkailijat odottelivat ratsailla kylän ulkopuolella iltaa ja mellakan laantumista, ennen kuin osa palasi hakemaan vaunuja.


6. sessio

 • Lady Sherana järjesti Karkeamaassa taloutensa kuntoon ja sai kuulla Ernestin kuolemasta roviolla.
 • Vaununpalautusmatkalla Zara jutteli Valontuojien pastorin kanssa ajatusten pahuudesta ja myöhemmin leirinuotiolla kertoi Kiralille unissakävelevän oloisena arkku-unestaan.
 • Koppavassa Keröyr paljasti yllättäen hänellä olevan tapaamisen veljensä kanssa ja palkkasoturien ilmeiseti liittyvän kuvioon. Ansaa epäiltäessä lähetettiin Justus Koppavanmäillä olevaan tapaamiseen Keröyrin ja Kiralin turvamieheksi. Naiset jäivät majataloon odottamaan miesten paluuta ja saivat jutella privaatisti.
 • Koppavanmäillä olevassa "Veristen hirvöiden" valvomassa luolassa Keröyr tapasi mahtavaksi velhoksi kohonneen veljensä. Hän oli ilmeisesti hullu, mutta piti asiat hallinnassaan ja ovelasti yritti ärsyttämällä houkutella Keröyrin vallan tielle. Veli pilkkasi seuralaisia ja halusi keskustella privaatisti Keröyrin kanssa. Justus ei hyväksynyt tätä epäillen petosta ja ryntäsi veljen kimppuun. Veljen loitsima maaginen kivinyrkki murskasi Justuksen ja maan kivet nielivät hänen ruumiinsa. Rosvojen valtahierarkiasta ilmeni epäselvyyksiä ja "Pätkä"-maahinen ei suonut audienssia Matematiikka-olennon luo.
 • Pinnalle palatessaan Keröyr ja Kiral tapasivat lipevän tyylikkään mustan haltian, jolla oli bisnesdiiliehdotus. Tietoja ja vankeja vastaan "300:n sotilaan tiedustelija" lupasi henk. koht. tietoja ja kartan ja paljasti luolan yltävän Uumenalaan asti.

7. sessio

 • Lady Sherana otti tiedon Justuksen kuolemasta raskaasti ja ryntäsi pahoinvoivana kaduille. Huolissaan Zara lähti tämän perään, mutta tuli huomatuksi, eikä milady halunnut seuraa ja poistui vihoissaan. Myöhemmin Geröyr kertoi allapäin pitkän surullisen tarinan veljensä tapaamisesta ja kertoi omasta ja veljen historiasta.
 • Matkalla Koppavan pohjoispuolella Zara luhistui äkkiä tajuttomana ja toverit pelkäsivät hänen kuolleen haavoihinsa. Seikkailijat hakivat neuvottomina apua läheiseltä maatilalta. Sieltä lähdön jälkeen Zara tointui ja kertoi kohdanneensa Ajan ja olevansa ok; jos hän kuolisi kiroukseen se olisi jumalten tahto. Zara kertoi Sheranalle myös oudoista unista ja spontaanisti metsästi jäniksen toverien mielestä koiramaisesti käyttäytyen.
 • Talvihovissa tavattiin velho Araost, joka suoritti maagisen kokeen seikkailijoiden yhteyden kudelmaan havaitsemiseksi. Tulos oli hämmästyttävä; kaikki Zaraa lukuunottamatta olivat magialle herkkiä. Ennenkuulumatonta! Araost lupasi opettaa magiaa kykyjensä mukaan. Opetus alkoi luennolla, varoituksilla ja maagisten tekstien ulkoa opettelulla.
 • Lisäksi Araostin luona Kiral demonstroi omaa magiaansa. Rauhallinen soiton ja sanattoman laulun yhdistelmä lumosi kuulijat. Araost oli erittäin kiinnostunut.
 • Lisäksi Araostin luona Zara uteli yllättäen Araostilta, onko Kiral haltia. Sheranan ihmeteltyä kysymystä Kiral paljasti hänelle suipot, hieman haltiamaiset korvansa.
 • Hahmot suunnittelivat jäävänsä asumaan Talvihoviin pitemmäksikin aikaa. Hankkivat surkean loukon kaupungin rajalta, metsän vierestä. Lisäksi hahmot ajattelivat/toivoivat olevansa tarpeeksi lahjakkaita päästäkseen töihin jaarlille.


8. sessio

18.4.2008

Poppoo asusteli kuukauden päivät yhdessä pienessä hökkelissään (joka ensin porukalla korjattiin asumiskuntoon).

 • Keröyr ilmaisi huolensa talon palamisherkkyydestä, ja muut myöntyivät pitämään vartiovuoroja.
 • Zara suoritti yrttinoidan hommiaan keikkaluonteisesti kaupungilla, Keröyr korjaili patoja toisen sepän nimissä.
 • Kudelmalle herkät aloittivat magiaopiskelunsa.
 • Kiral kävi pitkiä keskusteluja Araostin kanssa, ilmeisesti enimmäkseen magiasta.
 • Sherana yllätti Araostin uudelleen ja uudelleen: hänen etenemisensä magiataidoissa oli ällistyttävän nopeaa.
 • Neljäntenä (fixme please?) päivänä Talvihovissa Sheranan "kannustamana" Zara avautui hämärämiehestä, joka oli vainonnut häntä jo vuosien ajan. Edellisenä päivänä mies oli yllättänyt Zaran kadulla ja vaatinut häntä murhaamaan jaarlin mestarisepän. Zara oli kieltäytynyt ja anonut, että mies jättäisi hänet rauhaan. Nyt kaupungilla liikkui huhuja kuolleena löytyneestä mestarisepästä. Keröyr painosti Zaraa pitkään puhumaan asiasta lainvartijoille, mutta tämä ei suostunut. Parin päivän päästä kaupungin ulkopuolelta oli löytynyt miehen ruumis, joka vastasi Zaran antamia tuntomerkkejä "hämärämiehestä". Myös tästä asiasta liikkui kaupungilla runsaasti huhuja. Ruumis oli erittäin pahassa kunnossa, miltei osissa.
 • Magiaa opiskelevilla oli kärhämää. Kenties opiskeluun liittyvää stressiä purettiin hieman kavereihin.

+ kaapijan hahmoon törmääminen, lounas9. sessio

 • Edellisestä sessiosta kului peliaikaa n. 2 kuukautta, jona aikana hahmot opiskelivat magiaa ahkerasti ja harjoitttivat muutenkin taitojaan. Tänä aikana myös Hatim muutti käytännössä asumaan hahmojen mökkiin.
 • Omituinen uni, jossa Ernest ilmestyi kiusaamaan hahmoja.
 • Varjomurhaajat (oletetut) murtautuivat hahmojen taloon, tappoivat Kiralin ja tulivat itse samalla tapetuiksi.
 • Hahmojen avuksi taisteluun varjomurhaajia vastaan ilmestyi Karl Hohenthal -niminen tyyppi, joka osoittautui varsin päteväksi taistelijaksi. Hän sanoi olevansa jonkun mysteerisen "Ladyn" palveluksessa joka maksaa hänelle hahmojen suojelusta.
 • Seuraavana aamuna talolle ilmestyi poika (Gerard nimeltään) metsästä raahaten mukanaan pahasti haavoittunutta faunia (satyyria, Musta Turve nimeltään), jonka Zara otti hoitoonsa.
 • Gerard kertoi, että pohjoisen harmaahaltiat suunnittelevat hyökkäystä etelään ihmisten maille.
 • Faunista ja hyökkäyksestä kerrottiin Aikaisän paikalliselle pastorille ja Araost -velholle.


---
LOMDD