LOMDD:Haltioiden jumalat

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tämä sivu on kirjoitettu haltioiden näkökulmasta.

Luomistarina

Kosmos ja jumalat ovat aina olleet olemassa. Corellon Larethian yhdessä puolisonsa Araushneen (myöhemmin Lolth) kanssa loi haltiat (kaikki rodut, eli metsähaltiat, harmaahaltiat ja mustat haltiat) omasta ja puolisonsa verestä. Haltiat loivat ensimmäisen haltiavaltakunnan (Arvandor). Araushnee petti kuitenkin Corellonin yhdessä mustien haltioiden kanssa, jolloin Corellon kirosi Araushneen Syöveriin ja muutti hänet iljettäväksi hämähäkkidemoniksi, sekä karkotti mustat haltiat maan alle. Corellonilla on joitakin apulaisia ja yhdessä heitä kutsutaan Seldarineiksi.

Jumalat

Corellon Larethian (aka Haltioiden Luoja, Ensimmäinen Seldarine, Arvandorin Kruunattu)

  • Haltioiden luoja ja heidän pääjumalansa. Kaiken haltiamaisen jumala.
  • Portfolio: Taikuus, taiteet, musiikki, käsityöt, sota, haltiat (maanpäälliset lähinnä), runous
  • Dogma: Haltiat ovat taikuuden mysteerien vartijoita. Tuo esiin sisäinen kauneus kaikesta. Opi ja koe uusia asioita. Vartioi maailmaa karkoitetulta pimeydeltä. Vahvista sydämesi Hämähäkkikuningattaren korruptiota vastaan.


Lolth (aka Hämähäkkikuningatar)

  • Drowien jumala
  • Portfolio: Salamurhaajat, kaaos, hämähäkit, pimeys, drowit, pahuus
  • Dogma: Pelko on kovaa kuin teräs. Rakkaus ja kunnioitus ovat turhia ja heikkoja. Karsi pois heikot ja kapinalliset. Tuhoa uskon likaajat. Uhraa miehiä, orjia ja muiden rotujen edustajia, sekä vääräuskoisia Kuningattarellesi. Kasvata lapset uskomaan ja pelkäämään Lolthia. Jokainen perhe tuottakoon vähintään yhden papin (cleric) Lolthin palvelukseen. Lolthin motiivien ja viisauden kyseenalaistaminen on syntiä, kuten on myös muiden auttaminen droweja vastaan tai Lolthin käskyjen huomiotta jättäminen rakastetun vuoksi. Kunnioita kaikkia araknideja. Hämähäkin tappamisesta tai kaltoinkohtelusta seuraa kuolema.

LOMDD