Jokimetsän laulu:Jalava

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Jalava

Vanhalta nimeltään Kuroga, Nomun klaanista.

Laakson Kultainen Jalava

Hahmolomake

Ulkonäkö

Leveäharteinen 185cm pitkä lihaksikas mies. Komea ja kaunis.

Puoliselkään ulottuvat mustat hiukset jotka on joskus sidottu kiinni ja ajoittain täysin vapaat.

Polvet-sulattava hymy ja ruskeat silmät.

Kuvat

Siniset housut, valkoinen paita, sini-kultainen tabardi.

Kantaa mukanaan puista tonfa-paria. Tabardin alla on kevyt kultainen ketjupanssari, jonka lenkit on koristeltu ulkosivulta muistuttamaan lehteä.

Anima

Anima banner (poltetut ulkoiset hidut)

 • 4-7 muutamia kultaisia lehtiä leijailee ilmassa toistaen hahmon liikeratoja
 • 8-10 lehtiä on jo enemmän, ja niiden liike on nopeampaa
 • 11-15 lehdet ovat innokkaasti mukana hahmon liikkeissä, varsinkin taistelussa
 • 16+ hahmon taakse laskeutuu ylhäältä pronssisia oksia täynnä kultaisia lehtiä. Oksat liikkuvat dramatiikan tajua noudattaen sopivasti näkyville mutta kuitenkin pysyvät "poissa tieltä"

Lehdet ja puu kultainen versio Vuorijalavasta (ks. Kuvat)

Luonne

Ylisuorittaja, perfektionisti, vaatii itseltään erittäin paljon

Ymmärtää heikosti muiden tunteita. Toisen kunniallisen soturin tunteita ymmärtää paremmin.

Itseluottavainen, uskaltaa testata itseään ja laittaa itsensä koetukselle

Seuraa voimakkaasti omaa koodiaan, Soturin Tietä

Soturin Tie

Bushidosta

 • Oikeudenmukaisuus, velvollisuudentunto
 • Rohkeus
 • Armeliaisuus
 • Kohteliaisuus
 • Rehellisyys
 • Kunnia
 • Uskollisuus

Ritarillisuudesta

 • Puolusta ja suojele heikompiasi
 • Loukkaukset voi puhdistaa anteeksipyynnöllä taikka kaksintaistelulla
 • Älä koskaan riko sanaasi
 • Hyväksy kaikki kunnialliset haasteet asetaidon mittelöihin

Käytös

Käytöksessään hieman jäykkä ja erittäin kunniallinen. Taitaa hyvin hovietiketin, ja joskus jopa vahingossa lipsahtaa sitä käyttämään.

Jalava on erittäin itsevarma ja kohtelias. Pyrkii olemaan huomaavainen, mutta tätä hankaloittaa se että Jalava ei ole hyvä asettumaan muiden asemaan.

Jos vastaan tulee hankala tai epäselvä tilanne jonkin tärkeän asian suhteen, ja jos mitenkään on mahdollista, hahmo mielellään pohtii ja mietiskelee tilannetta perinpohjaisesti. Kun on löytänyt omasta mielestään oikean tavan toimia, lähtee toimimaan tehokkaasti ja viivyttelemättä.

Ei pahemmin juo alkoholia tai käytä muitakaan päihteitä (miksi sotkea keho tai mieli? näihin tulisi suhtautua kuin temppeliin). Joskus harvoin voi juoda kupin sakea.

Motivaatio

Oman Soturin Tiensä kulkeminen ja sen kehittäminen.

Mikäli vastaan tulee jokin hyvä tavoite, saattaa hyvinkin tarjota itseään auttamaan tässä tavoitteessa.

Historia

Lapsuudesta Ylevöitymiseen

(Seuraava teksti selittää suhteellisen vähän asioita jotka liittyvät Siunattuun Saareen ja Lohikäärmeverisiin, ja pikemminkin olettaa että lukijalla on lukenut Compass - Blessed Isle ja Dragonblooded)

Kuroga syntyi siunatulla saarella Nomun (klaanin) rikkaaseen ja vaikutusvaltaiseen patriisisukuun.

Valkorannikko (White Coast) on tunnettu upeista valkoisista rannoistaan sekä laaksoistaan ja kukkuloistaan. Valkorannikon alueella kasvatetaan Siunatun Saaren parhaimmat viinit. Petoeläimiä ei näillä main pahemmin liiku.

Kurogasta kasvatettiin alueensa hallitsijaa. Elämä oli yltäkylläistä.

Kuroga kävi koulunsa yhdessä dynastien kanssa.

(Koulu on vaativa paikka. Kaikki vaatii itsekuria. Lainaus sivulta 19 Lohikäärmeverisen elämästä: "Any young Dynast who doesn't learn to behave like an adult and show an adult's self-control will likely die before the age of 10."

Peruskoulu min 8 max 15 v

Secondary school s. 25-26 dragonblooded-kirjasta. )

Snip: Kuroga päätti jostain syystä jalosti opetella maailman bad-asseimmaksi itsetaistelumestariksi.

Noin neljätoistavuotiaana Kuroga aloitti opiskelun Viisauden Luostarissa (Cloister of Wisdom).

Kurogalla oli jonkinverran kokemusta ja hyvin treenattu ruumis, mutta hän sai nopeasti huomata olevansa muihin tulokkaihin verrattuna heikoimpien joukossa.

Kuroga oli kuitenkin riittävän itsepäinen, ja fyysisen treenauksen myötä myös koulun filosofiset opit alkoivat uppoamaan miehenalkuun. Koulun loppua kohden Kuroga olikin linjansa huippua, ja pärjäsi tatamilla milteipä jokaiselle ei-ylevöityneelle oppilaalle.

Luostarissa tuli opeteltua myös Lorea ja Medicinea.

Luostarissa Kuroga omaksui monia nykyisen soturifilosofiansa peruskulmakiviä. Luostarista valmistuttuaan Kuroga lähti kiertämään dojoja joista oli kuullut hyvää. (Ylevöitymättömyys haittasi yhä, ja sen takia ei ollut valmis oppimaan tiettyjä oppeja. Hahmo oli silti näillä paikkeilla Heroic Mortal.)

Kuroga eteni Soturinsa Tietä, hieman potien huonoa omaatuntoa siitä miten ei ollut edistänyt millään lailla klaaninsa etua. Lopulta tätä hyväksikäyttäen eräs sukulainen puhui hänet ympäri liittymään legioonaan (sukulaisella saattoi olla lisäsuunnitelmia Kurogan suhteen, who knows). Viidenteen Legioonaan liittyessään Kuroga oli 25-vuotias. Tepetin (ilma) legioonissa Kuroga nousi ensin Hampaansa johtajaksi (fanglord) ja myöhemmin Suomun (5 hammasta, ts. 25 miestä) johtajaksi (scalelord). Vuoden palveltuaan scalelordina Kuroga saa lahjaksi miehiltään Oikeamielisen Sotilaan Tuhat Oikeaa Toimea (suht suppean kuolevaisen version: teoria löytyy, mutta charmeja ei edes mainita).

Tepetin legioonat liittyvät taisteluun 763. Tällöin hahmo on 29-vuotias, ja neljättä vuottaan legioonassa.

Huom: Dynasti olisi tässä vaiheessa jotain kapteenista (talonlord) kenraaliin, ja patriisiltakin odotetaan yleensä enemmän kuin suomuherraa. Kurogaa ei oikein ura kiinnostanut, mutta miehistään hän piti hyvää huolta.

Ylevöityminen

764 Sideerien tuki poistui legioonilta. Tämän jälkeen oli taistelu "Turhan Veren Taistelu", jossa Tepetin legioonat voitettiin.

Tämän häviön jälkeen Kurogan suomu kulki toisen suomun kanssa kohti kotia (mahdollisesti hyvinkin kiertelevää ja kaartelevaa reittiä, koska tilanteen takia saatetaan haluta välttää joitain valtioita kokonaan).

Pari kolme kuukautta sodan päättymisen jälkeen tämä porukka kulki yhdessä sotapakolaiskaravaanin kanssa Talinin valtion jäänteiden keskellä. Kiertelevät barbaarit väijyttivät karavaanin, ja ex-legioonalaiset liittyivät taisteluun.

Puolustajia oli abt 50, barbaareja kaksi tai kolme kertaa enemmän.

Taistelu oli kääntymässä barbaarien voitoksi, ja toisen suomun miehet alkoivat vetäytymään taistelusta. Kuroga päätti ensimmäistä kertaa niskuroida käskyä vastaan - hänen sydämensä ei kestänyt jättää karavaania barbaarien armoille. Jäljelle jäi Kurogan suomu ja karavaanin väki.

Loppujen lopuksi barbaarijoukon komentaja (ei Härkä) kohtasi Kurogan taistelukentän keskellä tapahtuvassa kaksintaistelussa. Taistelussa aiemmin jo pahasti haavoittunut Kuroga luetteli hyökkääjien kunniattomuuteen liittyviä seikkoja, ja vannoi ikuisesti vastustavan pahuuden voimia. Rynnätessään viimeistä kertaa barbaarijohtajaa vastaan Kuroga ylevöityi.

Barbaarijoukot kääntyivät pian tämän jälkeen karkuun.

Jäljellejääneet Suomun jäsenet (n. 15) ja Kuroga, voimakkaasti valoa loistaen, kohtasivat taistelukentällä. Ensin kukaan ei järkytykseltään saanut sanottua mitään. Suurin osa Suomusta näki Kurogan ja barbaarijohtajan taistelun. Lopulta yksi Suomun vanhimmista totesi, että pomon olisi kai nyt parasta lähteä menemään. Kuroga nyökkäsi, kääntyi ja juoksi pois karavaanin luota.

Ylevöityminen täydensi soturifilosofista Auringon Pyhän Soturin.

Taistelun jälkeen Jalava pakeni läheiseen metsään mietiskelemään tapahtunutta ja omaa nykyistä olotilaansa. Muutaman päivän meditaation ja katan suorittamisen jälkeen olo alkoi olemaan jo tasapainoisempi. Mieltä poltti yhä kysymyksiä, mutta Jalavalla ei ollut tahoja joilta etsiä vastauksia. Alueella oli toinenkin Anateema, Pohjoisen Härkä, mutta tämä johti barbaarien laumaa, joiden hirmutekojen jälkiä Jalava itse oli nähnyt.

Jalava päätti koettaa selvittää vastauksia kysymyksiinsä itse, ja samalla auttaa ympäröivää maailmaa miten vaan kykenisikin.

Ylevöitymisen jälkeen

Karavaanista erillään hän päätti kulkea Rokon-Jiniin, Talinin naapurivaltioon jota myöskin sota oli pahasti kohdellut (Itä s. 36).

Snip: matkalla tapahtui asioita.

Rokan-Jinissa Jalava kulki karavaanien mukana (suojelijana, vaikka muut karavaanarit eivät aina tästä etukäteen tienneetkään). Kaupungeissa Jalava auttoi aina miten vain osasi, ja toisaalta pyrki oppineiden ja MArts-mestareiden puheille.

Snip: Jalava päätti lähteä jostain syystä kohti Haltaa.

Jalava kulki Linowanin lävitse Mustavesijoelle, josta jokea pitkin ylöspäin.

Lähipäivistä

Tuli joen varrella sijaitsevaan Mutkakosken kylään jonne keijut olivat hyökänneet, ja yhdessä nuoren punatukkaisen miehen nimeltä Nial kanssa lähti jäljittämään keijupoppoota. Miehet jäljittivät keijuja kolme vuorokautta.

Kolmantena päivänä poppoo ensin yhdistyi toiseen, ja hieman myöhemmin jakaantui: ilmeisesti vangit erosivat muutaman vartijan kanssa. Jalava yhytti isomman poppoon juuri kun nämä hyökkäsivät Arabelilaiseen piilolaaksoon.

Hiisillä oli ihmismäinen ruumis ja ahman pää, ja turkki joka koostui tummanvihreistä neulasista.

Keijut pukeutuivat vihreään, hopeaan ja mustaan.

Taistelussa Jalava päästi animansa valloilleen kaksintaistelussa keiju-taistelumestarin kanssa, joka oli varsin pätevä vastus. Keijulla oli kuin lasista tehdyt haarniska ja miekka.

Suuri osa keijuista pakeni taistelusta, myös keijujen johtajat (Jalavaa pidätteli hänen kaksintaistelukumppaninsa).

Taistelun jälkeen Nial ja Jalava kiiruhtivat vankien luokse, mutta kaikki vangit löytyivät tapettuina.

766 nykypäivä. Hahmo on 32-vuotias, ja toista vuotta ylevöitynyt.

Vielä hieman myöhemmin Jalavan teipatessa haavoittuneita Arabelilaisia paikalle ilmestyy joukkio, josta käy pian ilmi että se koostuu kolmesta aurinkoisesta ja yhdestä kuisesta.

Unia Kultaisesta Kaupungista

Kertoi nähneensä pitkään, paljon ennen Muistojen Metsää, unia Kultaisesta Kaupungista.. viisitornisesta kaupungista joka on rakennettu korkeiden ja isojen puiden varaan.

Mainitsi nähneensä unissaan erilaisia henkilöitä kaupungissa, mutta kuvaili vain "itsensä": punaiseen ja kultaiseen mekkoon pukeutuneen blondin, joka ajoittain anime-koon panssarissa kantoi vastaavan kokoista daiklavea.

Mainitsi että kaupunki oli joskus hänen kotinsa.

Kertoi nähneensä äskettäin unen, josta on tulkittavissa epämääräinen sijainti kaupungille. Unessa oli lentänyt (jollain ratsulla), laskeutunut vuorelle, ja yliluonnollisen tarkalla havainnoinnilla nähnyt kaupungin kaukaa, kymmenien tai jopa satojen kilometrien päästä. Vuoristo oli ollut täysin metsien ympäröimä. Metsät olivat havu- ja sekapuustoa. Kaupunki oli vuoristosta katsoen kaakossa.
Kun häneltä kysyttiin, oliko hän nähnyt unessaan jokia, Jalava muisti että kaupungin ja vuoriston välissä oli kimmeltänyt joki auringonpaisteessa (idästä länteen).

Jalava mainitsi myöskin että on kuvaillut Pilvelle unien yksityiskohdat.

Projekteja

Byrokratian palauttaminen

Vaiheita 1 ja 2 tehdään rinnakkain, aloittaen Samarasta yhä laajenevassa kehässä.

1. Byrokratian nykyisen rakenteen selvittäminen

 • Selvitetään mitä eri jumalia palvotaan
 • Muistellaan 1AK jumalia
 • Löyty(i/y)kö Athanasian kirjastosta tietoja Idän jumalista?
 • Kysellään jumalilta nykyisistä ja kadonneista jumalista
 • Lähetetään Taivaaseen pyyntö hierarkia-taulukosta tai koetetaan rukoilla Taivaallisen Viraston edustaja (esim. jokin Censor) paikalle keskustelemaan asiasta


2. Hätäverkoston palauttaminen:

 • Kun jumalalle tulee ongelma jota ei kykene hoitamaan, sen pitäisi ilmoittaa asiasta Aurinkoiselle
 • Jumalten välille pitää rakentaa yhteysverkosto, jonka kautta jokaiselta jumalalta saadaan kulkemaan viesti kehälle
 • Tavoite: jokaiselle jumalalle jokin tapa tavoittaa (mielellään useampi kuin yksi) jumala, joka vie viestiä eteenpäin
 • Miten:
  • Yleensä jumalat kykenevät liikkumaan vaivatta oman vastuualueensa sisällä (Hurry Home)
  • Jumalat voivat kulkea Hoviin tai toisen jumalan Sanctumin sisäänkäynnille
  • Roll of Glorious Divinity 1 s. 150 selostetaan erilaisia viestintäkeinoja
   • Call: Yksinkertaisten ideoiden lähettäminen
   • Dreamscape: Unien lähettäminen
   • Impromptu Messenger: Scenen kestoinen keskustelu jonkin kohteen lähellä olevan objektin kautta
   • Kaikilla edellämainituilla on s. 150 harmaan laatikon mukaan Ess 1 jumalalla on 10m maksimietäisyys, ja jokainen Ess sen päälle kymmenkertaistaa etäisyyden. Eli:
    • ess 3: 1 000
    • ess 4: 10 000
    • ess 5: 100 000 jne
  • Ess3+ jumalilla saattaa olla Infallible Messenger
 • Järjestelmään kuuluu myös pakollinen henkilökohtainen ilmoittautuminen (esim. Hoveihin) tietyin väliajoin, jotta voidaan havaita mikäli jokin jumala kuolee tai häviää
 • Kyseessä on wanha idea, yhteysverkosto oli käytössä 1AK
 • Kun byrokratian nykyistä rakennetta on selvitetty riittävästi, otetaan yhteyttä jumaliin
  • Rukoilemalla
  • Hoveissa vierailemalla
 • Esittäydytään ja kerrotaan em. systeemin uudelleenkäyttöönotosta
 • Kysellään mahdollisista ongelmista


3. Nykyisen rakenteen parantaminen, aiemman palauttaminen

 • Kunkin jumalan pitäisi hoitaa hommansa
 • ...


Mahdollista materiaalia sessioille:

 • Jonkin kadonneen jumalan etsintä
 • Kahden tai useamman jumalan tulehtuneiden välien selvittäminen, sovittaminen ja/tai tuomioiden jakaminen
 • Yu-Shanissa vierailu

Athanasia

Mikäli pysytään Samarassa, sodassa hyödyllisiä asioita voisi siirtää Athanasiasta Samaraan.

Linkit