Jokimetsän laulu:Jalava Yksityiset

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Nimi

Laakson Kultainen Jalava

Luonne

Näkee itsensä "Auringon Pyhänä Soturina", "Auringon Valittuna"

Toista soturia voi ymmärtää paremmin kun on taistellut tämän kanssa. Joskus mikään muu ei anna vastaavaa ymmärrystä kuin väkivaltainen yhteenotto.

Limit Break Condition (kuin Contempt of the Virtuous): Hahmon toimia haittaa tai hidastaa jonkun muun itsensä hemmottelu tai muu kykenemättömyys itsehillintään. Eli, kun joku muu epäonnistuu Itsehillinnässään (mahdollisesti tahallaan) ja siitä on haittaa Jalavalle.
Täysi: Hahmo kieltäytyy kaikesta "tarpeettomasta itsensä hemmottelusta" - myös sellaisesta mikä olisi tarpeen. Hän ei siis hyväksy muiden apua. Mikäli loukkaantuu, saattaa itse pikaisesti teipata itseään, mutta ei missään nimessä hyväksy jonkun muun apua.
Tietyssä mielessä: "minä itse, ei tartte auttaa!"-asenne.
Osittainen kontrolli: Hyväksyy tarjotun avun, mutta ei itse pyydä sitä.

Käytöskoodi

Bushidosta

 • Oikeudenmukaisuus, velvollisuudentunto
 • Rohkeus
 • Armeliaisuus
 • Kohteliaisuus
 • Rehellisyys
 • Kunnia
 • Uskollisuus

Ritarillisuudesta

 • Puolusta ja suojele heikompiasi
 • Loukkaukset voi puhdistaa anteeksipyynnöllä taikka kaksintaistelulla
 • Älä koskaan riko sanaasi
 • Hyväksy kaikki kunnialliset haasteet asetaidon mittelöihin
Käytöskoodi koodattuna Hyveisiin

Compassion : Armeliaisuus, Heikompien puolustaminen, Kohteliaisuus (?)
Conviction : Kunnia, Sanansa pitäminen (?)
Temperance : Oikeudenmukaisuus ja velvollisuudentunto, Kohteliaisuus (?), Rehellisyys, Sanan pitäminen, Uskollisuus
Valor : Rohkeus, Haasteiden hyväksyminen

Tapoja

Voi joskus vahingossa lipsahtaa hovietikettiin.. taikka joihinkin maneereihin joita muistaa 1AK:lta.

Koska itse pyrkii aina pitämään sanansa, hahmo saattaa esittää lupauksen tekeminen jostain asiasta varsin juhlalliseen sävyyn, esim. "sieluni kautta minä vannon etsiä tämän pahantekijän käsiini"

Motivaatio

Taivaallisen Järjestyksen korjaaminen alkuperäistä tarkoitusta vastaavaan tilaan.

Ideana olisi aloittaa ongelmista jotka eniten haittaavat Luomakuntaa ja Maallisesta Byrokratiasta ja edetä pienempiin ongelmiin ja Taivaalliseen Byrokratiaan.

Intimacyt:

 • Soturin Tie (tai saattaa olla erikseen alakohtiin)
 • perhe ja suku (saarelle jäänyt)
 • omat alaiset legioonassa (ne abt 15 selvinnyttä)

Käytännön esimerkkejä Motivaation toteuttamisesta

Korjattavia asioita:

 • Jokin jumala tekee selkeästi jotain mitä sen ei pitäisi (mitä enemmän sen toimista on haittaa Luomakunnalle, sitä suurempi prioriteetti korjata).
 • Jotain asiaa ei ole hoitamassa jumalaa, vaikka pitäisi -> pyritään hankkimaan siihen jostain jumala
 • Jumalat pystyvät tekemään toisistaan tähtimetallisia artefakteja.. voisi pyrkiä palauttamaan olemassaoloon näistä ne, joista olisi eniten hyötyä Luomakunnalle
 • Esi-isien palvonnan poistaminen (ohjaa voimaa Kuolonherroille)
 • Jumaliin tutustuminen ja kontaktien luomista sellaisiin jumaliin, jotka tukevat motivaation toteutumista
 • Yu-Shaniin matkustaminen: kontaktien hakeminen ja Bureau of Heavenista listaus Idän ja Koillisen jumalten hierarkiasta (siis siitä, miten sen pitäisi olla ja edes yhden rivin kuvaukset kunkin jumaluuden vastuualueista (domain?))
 • Paukuttaa Idän/Koillisen byrokratia raportoimaan Taivaaseen Luomakunnan asioista (yksi Maallisen Byrokratian tärkeimmistä velvollisuuksista)


"Where the criminal gods are most powerful and tyrannical, they’ve stripped their law-abiding peers of power, banished them to the lowest rungs of the Terrestrial court ranks, pressed them into servitude, forged them into artifacts or just killed them permanently, terrifying all the other local gods into obedience. In less dystopian courts, law-abiding gods are still quickly pushed to the bottom of society. "
-> Kunnollisten Jumalten Pelastus-Operaatio

Käytännön esimerkkejä Soturin Tien kulkemisesta

 • Etsi ja löydä Martial Arts-mestareita, plussaa jos ovat filosofisesta puolesta kiinnostuneita. Pyri oppimaan heiltä jotain. Kuitenkin suhtaudu aina kaikkiin perusolettamuksena kunnioituksella ja kohteliaasti.
 • Puutu aktiivisesti ja (miltei?) aina jos näet tai kuulet
  • heikompien sortamista
  • epäoikeudenmukaisuutta
  • julmuuksia
  • epärehellisyyksiä
 • Kehitä oma voimakas Martial Arts-tyyli
  • mahdollisesti yhdistää neljää eri hyveisiin liittyvää tyyliä yhdeksi tyyliksi
   • hahmossa on jo aika paljon hyveisiin liittyvää teemaa
   • jos pj ei pidä neljästä hyve-taistelutyylistä, unohdetaan
  • tyylin olisi myös tarkoitus olla suht voimakas, sellainen että se parantaa jo hahmon olevassaolevaa charmi-valikoimaa
 • Jos pitää asettua jossain vaiheessa useammaksi viikoksi aloilleen, voi pistää pystyyn dojon (jossa treenaa yksin taikka opettaa muita).

Historia

Lapsuudesta Ylevöitymiseen

(Seuraava teksti selittää suhteellisen vähän asioita jotka liittyvät Siunattuun Saareen ja Lohikäärmeverisiin, ja pikemminkin olettaa että lukijalla on lukenut Compass - Blessed Isle ja Dragonblooded)

Kuroga syntyi siunatulla saarella Nomun (klaanin) rikkaaseen ja vaikutusvaltaiseen patriisisukuun.

Valkorannikko (White Coast) on tunnettu upeista valkoisista rannoistaan sekä laaksoistaan ja kukkuloistaan. Valkorannikon alueella kasvatetaan Siunatun Saaren parhaimmat viinit. Petoeläimiä ei näillä main pahemmin liiku.

Kurogasta kasvatettiin alueensa hallitsijaa. Elämä oli yltäkylläistä.

Kuroga kävi koulunsa yhdessä dynastien kanssa.

(Koulu on vaativa paikka. Kaikki vaatii itsekuria. Lainaus sivulta 19 Lohikäärmeverisen elämästä: "Any young Dynast who doesn't learn to behave like an adult and show an adult's self-control will likely die before the age of 10."

Peruskoulu min 8 max 15 v

Secondary school s. 25-26 dragonblooded-kirjasta. )

Noin neljätoistavuotiaana Kuroga ja eräs dynasti-suvun nuori nainen rakastuivat toisiinsa palavasti. Pian tämän jälkeen naisen sisarukset kävivät pätkimässä Kurogaa nekkuun ja pitivät naiselle vihaisen puhuttelun jo sovitun naimakaupan (toiseen dynastisukuun) kunnioittamisesta.

Kuroga vannoi hampaita sylkiessään mielessään kostoa kuin vain rakastunut neljätoistavuotias voi. Kuroga päätti jalosti opetella maailman bad-asseimmaksi itsetaistelumestariksi. Kuroga sai vanhempansa lähettämään hänet Viisauden Luostariin (Cloister of Wisdom).

Kurogalla oli jonkinverran kokemusta ja hyvin treenattu ruumis, mutta hän sai nopeasti huomata olevansa muihin tulokkaihin verrattuna heikoimpien joukossa.

Kuroga oli kuitenkin riittävän itsepäinen, ja fyysisen treenauksen myötä myös koulun filosofiset opit alkoivat uppoamaan miehenalkuun. Koulun loppua kohden Kuroga olikin linjansa huippua, ja pärjäsi tatamilla milteipä jokaiselle ei-ylevöityneelle oppilaalle.

Luostarissa tuli opeteltua myös Lorea ja Medicinea.

Luostarissa Kuroga omaksui monia nykyisen soturifilosofiansa peruskulmakiviä. Luostarista valmistuttuaan Kuroga lähti kiertämään dojoja joista oli kuullut hyvää. (Ylevöitymättömyys haittasi yhä, ja sen takia ei ollut valmis oppimaan tiettyjä oppeja. Hahmo oli silti näillä paikkeilla Heroic Mortal.)

Kuroga eteni Soturinsa Tietä, hieman potien huonoa omaatuntoa siitä miten ei ollut edistänyt millään lailla klaaninsa etua. Lopulta tätä hyväksikäyttäen eräs sukulainen puhui hänet ympäri liittymään legioonaan (sukulaisella saattoi olla lisäsuunnitelmia Kurogan suhteen, who knows). Viidenteen Legioonaan liittyessään Kuroga oli 25-vuotias. Tepetin (ilma) legioonissa Kuroga nousi ensin Hampaansa johtajaksi (fanglord) ja myöhemmin Suomun (5 hammasta, ts. 25 miestä) johtajaksi (scalelord). Vuoden palveltuaan scalelordina Kuroga saa lahjaksi miehiltään Oikeamielisen Sotilaan Tuhat Oikeaa Toimea (suht suppean kuolevaisen version: teoria löytyy, mutta charmeja ei edes mainita).

Tepetin Linjat:

 • Tepet Marek, Tepet Vergus, Telet Tilis <-- kaikki "legioonaperheitä"
 • Tepet Nerigus ja Tepet Berel <-- kaupankäyntiin liittyviä
 • Tepet Deramol leisure pursuits such as hunting and parties..

Tepetin legioonat liittyvät taisteluun 763. Tällöin hahmo on 29-vuotias, ja neljättä vuottaan legioonassa.

Huom: Dynasti olisi tässä vaiheessa jotain kapteenista (talonlord) kenraaliin, ja patriisiltakin odotetaan yleensä enemmän kuin suomuherraa. Kurogaa ei oikein ura kiinnostanut, mutta miehistään hän piti hyvää huolta.

Ylevöityminen

764 Sideerien tuki poistui legioonilta. Tämän jälkeen oli taistelu "Turhan Veren Taistelu", jossa Tepetin legioonat voitettiin.

Tämän häviön jälkeen Kurogan suomu kulki toisen suomun kanssa kohti kotia (mahdollisesti hyvinkin kiertelevää ja kaartelevaa reittiä, koska tilanteen takia saatetaan haluta välttää joitain valtioita kokonaan).

Pari kolme kuukautta sodan päättymisen jälkeen tämä porukka kulki yhdessä sotapakolaiskaravaanin kanssa Talinin valtion jäänteiden keskellä. Kiertelevät barbaarit väijyttivät karavaanin, ja ex-legioonalaiset liittyivät taisteluun.

Puolustajia oli abt 50, barbaareja kaksi tai kolme kertaa enemmän.

Taistelu oli kääntymässä barbaarien voitoksi, ja toisen suomun miehet alkoivat vetäytymään taistelusta. Kuroga päätti ensimmäistä kertaa niskuroida käskyä vastaan - hänen sydämensä ei kestänyt jättää karavaania barbaarien armoille. Jäljelle jäi Kurogan suomu ja karavaanin väki.

Loppujen lopuksi barbaarijoukon komentaja (ei Härkä) kohtasi Kurogan taistelukentän keskellä tapahtuvassa kaksintaistelussa. Taistelussa aiemmin jo pahasti haavoittunut Kuroga luetteli hyökkääjien kunniattomuuteen liittyviä seikkoja, ja vannoi ikuisesti vastustavan pahuuden voimia. Rynnätessään viimeistä kertaa barbaarijohtajaa vastaan Kuroga ylevöityi.

Barbaarijoukot kääntyivät pian tämän jälkeen karkuun.

Jäljellejääneet Suomun jäsenet (n. 15) ja Kuroga, voimakkaasti valoa loistaen, kohtasivat taistelukentällä. Ensin kukaan ei järkytykseltään saanut sanottua mitään. Suurin osa Suomusta näki Kurogan ja barbaarijohtajan taistelun. Lopulta yksi Suomun vanhimmista totesi, että pomon olisi kai nyt parasta lähteä menemään. Kuroga nyökkäsi, kääntyi ja juoksi pois karavaanin luota.

Ylevöityminen täydensi soturifilosofista Auringon Pyhän Soturin.

Taistelun jälkeen Jalava pakeni läheiseen metsään mietiskelemään tapahtunutta ja omaa nykyistä olotilaansa. Muutaman päivän meditaation ja katan suorittamisen jälkeen olo alkoi olemaan jo tasapainoisempi. Mieltä poltti yhä kysymyksiä, mutta Jalavalla ei ollut tahoja joilta etsiä vastauksia. Alueella oli toinenkin Anateema, Pohjoisen Härkä, mutta tämä johti barbaarien laumaa, joiden hirmutekojen jälkiä Jalava itse oli nähnyt.

Jalava päätti koettaa selvittää vastauksia kysymyksiinsä itse, ja samalla auttaa ympäröivää maailmaa miten vaan kykenisikin.

Ylevöitymisen jälkeen

Karavaanista erillään hän päätti kulkea Rokon-Jiniin, Talinin naapurivaltioon jota myöskin sota oli pahasti kohdellut (Itä s. 36).

Matkallaan Jalava päätti yöpyä metsässä olevan lammen äärellä. Iltasella lammesta nousi kaunis alaston neito, joka pikaisesti asetti sormensa Jalavan huulille joille oli ollut nousemassa kysymys. Tämän jälkeen neito suuteli Jalavaa. Jalava ja neito viettivät yön yhdessä lammen äärellä. Jalavan herätessä neito oli hävinnyt, ja maassa oli kevyt kultainen ketjupanssari, jonka lenkit on koristeltu ulkosivulta muistuttamaan lehteä.

Rokan-Jinissa Jalava kulki karavaanien mukana (suojelijana, vaikka muut karavaanarit eivät aina tästä etukäteen tienneetkään). Kaupungeissa Jalava auttoi aina miten vain osasi, ja toisaalta pyrki oppineiden ja MArts-mestareiden puheille.

Jalava alkoi näkemään toistuvasti, pikkuhiljaa voimistuen ja selkeytyen, samaa unta. Unessa esiintyy kultainen kaupunki joka on rakennettu korkealle mahtavien suurien puiden varaan. Toistuva uni alkoi painostamaan Jalavaa kohti Haltaa.

Jalava kulki Linowanin lävitse Mustavesijoelle, josta jokea pitkin ylöspäin.

Lähipäivistä

Tuli joen varrella sijaitsevaan Mutkakosken kylään jonne keijut olivat hyökänneet, ja yhdessä nuoren punatukkaisen miehen nimeltä Nial kanssa lähti jäljittämään keijupoppoota. Miehet jäljittivät keijuja kolme vuorokautta.

Kolmantena päivänä poppoo ensin yhdistyi toiseen, ja hieman myöhemmin jakaantui: ilmeisesti vangit erosivat muutaman vartijan kanssa. Jalava yhytti isomman poppoon juuri kun nämä hyökkäsivät Arabelilaiseen piilolaaksoon.

Hiisillä oli ihmismäinen ruumis ja ahman pää, ja turkki joka koostui tummanvihreistä neulasista.

Keijut pukeutuivat vihreään, hopeaan ja mustaan.

Taistelussa Jalava päästi animansa valloilleen kaksintaistelussa keiju-taistelumestarin kanssa, joka oli varsin pätevä vastus. Keijulla oli kuin lasista tehdyt haarniska ja miekka.

Suuri osa keijuista pakeni taistelusta, myös keijujen johtajat (Jalavaa pidätteli hänen kaksintaistelukumppaninsa).

Taistelun jälkeen Nial ja Jalava kiiruhtivat vankien luokse, mutta kaikki vangit löytyivät tapettuina.


766 nykypäivä. Hahmo on 32-vuotias, ja toista vuotta ylevöitynyt.

Ensimmäinen Aikakausi

Nimi: Totuuden Halkaiseva Miekka

Yksi idea: hahmo olisi voinut myös ensimmäisellä aikakaudella pyrkiä täydellisyyteen. Ensin täydellistänyt itsensä, sitten alkanut täydellistämään muita ihmisiä. Mahdollisesti tehnyt yhteistyötä jonkun muun kanssa (tosin tässä ongelmana mahdollisesti ristiin menevät käsitykset täydellisyydestä -- ehkä kumpikin on kehittänyt omia täydellisiä olentoja, ja yhdessä on kehitetty lähinnä tapoja olentojen muokkaukseen).

Sotilasprojekti "Overkill"

Operaatio Villeysnyrkki

 • muistan, miten johdin joukkoja villeyden kauhuja vastaan
 • kaaoksen vääristämiä ja kierouttamia olentoja, jotka joskus olivat olleet ihmisiä.. tapoimme aaltoja aaltojen perään, kuin niillä ei olisi ollut mitään loppua
 • se oli osa valtavaa sotakampanjaa.. suuri määrä puhdasta kaaosta oli purkautunut yhden suuren valtion alueella.. johdin armeijoitani, ja ne toimivat juuri niin tehokkaasti ja kauniisti kuin niiden pitikin
 • kaaos voitettiin, minimitappioin. kampanja onnistui täydellisesti. 40 miljoonaa kansalaista kuoli tai muuntui kaaokseksi ja tapettiin.. 40 miljoonaa.. eivätkä kuolleet painaneet minua yhtään.
 • rauhaa oli jatkunut pitkään, yhteenottoja tapahtui vain ajoittain aurinkoisten välillä, tai joskus jokin Luomakuntaa laajentava nuorehko Aurinkoinen taisteli pienehkön wyldi-behemothi-lauman kanssa.. mutta ei mitään mikä olisi lähelläkään samaa luokkaa kuin Primordiaalien kanssa taisteleminen.. joukkojamme ei ollut testattu mitään sen tasoista vastaan.. joten me aiheutettiin itse se kaaoksen purkautuminen
 • ja mikä pahinta.. kunpa voisin sanoa, että kyse olisi ollut yksittäisen seonneen kenraalin tai kenraalijoukon hullu idea.. mutta ei.. asialle haettiin lupa Senaatista, äänestettiin ja meni lävitse.. ja senaatissa taputtelimme toisiamme selkään tän "suuren menestyksen" johdosta..

Ideoita pelimateriaaliksi

Legioonaan liittyvät

Suomun selviytyjiä

Tanaka.png

 • Tepet Tallis Tanaka, Ihastunut/rakastunut Yuuliin, katkera Kurogalle suomun hylkäämisestä.

Kiha.png

 • Nomu Kiha, Kurogan 6 vuotta nuorempi pikkuserkku. Suhtautui Kurogaan ihannoiden ja kunnioittaen (ja salaa ihastuneena). Kateellinen Yuulille tämän saamasta huomiosta.

Yuuli.png

 • Isara Yuuli alhaista syntyperää, mutta erittäin pätevä taistelija, joka usein yllätti jopa Kurogan nopealla oppimisellaan ja tarkalla havaintokyvyllään. Isara on ollut Kurogan alaisena lähes tämän armeijauran alusta saakka, eikä jostain syystä ole noussut ylemmäs komentoketjussa, vaikka taitoa ja kokemusta löytyykin runsaasti. Ihastunut/rakastunut Kurogaan.


Suomun jäljellejääneet soturit, n. 15-20. Hahmolla ei ole tietoa, mitä näille on tapahtunut, mutta jos ne ovat jääneet alueelle, vaihtoehtoja on vaikkapa:

 • ryöstelevä rosvoporukka
 • palkkasotilasporukka
 • robin hood-poppoo
 • jonkin kaupungin kaartilaiset

Tietenkin soturipoppoo voi myös olla päätynyt jonkin jumalan, keijun taikka kuolonritarin käyttöön.

Lisäksi on mahdollista käyttää kahta muuta suomua (siis ne jotka lähtivät ylevöitymis-taistelussa karkuun), taikka täysin jotain muita ex-legioonalaisia, jotka ovat jääneet syystä tai toisesta alueelle. Vähintäänkin samat vaihtoehdot kuin yllä, paitsi että tähän porukkaan Jalavalla ei ole henkilökohtaista sidettä.

Puolustetut "sodan uhrit"

Sodan uhrit joita Jalava ylevöityessään oli puolustamassa ovat voineet lähteä sodan jälkiä karkuun vaikka minne, ja tulla sopivasti taikka epäsopivasti yllättäen vastaan.

Muut Martial Arts-maailmaan liittyvät

Sifut

Jalava luonnollisesti yhä kunnioittaa ja arvostaa jokaista Sifuaan (opettajaa) (jos jommassakummassa peruskoulussa tuli vastaan joku "opettaja" joka ei selkeästi ollut kunnioituksen arvoinen, sellaista ei lasketa Sifuksi). Sifun kohtaaminen voisi olla mielenkiintoista. Mikäli Sifu pyytäisi jotain Jalavalta (vaikka kirjeitse, tai jotain yliluonnollista kautta), hän varmasti yrittäisi asian toteuttaa.

MArts-kultti

"ninjas vs samurais"

Scroll of the Monkissa oli hyvää tekstiä kultisteista (demonien, epäkuolleiden, muuten kiellettyjen jumalten), sivu 27.. jotka sekoittavat MArts-opetusta mukaan erinäisistä syistä (itsepuolustus, assasinaatio, yms). Tommosen piilottelevan kultin etsiminen ja kohtaaminen voisi olla mielenkiintoista, erityisesti jos kultista löytyy myös jotain arvostusta MArts-maailman arvoille..

Kultilla voisi olla esim. käytössä rituaali jolla kuolevaisista on tehty herooisia, ja kultin pomo on opettanut jotain supernatural MArtsia oppilaille.. jotain sneaky bastard ninja-tyyliä.

Asioiden ei todellakaan tarvitsisi olla sitä miltä näyttää, varsinkin tällaisen ninjahtavan organisaation tapauksessa. Yllätykset ovat mukavia. Kirjasta löytyy hyvä esimerkki "The Temple of the Violet Lotus".

Mikäli kultti on vanha, sen kellarista saattaa löytyä hyvinkin yllättäviä asioita..

Unet

Kultainen Kaupunki

Unia kultaisesta kaupungista joka on rakennettu korkealle puiden varaan.

Toinen osa kultakaupunki-unta

 • kaksi hahmoa kultaisessa kaupungissa, kultaisella parvekkeella, istumassa kultaisilla puutarhatuoleilla kultaisen puutarhapöydän ääressä
 • molemmat hahmoista kauniin ja mahtavan oloisia
 • naisella on hunajaisen vaaleat hiukset
 • nainen on pukeutunut kultapunaiseen aamutakkiin
 • synkähköllä pitkällä miehellä on tumma tukka ja kasvoissa valkoinen tatuointi
 • hahmot keskustelevat jostain joka jää unessa epämääräiseksi

toinen uni, toinen osa:

 • nainen kultaiseen animemaiseen isoon kultaiseen panssariin pukeutuneena. punainen viitta hulmuaa tuulessa, kädessä vastaavasti iso koristeltu daiklave. johtamassa valtavaa armeijaa. nostaa kätensä ja sille laskeutuu synkähkö tumma korppi

Ensimmäinen yö Muistojen Metsässä

(Samaa fiilistä kuin Kultainen Kaupunki-unissa, kultateeman lisäksi):
Olin tanssiasissa kultaisessa suuressa salissa, päälläni upea kullalla kirjailtu punainen mekko. Kultaiset kiharani oli taidokkaasti kerätty pään päälle nutturaksi.

Välähdyksiä Muistojen Metsässä haavojen parantuessa

Seison hi-tec laboratoriossa, joka on täynnä toinen toistaan omituisempia laitteita. Tumma synkähkö mies esittelee (minun armeijaani rakennettua) tummaa soturia, jolla on tynnyrimäinen rintakehä, isot siivet ja kotkan koukkukynnet.

Kuljen Kotkasotureiden kanssa kohti taistelua.

Johdan Kotkasotureitani taistelussa Wyldi-behemotheja vastaan, voitokkaasti.

Tornit

Uni matkalla Marikan Keijuhovista takaisin Samaraan, n. 6. Nousevaa Tulta.

Seisoin Kultaisen Kaupungin vartiotornissa. Näen keskellä kaupunkia temppelirakennuksen ja kaupungin nurkissa neljä muuta vartiotornia, jotka kaikki nousevat puiden yläpuolelle.

Kotiinpaluu

Uni Samarassa, kun palasimme palauttamasta Tuonentuojan tunteet, 25. Nousevaa Tulta.

Aurinko paistaa kirkkaasti, taivaalla on hyvin vähän pilviä. Jotkin pilvistä ovat alapuolellani. Lennän. Ratsunani on suuri valkoinen lintu.
Allamme on vuoristoa. Se on korkeaa mutta ei erityisen laajaa, ja nousee kaikilta puolilta metsästä.
Laskeudumme vuoristoon, paikkaan joka on enimmäkseen pilvien yläpuolella. Katson kaukaisuuteen, metsään joka levittäytyy vuoriston ympärillä. Yliluonnollisen tarkasti näen kymmenien tai jopa satojen kilometrien päästä kultaisen kaupungin viisi tornia. Noustessamme taas matkaan sydämeni täyttää lämmin tunne kotiinpaluusta.

Aamulla asiaa puidessani totesin, että vuoristossa seistessäni ja kaupunkia kohti katsoessani katsoin kaakkoon.

Salaiset opintosuunnitelmat

Loitsut

 • Peruskirja
  • Emerald Countermagic
  • Wood Dragon's Claw
 • Book of Sorcery 2, White and Black Treatises
  • Emerald Circle Banishment, p 44: Banish Demon
  • Flight of the Brilliant Raptor, p 46: Pitkän matkan tulinen hyökkäys
  • Flight of Separation 45: Pakoloitsu
  • Hound of the Five Winds, p 49: hyvin jäljittävä koirapeto 8 tunniksi
  • Incantation of Effective Restoration: korjaa esineen, tietyin ehdoin jopa artefakteja
  • Lightning Spider: kiipeily, silkkiköysi ja grapple-bonus
  • Open the Spirit Door, p 54: vie Sanctumin sisäänkäynniltä sisälle
  • Peacock Shadow Eyes, p 55: unnatural mental influence jolla kohde uskoo mitä sille sanotaan (tosin vastustaminen kai maksaa vain yhden wp:n?)
  • Raising the Earth's Bones: luo rakennelmia olemassaolevasta maasta ja kivestä
  • Ritual of Elemental Empowerment: antaa ei-maagiselle esineelle käteviä elementtivoimia
  • The Sacred Tongue: käännöskone puhutulle kielelle
  • Shadow Summons: arcane linkin kautta voi lähettää viestin tai tuhota toisen varjon (wound penalty ja tapa tunnistaa arcane linkin kohde)
  • Spirit of Might: feats of strengthiin plussia
  • The Spy Who Walks in Darkness: monikäyttöinen tiedustelijavarjo
  • Sting of the Ice Hornet: pitkän matkan jäinen hyökkäys. 20 yard per tick, mutta väistelee esteitä
  • Summoning of the Harvest: kerran vuodessa alueen kasvit aikuistuvat ja tuottavat satoa
  • Theft of Memory: ryöstää huomaamatta yhden muiston jalokiveen (jos onnistuu heitoissa)
  • Thunder Wolf's Howl: 20 metrin halkaisijalla äänihyökkäys vaurioittaa (bashingia jota armor ei soakkaa) ja kuurouttaa
  • The Titans Icy Breath: jäädyttävä ja hidastava areahyökkäys
  • Unbreakable Bones of Stone: loitsijan ruumis voimistuu maa-elementaalien voimasta (Ess to Str and Sta, half wound penalties), kaksi päivää
  • The Violent Opening of Closed Portals: avaa tai tuhoaa kaikki yhden rakennelman ovet, tai luo Ess x 10 jalkaa syvän käytävän esteeseen
  • Viridian Mantle of Underwater Journeys: vesihengitys ja veden alla liikkumisen kyky
  • Written upon the Water: veteen kirjoitettu viesti näkyy vastaanottajalle seuraavan kerran kun hän katsoo vettä

Ideoita MArts- opettamiseen

Listaan tähän ideoita liittyen Samaran dojolla tapahtuvaan koulutukseen (heh, oikeastaan sen stunttaukseen).. lähinnä nämä tulevat varmaankin olevaan asioita joita tuon muiden pelaajien tietoon, "and here's another flash from the dojo"-tyylisesti..

Oppilaiden on vilpittömästi pyrittävä seuraamaan Käytöskoodia.

Jossain välissä opetellaan rituaali jolla herätetään Essence: Essential River Channeling, scroll of the monk s. 19.

Erilaisten katojen lisäksi opetellaan joogaa, meditaatiota.. tasapainoa ja havaitsemista..

Ensin opetellaan essencen havaitsemista omassa ruumiissa, varsinkin omissa chakroissa.. tästä sitten edetään essencen keskittämiseen ja essencen havaitsemiseen oman ruumiin ulkopuolella.

Dojolle voi kutsua jossain vaiheessa jonkin jumalan käymään, jotta Essence-herätetyt pääsevät aistimaan jumalallista essencea..

Oppilaille voitaisiin myös järjestää mahdollisuus kohdata omia pelkojaan, jos löytyy hyvä tapa. Hallusinogeenien syöminen tätä tarkoitusta varten on ehkä hieman rankkaa.

Tietenkin myös sparrausta.

Dojolla voi myös vierailla matkustavaisia MArts-harjoittajia.. esim. näiden lähtemistä dojolta voi ajoittaa samaan kun joku PC tulee käymään dojolla. Dojon kerätessä mainetta, vierailijoita saattaa tulla yhä kauempaa.

Ragara Myrrun, kuuluisin Lohikäärmeverinen MArts-sifu (Maa). Osaa jokaisen elementin Terrestiaali-tyylit. Opettaa myös Luostarissa (ts. Jalava varmaan nähnytkin sen, mahdollisesti oppinut sen oppilailta) ja on korkeassa asemassa Veljeskunnassa. Sen kirjoituksista voisi olla hyötyä sekä heränneiden kuolevaisten että lohikäärmeveristen opetuksessa.

Ehdotuksia pelimateriaaliksi

Lähialueista

Kuinka hyvin hahmot tuntevat seuraavat valtiot, niiden kulttuurin, yleisen politiikan ja/tai niiden johdon?

 • Rokan-Jin
  • Sodassa pääkaupunki sai myöskin maagisesta tuhosta, barbaarien polttoryöstön jälkeen
  • ennen sotaa rikas valtio, jonka toimeentulosta suurimman osan kaivoivat maasta jalokivinä orjat, joita oli reippaasti
 • Talinin
  • Käytännössä kaikki kaupungit ryöstettiin ja poltettiin
  • Klaanijärjestelmä
 • Ardeleth
  • Julistautui sodassa Naudan puolelle
  • Pääkaupunki Fallen Lapis sai maagisesta tuhosta
  • Saa nyt uudelleenrakennusapua Haltasta
 • Jarrith
  • "Haltan pienempi versio, jossa merkittävää rautapuu-tuotantoa. Monarkia (kuningas)"
 • Shandirin Metsä (Shandir Woods)
  • Erosi Haltasta, mutta ollut jo pitkään rauhassa
  • pääjumala Yesryk, josta myös hallitsijasuku periytyy
  • haukka-petomiehet pappeina
 • Verivirta (Blood River)
  • Metallia ja metalliesineitä tuottava "mäkinen metsämaa"
  • Kolme Jumalaa hallitsee, muiden palvominen kielletty, palvomisessa tiukat aikataulut
 • Henkäyksenkevyt Linnoitus (Gossamer Stockade)
  • Johtajina kaksi keijua
  • Useat sadat raksha-aatelittomat ja hobgoblinit tekevät valtion raskaan työn

Ideoita tekemiseksi

reissu Länteen: Fakharu (lesser elemental dragon of Water, Censor of the West) kirjoittaa historiallisia kirjoituksia, ja on jopa valmis ottamaan vastaan Ylevöitettyjä jotka haluavat lukea niitä. Täältä voisi saada myös mielenkiintoisia kontakteja maallisen byrokratian korjaamiseen liittyen.

reissu Koilliseen: sotilasliiton levittäminen koillisessa

reissu Yu-shaniin: koillisen maallisen byrokratian hierarkian selvittäminen (tarvitsee byrokratiaa, mielellään 13 tai 21 expaa lisää)

politikointia koillisen Jumalten kanssa:

 • jumalilla on yleisesti ottaen hyvät suhteet, ja näiden avulla pysyvät vallassa
 • yhtenä esimerkkinä Life Treet ja näiden mafiamainen suojelujärjestö
 • Vuodenaikojen Hovi on mainio esimerkki jumalten politikoinnista. Hovin jäsenet ovat suhteellisen alhaisen Olemuksen jumalia, joilla on aivan upeat yhteydet. Lisäksi Hovi matkustaa ja sen jäsenet myös tekevät omia pienempiä matkojaan, ts. voi halutessaan valita Hovin jäsenistä osajoukon
 • yhteistyö Henkäyksenkevyen Linnoituksen keijujen kanssa voisi olla mielenkiintoista
 • Verivirran jumal-diktaattorit voisivat olla luontaisia antagonisteja
 • Caltia on Gralan (Mistress of the Endless Hunt) sisar, s. 51, ja saattaisi hyvinkin pyytää tältä palveluksena esim. ongelmallisen Aurinkoisen metsästämistä

Taivaan Viraston edustajan kutsuminen paikalle, ja tältä sen selvittäminen, kuka vastaa maan päällä Idän Maallisesta Byrokratiasta (tai sen toimivuudesta). todennäköisesti Tarkkailija/Tarkastaja (Censor). Joko Taivaan tai Maallisen edustajalta hierarkisen byrokratia-taulukon hommaaminen ("kenen pitäisi tehdä mitäkin, ja kuka vastaa kellekin").

Celestial Censor = "the gods that enforced the laws of the Celestial Incarnae" (peruskirja s. 292) samalta sivulta: "At one time, the Celestial Censors, paragons of virtue and order, were charged with keeping law among the other gods, but corruption and villainy has become so rampant that many have quit their jobs and become rogues. Those who remain in their positions take little care in their work anymore and are often easily bribed to overlook transgressions. Meanwhile, the majority of the Celestial Incarnae are too involved in the Games of Divinity to notice that their Celestial Order is failing."
s. 301: "Even the Celestial Censors, who are almost always lesser elemental dragons, rarely recieve the respect due to their station."
(Fakharun Essence on 7)
Sideerikirjasta selviää, että Tarkastajat todellakin ylläpitävät taivaallista lakia.. nimittäin hoitavat Sidereaalien Tarkastuksia (audit), s. 54

Sideeristen selvittelyä

 • nykyinen tietämys: Aurinkoisten neuvonantajia. Valtakunnalla tai VV:lla ei ainakaan julkisesti mitään tietoa näiden olemassaolosta.
 • Kuisilta ja jumalilta voisi yrittää selvittää, olivatko Sideerit olemassa sen ajan kuin Aurinkoiset olivat poissa, ja jos olivat niin mitä tekivät.
 • jos nähdään yhteys Sideerien ja Bureau of Destinyn välillä.. pitäisikö kutsua Bureau of Destinyn edustaja paikalle? :)

Linkit