Varjojuoksu:Edge

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Edge heijastaa hahmon onnea, jonkin jumalan suosikkina olemista tai muuten vain sisukkuutta, jolla pääsee pidemmälle kuin muut. Hahmon Edge-ominaisuus kuvastaa pistemäärää, joka hahmoilla on käytettävinään erilaisiin hyödyllisiin tarkoituksiin. Kaikella on kuitenkin rajansa ja edge joka on käytetty, on hetkellisesti käyttämöttämissä, mutta palautuu ajan mukaan. Huom!: Hahmon Edge-ominaisuus ei pienene käytettäessä, ainoastaan pistemäärä, paitsi jos hahmo polttaa edgeään.

Kun käytät yhden pisteen edgeä, voit valita yhden seuraavista:

  • Kun julistat käyttäväsi edgeä ennen kuin heität noppia, mihin tahansa testiin, saat heittää lisäksi täyden Edge-ominaisuuden verran noppia JA kaikki nopat (ei ainoastaan edge-nopat) tottelevat Kutosen Sääntöä, tämän testin ajan.
  • Kun julistat käyttäväsi edgeä noppien heiton jälkeen, saat heittää täyden Edge-ominaisuuden verran lisää noppia ja vain edge-nopat saavat Kutosen Säännöstä, eivät sitä ennen heitetyt nopat.
  • Voit uudelleen heittää kaikki nopat (juuri heittämästäsi heitosta), joista ei tullut osumia. (Luultavasti Kutosen Sääntö toimii re-roll noppiin)
  • Voit tehdä "Long Shot Testin", vaikka noppa kasasi olisi 0 tai vähemmän. Heität tällöin vain Edge-ominaisuutesi verran noppia (Kutosen Sääntö EI käytössä)
  • Voit mennä ensimmäiseksi Aloite Lohkossa, huolimatta Aloite Tuloksestasi. Jos useampi hahmo käyttää samaan kohtaan edgeä, niin silloin nämä menevät ensin oman Aloite Tuloksensa määräämässä järjestyksessä ja loput sen jälkeen omien Aloite Tuloksien mukaan.
  • Saat ylimääräisen Aloite Lohkon vain tälle Taistelu Kierrokselle.
  • Voit negatoida Kämmin tai pienentää Kriittisen Kämmin tavalliseksi Kämmiksi.
  • Voit käyttää Kuolleen Miehen liipaisin (Dead Man's trigger)-sääntöä

Hahmo voi käyttää Edgeään vain omiin toimintoihinsa (poikkeuksena ryhmätesti) ja ainoastaan yksi piste per testi tai toiminto. Esim. jos olet käyttänyt edgeä heittääksesi (ei-osuneet) nopat uudestaan, josta heität kriittisen kämmin, et voi enää käyttää toista pistettä pienentääksesi sen tavalliseen kämmiin.

Joissain dramaattisissa tilanteissa ei edes Edgen käyttö ole tarpeeksi. Tällöin hahmo (tai oikeastaan pelaaja) voi polttaa yhden pisteen Edgeä - pysyvästi alentaa Edge-ominaisuuttaan yhdellä - saadakseen seuraavaa:

  • Voit saada kriittisen onnistumisen yhdessä toiminnossa. Huom! Hahmo ei voi saada kriittistä onnistumista testistä, johon ei muutenkaan mitenkään mahdollisesti pystyisi. "No free fireballs for you, omae."
  • Joku ylhäällä (tai miksi ei alhaalla) todella pitää sinusta ja päättää antaa toisen tilaisuuden. Hahmosi kuolema peruuntuu ja tapahtuu jotain muuta, pelinjohtajan ratkaisemaa. Hahmo ei kuitenkaan välttämättä selviydy naarmuitta tapahtumasta, mutta ainakin selviää tilanteesta.

Edgeä voi palautua mm. uuden seikkailun alussa, sopivissa lepopisteissä, hahmon tehdessä sankarillisen uhrautumisen (ei välttämättä tarkoita taistelua tai leap of fate:ja), saavuttaessa jonkin tärkeän henkilökohtaisen tavoitteen (puhutaan Isoista asioista, ei aamukahvista, paitsi jos aamukahvi on todella, todella kiven takana), mahtavasta roolipelaamisesta, heittäessä Kriittisen Kämmin (tasapainottaen tilannetta, tai sitten vain säälistä) ja/tai mistä pelinjohtaja milloinkin tykkääkin.

Takaisin