Varjoajo

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Jushakin 2075-vuoden Eurooppaan sijoittuva Shadowrun 5th-kamppis, joka alkaa 2015 syksyllä.


Maailmasta

Säännöistä

Kysymyksiä & selvitettävää

  • Your questions here.

Pelaajahahmot

Kaapija:

Motulev:

Zalli: Nebel

Roikka:

rahtu: Hunter Hardman

Ystävät, viholliset ja hyödylliset tuttavuudet

Kallo: VVähäpuheinen, vahvasti augmentoitu trolli, joka toimi välittäjänä hahmoille näiden ensimmäisessä tehtävässä. Pukeutuu pitkään nahkatrenssiin, joka levitettynä toimii yllättävän hyvin suurikokoisena näyttönä. Nimi todennäköisesti tullut luontaisena seurauksena siitä, että trollin koko pää on korvattu kyberkallolla. Vahvat yhteydet ympäri Berliiniä ja erityisesti NeoNettiin. (Connection 6, Loyalty 3)

Hra Virtanen: Ryhmän ensimmäiselle keikalle palkannut taho. Stereotyyppinen "Johnson": keski-ikäinen bisnesmies, jolla ei ole mitään mieleenpainuvaa piirrettä. Otti yhteyttä etänä Kallon kautta, istuen työhuoneessa, jonka huonekalut oli tehty aidosta puusta - selvä rikkauden merkki nykymaailmassa. Tuntee selvästi Kallon entuudestaan. (Connection ?, Loyalty ?)

John Beige: Nebelin kontakti. Keski-ikäinen brittiläinen panttilainaamon omistaja. Entinen varjojuoksija, joka on asettunut aloilleen. Tehnyt joskus pientä keikkaa Nebelin kanssa. Laillisen tavaran ohella myy myös vaihtelevasti pimeämpää tavaraa, pääasiassa aseita, panoksia ja panssareita. (Connection 4, Loyalty 3)

Engelbert Wexner: Nebelin kontakti. Yksi Lone Starin surkeimmista poliiseista. Suuressa kiitollisuudenvelassa Nebelille ison palveluksen myötä. Nuori kaveri, jonka näkemys varjojuoksemisesta (ja maailman menosta muutenkin) on vahvasti trideoiden värittämä. Omaa suuret luulot itsestään ja esittää "isoa pahaa poliisia". (Connection 1, Loyalty 4)

Herr Lennard: Nebelin kontakti. Vanha, ärtyisä lääkäri. Entinen EVOn kirurgi, joka suoritti Nebelin augmentaatiot tämän EVO-aikana. Menetti työnsä PR-skandaalin myötä, minkä jälkeen Nebel auttoi tuuliajolle jäänyttä lääkäriä asettumaan Berliiniin. Pyörittää pientä klinikkaa kerrostaloasunnostaan köyhemmässä osassa kaupunkia. Vihaa nykyistä asiakaskuntaansa, mutta on raudanluja ammattilainen. (Connection 1, Loyalty 2)

Max Fightmaster: Oton kontakti. Keski-ikäinen saksalainen asekauppias. Entinen Knight-Errant, joka siirtyi pienyrittäjäksi äidin sairastuttua vakavasti. Pyörittää asekauppaa nimeltä "Max & Mum's Carnage". Ares/KE-yhteyksiensä myötä myy pääasiassa Areksen kalustoa. (Connection 4, Loyalty 2)

Vladimir: Oton kontakti. Valkoisen Voryn huumekauppias, jolta Otto tilaa myrkkynsä. (Connection 3, Loyalty 1)

Hans Alsniedrig: Marien kontakti. Salakuljettaja, jolle Marie on tehnyt keikkaa. (Connection 3, Loyalty 2)

Doctor Seltsamlieb: Marien kontakti. Katutohtori Berliininin vaarallisesta kaupunginosasta. (Connection 3, Loyalty 2)

Khajo-Lee: Marien kontakti. Aselähikauppias. (Connection 1, loyalty 2)

Charmane: Marien kontakti. Strippari, jolla on hyvä silmä huomaamaan vaikutusvaltaisia ihmisiä. Työskentelee The Succubus-clubilla. (Connection 4, Loyalty 1)

Johnny: Yinin kontakti. Aasialainen Johnson, jolle Saarnaaja on tehnyt keikkaa. (Connection 2, Loyalty 2)

Xu Min: Yinin kontakti. Pikkuveli, joka hankkiutuu välillä ongelmiin. (Connection 1, Loyalty 5)

Doc: Yinin kontakti. Jengiläinen, jolla on lääkärin vikaa. (Connection 2, Loyalty 3)

Mr. All: Yinin kontakti. Minien isän kaveri, jolla on näppinsä pelissä SINien valmistamisessa ja väärentämisessä. Auttoi Saarnaajaa ja Xuta lähtemään USA:sta ja asettumaan Berliiniin. (Connection 1, Loyalty 3)

Mr. Järvinen: Yinin kontakti. Asekauppias, jolta ostetaan panoksia. (Connection 2, Loyalty 1)

Asakichi: Ryhmän bunraku-parlorista pelastama cybergeisha. Tuntee jonkin verran alamaailmaa, erityisesti triadien toimintaa. (Connection 1, Loyalty 4)

Blake 'Magicks' Martin: Musta magianharjoittaja, jonka Charmane esitteli Marielle The Succubus-klubilla. Bilehilemaagi, joka erikoistuu "bilemagiaan". Tuntuu tietävän yllättävän paljon magiasta, vaikka ulkoasu ei kovinkaan herätä luottamusta taitoihin. Ei harrasta mustaa magiaa. (Connection 1, Loyalty 1)

Rehti Reino: Barrensin rehdein - ja ainoa - autokauppias. (Connection 1, Loyalty 1)

David M. Epperson: Tuberkuloosiin sairastunut Shiawasen miespuolinen tutkija, joka palkkasi ryhmän glorifioiduiksi taksikuskeiksi. (Connection 2, Loyalty 1)

Cindy Gates: AKA Alisa Anderson-Ackerman. NeoNetin Saksan haaran toimitusjohtajan teinitytär. Herännyt haltia, jolla on obsessiivinen halu kerätä magian eri koulukunnista kertovaa materiaalia, tarkoituksenaan koota kasaan oma kaaosmagiansa. Virallisesti koulutettu kristilliseen theurgiaan. (Connection 5, Loyalty 4)

Anders Anderson: NeoNetin Saksan haaran toimitusjohtaja. Örkki-mies, joka on valmis käyttämään omaamaansa valtaa surutta omia tarkoitusperiään varten. Palkannut ryhmän metsästämään Lamont Burgstalleria kostona tyttärensä kohtelusta. (Connection 12, Loyalty 1)

Lamont Burgstaller: "Valtitut"-nimisen human supremacist-lahkon johtaja. Kaappasi Alisan tarkoituksenaan uhrata tämä verimagia-rituaalissa voimistaakseen itseään. (Adversary)

Demoni: AKA Demmomri Althaus. Helvetintulet-prätkäjengin kiistaton johtaja. Herännyt kääpiö-mies. Suosii huikentelevaa tyyliä, mutta huikentelun alta löytyy kovaksi keitetty taistelumaagi, joka keskittyy tulimagiaan. (Connection 4, Loyalty 2)

Salama: AKA Iefyr Jaeger. Demonin oikea käsi. Haltia-mies. Herännyt, adept. (Connection 3, Loyalty 1)

Niklas Felix: Pormestari-ehdokas. Örkki-mies. Palkkasi ryhmän henkivartijoikseen poliittisen kampanjansa ajaksi. (Connection 5, Loyalty 2)

Erich Filibert: Felixin kampanja-avustaja. (Connection 3, Loyalty 2)

Rosalie Tatiana: Valenimi, jolla Herännyt ihmis-nainen esiintyi yrittäessään salamurhata Felixin. (Adversary)

Hra Müller: Taho, jolle Felixiä ampuneet tarkka-ampujat toimivat. Mûller Solutions-nimisen yrityksen omistaja. (Adversary)

Otteita Berliinin tietoverkosta

2. huhtikuuta

Berlin Today - Väärä hälytys Monolith-hotellilla

...Monolith-hotellin uusimman tiedotteen mukaan hotellin tyhjentänyt palohälytys on osoittanut aiheettomaksi. Hotelli pahoittelee syvästi asiakkaille hälytyksestä syntynyttä vaivaa...

Shiawase News - Onnettomuus varastoalueella

Varastoalueen rauhaa eilen häirinneen räjähdyksen tutkimukset on saatu päätökseen. Hallissa 42B tapahtunut räjähdys osoittautui onnettomuudeksi. Onnettomuus tapahtui myöhään iltapäivällä, kun lastaajan huolimattomuuden vuoksi räjähdysherkkää materiaalia sisältävä kaasupullo tippui nosturin kyydistä ja vahingoittui. Onnettomuudessa onneksi vältyttiin kuolonuhreilta, mutta halli on toistaiseksi suljettu siivoustöiden ajaksi.

9. huhtikuuta

Rock & Roller - Raskaan musiikin kovat keinot kohauttavat

...GrindGore-skeneä järkyttäneen, toistaiseksi vahvistamattoman tiedon mukaan legendaarinen naissolisti Eluviel "Banshee" Nachtwunsch on murhattu. Turvallisuussyistä nimettömänä pysyttelevän lähteen mukaan Nachtwunsch oli harjoittelemassa tarkkaan varjellussa paikassa uuden yhtyeensä kanssa, kun raskaasti aseistettu iskuryhmä hyökkäsi ja kylmäverisesti murhasi kaikki yhtyeen jäsenet. Tämä järkyttävä teko on huipennus viimeiset viikot jatkuneelle julkiselle kiistalle solistin ja tämän edellisen yhtyeen, Tod'Uhr:in, välillä, jonka aikana Nachtwunsch kovasanaisesti kritisoi yhtyeen kitaristia ja sanoittajaa. Tod'Uhr ja levy-yhtiö Drakkar kieltävät jyrkästi syytökset ja tuomitsevat teon.

16. huhtikuuta

Berlin Today - Pormestari kritisoi Knight Errantia

Pormestari Schulz kritisoi Knight Errantin toimintaa kaupungissa kovin sanankääntein, viitaten näiden viimeaikaisiin epäonnistumisiin. Schulzin kritiikki on hyvin ymmärrettävää viimeaikaisten tapahtumien valossa: ennen niin turvallinen kaupunkimme on viimeisen viikon aikana todistanut niin laulajatähden brutaalin palkkamurhan, useita aseellisia selkkauksia ympäri kaupunkia sekä terroristi-iskun Neonetin tehtaaseen. Knight Errantin ennen niin kirkkaassa panssarissa on myös syvät naarmut: samana ajanjaksona turvallisuuspalvelujentarjoaja on menettänyt tiettävästi ainakin kolme partiota työtehtävissä. Lisäksi ainakin yksi partio on kriittisessä tilassa ajoneuvon menetettyä hallinnan ja törmättyä seinään. Miten rehelliset berliiniläiset voivat nukkua yönsä rauhassa, kun kaupunki on näin huonosti turvattu?

28. huhtikuuta

Berlin Today - Schulz eroaa skandaalin jälkimainingeissa

Berliinin entinen pormestari, Claus Schulz on eronnut virastaan. Ero ei tule yllätyksenä viimeaikaisten tapahtumien valossa: viimeinen viikko on ollut korruptoituneelle veteraani-poliitikolle karu paluu todellisuuteen. Samaan aikaan kun Schulz solvasi kaupungin suojelijoita, hän oli sängyssä triadien kanssa. Tämä ei myöskään jäänyt vain metaforan tasolle, kuten halukkaat kansalaiset ovat matrixissa levinneistä trideistä saaneet todeta. Nimettömäksi jättäytynyt taho on lyhyessä ajassa onnistunut kaatamaan Schulzin valheelliset kulissit maahan ja paljastanut ne monet rikokset, joista Schulzia tullaan lähikuukausina syyttämään.

4. toukokuuta

Knight Errantin arkistoista - "Helvetintulet"

Helvetintulet on pääasiassa Berliinin alueella vaikuttava matalan uhkatason rikollisjärjestö. Jäsenistön tunnistaa yleensä hyvin näkyvällä paikalla olevasta järjestön logosta - palava pääkallo. Yleisimmin logo on joko kiinteänä osana varustusta tai tatuointina, mutta myös vain AR-puolella näkyviä ikoneita ja oudompia jäsenyyden ilmaisuja on havaittu käytössä. Helvetintulien rikollinen toiminta on tyypillistä matalan tason jengitoimintaa: huumeita, kiristystä, suojelurahojen keräystä, salakuljetusta ja ryöstöjä. Harmaalla ja laillisella puolella järjestön toiminta keskittyy ajoneuvojen - etenkin kaksipyöräisten moottoriajoneuvojen - ostoon, myyntiin ja korjaamiseen.

Jäsenistö koostuu pääosin Synnittömistä, joskin myös kaidalta polulta hairahtuneita Kansalaisia on tavattu. Organisaatioltaan Helvetintulet on meritokraattinen diktatuuri: yksi kiistaton johtaja ja joukko uskollisia luutnantteja. Järjestön johtaja tunnetaan nimellä Demmomri "Demoni" Althaus.

Demmomri "Demoni" Althaus. Herännyt kääpiö, mies. Tuntomerkit: vahvarakenteinen kääpiö, mustat hiukset ja parta, mustat, cyberneettiset silmät punaisilla iiriksillä. Suosii elektrokromilla päällystettyjä vaatteita, joita käyttää luodakseen vaikutelman liekkien nuolemista vaatteista. Perusti Helvetintulet n. 2068. Historia ennen Helvetintulien perustamista hämärän peitossa. Maaginen potentiaali tuntematon, mutta osoittanut vahvaa preferenssiä tulimagiaa kohtaan nauhoitetuissa yhteenotoissa. Luokiteltu lievästi vaaralliseksi.

22. toukokuuta

Berlin Today - Uusi haastaja Berliinin poliittisella areenalla

Berliinin vanha säätytalo oli tänään pakkautunut täyteen kuulemaan pormestarinvaalien uuden haastajan, Niklas Felix, kampanjan avausta. Yleisö oli monenkirjavaa ja kuulijoiden määrä yllätti niin tämän lehden kuin tapahtuman järjestäjät. Ehkä yllättävin osa tapahtumaa oli kuitenkin turvatoimien tiukkuus. Turvajärjestelyt olivat kuitenkin ymmärrettävät jos ottaa huomioon millaisilta tahoilta Felix on kerännyt kannatusta. Allekirjoittanut on valmis vannomaan turvamiesten keränneen ison asekaupan inventaarion verran tuliaseita sinä aikana kun odotimme pääsyä pääsaliin.

Itse puhe jätti allekirjoittaneen kylmäksi, mutta etenkin paikalle olleet örkit ja trollit - joiden koettua ahdinkoa Felix on tuonut vahvasti esiin poliittisen uransa aikana esiin - osoittivat suosiotaan ehdokkaalle. Vaikka Felixin kannatus on kaikkien mittauksien mukaan vielä alhainen, saattaa tämä hyvinkin muuttua ainakin näiden kahden metatyypin parissa.

24. toukokuuta

Berlin Today - Poliittinen palopuhe johti mellakointiin

Berliinin pormestarinvaalit on herättänyt paljon puhetta. Ennen tätä iltaa puheet olivat myös pysyneet pääosin rauhallisina.

Totutun poliittisen spektrin ulkopuolelta esiin noussut itsenäinen ehdokas, Niklas Felix, on lyhyen poliittisen uransa aikana tullut tunnetuksi hyvin vahvoista mielipiteistään ja aggressiivisesta suhtautumisestaan mega-yrityksiä kohtaan. Tälläkään kertaa palopuheen kuulijat eivät jääneet kylmiksi, vaan siirtyivät sanoista tekoihin, vandalisoiden paitsi itse toria, myös palopuheen pitäjän omaa puhelavaa. Knight Errant joutui saapumaan paikalle rauhoittelemaan kuumentuneita tunteita. Vahvistamattomien lähteiden mukaan joukosta löytyi myös lisensoimattomia maageja, jotka Knight Errant nopeasti ja tehokkaasti otti kiinni tarkempaa kuulustelua varten.

27. toukokuuta

Berlin Today - Keller kiittää kaupunkilaisia luottamuksesta

Jessica Keller astui tänään kaupungin pormestarin virkaan. Virkaanastujaistilaisuudessaan Keller kiitteli kaupunkilaisia näiden osoittamasta luottamuksesta ja lupasi tehdä parhaansa ollakseen luottamuksen arvoinen. Keller toisti myös jälleen lupauksensa tehdä parhaansa kitkeäkseen kaupungissa etenkin köyhemmillä alueilla rehottavan rikollisuuden, joka uhkaa niin tavallisia kaupunkilaisia kuin suuryrityksiä, jotka työllistävät suuren osan kaupungin väestöstä. Kilpakumppaninsa kannattajien vaatimuksia neljänteen uudelleenlaskentaan Keller kommentoi vain lyhyesti: "kaupunkilaiset ovat puhuneet".

29. toukokuuta

The Watchdog - Epidemia uhkaa maailmaa - bioterrorismi karannut käsistä?

Viimeinen viikon aikana on ympäri maailmaa liikkunut huhuja herkästi tarttuvasta, potentiaalisesti hengenvaarallisesta taudista. Taudin oireet ovat yksinkertaiset: köhä, kuumeilu, yöllinen hikoilu ja ruokahalun puute. Taudin edetessä yskimisen aikana irtoavaan limaan saattaa sekoittua myös verta. Antibioottikuurin uskotaan lieventävän oireilua.

Itse tautia mielenkiintoisempaa on, mistä tauti on lähtenyt liikkeelle, etenkin kun huomioidaan, että taudista on lähtenyt liikkeelle huhuja ympäri maailmaa viikon sisällä toisistaan. Kaikki merkit viittaavat siihen, että kyseessä on bioterrorismi-isku, joka on karannut käsistä. Yksikään terroristijärjestö ei kuitenkaan ole ainakaan vielä ole ottanut vastuuta iskusta, joskin allekirjoittanut uskoo, että tilanne tulee muuttumaan lähipäivinä.

31. toukokuuta

Berlin Today - Lääkepula uhkaa kaupunkia

Vaivaako sitkeä yskä? Häiritseekö yöllinen hikoilu? Jos vastaus kumpaan tahansa on kyllä, et ole yksin. Ikävä kyllä vaivan hoito on tällä hetkellä vaikeaa: kaupungin apteekkien hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Huhut maailmanlaajuisesta epidemiasta ovat saaneet aikaan suoranaisen ostohysterian ja lääkevarastot kautta maan uhkaavat loppua. Markkinoille on myös ilmestynyt useita kilpailevia lääkkeitä, joiden luvataan lievittävän oireita, mutta hinnat ovat tuotannon tässä vaiheessa vielä huomattavia.