Vampire Noir: The Investigation

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Ikuisesti öiseen ja sateiseen kaupunkiin sijoittuva Vampirekamppis:

Pelaajat ja hahmot

Ei pelissä?

  • Hereticae:
  • XC-: Levis Gordon, Junior
  • liontar: Roope

Yleistä

Käytetään uuden World of Darknessin ja Vampire the Requiemin perusmekaniikkaa, johon konvertoidaan Masqueraden fluffi. Eli Camarilla, Sabbat ynnä muut on edelleen maisemissa.

Ruulz

Necromancy

Etsivätoimisto Yön varjo

Kaupungin uusien tulokkaitten väliaikainen sijoituspaikka, jonka tarkoitus on pitää ne poissa pahanteosta kunnes löytävät jotain tekemistä ja paremman turvapaikan. Kaupungin vampyyrit käyttävät sitä silloin tällöin kolmantena osapuolena tai alihankkijana omissa toimissaan, toivoen saavansa uusia tulokkaita vaikutusvaltansa piiriin. Toimistossa on takahuone ja "lankapuhelin".

Vihjeitä

Torsti-keissi, Astridin osalta selvinnyt

Astrid Kurkström: Palkannut teidät etsimään Torstin. Asuu isossa kartanossa ja pyörätuolipotilaan kanssa.

Pekka Torsti: Astrid haluaa löytää hänet. Tuli kaupunkiin Milkalla, lähtenyt johonkin. Tuli laivalle iloisena, lähti huolestuneena. Käynyt ruumassa kun luuli ettei kukaan huomannut. Ghouli. Lewis ja Roope löysivät Torstin hotellihuoneesta. Myöhemmin Lewis ja Torsti lyötiin torporiin ja Torsti oli tapettu itämaisella rituaalilla niin, että hänen aaveestaakaan ei saatu mitään irti. Hänen kengässään oli muinaissaksalainen kolikko.

Elsa Varpuri: Tuli miehensä Xak Kon Kaan kanssa kaupunkiin Milkalla. Ollut Saksassa arkeologisilla kaivauksilla. Toi suuren määrän rahtia kaupungin museoon.

Xak Kon Kaa: Kiinalainen arkeologi. Ollut Saksassa hommissa, ja nyt Ruhtinaan pakeilla. Giovanniyhteyksien mukaan ei ole erityisen pelottava, mutta työskentelee erittäin voimakkaalle kiinalaiselle vampyyrille joka tunnetan vain nimellä Tohtori.

Pieni mies Tanger: Kysellyt myös Torstin perään.

Pieni mies Tanger kävi uhkailemassa meitä, jotta droppaisimme keissin.

Varastosta löytyy tulitikkuvihko, jossa luki Pitsikuja. Siitä puuttui nurkka ja numero. 9 sopii siihen. Siellä on motelli, jossa Torsti yöpyi.

Milka

Torstin käyttämä laiva.

Ruuma: Laatikon palasia lattialla.

Kyltti: Kiinankielinen kyltti jossa lukee kiinaksi "Laiturin viisi varasto".

Pesä ruumassa: Pieni ja asutun oloinen.

Matkustajien tilat: Löytynyt pieni pahvikulma jossa numero 6 tai 9. Yhtä sängynjalkaa järsitty.

Kapteeni Jenkings: Voimakas Caitiffi humalassa Café Englannissa.

Kalle Skoppi: Jenkingsin puosu.

Tellu-keissi

Make: Iso, kehitysvammaisen oloinen vampyyri. Tapettu, epäilemme Tellua.

Tellu: Pitäisi etsiä Makelle. Kukaan muu ei oikein tunnu uskovan, että Tellu on olemassa?

Valkoinen Varis: Maken mukaan Tellu tapasi laulaa siellä.

Tellun hauta on Hailan suvun yksityishautausmaalla. Siellä on väärä ruumis (Make tunnisti).

Safiiri: Nykyinen VV:n laulaja. Tietää, että Tellu elää. Kiristää Tellua, jos Tellu ei maksa, hän kertoo, että Tellu elää. Hän jätti Tellulle viestin, mutta hän ei ole vielä ottanut yhteyttä meihin.

Tellun krääsää löytyi rasiasta (Make tunnisti), joka oli autossa, jota ajoi Reko, kreivi Kurkströmin kuski.

Kultainen miekka (ja Reko)

Tangerin pomo Suolea haluaa kultaisen miekan, joka oli todennäköisesti Torstilla. Kuka tappoi Torstin ja otti miekan? Suolea voisi maksaa miekasta paljon.

Kreivi Kurkström haluaa tietää, mihin hänen kuskinsa Reko on kadonnut.

Astrid Kurkström kertoo, että oli antanut Torstille laatikon siltä varalta, että kävisi ikävästi ja miekka pitäisi piilottaa. Reko ja Astrid kävivät hakemassa ensin laatikon varastolta. Sitten Astrid meni Elyseumiin.

Reko ajoi Pitkäsillalle päin. Hänet ilmeisesti pysäytettiin, tapettiin käärmeellä ja ajettiin mereen. Ruumis nostettu ja viety Kurkströmin ohjeiden mukaan hautaustoimistolle.

Autosta löytyi puulaatikko, jossa oli huonoa kirjallisuutta. Siihen olisi mahtunut miekkakin. Miekka ei kuitenkaan todennäköisesti koskaan ollut siellä.

Rekon tallelokerosta Saturnaliasta löytyi rannekoru, jossa on puuhelmi. Kreivin mukaan rannekoru aiheuttaa onnea, mutta se on vaarallinen. Hän ei vielä tiedä, että meillä on se.

Loki

Editoimaton päivä 1

Sisään astuu kaunis vampyyrinainen. Maksaa kYmmenen päivän tutkimukset etukäteen. Torsti-niminen mies pitää löytää. Siniset silmät, ruskea tukka, musta sydän. Tuli 3 päivää sitten Milka-nimisellä laivalla takaisin Helsinkiin. Sillä on varmaan suhde. Torsti on ghoul (kaamio). Ei tiedä, kenen kaamio on, eikä tiedä Torstikaan. Tutustui Torstiin jossain juhlissa vuosia sitten. Koko nimi Pekka Torsti. Piti tavata keskustorilla kolmelta kolme päivää sitten.

Jättää puhelinnumeronsa. Astrid Gurkström.

Menemme satamalle. Milka on rahtilaiva, lastattavana. Kyselemme ahtaajien pomolta juttuja. Olemme jo toinen porukka, joka tulee kyselemään. Ensimmäinen tyyppi oli noin Mikin kokoinen pikkutyyppi, näytti perusdekkarilta. Torsti tuli laivaan iloisena, poistui masentuneena. Muita matkustajia olivat pariskunta: Elsa Valpuri ja Xak Kon Kaa (joku itäaasialainen).

Olemme jo lähdössä pois, kun liikennemerkki alkaa puhua Roopelle. "Kannattaa tutkia laiva!" Roope ei tietenkään kerro, että liikennemerkki puhuu, vaan taivuttelee meidät tutkimaan.

Roope ja Mikki hiippailevat laivan viereen. Puosu ei päästä sisään. Menemme laatikoihin, ja meidät kannetaan sisään. Ruumasta löytyy jokin pienehkön elukan pesä ja kyltti, jossa on itämaista tekstiä. Menemme ylös ja löydämme matkustajien hytin. Siellä yhtä laveria on järsitty ja sängyllä on pahvinpala, jossa on 6 tai 9.

Samuel, nosferatu, omistaa ravintolan Cafe Englanti. Soittaa Mikille. Hänellä on jotain mielenkiintoista.

Ravintolassa on kaksi asiakasta, Milkan kapteeni ja joku Roopen kaveri rikospoliisista. Kapteenilla on paha mieli. Hän on yksi Pohjoismaiden vahvimmista caitiffeista (klaanittomista). Joooo... Roope menee puhumaan tutulleen Näpilälle (ei ole vampyyri).

Kapteenista ei saa oikeastaan mitään irti. Sitten sinne tulee Elsa, yksi matkustajista. Hän on myös vampyyri.

Kapteeni loukkaa Mikaa ja Mikkiä. Mika raivostuu. Menee frenzyyn! Kun hänen menee kapteenia päin, hän yhtäkkiä unohtaa mitä oli tekemässä. Sillä aikaa X ja Roope ovat juosseet ulos, Elsa myös.

Samuel hiipii Mikin luo. Mikki kysyy, oliko se (Mikan rauhoittaja) hän vai kapu. Kapu...

Mikki tulee ulos ja muut kuulustelevat Elsaa. Xak Kon Kaa on tullut tekemään yhteistyötä tai tarvittaessa kovistelemaan ruhtinasta.

Varjoista tulee iso varjo, joka sanoo: "Etsikää Tellu." Tyyppi on kuulemma Make. "Etsikää Tellu. Maksakaa. Tapasi laulaa Valkoisessa Variksessa." Make on vampyyri.

Valkoinen Varis on ravintola. Kiinalainen kirjoitus: Laituri 5 varasto.

Elsa soittaa: kertoo jotain. Tavarat olivat menossa johonkin museoon. Tavarat ovat ilmeisesti varastossa laituri 5:ssä.

Editoimaton päivä 2

Odotamme seuraavaan iltaan.

Lewis Gordon Junior, lipevä brittilakimies, laiha, puku päällä, puhuu vain englantia.

Päätämme lähteä varasto 5:een. Sieltä tulee pieni mies, joka antaa varoituksen: "Pysykää erossa Torstin keissistä, jos välitätte terveydestänne." Viesti tulee kuulemma myös huolissaan olevalta herrasmieheltä.

Mika heittää sen niskaperseotteella ulos ovesta.

Mikki otti miehestä kuvan. Se on Charles Tanger, löytyy vähän käytetty facebook-profiili. Hirveän vähän löytyy mitään, nimi on varmaan väärä. Sitten Jere haluaa, että Mikki menee varjostamaan häntä. No, Mikki tekee näin. Tyyppi menee hotelliin X. Virkailijan mukaan hänen huoneessaan on neljä henkeä, huoneen on varannut A. Suolea.

Valkoinen Varis on Pitsikuja 9:ssä.

Mikki palaa vartin matkan kävellen.

Pieni mies oli varmaan sama, joka oli käynyt laivalla kyselemässä Torstista.

Menemme laituri 5:n varastoon. Roope harhauttaa vartijaa, ja sitten menemme kaikki sisään. Sisällä on työpöytä, jolla on lokikirja. Myös pari konttia on. Kaikki Milkan kontit on jo lähetetty eteenpäin.

Yksi laatikoista on mennyt Gurkströmille, useimmat muut museoon.

Mika löytää tulitikkuvihkon, jonka kanteen on kirjoitettu Pitsikuja.

Jere harhauttaa vartijaa aaveella ja poistumme varastosta. Mikki huomaa, että yksi videokamera on suunnattu suoraan ovelle. Hän kertoo tästä muille vasta autolla. Päätämme editoida videota...

Mikki murtautuu vartiointipalvelun pilvipalveluun ja editoi videosta koko ryhmän sisään- ja ulostulon pois. Hän ei viitsi katsoa, onko siellä tapahtunut jotain muuta.

Lähdemme ajamaan Valkoista Varista päin. Jonkin ajan kuluttua Lewis tajuaa, että Mikkihän olisi voinut tutkia enemmän... Hän selittää tämän pitkästi hienolla englannillaan, Mikki pelaa koko ajan ja sanoo sitten, että peli kesken. Mika hermostuu ja rupeaa läpsimään Mikin läppäriä kiinni. Mikki suostuu ja menee sitten pakun nurkkaan teeskentelemään hakkerointia, kun hän oikeasti jatkaa pelaamista.

Muut menevät Valkoiseen Varikseen kyselemään Tellusta. Mika kysyy baarimikolta ja menee sitten kysymään laulajalta, Safiirilta. Safiiri kertoo, ettei ole nähnyt Makea kolmeen vuoteen, luuli olevan vankilassa tai jotain. Tellu on kuollut, jossain onnettomuudessa kotonaan. Hänet on haudattu Hailan (?) yksityishautausmaalle. Tellun taiteilijanimi oli Madam Magiitti.

Lewis yrittää tilata hienoja konjakkeja, mitään ei löydy, ja baarimikko on närkästynyt. Pari kanta-asiakasta tulee uhoamaan, että eikö muka ole tarpeeksi hieno paikka herralle?! Lewis ei onnistu luikertelemaan, mutta Roope auttaa ja tappelua ei synny.

Mika ja Roope juttelevat erikseen Safiirille ja kyselevät Elsa Varpurista ja Astrid Gurkströmistä. Hän reagoi vähän oudosti jompaan kumpaan nimeen. Yhtään enempää ei saa irti.

He poistuvat ja kerääntyvät kadulle.

Jere ja Lewis tunnistavat Hailat. 50 vuotta sitten kaupunkiin muuttanut assamiittisuku. Rikkaita, mahtavia, harjoittavat perinteisiä töitään eli hoitelevat toisia vampyyrejä hengiltä maksua vastaan.

Muut saavat selville, että Mikki ei hakkeroinutkaan. Hetken uhkailun jälkeen hän alkaa töihin. Hän saa selville, että joku yksittäinen tyyppi on murtautunut varastoon ja poistunut sieltä. Se saattaisi olla Torsti, koska keskivertosuomalainen.

Mietimme. Hautausmaata voisi tiirailla kaukoputkella.

Palaamme toimistolle. Siellä on viesti Astrid Gurkströmiltä. Hän haluaa tavata ensi iltana ja kysyä, miten tutkimus etenee.

PJ:n kevyesti editoima päivä 3

Olemme Kurkströmin kartanolla kyselemässä. Hänen miehensä on kuulemma kuollut.

Kreivi Kurkström haluaa myös nähdä meidät. Menemme lasiseinäiseen huoneeseen, konservatorioon, joka näyttää metsältä. Heimlich Kurkström. Hän haluaa pysyä ajan tasalla siitä, mitä hänen miniänsä Astrid tekee.

Hautausmaalla ei ole vartijoita tai mitään, portit ovat kiinni. Valvontakameroista ei oikein tietoa. Hautausmaalla on kuin sarkofageja, ei perinteisiä hautoja.

Hautausmaalle menee kaksi tyyppiä, jotka jättävät sinne jollekin haudalle kynttilän. Sinne voi siis mennä melkein noin vain.

Mennään siis. Portilla on viesti, että omaiset saavat tulla, hautarauhaa pitää kunnioittaa jne. Menemme sisään. Alue on iso! Se on jaettu alialueisiin, jotka on nimetty latinalaisittain. Ei mitään hajua, missä se on.

Pyöriskelemme ja ihmettelemme emmekä löydä mitään. Emme halua jäädä tutkimaan koko paikkaa, joten pyöriskelemme ja käymme katsomassa kahden tyypin jättämää kynttilää.

Lähdemme takaisin porteille. Roope ja Lewis onnistuvat eksymään, mutta Mikki löytää oikean haudan.

Muistokirjoitus: Madam Magiitti, viety meiltä odottamatta ja äkillisesti, lepää rauhassa ja tiedä että hänen jalkansa eivät kosketa maata. Oikeaa nimeä ei lue, kuolinpäivä viime vuonna. Fornix Familis -alueella.

Menemme takaisin keskustaan, Roope haluaa jututtaa vartijaa, koska se saattaisi kuulemma tietää jotain. Mikki harjoittelee autolla ajamista; kauhea kengurumeininki. Ostamamme paku on käsivaihteinen.

Roope naamioi itseään vähän ja teeskentelee olleensa töissä siellä joku aika sitten ja etsii Torstia. Vartija kertoo, että sen näköinen tyyppi murtautui varastoon, mutta ei vienyt mitään.

Seuraamme Safiiria. Hän huomaa Mikin ja yrittää iskeä sateenvarjolla, mutta Mikki KÄSKEE hänen mennä kotiin. Lewis asianajailemaan häntä. Safiiri tunnisti ja reagoi vain Gurkströmin suvun nimen, se on tosi vaikutusvaltainen. Ei oikeastaan tiedä Elsasta tai Astridista. Tellu kuulemma puukotettiin hengiltä kadulla ryöstön yhteydessä.

Pitäisi saada tietää, mihin museoihin laatikot on lähetetty. Elsa Varpurilla on lokit siitä, mihin ne on viety.

Käymme kysymässä Cafe Englannista, onko Elsa Varpuria näkynyt. Eilen kävi, tänään ei ole ollut.

Matkalla kahvilasta pakuun Make tulee taas kyselemään. Mikki ja Lewis liukenevat paikalta. Roope yrittää valehdella, mutta Make ei usko. Loppujen lopuksi Roope tunnustaa, että Tellu on hautausmaalla. Make haluaa nähdä ruumiin.

Make ja Roope menevät hautausmaalle ja Make nostaa arkun kannen. Ei kuulemma ole Tellu! Ruumiin hiukset ovat punaiset, Tellun pitäisi olla mustat. Ihokin on liian tumma.

Make katoaa yöhön ja Roope palaa toimistolle. Lewis tutkii asioita kontakteiltaan. Roope kyselee posiilikontaktiltaan. Make on karussa murrosta joitain vuosia sitten.

Mikki hakkeroi kuljetusfirman tietoihin ja saa selville mihin museoon laatikot on viety. Hän alkaa selvittää museon turvajärjestelyitä; onko muuta kuin valvontakamerat.

Roope näkee, että varastosta löytynyt tikkuaski hohtaa! Hallusinaatio... Nyt Roope tajuaa, että askista revennyt kulma on sama, joka löytyi laivasta. Pitsikuja 9! Sama rakennus kuin Valkoinen Varis.

Roope kertoo Mikille hohteesta, ja Mikki tekee parhaansa, ettei näyttäisi tajunneensa, että jotain on nyt vialla.

Lewis on sitä mieltä, että nyt olisi aika jututtaa Valkoisen Variksen baarimikkoa, nimeltään x. Osoitekin löytyy, baarin osoite. Motellin/majatalon pitäjä ei tunne Torstia tai Elsaa, kun Roope kysyy. Sitten Lewis kysyy ja hän kertoo, että Torsti on yhdessä huoneessa motellissa.

Lewis ja Roope menevät ylös. He näkevät Torstin istumassa sängyllä leikkimässä jonkinlaisella kolikolla ja näkevät pelästyneen ilmeen tämän naamalla. Sitten he molemmat tapaavat lattian.

Editoimaton päivä 4

Aamu on tulossa, Roope ja Lewis eivät ole tulleet takaisin. Mikki ottaa auton, ajaa toimistolle ja menee nukkumaan.

Ilta tulee.

Jere soittaa Lewisille ja Mika soittaa Roopelle. Roopen puhelimeen vastaa joku murharyhmän komisario Viimu. Löytyi epäillyn hallusta. Roopelta.

Eräs Pekka Torsti löytyi huoneestaan kuolleena. Roope ja Lewis olivat siellä tajuttomana.

Jere ja Mika menevät majatalolle. Siellä on yksi poliisin virka-auto ja yksi siviiliauto, jossa on vilkkuvalo. Jeren aave kertoo, että siellä on jotain poliiseita ja yksi kuollut tyyppi ja kaksi tajutonta.

He hakevat Mikin toimistolta.

Mikki yrittää mennä tutkimaan, kuka siellä on vampyyri. Ei pääse, alhaalla on poliisi vahdissa.

Mika menee sitten ylös. Jeren aave huijaa ja panee poliisin päästämään hänet ohi. Joku tyyppi huikkaa jostain huoneesta hänelle, että älä tee mitään tyhmää. Mika käy päälle, mutta sitten tyyppi mainitsee prinssin. No niin, aletaanpa jutella...

Pääsemme kaikki murhahuoneeseen. Torstin silmät on puhkottu ja revitty irti. Roopella ja Lewisilla on pienet kuhmut päässä. Kummallakaan ei ole verta käsissään.

Seinään on kirjoitettu verellä 12ILE tai AZILE tms. Azile on jonkun muinaisen kunkun nimi.

Jere yrittää soittaa Gurkströmille. Ei vastaa. Mika lähettää tekstiviestin. Tulee vastaus: "Tavataan Saturnaliassa tänä iltana."

Baarimikko haluaa tietää, missä Safiiri on ollut, koska hän oli kovasti myöhässä tänään.

Mennään sitten puhumaan Safiirille. Safiiri on tavannut Tellun! Löysi hänet eilen. Ei ehkä tavannut, vaan vain soitti hänelle. Safiiri kiristi Tellua, että hän kertoisi meille (tai muille), että tämä on elossa. Tellu antoi rahat nopeasti ja sanoi, että jos Safiiri kertoisi, hän tappaisi tämän.

Tellun vanha numero on joku prepaid, ei pysty jäljittämään, on varmaan jo suljettu.

Mika on työntämässä meitä kovasti ulos, mutta baarimikko huikkaa vielä, että hänellä on jotain joka saattaisi kiinnostaa. Mikki kertoo hänelle, että Safiirilla oli vain henkilökohtainen tapaaminen. Baarimikko sanoo sitten, että kun hän löysi Torstin, Torsti roikkui köysissä katosta. Leikkasi alas, kengästä löytyi vanha, pyöreä ja hiloitettu raha, jossa on neliskanttinen reikä keskellä. Mika ottaa sen. Mikki ei löydä vastaavaa rahaa.

Menemme toimistolle, jotta Mika voi vaihtaa ninjailuasusteensa. Toimistolla on Tanger ja useita pyssymiehiä. Mikki juoksee piiloon nurkan taakse. Jere juoksee alas autolle, mutta siellä on kaksi kaappia.

Jere otetaan kiinni ja lähdetään tuomaan takaisin.

Tanger alkaa puhua. Tekee töitä Gaspard Suolealle.

Mika hyppää rappukäytävän ikkunasta pihalle. Mikki seuraa.

Editoimaton päivä 4 jatkuu

Mika on sitä mieltä, että Jere pitää pelastaa. Hän lähtee etsimään Jereä rappukäytävästä. Mikki seuraa aseensa kanssa. Mikki poimii Jeren sauvan matkalla.

Mika jyrää ne kaksi tyyppiä, ja lähdemme juoksemaan alas. Peräämme ammutaan! Kaikkiin tulee reikiä, myös takarenkaat ammutaan.

Pääsemme pakoon. Mikin kännykkä ja läppäri on ammuttu! Mika heittää kapulansa Mikille ja Mikki soittaa seriffille. Antaa raportin.

Suolea on matkusteleva vampyyri, sillä on bisneksiä ympäri Pohjois-Eurooppaa.

Seriffi saa toisen puhelun ja sanoo, että ruhtinas sanoi, että Suolea on kutsunut meidät luokseen...

Mika hylkää auton ja tuikkaa sen tuleen.

Kävelemme Suolen hotellille, sama paikka minne Mikki varjosti Tangeria.

Siellä on Suolea, Tanger ja pari kaappia. Suolea sanoo, että meillä on muinaissaksalainen kolikko ja kultainen miekka. No, kolikko on, miekkaa ei. Soulea sanoo, että voi maksaa meille tuplasti, jos luovutamme miekan ja jätämme jutun. Voimme kyllä etsiä miekan tuplarahasta!

Astrid todellakaan ei sitten ole kertonut mitään miekasta.

Tanger poimi Roopen ja Lewisin mukaan.

Torstin kuolema oli jotenkin orientaalityyliin toetutettu ja Roope ja Lewis onnistuivat kolkkaamaan toisensa, ainakin Soulean mukaan.

Soulea palkkaa sitten meidät etsimään miekkaa.

Poistumme sitten ja otamme kaverit mukaan. Joku hakee Jeren escaladen, lastaamme kamat ja kaverit sisään ja ajelemme Saturnaliaan. Se on kasino. Jere tutkii sen aaveella, ei mitään liian epäilyttävää.

Menemme sisään. Siellä on kaupungin kermaa ja sosiaalisia kiipijöitä.

Siellä on Elsa Varpuri kiinalaisen tyypin kanssa! On vampyyri. KYsyy, että onko Jere Remohai? No ei ole.

Joku tyyppi tulee veitsi kädessä meitä päin. Mika tulee väliin ja saa sen pakettiin. Mikaa kyllä puukotetaan muutama kerta. Mikki yrittää kovasti käskeä tyyppiä maahan, mutta ei oikein onnistu. Sitten Mika istahtaa tyypin päälle. Vartijat tulevat paikalle.

Jere juoksee Elsan ja Xak Kon Kaan kanssa ulos. Hetken kuluttua Mika ja Mikki tulevat myös. Meillä on pieni nälkäongelma. Gurkström odottaa autolla... Sanotaan, että tavataan ruokailun jälkeen. Mennään Jeren omistamalle klinikalle juomaan iso läjä verta.

Editoimaton päivä 4 jatkuu

Jerelle soitetaan. Hänet on siirretty muihin tehtäviin. Mika saa kuulemma tilata hänen laskuunsa tavaraa ja muutkin, jos maksavat myöhemmin.

Veripankkiin kävelee iltapukuun pukeutunut vampyyrinainen. Pitkät mustat hiukset nutturalla, oopiumpiippu kädessän (varmaan koriste). Nimeltään Henna Ensimmäinen. Pitkä.

Hän kertoo, että Tukholman prinssi ilmoitti, että täällä kuulemma tarvittaisiin apua.

Menemme toimistolle, jotta Mika voi vaihtaa vaatteet. Menemme pakulla Elysiumiin.

Elysium on entinen Helsingin Tuomiokirkko. Menemme läpi turvatarkastuksesta ja menemme huoneeseen, jossa on prinssi ja kaksi jotain tyyppiä.

Kolmas tyyppi on Jukka Virtanen. Puku päällä, pikkutakki, työpuku. Hyväkuntoinen.

Lähdemme pois. Hetken kuluttua seriffi tulee perässä ja kysyy välikohtauksesta Saturnaliassa Hailan kanssa.

Ilmeisesti se oli juuri Remo Haila. Prinssi haluaisi, että Xak Kon Kaa ja Elsa Varpuri olisi ihan hyvä saada pois kaupungista. Hyvä, että Hailat jotain? koska he eivät ole tyytyväisiä siihen, mitä Mika teki.

Mikin ajatuksia: Tietäisikö se baarimikko, joka löysi kolikon, jotain miekastakin?

Lähdetään tapaamaan Gurkströmiä tämän kartanolle. Mika kertoo Gurkströmille, että Torsti on kuollut. Hän ei tunnista kolikkoa.

Mika painostaa hieman, joten Astrid kertoo, että Torsti oli kuriiri eikä rakastaja. Piti tuoda miekka Astridille. Suolea teki kuitenkin sopimuksen Torstin kanssa, että hän saisi miekan. Sitten Torsti katosi.

Astridilla ei ole itsellään rahaa, kreivi hallitsee sitä puolta. Hän on ollut maissa sen jälkeen, kun yksi palvelijoista kuoli pari iltaa sitten.

Astrid olisi valmis tekemään niin, että etsimme miekan yhdessä, myymme Suolealle ja panemme tuotot puoliksi. Mutta miten hän muka auttaisi?

Menemme puhumaan Kreiville. Mikki kertoo hänelle Astridin jutuista. Kreivi on yksinäinen, koska menetti Rekon, ystävänsä (palvelija). Haluaa, että etsimme hänet. Reko on ihminen. Kreivi näki hänet viimeksi viisi päivää sitten. Reko lähti viemään Astridia Elysiumiin.

Kreivi maksaa meille Torsti-jutun loppupalkan. Jesss, viimeinkin jokin menee putkeen.

Tutkimme Rekon huoneen. Ei tietokonetta. Kännykän laturi löytyy.

Rekon käyttämä auto on myös kateissa. Perusmusta mersu, mustatut ikkunat takana, rekisterinumero tiedetään.

Astridin piti tavata Torsti silloin, kun Reko katosi. Kun Torsti ei ilmestynytkään, Reko vei Astridin Elysiumiin.

Menemme toimistolle. Lewis on torporissa. Mikki menee Otaniemeen ruokailemaan. Toimistoon pitäisi saada uusi ovi.

Editoimaton päivä 5

Aamu tulee. Menemme nukkumaan. Ovi asennetaan. Yö tulee.

Mikki etsii Rekon autoa liikennekameroista. Hotelli Cumuluksen kameroissa autoa ei enää näy. Mikki etsii siitä välistä, mihin se on kääntynyt.

Menemme Pitkäsillalle, jossa auto olisi saattanut tippua mereen. Mikki menee naaraamaan pohjaa, auto löytyy.

Autosta löytyy rasia, laatikko ja ruumis. Ruumiilla on kännykkä. Ruumis ei välttämättä ole Reko, koska sillä on liikaa tukkaa. Mikki tuo esineet pintaan. Sitten hän menee Jukan kanssa tekemään ruumiinavauksen ruumiille.

Sillä aikaa Make ilmestyy paikalle ja kyselee, mitä olemme tekemässä. Hän pyytää saada nähdä löydetyt esineet. Hän tunnistaa lukollisen rasian ja hymyilee. "Tellu on elossa."

Mika avaa sen. Siellä on rihkamaa.

Jukka arvioi, että se on kuollut myrkytykseen. Tuomme sen ylös. Sen nilkassa on kaksi pientä reikää. Käärmeenpurema. Jätämme sen pressuun käärittynä pakuun.

Jukka menee lääkäriklinikalleen hakemaan työkaluja ja viemään kudosnäytteitä myrkynselvitystä varten. Ruumis on kuollut ennen kuin joutui veteen. Sillä on peruukki, joka on liimattu päänahkaan. Päänahan ja peruukin välistä löytyy avain. Se näyttää kuuluvan Saturnalia-kasinon talletuslokeroon.

Puulaatikossa on Amazonin boksi, sen sisällä on edesmennyt kirja, viisi kappaletta. Stephanie Meyerin uusin ja muita. Astrid Gurkströmille. Joo... Puulaatikko ei oikein sovi boksin kokoon. Sen sijaan puulaatikkoon olisi varmaan mahtunut miekka.

Mikki puhdistaa Rekon kännykän ja jättää sen kuivumaan. Sitten hän hakkeroi puhelinoperaattorin palvelimelle ja tarkistaa, että Rekon numerolla ei ole soitettu puheluita katoamisiltana.

Menemme Saturnaliaan. Sen tallelokerosta löytyy rannekoru, jossa on puuhelmi, ja tyhjä, käyttämätön kirjekuori.

Mikki menee autoon pelaamaan.

Jukka menee juttelemaan respatyypille. Lokero kuuluu Reko Tammiselle, joka käy siellä usein. Voittanut huomattavasti enemmän kuin hävinnyt.

Henna menee juttelemaan ainoalle kasinolla olevalle vampyyrille, miehelle, jolla on iso pentagrammikorvakoru. Mika tulee perässä ja on olevinaan henkivartija.

Jukka tulee Mikin seuraksi pakuun. He keskustelevat klaaneista ja menneistä ja pelaavat sitten jotain co-oppia.

Henna ja Mika puhuvat kasinolla.

Menemme toimistolle. Mikki tilaa jonkun laskuun uuden kännykän.

Nukkumaan.

Editoimaton päivä 6

Yö tulee. Kaikki tulevat toimistolle. Jukka Virtanen, Henna Ensimmäinen, Jere Löpö, Mika.

Varmistetaan kuolleen kuskin henkilöllisyys: kyllä se on Reko.

Varaston kirjanpidon kuvista käy ilmi, että Milkalta oli tullut juotavaa cafe Englantiin. Sieltä oli tullut Gurkströmille osoitettu laatikko.

Puulaatikko näyttää siltä, että se on naulattu kiinni. Se ei kuitenkaan näytä siltä, että sitä on avattu aiemmin. Miekka on siis ollut eri laatikossa.

Astrid oli antanut Torstille laatikon siltä varalta, että kävisi ikävästi ja miekka pitäisi piilottaa. Reko ja Astrid kävivät hakemassa ensin laatikon varastolta. Sitten Astrid meni Elyseumiin. Reko ajoi mereen.

Henna ja Jukka käyvän Hailojen luona. Mikki jäljittää heitä GPS:llä toimistolta.

Mika ja Jere käyvät kysymässä Safiirilta, mitä Tellulle kuuluu. Tellu suostui tapaamaan meidät erään rakennuksen katolla 23 tunnin päästä.

Henna ja Jukka palaavat toimistolle. Kun Mika ja Jere palaavat, he löytävät oven alta lapun. Siinä on samat tiedot, mitä he olivat juuri käyneet kysymässä.

Hetkinen, onko Atridilla alibi? Kävikö hän oikeasti Elysiumissa?

Menemme Elysiumiin tutkimaan. Siellä tulee vastaa vampyyri nimeltä Malaklypsi. Se on seko.

Mikki tuntee: Kuu Kinner on tyyppi, jolle kannattaisi varmaan puhua. Hän kertoo, että taisi nähdä Astridin silloin. Astrid oli pitämässä uskonnolista tilaisuutta.

Malaklypsi köpöttelee peräämme. Kertoo, että Astrid on kyllä ollut täällä. Hän

Alamutilainen ropo. Sillä saisi hashishiimin tappamaan jonkun. Hasista käyttäviä salamurhaajia. Kertoo meille juttuja Azilesta. Saharan kuningas.

Ihmettelemme asioita Elysiumissa. Aamu alkaa tulla. Menemme nukkumaan.

Editoimaton päivä 7

Ensi yönä menemme tapaamaan Tellua. Otamme mukaan rasian, ja voisimme kysellä, että miten se oli päätynyt Rekon autoon.

Menemme katolle odottamaan. Tuomiokirkon kellot lyövät 12 kertaa, viimeisellä kerralla meiltä kaikilta menee taju.

Heräämme tuoleista, meillä on käsiraudat. Naamalla on lamppu. Siellä on Roopen kontakti ja Näpilä. He puhuvat hyvä poliisi / paha poliisi -rutiinin suorittamisesta.

Poliisi painaa nappia nauhoittaakseen. Alkavat sitten puhua: "Tiedämme, että joku teistä tappoi sen tuntemattoman ruumiin. Olisi parasta tunnustaa, niin päästään pois täältä.

Mika ja Jukka repivät käsirautansa irti. Mika rupeaa heiluttelemaan tuolia. Jukka panee hänet istumaan alas, ja Mika raivostuu.

Seriffi kävelee sisään ja nostaa tuolilla riehuvan Mikan seinälle.

Seriffi kertoo, että meidät löydettiin katolta, onneksi ennen auringonnousua. Siellä olivat me tajuttomina ja Make kuolleena. Makea oli puukotettu Mikin veitsellä.

Kiistelyä.

Meidät saatetaan umpiautoon ja viedään Elyseumiin. Meidät lukitaan kellariholviin.

Editoimaton päivä 8

Henna viedään pois. Muhimme sellissä noin päivän ja keskustelemme pakenemisesta. Useimpien mielestä se on huono idea. Ulkopuolella on kaksi vartijaa.

Myöhemmin seriffi tulee ja käskee meidät ulos. Mennään parin arkun luokse. Kamat annetaan takaisin.

Samuel on soittanut Mikille pari kertaa. Mikki soittaa takaisin, Samuel kertoo, että hän tapasi Elsa Varpurin pari päivää sitten. Lisäksi hän tarvitsee rahaa. Meidän pitäisi siis murtautua hänen viinikellariinsa.

Käymme ensin juomassa; Mikki ja Jukka metsästävät ja Mika ja Jere käyvät Jeren klinikalla.

Murtaudumme. Jere jää autoon kuuntelemaan puhelimen kautta. Mika, Mikki ja Jukka menevät viinikellariin. Siellä on Elsa ja huonokuntoinen Xak Kon Kaa.

Elsa avasi Saksassa haudan. Sieltä ei löytynyt miekkaa, mutta löytyi tekstejä, joissa mainittiin kultainen miekka. Siellä oli satoja tyyppejä kaivamassa, joten hän ei voi olla varma, olisiko miekka ollut jossain.

Elsa haluaisi apua, haluaa piilopaikan tai pois maasta. Jukka voi tarjota kivaa plastiikkakirurgiaa, uudet naamat.

Hänellä on teoria, että jos mukana oli miekka, se on saattanut mennä muiden museotavaroiden joukossa museoon.

Menemme museolle. Jätämme Xak Kon Kaan autoon. Elsa johdattaa meidät holviin 51.

Iiiiso varasto. Lopulta onnistumme kaventamaan vaihtoehtoja ja Mikki löytää miekan ruukusta. Vitriinin numero on 3712V, joka muistuttaa kovasti AZILEa väärin päin... aivan kuin sen olisi joku ghoul kirjoittanut roikkuessaan jaloistaan katosta.

Poistumme. Miekka kannattaa varmaan viedä Gurkströmeille, koska he eivät ole vielä kertaakaan uhkailleet meitä.

Gurkströmien kartanolla on musta mersu. Siellä on Torstin kuolemaa tutkinut poliisi. Tutkivat jotain Astridin juttuja. Jos mennäänkin sitten Suolean luo... Kreivihän ei kuitenkaan palkannut meitä etsimään miekkaa.

Viedään Elsa ja Xak Kon Kaa rautatieasemalle. Suoleakin halusi tavata siellä. Suoritamme tavaran ja maksun vaihdon hyvin terroristimaisesti ja kävelemme tyytyväisenä miljoonan kanssa autolle. Mika dumppaa setelit autoon ja viskaa salkun mäkeen.

Astrid Gurkström tulee Kuu Kinnerin ja koiran kanssa. Astrid taputtaa sarkastisesti, hitaasti takanamme. Olemme aiheuttaneet hänelle paljon päänsärkyä. Hänen järjestöllään olisi kuulemma ollut rahaa maksaa miekasta.

Astrid on Tellu! Hänen pomonsa on gangrelien metuselah, 4. tai 5. generaation vampyyri. Prinssi ei varmastikaan pidä siitä, että annoimme miekan Suolealle, koska sen takia Astridin pomo tulee olemaan prinssi. Astrid on kuulemma hoitanut, että miekka päätyy hänelle. Hän käskee meitä tulemaan mukaansa, jotta pysyisimme pois tieltä. Hänellä on kuulemma paljon tyyppejä vahdissa, joten hän voi pakottaa meidät, mutta emme usko.

Jukka ehdottaa, että hän ottaa osuutensa rahoista ja katoaisi jonnekin Lappiin. Tämä käy Gurkströmille. Jukka häipyy.

Mika yritti käynnistää autoa, ei toimi. Moottorista on katkottu piuhoja. Hän lappaa loppuja rahoja kassiin.

Sitten Kuun pää räjähtää ja alkaa pitää kamalaa valoshow'ta. Mika pelästyy ja kipittää karkuun rahojen kanssa.

Seriffi tulee paikalle ja pidättää Astridin. Hän kertoo, että löytyi valvontakamerakuvaa siitä, että metuselah tappoi Maken. Ja ilmeisesti Torstinkin. Make on Astridin sisko. Murtautuivat joskus aikoinaan Gurkströmien kartanoon.

Mika pakenee rahojen kanssa... Ainakin Mikki ja Jere alkavat jäljittää häntä.