Peruna:Mustan Koiran Blues

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Lisäinfoa tulevasta gilen peruna-seikkailusta

taustaa

Ensin syntyi idea siitä, että pelautan tomb of horrors-tyylisen dunkkismätön korkealla levelillä. Sitten halusin pelauttaa juonellisen seikkailun. Yhdistin jotain osia suunnittelemistani hirviöistä ja taistelupaikoista keksimääni tarinaan ja mielenkiintoisiin NPCihin. Tässä on lopputulos.

pelaajien valitseminen

Valitsen pelaajat, ja joka sessiolla tulee (toivottavasti) olemaan samat pelaajat. Tähän on monia syitä, ja yksikään niistä ei ole se, ettenkö haluaisi teitä kaikkia pelaamaan. Pyrin mm. seuraaviin asioihin:

 • jokaisella hahmolla on tavoite ja hyvä syy olla mukana (nämä keksitään yhdessä pjn kanssa)
 • pelaajalla säilyy tieto alla olevasta seikkailusta ja kiinnostus
 • pj pystyy arvailemaan ja ohjailemaan pelin suuntaa tehokkaammin
 • peli on kivempi
 • roolipelaamme enemmän

Valintaan vaikuttaa myös sinun hahmosi, ks lisää alta

Haluaisin viisi pelaajaa. Laita nimesi keskustelu-sivulle eli: Peruna Keskustelu:Mustan Koiran Blues

Pelaajat : Emmi, Jarno, Joni, Marko, Sakari

hahmot ja party

Jokaisella hahmolla on tausta, luonne ja tavoitteet (mielellään isoja ja seikkailuun liittyviä). Tavoitteita voi myös jakaa muiden hahmojen kesken. Saa myös valehdella ja muutenkin pitää hauskaa.
Hahmosi mielenkiintoisuus ja sopivuus peliin vaikuttaa siihen, olenko kiinnostunut siitä. Luonnollisesti, en speksaa mitään raja-arvoja.

Party kasataan sillä tavalla, että se kykenee toimimaan Tomb of Horrorsissa:

 • arcanisti jolla on (myös) utilitya
 • parantaja, mielellään yksi tehokaskin (tätä ei oikeastaan voi kiertää. mikäli partyyn ei satu mikään, vastustajat alkavat huijaamaan (enemmän))
 • huomiota muullakin kuin äänellään vaativa etulinja
 • searchaaja ois plussaa

Konsistentti power-level on hyvä asia. PJ auttaa sinua ja hahmoasi tämän kanssa (kyllä minäkin osaan nerffitikkua käyttää, ja jos itket, minä hymyilen).
Itse pitäisin ehkä eniten siitä, että power-level ois korkeella, kummallakin puolella. Isommat numerot on isompia ku pienemmät.

Hahmon aloitusstatit (str, dex, con, int, wis, cha) saa päättää itse väliltä 8-18. Lisäksi joudut heittämään statit, mikäli aiot käyttää hahmoasi jonkun toisen pelissä. Korkeista (tai alhaisista) stateista ei tule minkäänlaista seuraamusta tai targetointia pelin sisällä.

Lopuksi pieni tarina:
Kerran TempPeliä pelauttaessani sieltä kuoli taas yks hahmo ja pelaaja mietti uutta hahmoa. Sitten me viettiin puoli tuntia puhelimessa speksaten sen ideaa tyypistä, joka näkee tulevaisuuteen, ja saa näkyjä jne. keksittiin NPC:itä, ja se miten se on nähnyt suuren tuhon ja on nyt matkalla estämään sitä (maailma oli tuhoutumassa). Pidin hahmosta ja keksin sille paljon koukkuja. Sitten meni pari viikkoa ja pelipäivä tuli. Matkalla bussissa töistä pelipaikalle pelaaja soittaa minulle. "En tehnytkään sitä mystistä tulevaisuudennäkijää, ku tämmösen bardin joka oikeestaan on ihan vitsi. Sen nimi on Mozart Haydn Bach ja se haluaa päästä erään musiikkikoulun valmistumiskokeesta läpi". Voitte kuvitella kuinka innoissani olin.
Mikäli esittelet mulle hahmon, ja innostun siitä, valmistaudu myös pelaamaan sillä. Älä kuluta pelinjohtajaasi turhaan. (Mieti vaikka ajankuluksesi kuinka paljon hahmosi survivabiliteettiin vaikuttaa se, kuinka paljon GM pitää siitä.)

Hahmot:
Vincente, Sharin ihmispappi
Talindra, varjoinen haltiavelho
Eldon, puolituistiedustelija
Channah Silvia, menninkäisparantaja
Garax, puolilohikäärmemättäjä ja hyvän oluen ystävä

En laittanut linkkejä hahmoihin, sillä hahmojen tietosivut saattavat sisältää spoilereita. Meidän pitäis muutenkin tehdä jokin spoilereitten piilottamissysteemi..

pelin tyyli

Kyseessä on dödöseikkailu, jossa pelataan myös hahmojen luonteita. Encountereita tulee, tod näk melko reippaastikin. Suurin osa tappeluista pyrkii viemään tarinaa eteenpäin. Olen useista NPCistäni melkoisen innoissani. Mietin eräässä välissä, että oltais pelattu tombbia melko rennolla otteella, splätter-splätter-höhö-höhö, ja oltais kovasti naureskeltu eri vitseille joita sekä gm että pelaajat sattuisivat keksimään. En tiedä, haluanko sitä sittenkään. Otan vastaan ehdotuksia siitä mitä haluaisitte. Yhdessä vaiheessa (tombbiin) mietin, että julkaisisin netissä etukäteen CR-listauksen. En tiedä viitsinkö. Teen jos haluatte.

mielenkiintoisia juttuja

 • Erittäin mielenkiintoiset encounterit (sekä puhumis- että tappelu-encounterit, ja ne jotka ovat molempia). Yksikään hirviö ei löydy kirjasta valmiina, ja ne jotka löytyvät, ovat sellaisesta kirjasta jota Sinä, arvoisa lukija, et ole lukenut. Muutamat hirviöistä olen kehittänyt täysin itse.
 • Mielenkiintoiset paikat. Tutustuin (ja tutustun) kovasti Torilin kosmologiaan, ja keksin hieman lisää.
 • Viittaukset asioihin (tämän tunnistaa yleensä siitä, että vain pelinjohtaja nauraa ja muut ovat hieman vaivaantuneita).

Ehkä jotain muutakin, alan olemaan melko väsynyt ja huomenna on töitä.

muutokset, houserulet

Fleshshiver ja moonbolt ja disjunction ovat kaikki bannissa. Rikkinäiset kombot on bännissä.

polymorph o giantin säännöillä ja loitsuilla.

negative leveli levelin menettämisen sijaan

jonkinlaista disablointia kuolemisen sijaan -10:ssä hipossa.

muuten mennään melko pitkälti coren mukaan.

seikkailun suunnittelun TODO:

n/a atm

Tarina so far:

Sessio 1:<br\> Kului kaksi kuukautta, sitten Flewdur & Wedowa pitivät juhlat. Wedowa oli pieniin päin. Koko tuleva seikkailijapoppoo tapasi juhlissa (mutta ketään ei murhattu, vielä).

Kului kolme kuukautta, Flewdur löytyi kuolleena työhuoneestaan. Poppoo kasaantuu. Ruumis kertoo, että kolme Lichiä (joista yksi kuulemma "ei oo oikea lichiii") teloivat sen loitsuin. Flewdurin kuolintoive oli erittäin voimakas halu elää.

Licheistä ei tunnu selviävän asioita.

Muutama divination, planeshift, sending, gate myöhemmin tavataan fugue planella Kelemvorin Mestarikiduttaja, joka kertoo, että näki muutaman epäkuolleen (naamioituineina demoneiksi) komentamassa demonilaumaa. Poppoo vei mukanaan maahisen, mutta paholainen (sekaannuttuaan taisteluun) sai muutaman hengiltä.. ja todisteeksi tästä sillä oli esittää porukalle Velsharoonin pyhä symboli.<br\> Kuulemma myös joku toinen oli kysellyt maahisen perään, mutta pirulainen ei kertonut enempää.<br\> Paholaisen mukaan taso jonne hyökkääjät pakenivat näytti Kääpiökodilta (Dwarfhome) ja hän myös suostui auttamaan seikkailijoiden matkanteossa sinne.

Seikkailijat kulkevat ahtaissa kääpiökaivostunneleissa, jotka lopulta aukeavat luolaan. Luolan eräältä sivulta löytyy valaistu suuri portti ja linnake. Seikkailijat neuvottelevat sisäänpääsystä portinvartijan kanssa, porttiin aukeaa ovi..

Sessio 2:<br\> Kääpiökaupunkiin, todetaan että kaupunkiin on kulkenut viimeisen neljän päivän aikana kaksi ihmistä ja neljä velsharoonin pappia. Jutellaan vartijoiden lisäksi hieman kahden seikkailijan kanssa, tutustutaan laadukkaisiin ja vähemmän laadukkaisiin kääpiötavernoihin. Velsharoonin temppelille, mätkis pätkis, kuolleita kävelee vastaan ja ne pistetään matalaksi. Elämää ei havaita.

Sessio 3:
Jatketaan temppelissä/haudassa. Yövytään, löytyy eka ansakin. Erästä alttarihuoneesta löytyy leijuva telepatisoiva paita, joka kertoo nimekseen Yöhämärä ja hyväksyvänsä kantajakseen Talindran tai Vincenten. Vincente pukee paidan.
Alhaalta löytyy alttarihuoneesta pikkulichi joka pistetään paloiksi. Alttarihuoneesta löydetään myös taistelun jälkiä (mm. neljän muun lichin ruumiit, muidenkin epäkuolleiden ruumiita).

Sessio 4:
Hommataan ensin avain Kääpiökotiin, ja käväistään Syvävedessä. Katsotaan menneisyteen velsharoonin temppelin alttarihuoneessa, josta selviää:

 • Joku paholainen keskusteli lichien kanssa
 • Lichit saivat avukseen demoneita, ja hyökkäsivät niiden kanssa johonkin (päivämäärä täsmäsi Flewdurin kuolinpäivään)
 • Lichit suorittavat huoneessa jotain rituaalia. Licheillä on sielukristalli
 • Lichien kimppuun hyökätään Gaten kautta (josta Talindra pääsee vilkaisemaan) temppelihuoneessa, ilmeisesti Setin palvojien toimesta
 • Lichit häviää ja menettävät paitsi sielunsa, ilmeisesti myös Flewdurin sielun

Poppoo lunastaa Waterdeepin kautta itselleen kuljetuksen Heliopoliksen tasolle, lähelle Setin maita. Sieltä sitten teleportataan luolaan, joka on lähellä erästä kaupunkia. Kaupungista löytyy varsin epämiellyttäviä vartijoita, joten sinne mennään yön varjossa. Lopuksi kaupungin sisällä dimdoorataan keskelle rituaalia.

Sessio 5:
Iso tappelu Mulhorandi-pappi-velhojen kanssa. Eldon vaihtaa muotoa erittäin räikeään (myös suustaan) oranssimustaan naamioheppuun.
Eräs paholainen käy pöllimässä sieluastian, ja mennessään kertoo mistä hänet voi löytää.
Vastapuolelta kaatuu kaksi tajuttomiksi. Seikkailijat vangitaan.
Seuraavaksi herätään osittaisessa antimagiakentässä. Setin papit tekevät divinaatiorituaaleja kunkin seikkailijan kohdalla, laskien aina päänsä. Viimeisenä on Talindra, jonka tutkimisen jälkeen ylipapit jakavat katseita, ja yleisö poistetaan uhraussalista. Neljä jäljellejäävää setiittiä laskevat naamionsa ja muuntuvat hoikiksi, hieman haltiamaisiksi humanoideiksi, joilla on kalpea valkea iho ja hopeaiset hiukset. Olennot kumartavat Talindralle, jota he kutsuvat Prinsessaksi.
"Me olemme Äidin lapsia, hänen joka on Suuri Luoja. Äiti loi meidät, ja antoi meille tarkoituksen. Meidän tarkoituksemme oli palvella, toteuttaa kaikki Äidin toiveet.
Äidillä oli vastustaja, Toinen Luoja, ja he kävivät sotaa. Ja tuli aika, jolloin Äiti tuli raskaaksi, ja tähän aikaan Toinen Luoja iski lujasti. Yrityksistämme huolimatta, Toinen Luoja pääsi Äidin kimppuun, ja Äiti menetti Lapsensa.
Menetys oli meidän vikamme, ja me jouduimme maksamaan siitä hinnan. Ikuisuuden olemme Etsineet, tutkineet.
Ja nyt, Lapsi on löytynyt, syntyneenä tähän haltian kehoon. Etsintä on päättynyt, ja me olemme palvelukssasi, Prinsessamme."

Waterdeeppiin ottamaan selvää paholaisen kaupungista. Todetaan että se on kuolleen jumalan Leiran kotitason Court of Illusions pääkaupunki. Sinne on hieman vaikea löytää avainta, mutta asiasta otetaan selvää.
Vaihtoehdot: lohikäärme, Deepwaterin dunkkis ja se yksi hyvisten paha taso.
Valitaan lohikäärme.

Sessio 6:

 • Istarin saaren etsiminen, sinne meneminen
 • haltioiden kohtaaminen
 • Istar, lohikäärmeen tapaaminen, runot etc
 • Waterdeep, undermountain-miettimistä, Halasterin scryaus
 • sending lohnarilta, kävi ottamassa selvää devilistä
 • planeshift. Twitriopoliksen kaupunki. viesti arch-magelle. devilin discernöinti. arch-magen vastaus ja reply siihen
 • Surutyön Arkkimaagin (mustakarvainen koiranpäinen humanoidi) kanssa keskustelu: syytösten edessä myöntää, että on sielujen kaappaamisen takana. Kertoo innoissaan projektistaan, joka on synnyttää hänen menetetty rakkaimpansa takaisin henkiin. Tähän hän tarvitsee kaikenlaisia sieluja. PC:t vaativat sielua, jolloin AM ehdottaa sielun korvaamista. Tämän seurauksena Vincente sieluoppiin (oppiakseen sielujen ominaisuuksista).

Sessio 7:

 • Apuvoimien kohtaaminen Elon Saleissa (nunnaluostari kauniissa vehreässä laaksossa)
 • Geittaus-yritys, päädyttiin suolle
 • Teleporttaaminen laivaan

Sessio 8:

 • Laivassa kova tappelu "Arkkimaagin ykkösmiehen" kanssa
 • Tuhkatut palautetaan henkiin, lootti realisoitiin jne
 • Laivalla (ilmeisesti gnometekoa) voi: ampua delayed blast fireballeja, planeshiftata ja greater planeshiftata. Kaikki nämä loitsut on loitsittava laivan ruumassa olevaan vempeleeseen, ja sitten aktivoitava laivan kannella olevasta konsolista. Lisäksi laivan keskellä on reseptori, johon voi loitsia anticipate teleportatio-loitsuja kuin se olisi henkilö.
 • Planeshiftaus laivalla Court of Illusions, sitten demiplanelle.

Hahmot huomaavat saapuneensa aluksineen täydellisen pyöreälle harmaalle kiekolle, joka näyttää leijuvan mitä kauneimmassa kesäsäässä. On täysin hiljaista lukuunottamatta parin ilmassa toisiaan kiertelevän lintusen viserrystä.

Kiekko on laivan pituinen halkaisijaltaan (siis iso) ja siitä lähtee 20 ft leveä ja 30 ft pitkä kieleke (samaa materiaalia) jonka päässä on 30 ft halkaisijaltaan oleva toinen kiekko, jonka päällä leijuu 15ft halkaisijaltaan oleva liekki.

Laivan, hahmojen ja vihreän leikkisästi tanssahtelevan - ilmeisesti ilman polttoainetta palavan - liekin lisäksi kiekolla tai senpuoleen taivaallakaan ei näy yhtikäs mitään.

Mailien päässä alhaalla avautuu kirkkaan joen halkoma kallioinen mäntymetsä. Alas katsovat haistavat raikkaan männyn tuoksun ja kuulevat veden iloisen solinan.

Sessio 9:

 • Paikan tutkimista
 • Sekaisin olevan bardin tapaaminen ja parantaminen
 • Kirjaston löytäminen ja yhden ogren tappaminen. Ogrelta löytyy kirjoja, joissa mainitaan muita paikkoja
 • Kun yritetään mennä 'maagin työhuoneeseen, todellisuus sirpaloituu ja siirrytään tunkkaiseen dunkkikseen, missä AM ilmeisesti oli tekemässä velhokumppaniensa kanssa rituaalia liittyen sielujen yhdistämiseen yhdeksi olennoksi
 • Tappelu, purkautuu jonkinlaista raakaa magiaa, AM uhraa itsensä loitsulla suojellakseen erästä kehtoa
 • Loput pahikset 'porttaa karkuun
 • Party ottaa kivisestä kehdosta ihmislapsen, kävelee ulos (nyt oltiinkin luolassa, ilmeisesti Court Of Illusionsissa eikä enää demiplanella), nousee siellä odottavaan Laivaan ja 'shiftaa primelle
 • Lapsi paljastuu kurpitsaksi, jossa on viesti AM:lta: "Olen pahoillani, en vain voinut luopua hänetä, saati kuolla tänä ilon päivänä - sielu tosin on aito. PS. Älkää tulko peräni, olen tehnyt jo tarpeeksi pahaa.". Kurpitsan alla on sielukristalli, joka rikotaan. Uudessa Travernissa kohdataan Flewdur, joka on noussut kuolleista. Kerrotaan surulliset uutiset Wedowaan liittyen. Kurpitsa syödään.

Pelikerrat

eka peli: pe 6.7. 07 klo 18 @ kerhohuone

kahdeksas peli 2.12. 07 klo 18 @ gilelä.

yhdeksäs ja viimeinen peli pelattiin joskus ennen vuodenvaihdetta 2007.