Peruna:Rikkinäinen peruna

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Party Sheet

Yleisinfoa kampanjasta

Rikkinäinen peruna on Dungeons & Dragons -kampanja vaihtuvalla pelinjohtajalla. Jokainen pelaaja on GM, jokainen GM on pelaaja. Kukin pelauttaa vuorollaan, sen verran mitä seikkailu kestää, käytännössä ehkäpä n. 1-4 sessiota. Tämän jälkeen annetaan vuoro seuraavalle.

Vaihtuvalla GM-systeemillä on useita päämääriä, jotka eivät tietenkään ole samoja joka pelaajalle. Yksi alkuperäisistä ideoista oli ns. "fillerikamppis", jota pelaillaan silloin kun riittävän monelle sopii. Joidenkin mielestä mainiota on se, että GM voi panostaa muutamaan sessioon tavallista enemmän, koska ei pelauta joka viikko. Joidenkin mielestä asiaa on kiva katsoa roolipeliteoreettisesta mielestä, ja koettaa havainnoida, mitä mielenkiintoista tästä sekamelskasta syntyy.

Kampanjan tyyliksi on speksattu ainoastaan "D&D". Jokaisella ihmisellä on kuitenkin aivan omat käsityksensä siitä, mitä "D&D" tyylillisesti tarkoittaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kukin GM määrittelee sessioidensa tyylin. Asiasta pyritään keskustelemaan ennen pelikerran alkua.

Pieni historiikki

Eräänä perjantai-iltana emme saaneet kaikesta yrityksestä ja painostuksesta huolimatta roolipeliä aikaiseksi. Tällöin syntyi idea kiertävällä GM:llä pelattavasta fillerikampanjasta, kaikkia noita iltoja varten, jolloin meitä muuten boretuttaisi. Ideaa palloteltiin vielä hetki, pistettiin irkkikanava pystyyn ja jatkettiin pallottelua. Seuraavana keskiviikkona pelattiin ensimmäisen kerran - kolmen tunnin varoitusajalla ja wotcin sivuilta kaksi tuntia ennen pelikertaa printatulla moduulintapaisella.

Nimi? Irc-kanava piti saada vauhdilla pystyyn ja painetta syytetään.. Mutta ideana oli Rikkinäisen puhelimen (tarinan jatkuvuus) ja Kuuman perunan (GM-vuoron vaihtuminen) fuusio. Ja leikkiähän tämä kaikki vain on...

Lukewarm topics

Peruna:Pelimaailma

Pelaajat

Pelaajien pelimäärät

Tehkääpä tämä, ja laittakaa prosentit sivullenne:
http://www.okcupid.com/tests/take?testid=9336987350251829108

Emmi Eräviita
Janne Forsell
Saara Hermunen
Jarno Honkala
Joni Karvonen
Sakari Lahti
Veini Lehkonen
Jyrki Launonen
Jussi Paukku
Antti Rahtu
Janne Räsänen
Pekka Wallendahl
Santtu Pajukanta

Maailma

Alla olevat linkit siirretään myöhemmin fiksumpaan paikkaan, jahka wiki laajenee. Maailmaan liittyvä tieto on tällä hetkellä hyvin fragmentoitunutta, ja sisältää lakonisesti esitettynä vain ne faktat, jotka ovat tulleet pelin aikana esille.

Paikat

Merkittävät NPC:t

Kuningas Yisoisy

Rautalinnoituksen herra

House rules

Talon säännöt löytyvät sivulta Peruna:House rules.

D&DI account -sivu