ManseExalted:Tammi Yksityiset

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Lapsuus

Isän häipyminen: Vuonna 752 isä oli käynyt kauppaa Okaiden väen kanssa menossa olevasta sodasta huolimatta, ja mahdollisesti päästänyt vakoojan kaupunkiin. Riidan päätteeksi isä, äkkipikainen mies, oli häipynyt Lookshysta ilmeisesti Nexusta kohti.
Otto-isä: Tammi on kiitollinen kouluun pääsystä otto-isälleen, mutta myöhemmin tajunnut myös miehen halunneen vanhemmat lapset pois jaloista.
Lohikäärmeveriset: Aiemmin koulussa ja sen jälkeen armeijassa tutustui useampaan Gens Mahekan edustajaan ja muutamiin muihinkin lohikäärmeverisiin; jotkut näistä eivät tosin muista Tammea henkilönä.

Ylevöittyminen

Koulun kautta Tammi päätyi Kolmannen Kenttäarmeijan palvelukseen pioneeriksi ja linnoitus-suunnittelijaksi, jatkaen samalla opintoja tähtäimessään Shugan- Junain (Loitsija-Teknikko) paikka. Lookshyin vanhemmat taikurinsinöörit opettivat muinaisten taikalaitteiden huoltoa sekä taikuuden perusteita nokkelalle nuorellemiehelle, ja kohtuullisesti oppia päähän tarttuikin. Tammen todellinen omin osaamisalue oli kuitenkin rakentaminen, vaikkei hän sitä itse huomannutkaan, mitä nyt piirteli erilaisia rakennuspiirrustuksia ja kirjoitteli kommentaareja pyydettäessä. Tammi pyysi kaksi kertaa siirtoa mielenkiintoisempiin tehtäviin, 4. Kenttä-armeijaan tai Kotivartioon, mutta kummallakin kertaa tuli hylkäävä päätös siteeraten "erinomaista työtä linnoitusten parissa". Yleni nopeasti Nitei:stä Haichei:ksi, vähän ennen Ylevöittymistään Shonai:ksi, ja virallinen Shugan-Junain arvonimi oli kuulemma luvassa erään erikoisemman tehtävän jälkeen. Tehtävä olisi kyllä riskialtis, mutta siitä voisi samalla saada myös mahdollisuuden siirtyä jännempiin tehtäviin; harkinnan jälkeen Tammi oli valmis koittamaan.

Tehtävä sisälsi eräiden taikaesineiden ja vanhojen varaosien keräämistä kiistanalaisella alueella sijaitsevalta hylätyltä ensimmäisen aikakauden linnoitukselta. Muutama ansa haavoitti pahasti paria muuta kuolevaista apuria, ja yhden automatan joutui lohikäärmeverinen väkivaltaisesti purkamaan, mutta lopulta varastoon päästiin. Jo linnoituksen sisällä Tammi oli lumoutunut paikan rakenteista; niin kevytrakenteista mutta tukevaa arkkitehtuuria hän ei ollut nähnyt, ja kaikki materiaalit, koristelut ja kaikki... keskittyminen varaston tyhjentämiseen oli hiukan vaikeaa. Kun yhtäkkiä varastoon tuli ulos jätetty tähystäjä joka kertoi että Keisarikunnan väkeä oli tulossa paikalle ja Gens Mahekan edustaja teki päätöksen paikan pikatyhjennyksestä ja sitten tuhoamisesta, Tammi rupesi haraamaan vastaan. Hän auttoi kyllä tavaroiden heittelemisessä pusseihin, mutta oikeasti kapinoimaan hän alkoi kun lohikäärmeverinen alkoi toteuttamaan paikan tuhoamista. Hiukan Tammi onnistui pistämään vastaan, mutta olisi luultavasti saanut rakennuksen haudakseen ellei Auringon valo olisi häntä täyttänyt ja Lookshylaisia pois ajanut.

Valon ympäriltä hiukan jo liennyttyä paikalle saapui Jian. Hän yritti puhua Tammea lähtemään Suurhaaroihin, mutta Tammi halusi ainakin koittaa päästä takaisin Lookshyihin. Matka sujui melko helposti, ja Tammi otti lähikylistä yhteyttä kaupungisa asuviin tuttuihinsa. Pari vanhaa tuttavaa auttoi viemällä viestejä eri tahoille, mutta kävi pian ilmi ettei paluu kaupunkiin ainakaan nyt onnistuisi. Toisaalta, aiemmin vaikealta tuntuneet mysteerit aukenivat nyt nopeasti, ja Tammi oppi loitsinnan taidot. Nyt Jianin suostuttelu tehosi, ja parivaljakko päätti lähteä Suurhaaroihin, jossa olisi Ylevöitetyilläkin tilaa elää. Matka itään oli hiukan hitaampi, mutta tuli vastaan sentään Oiva Maununpoika, josta tuli rakennusfirman työnjohtaja, kun sellainen laitettiin Suurhaaroissa pystyyn.

Koukkuja

 • Lohhariveriset ovat saattaneet tarkistella, onko joitain sukupolvia taaksepäin suvussa joku Maa-aspekti. Jos semmoinen on, ja vielä hengissä, tulisi vaikea ristiriitatilanne sen asian kanssa, kuinka paljon sen tahtoa pitää kunnioittaa?
 • Olisiko siirtoa oikeasti tullut tehtävän jälkeen? Jos löytyy todisteitta että ei, Tammen usko Lookshyihin voi hiipua...
 • Mitä taikaesineitä ja varaosia kerättiin? Joutuuko Lookshy pitkin hampain pyytämään niistä lisätietoja? Pyytääkö käymään joidenkin keisarikunnan tyyppien kimppuun tästä tehtävästä seuranneiden juttujen takia? Onko varasto yhä ehjä? (Jos ei, Tammi halunnee kostaa sen tuhonneille...)
 • Äitillä varmaan on vähän näkemys, että samanlainen ongelmatapaus on poika kuin isänsä, joutui sekin lain kanssa ongelmiin!
 • Kuka opetti taikuutta? Kuolevainen loitsija, joku jumala, vai kenties jostain syystä sympatiaa tunteva lohikäärmeverinen? Onko siitä jääty palvelus velkaa?
  • Yksi mahdollisuus: Tutkinut muinaisia puolustusrakennelmia, joiden muodoista ja kuvioista rupesi näkemään syvempiä totuuksia. Ei ole sen takia kovin innokkaasti ollut heittämässä loitsuja, koska siitä avautuu mieleen epäilyttäviä portteja, ja sitten näkemään kivien halkeamissa ja pölypilvissä kuvioita ja...

Suhtautuminen eri tahoihin

Lookshyn Gensit: Suhtautuu varovaisesti Mahekaan ja nuorempiin Amilareihihn, neutraalisti Karaliin ja Teresuun ja positiivisesti Yushotoon.

Menneet elämät

(Jos DotFA on käytössä.)

Tähänastiset muistot (enimmäkseen viimeisestä elämästä eli 1216->):

 • Vastuussa Aurinkoisten Neuvoston ilmalaivaston sekä Läntisen suunnan laivaston rakentamisesta. Muistoja on työnjohtamisesta ja erikoisimpien osien valmistamisesta Tehdaskatedraalissa, joka sijaitsi varmaan jossain Siunatun Saaren Länsirannalla.
 • Komensi myös ainakin toista näistä laivastoista jonkin aikaa, kun sopivaa Aamua ei ollut saatavilla. Tuhosi jonkun Keijuhyökkäyksen lisäksi useita kyliä ja muutamia suurempiakin kaupunkeja näin jälkikäteen katsottuna ehkä riittämättömistä syistä.
 • Tietää, että pystyi loitsimaan voimakkaimmankin kehän loitsuja, mutta loitsimiseen vaadittavat uhraukset (joita ei spesifisesti muista, muistaa vain että ne olivat pahoja) jäivät kaivelemaan; Tammi on sen takia vielä hiukan epävarma, haluaako opetella sorceryä.

Ei vielä mitään selviä muistoja näistä:

 • Kuoli Primordiaali-sodan alkupuolella, 1. aikakauden alkupuolella Aftershock War:issa sekä Anastuksessa. Cascading Years:issä vietti n.110 vuotta, joista ekat 80 onnellisessa yksinäisyydessä ja loput 30 väsäten laitteita, jotka selvitti missä muut Ylevöittyneet on; viimeinen "toimi". Oli innokkaasti mukana Wyldhand:ssä. Anastuksessa sai läjästä erilaisia kranaatteja, mukaanlukien jotain Olemusta imeviä ja superliimaa.
 • Minkään inkarnaation nimeä. (Pelaaja voi keksiä jos PJ haluaa.)

Koukkuja

Tammi on jossain määrin tietoinen Amalionista (CoCD5, s.116), mutta ei vielä luota riittävästi siihen että pystyisi keräämään tietoja kolmannen kehän demonilta ilman tuntemattomia sivuvaikutuksia.

Vaski saattaa taas joutua pelastettavaksi. (Varmaan taas älyttömiä kauppoja tai jotain...)


Hahmosivu