ManseExalted:Paikat

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Kartta

Suurhaarat ymparisto.png

Manset

Rauhallisen Opiskelun Tyyssija

5 matalaa kukkulalta näyttävää majaa, muodostaen jonkulaisen kehän, tasangolla pienen vuoren juurella. Majoissa ja pihalla on aina sopivan lämmin, eikä siellä tuule liian kovaa. Majoissa on työtilat (myös sydänhuone), majoitustilat, kirjasto, keittiö ja talli.

Tämä manse sijaitsee jossain pohjoisilla tasangoilla, monen päivämatkan päässä mistään kiinteästä asutuksesta, pienen vuoren juurella. Lähialueilla vaeltelee kohtuullisen rauhanomaisia metsästäjäheimoja, jotka eivät käy mansessa, vaikka eivät koekaan sitä erityisen pyhäksi tai vastenmieliseksi. Itse manse muodostuu viidestä hiukan kehämäisesti asetellusta majasta, muutaman kymmen jaardin päässä toisistaan, jotka näyttävät matalilta kukkuloilta kunnes kulkija pääsee niiden keskelle ja huomaa että "sisäänpäin" osoittavalla puolella on oviaukko, jonka ympärillä on kymmeniä pieniä aukkoja, vaihdellen noin sentin ja viiden sentin välillä2. Tämänkään jälkeen paikka ei näytä erityisesti manselta, vaan yksinkertaisesti hiukan naamioiduilta rakennuksilta5.

Kukin maja on varattu yhtä tarkoitusta varten: majoitustilat, talli, keittiö, kirjasto ja työtilat, joista viimeisin on myös Sydänhuone1. Työhuoneen erikoisvarusteluihin kuuluu taivaansininen käärö, joka tallentaa sille kohdistetun puheen pilvenvalkoisella tekstillä, antaa mahdollisuuden muutella ja korjata sitä, sekä osaa siirtää sen tavalliselle paperille. Kirjastossa puolestaan on lipasto, jonka kortisto automaattisesti pysyy järjestyksessä, järjestyy uudelleen halutun kategorian mukaan sekä päivittyy hyllyissä olevien kirjojen mukaan sitä mukaa kun niitä lisätään tai poistetaan4.

Muutaman tunnin aikaa mansessa vietettyään olija luultavasti huomaa, että kaikissa majoissa on aina sopivan lämmintä, ja senhetkisestä säästä riippuen että pihalla ei koskaan tuule liian kovaa3; pihalla voi oleskella keskitalvellakin jonkun aikaa paleltumatta, vaikka majojen ympärille lunta kerääntyykin. Kuitenkin ympäriinsä puhalteleva leppeä tuuli vaimentaa ääniä ja nostaa pientä lunta tai pölyä sen verran, että ulkopuolisten on vaikeampi huomata asukkaita heidän ollessaan majoissa6.

Attunoituneet:
Kaikki(?)

Lvl 2 Air-aspected Manse

 1. Hearthstone: Savant's Icy Eye (p. 86)
 2. Maintenance, -2 pts (p. 64)
  • Ovien ympärillä olevat reiät on pidettävä avattuina. Vaatii noin päivän verran työtä kuukauden aikana.
 3. Comfort Zone, 1 pt (p. 67)
 4. Magical Conveniences, 1 pt (p. 67)
  • Puheentunnistava muistiinpanoväline ja itseylläpitävä kortisto (Azure canvas & Library catalog)
 5. Geomantic subtlety, 2 pts (p. 69)
 6. Veil of Shadow, 2 pts (p. 71)


Neulasten Hiljainen Havina

Tämä manse on matala, nelisenkymmentä jaardia halkaisijaltaan oleva puutiheikkö viileällä arolla, parin viikon matkan päässä länteen päin Rauhallisen Opiskelun Tyyssijasta. Sijaitsee pienessä syvennyksessä, mutta silti saattaa herättää huomiota koska ympäristössä ei juurikaan puita kasva. Puut ovat enimmäkseen kuusia, seassa muutama koivu tai leppä, eivätkä kovin suuria, keskellä ehkä 5-6 jaardia korkeita ja siitä reunoille madaltuen, siten että ympärillä on vielä vähän pusikkoa, korkeampaa kanervaa ja vaivaiskoivuja. Ympäröivää pusikkoa voi harventaa normaalisti (joskin se kasvaa nopeammin takaisin kuin näin pohjoisessa yleensä), mutta jos puita yrittää katkoa, huomaa että ne kestävät enemmän kuin tavalliset puut2, vaikutuksen voimistuessa keskustaa kohti. Tiheikön keskellä on aukio, jota kohti pyrittäessä on aina vastatuuli lähestymissuunnasta riippumatta. Tuulen lähteet löytää etsittäessä helposti; sellaisia ovat lähellä aukion reunoja olevat neljä kuihtunutta pientä kuusta, joista lentelee neulasia. Kauempana neulaset ovat aika tavanomaisia, mutta muutaman jaardin päässä jo erittäin kivuliaita, ja itse kuusien luona tappavia (10L/toiminto)4. Aukiolla voi leiriytyä, ja sitä ympäröivät puut suojaavat pahimmilta talven viimoilta mutta eivät lumelta3.

Aukiolle päästyään ympärilleen katsova Olemuksen käyttäjä huomaa, kuinka tietyt puut muodostavat kolme pientä rykelmää. Oikeat neljä nuottia viheltämällä tai koskettamalla kussakin ryhmässä tietyn puun runkoa (koillisessa olevaa ryhmää ensimmäisenä ja viimeisenä), manse tunnistaa henkilön5. Tämän jälkeen manse suostuu puhumaan vienolla, piipittävälla äänellä tämän henkilön tai hänen määrittelemiensä manseen virittäytyneiden henkilöiden kanssa. Manse lisäksi auttaa viestintää siten, että aiemmin määritellyt henkilöt voivat katsomalla toista henkilöä päin kuiskata tälle niin, että (luultavasti) vain katsottu henkilö kuulee, ja aukiolla olevan henkilön korottaessa ääntään kaikki mansessa olevat kuulevat sen elleivät erikseen tuki korviaan7.

"Sydänhuone" on aukion koillisreunasta muutaman jaardin metsään päin oleva puurykelmä1. Kuuntelemalla mansen opetusta ja tutkimalla puurykelmien puiden (erityisesti oksien) muotoja on mahdollista oppia puusepän taitoja6. Mansella ei ole suuremmin persoonallisuutta ja hyvin vähän kykyä muistaa mitään, käytokseltään se on kuin rauhallinen pikkulintu: varovainen sekä pelokas jos sitä uhataan. Vastaa yleensä kutsuihin "Manse", "Havina", tai koko nimellä "Neulasten Hiljainen Havina".

Attunoituneet:
Kaikki(?)

Lvl 1 Air-aspected Manse (on lvl 2 demesne)

 1. Hearthstone: Gem of Echoes (p. 85)
 2. Fragility, -1 pt (p. 65)
 3. Minimal Habitability, -2 pts. (p. 66)
 4. Essence Vents (x1), 1 pt (p. 67)
 5. Password Activations, 1 pt (p. 68)
 6. Archive, 2 pts (p. 68)
  • Puutyöt jossa käytetään mansen ympärillä kasvavia puita/pensaita (Craft: Wood, Carpentry)
 7. Mela's Sweet Whispers, 1 pt (p. 70)


Virtaava Lähde

Satoja virstoja Suurhaaroista etelään, parisataa jaardia korkean mäen yläosissa, noin 50 jaardia huipusta, on pieni suojaisa lampi. Lampi on myös Keinujoen alkulähde, mutta sen lisäksi sen pohjasta löytyy jaardin halkaisijaltaan oleva suora putki, joka vie Virtaavan Lähteen manseen. Putkeen sukeltava henkilö, joka ei ole attunoitunut manseen, laukaisee vangitsevan ja usein tappavan ansan5. Kun henkilö on tietyllä kohdalla, pari jaardia hänen edellään ja takanaan yläosaan ja pohjaan avautuvat reiät, ja yläosasta iskeytyvät paksut kalterit pohjan reikiin. Kalterien pois nostaminen vaatii tuloksen 12 voimankäyttötaulukosta, ja ne nousevat itsekseen kunhan ansassa olija on poistunut paikalta tai heittänyt henkensä. (Jälkimmäisessä tapauksessa päähuoneessa olevat vartijat siivoavat jäänteet pois.)

Päähuone on parikymmentä jaardia halkaisijaltaan ja viitisen jaardia korkea huone, täynnä vettä2, yhtenäisen värinen, koristeeton ja jopa tylsä. Keskellä huonetta on kuusikulmainen alttari, jonka päällä on kukkulaa kuvaava patsas. Huoneessa on myös kaksi vesi-elementaalivartijaa4. Vartijat vastaavat Regular Troops:ia (s.279), seuraavin muutoksin: Melee ja Archery on vaihdettu keskenään, Soak on sisäistä, Essence 2, Dragon's Suspire (s.302) (diff 3 havaita vedessä, kun havaitsee ei enään ole yllätyshyökkäys), +2 onnistumista vedessä piiloutumiseen (joskaan eivät yleensä yritä käyttää tätä) ja saavat piiloutua "näkyvissä" olevaan paikkaan. Tapettaessa vartijat hajoavat, mutta seuraavan Kalibraation aikana paikalle muodostuu kaksi uutta vartijaa.

"Sydänhuone" on pieni alue alttarin toisella puolella putken aukosta katsoen. Manseen virittäytynyt henkilö psytyy huomaamaan alttarin pohjassa pienen, aavistuksen erivärisen kohdan, johon yhden hidun laittamalla avautuu takaseinässä oleva, muuten miltei täysin huomaamaton piilo3. Piilossa voi säilyttää muuta tavaraa (kunhan kestävät vettä tai ovat vesitiivissä astiassa, ja siellä on myös sydänkivi1.

Attunoituneet:
Ragnar.

Lvl 2 Water-aspected Manse

 1. Hearthstone: Fountain-Summoning Stone (p. 96)
 2. Uninhabitable, -3 pts (p. 65)
 3. Magical Conveniences, 1 pt (p. 67)
  • Piilo ja sen avausmekanismi
 4. Bound Servitors, 2 * 2 pt (p. 68)
 5. Dangerous Traps, 2 pt (p. 69)


Suojan Puu

Tämä selkeästi Puu-aspektin manse sijaitsee noin nelisen virstaa Keltaisen / Maruton etelärannasta, noin XX virstaa yläjuoksun suuntaan jokien haarasta / Nathirista. Joella seilaavasta laivasta ei huomaa muuta kuin pienen kohouman metsässä, mutta rannalta kävellessä huomaa aika helposti, että maasto nousee tasaisesti, kunnes päädytään noin sata jaardia leveälle ja toista virstaa pitkälle, viistosti joen suuntaan kulkevalle painaumalle, jonka reunat ovat aika jyrkät ja syvyys noin kolmisenkymmentä jaardia. Itse manse on valtaisa puu, jonka runko on noin 50 jaardia paksu ja lehvästö ulottuu lähes 70 jaardin korkeuteen, peittäen halkaisijaltaan reilusti toistasataajaardisen alueen; syvänteen reunoilla kasvavat puut ovat kuitenkin riittävän korkeita peittämään kauempaa katsottuna muun paitsi mansen latvuston. Mansen lehvästön alla oleva osa on hoidettuna matalaa nurmikkoa, jossa kasvaa ruohon seassa hiukan epätavallisen näköisiä, lituskalehtisiä kasveja5:1. (Mikäli nurmesta ei Veden vuodenaikana kitketä sinne kasvavia puskia2:2, muodostavat ne seuraavaan vuoteen mennessä noin jaardin korkuisen tiheikön mansen ympärille ja tukahduttavat suurimman osan lituskalehdistä.)

Puu on ensimmäiset kymmenen jaardia korkeudeltaan melko sileä ja erittäin kovakaarnainen; sen jälkeen on ensin pieniä ampuma-aukkoja5, 30 jaardin jälkeen suurempia ikkunoita, ja 50 jaardin kohdalla suurimmat oksat lähtevät kasvamaan sivuille päin. Oksat kaareutuvat alaspäin, mutta ovat alimmillaankin ainakin 30 jaardin korkeudessa. Sisääntuloaukossa on tukeva portti, jota ei ole aivan helppo erottaa muusta puusta sen ollessa kiinni. Sen takana oleva käytävä on n. 8 jaardia pitkä, ja sen seinissä on pieniä aukkoja joista nuoliansa ampuu käytävässä liikkujia5:2. Sisäpihan halkaisija on vähän alle 40 jaardia, sisääntulokäytävän muodostaessa pienen kuprun muuten melko pyöreään sisäpihaan. Rungon sisäpuoli on hyvin vaalea, ja siinä on monia ovia, ikkunoita, muutama pieni parvekekin, ja korkealla yksi oksa josta roikkuu liaani3:3. Rauhanaikaisessa moodissa ylöspäin kasvavat oksat ovat auki, päästäen sisään valoa; puolustusmoodissa ne kiertyvät yhteen jättäen vain pieniä piikkien vuoraamia aukkoja5:3 joista lentävät puolustajat voivat päästä sisään ja ulos.

Puun kivikova ulkorunko on pari jaardia paksua maan pinnassa sekä siitä ainakin pari jaardia ylöspäin. Tämän jälkeen ulkokuori rupeaa ohenemaan, ollen vähän yli jaardin paksuinen 10 jaardin korkeudessa ja alle puoli jaardia 30 jaardin jälkeen. Sisäpihalla rungon sisäseinämää kulkevat ylös useat kapeat portaat. Maan pinnasta lähtevät nousevat joitain kymmeniä jaardeja, ohittaen joitain ovia ja päätyen lopulta pienelle parvekkeelle, josta vie myös ovi sisään. Muutenkin sisäpinnalla on toistakymmentä eri ovea ja neljät portaat, mutta ylös- ja alaspäin vieviä portaita on myös huoneissa; kokonaisuudessaan sisätilat ovat hiukan sokkeloisia ja orgaanisen oloisia. Huoneisiin tulee valoa paitsi ikkunoista (maanpinnan kerrosta lukuunottamatta) myös seinillä kasvavista vaalean turkoosina hehkuvista sammaleista3:2. Osa alempana ja ulkoreunalla olevista huoneista on puolustuskäytössä, mutta ylempänä olevat huoneet ovat avaria ja valoisia. Tilaa on yhteensä usealle sadalle hengelle.

50 jaardin yläpuolella on vain enää muutama huone, ja manse koostuu enimmäkseen paksuista oksista, joista isoimmilla mahtuu kaksi henkeä ohittamaan toisensa. Monissa oksien taitteissa kasvaa nuolipuskia, joista Maan ja Puun kuukausina on kerättävissä noin tuhat nuolta joka kuukausi3:1. Jos nuolia ei kerätä, nämä muuttuvat teräviksi tuulenpesiksi ja rupeavat häiritsemään mansen Feng Shuita2:3. Lehvästössä kasvaa myös hedelmiä, pähkinöitä ja marjoja oksistossa ja liaaneissa; näistä yli jääneet pitää poistaa kylmien ilmojen tullessa, samoin kuin turhat kuivat oksat2:1, tai ruuantuotanto häiriintyy.

Juuristossa maan alla on myös oma osansa mansesta. Ulkoseinä ohenee nopeammin, mutta on viiden jaardin syvyydessa vielä melkein jaardin paksuinen. Kaikki huoneet ovat sammalen tai jäkälän valaisemia3:2, ja monissa kasvaa herkullisia sieniä ja juureksia. Näiden ja oksiston avulla manse pystyy ruokkimaan yli 200 henkeä6. Alimmassa kerroksessa, yli 10 jaardia maan pinnan alapuolella on vielä yksi huone, jossa on kirkasvetinen, matala kaivo josta riittää vettä kaikille asukkaille. Kuumaan Tulen vuodenaikaan täältä pitää myös kantaa vettä yläoksien nuoli- ja ruokapuskille2:4.

Sydänhuone on pieni tila noin 40 jaardin korkeudessa. Punertavat seinät ovat monimutkaisten, hiukan oksistoa tai juuristoa muistuttavien, tummempien juovien peitossa. Seinällä olevaan pieneen koloon muodostuu tummanpunainen, ovaalin muotoinen sydänkivi1. Juovastoja tutkimalla voi geomantiaa osaava päätellä, että manse on osa verkostoa4, ja että se lähettää osan voimastaan jonnekin muualle7.

Attunoituneet:
Kaikki(?)

Lvl 3 Wood-aspected Manse

 1. Hearthstone: Gladewalker's Stone (p. 100)
 2. Maintenance, -2 pts (p. 64)
  • Erilaista puutarhanhoitoa, noin päivän verran työtä kuukauden parin-kolmen viimeisen päivän aikana.
  1. Ilma: Kuivuneiden oksien, hedelmien ja pähkinoiden poisto latvustosta.
  2. Vesi: Ympäröivästä nurmikosta isompien kasvien kitkeminen.
  3. Maa & Puu: Nuolten keräämistä yläoksilta.
  4. Tuli: Yläosien kasteleminen.
 3. Magical Conveniences, 1 pt (p. 67)
  1. Kasvattaa nuolia, 6 tuhannen nuolen erää vuodessa. Käpristyvät ja pilaantuvat muutamassa päivässä jos viedään pois mansesta, poikkeuksena Sydänkiven omistaja joka voi kantaa niitä mukanaan. Muuten rupeavat kuivumaan käyttökelvottomiksi seuraavan vuoden kuluttua poimimisestaan.
  2. Huoneet valaistu hohtavilla sammaleilla. Muuttavat valaistusta tarpeen mukaan, yleensä siten että valaisevat jos huoneessa on joku; voi myös kirkastaa hieromalla tai sammuttaa/sytyttää painamalla mitä tahansa sammalmätästä.
  3. Korkealla kasvava oksa on hyvin taipuisa ja vahva, samoin kuin siitä roikkuva liaani. Yhdessä ne muodostavat kohtuullisen suuren kantokyvyn omaavan hissin; komentaa voi kuka tahansa attunoitunut tai oksan juuresta liaanin toista päätä koskeva henkilö. Oksa taipuu yllättävän paljon, ja liaani osaa muodostaa mm. verkon ja solmuja.
 4. Network Node, 1 pt (p. 67)
 5. Fortress, 3 pts (p. 73)
  • Puolustuslaitteet oletuksena ovat päällä tai pois; paikalla oleva attunoitunut henkilö voi tarvittaessa kytkeä niitä yksitellen.
  1. Nurmikon seassa olevat kasvien lehdet täyttyvät huumavalla myrkyllä, joka aiheuttaa tajuttomuutta; nopeasti kosketettaessa, hitaammin kun toimii höyryjen keskellä hengittäen niitä. Lehdet rikkoontuvat erittäin helposti ollessaan pullistuneina.
  2. Useampi rivi automaattisia nuoliansoja, jokaisessa rivissä kymmeniä nuolia. Voidaan ladata erikseen pienien käytävien kautta, muuten latautuvat itsestään joka nuolisatokauden aikana jos ovat tyhjiä.
  3. Ylä-aukkojen piikit voivat osoittaa sisään tai ulos, jolloin kyseiseen suuntaan kulkija voi mennä läpi melko turvallisesti. Piikit voi myös ampua osoittavaan suuntaan, mutta ne kasvavat takaisin seuraavan Nousevan kuun lopussa jos mansesta on huolehdittu kunnolla.
 6. Provider, 2 pts (p. 73)
 7. Geomantic Relay, 1 pt (p. 120, DotFA2)


Vakaa Ahjo

Parisensataa virstaa Suurhaaroista etelään, näköetäisyydellä joesta, nousee jykevä, neliön muotoinen manse, joka tunnetaan Vakaana Ahjona. Rakennuksen sivut ovat miltei tarkalleen 50 jaardia pitkät, mitä nyt kiven luontainen hiekkamainen karheus hiukan vaihtelee. Kerroksia on kaksi, kummatkin 4 jaardia, ja rakennus on nostettu ympäröivästä maastosta 2 jaardin verran. Seinät ovat aavistuksen vaihtelevaa vaaleanruskeaa, ja niiden juurelle nousevat viistot sekalaiset kiveykset. Katto on enimmäkseen tasainen, seiniä punertavampaa poltettua tiiltä, ja keskellä on aukko mansen keskellä. Katon reunat ovat viistot, siäaukolle vievä jyrkempi kuin ulkoreunoille. Mansen sisään pääsee nousemalla luoteisseinää vasten nousevaa loivempaa luiskaa pitkin ja menemällä sisään komeista pronssisista kaksoisovista, jotka ovat yhteensä 4 jaardia leveät ja kolme korkeat. Sisällä käytävien lattiat ovat 2 jaardin ruudukkoa eri harmaan sävyjä lähes mustasta miltei valkoiseen, tummimpina lähellä ulkoseiniä ja vaaleimpina mansen keskellä, ja näiden kanssa intersektioi 45 asteen kulmassa keskusalueen suuri neliökuviointi. Kulma-alueiden huoneiden lattiat ovat lähes samaa vaalenaruskean sävyä kuin ulkoseinät, mutta sileämpiä.

Sisällä olevat käytävät tosiaan jakavat Vakaa Ahjon neljään osaan. Sisäänkäyntikäytävän oikealla puolella, läntisessä kulmassa, sijaitsevat keittiö, ruokahuone ja pesutilat. Vasemmalla puolella, pohjoisessa kulmassa, sijaitsee kirjasto, joka hiljalleen täyttyy erilaisista rakennussuunnitelmista, pohjapiirrustuksista, ja erityisesti kaikenlaisesta metallinkäsittelyyn, valamiseen, takomiseen ja keramiikkaan liittyvistä kirjoista, kääröistä ja kristalleistakin. Itäisessä kulmassa sijaitsee pajan varasto, jossa on harvemmin käytettyjen työkalujen lisäksi muutamia koneita, mutta enimmäkseen satoja erilaisia metallilaatuja, monia kummallisia jauheita, savea eri kiinteyksissä, sekä suuret määrät erilaisia hiilisäkkejä. Eteläisessä kulmassa on mansen tärkein huone: itse paja. Yleensä yhtenä avoimena tilana pidetty matala sali sisältää kymmeniä pöytiä ja työtasoja, eri kokoisia ahjoja ja uuneja, alasimia ja hiomakiviä, työkaluseiniä ja -hyllyjä, jäähdytysaltaita ja kuona-astioita, eli kaiken sen, mitä kukaan maallinen seppä voisi toivoa. Lisäksi huoneesta vievät sisäseinällä kahdet portaat, yhdet ylös kuten muistakin kulmista lepo- ja varastotiloihin, sekä vain tästä kulmasta alas sydänhuoneeseen.

ToDo tekstiä. ( jaardin paksuiset kantavat seinät & pylväät. jaettu neljään osaan; lepotilat, keittiö & ruokailu, kirjasto, paja. sydänhuone alla.)

Attunoituneet:
Kaikki(?), Ramon

Lvl 3 Earth-aspected Manse

 1. Hearthstone: Jewel of Master's Hand (p. 90)
 2. Magical Conveniences, 1 pt (p. 67)
 3. Network Node, 1 pt (p. 67)
 4. Pasiap's Buried Whiskers, 1 pt (p.70)
 5. Workshop Manse (Craft: Fire), 3 pt (p. 75)

3E ehdotus:

The Jewel of the Master's Hand (Standard)

Intricate copper filigree covers this rich brown orb. Its bearer gains extra deftness and insight into artifice. This gem allows it's wielder to
(Joku näistä)

 • increase the terminus of a superior project by one.
 • decrease the cost to attempt to finish a major project by two sxp or a superior project by one gxp.
 • halves the time needed before attempting to finish a major or superior project.
 • adds one success to the roll to finish a major or superior project.


Vikarin salainen turvapaikka

Syvällä Lookshyn alla, noin meren pinnan tasolla, sijaitsee tämä piilotettu 1. aikakauden manse. Paikalle pääseminen vaatii kohtuullisesti vaivaa -- ensin tarvitsee päästä Lookshyn linnakkeen alaisiin varatotunneleihin ja sitten niiden pohjalta löytää oikea luonnonluola. Tätä luolaa tulee kulkea useita satoja jaardeja, mutkittelevien, mutaisten ja ahtaiden onkaloiden läpi. Lopulta pääsee hiukan isompaan luolaan, jossa on muutamia ruostuneita hakkuja, joiden puuosat ovat lahonneet jo ajat sitten. Tunkeutumalla tietyn seinän läpi vastaan tulee vahva kultainen voimakilpi, josta pääsevät läpi vain manseen attunoituneet henkilöt.6 Koko tällä matkalla, eikä missään kauempanakaan, mikään ei anna tunnetta, että paikalla olisi voimakas manse, vaan se on piilotettu kaikilta paitsi herkimmiltä olemuksen tutkijoilta.4 Voimakilven toisella puolella odottaa tiivisrakenteinen ja yksinkertainen mutta ylellinen kartano.

Turvapaikan rakennustyyli on yhtäaikaa hyvin vanhahtava, selvästi tuhansien vuosien takaa, ja yksinkertaistetun elegantti. Koko paikkaa valaisevat pienet läpinäkymättömät lasiympyrät, joiden ympärille on tyylitelty auringonsäteitä; valo on kuin luonnollista auringonvaloa.2 Manse sisältää muutamia kymmeniä huoneita, joista noin puolet on makuuhuoneita ja loput tavanomaisia käyttöhuoneita. Parisenkymmentä henkeä vetävän ruokasalin vieressä on automaattisesti ruokaa valmistava keittiö2. Ainoa muu merkittävämpi huone on kirjasto, joka sisältää useita teoksia geomantiasta ja mansejen rakentamisesta.3 Kirjat on järjestetty siististi hyllyihin, ja jokaisen sijainti ja kuvaus löytyy pienestä tummasta lasitasosta, johon syttyy pehmeällä keltaisella valolla hohtavat kirjamet (vanhalla kielellä) kertomaan nämä tiedot.2 Koko paikkaa vartioi ja pitää siistinä 25 ihmismäisen patsaan armeija.7 Patsaat ovat selkeästi mekaanisia mutta kauniisti tehtyjä, väriltään hiukan kullansävyyn vivahtavaa mattaa terästä. Raajojen taitekohdat liukuvat siististi ja raajat sekä vartalo on muotoiltu komean ihmisen kaltaisiksi.

Sydänhuoneesen vievä käytävä on pienen, ei sinänsä piilotetun mutta hyvin huomaamattomasti sijoitetun oven takana. Sen takaa avautuu lyhyt käytävä, joka vie suuren rotkon ääreen. Rotkon toiselle puolelle on matkaa noin viitisenkymmentä jaardia, ja se avautuu hiljalleen ylöspäin ja suppenee alaspäin, jatkuen hiukan mutkitellen satoja jaardeja kumpaankin sivusuuntaan. Se selvästikään ei mahdu mansen sisään, vaan on taikuuden tuote.5 Rotkossa ei ole mitään merkittäviä tunnistettavia piirteitä; sen seinämät eivät ole täysin sileitä mutta niitä kiipeäminen on hyvin haastavaa. Vain toisella puolella, melko lailla samalla kohdalla, on pieni vastaava käytävän suu, mutta sinne ei ole mitään kulkutietä. Manseen attunoituneet voivat kutsua esiin kultaisesta olemuksesta muodostuvan sillan2, muiden pitää päästä rotkon yli omin neuvoin. Toisella puolella odottaa myös lyhyt käytävä, joka vie sydänhuoneeseen. Se on pienempi ja yksinkertaisempaa tyyliä kuin muu kartano, ja siellä on vastaava lasitaso kuin kirjastossa; tämä kertoo mansen tapahtumat ja tilan.2 Lasitason yläpuolella on pieni öljylamppua muistuttava kullattu ulkonema, jonka päälle sydänkivi muodostuu, ikään kuin liekiksi leijumaan.1

Attunoituneet:
Kaikki(4)

Lvl 5 Solar-aspected Manse

 1. Hearthstone: Stone of Celestial Beauty
  • As Stone of Inhuman Beauty (p. 107), but no cap to Appearance. Additionally, the bearer gains +1 success to all Presence, Perform and Socialize rolls. The shining beauty of the bearer means mundane means can no longer hide them; only the use of charms or other magical means allows them to go unseen.
 2. Magical Conveniences, 1 pt (p. 67)
  • Valaistus, keittiö, kirjaston katalogi, silta sydänhuoneeseen, sydänhuoneen tietotaso
 3. Archive, 2 pt (p. 68)
  • Specialties: Craft: Manse Construction, Occult: Geomantic Networks, Geomancy Degrees (Initiate, Adept, Master)
 4. Greater Veil of Shadows, 4 pt (p. 76)
 5. Outside Worlds Within, 5 pt (p. 79)
 6. Essence Shield, 4 pt (p. 122, DotFA2)
 7. Guardian Force, 4 pt (p. 123, DotFA2)


Mielen Tyynnyttävä Solina

Suurhaaroista pitkän päivämatkan päässä etelässä, Keinujoen pienen itäisen sivuhaaran matalaan kanjoniin on rakennettu tämä kylpylä-manse. Manseen vie kummaltakin suunnalta joen viertä pieni tie, mutta itse mansea ei juuri huomaa ympäröivästä pensaikkoisesta maastosta. Kun manseen on päästy, sisällä ollessa silmä lepää matalissa kupoleissa ja vienot pyöristetyt muodot rauhoittavat mieltä. Manse on rakenteeltaan tukevan oloinen; seinät ovat pehmeänkarheaa vaaleanbeessiä kiveä, ja sisäseinät on koristeltu upotetuista kivistä tehdyillä pelkistetyillä maisemakuvilla. Kuvat ovat vaaleita tai pastellin sävyjä, hienoa sileää arvokiveä6 ja useimmiten turkoosin, vihreän, sinisen ja harmaan sävyissä. Huoneita on reilu tusina vieraille, kaikki hienosti mutta koristelemattomasti sisustettuina; kanjonin toisella reunalla ovat useat makuu- ja pukuhuoneet, keskellä kylpylän altaat sekä hierontahuone ja höyrysauna, ja toisella reunalla pieni ruokasali, kirjasto, neuvotteluhuone sekä muutama salonki esimerkiksi seurapelejä tai taide-esityksiä varten. Katetut sillat yhdistävät reunat kylpylä-osion kummaltakin puolelta.

Joen luonnollisista virtauksista svyemmät on valjastettu tuottamaan voimaa kylpylän koneistoihin, ja hienommat pintavedet on hidastettu erilaisiin altaisiin, tuottaen mukavasti hierovia suihkuja sekä rauhoittavia ääniä. Lisäksi vedet ovat aina halutun lämpöisiä.4 Myös palvelusväen elämää on helpotettu erilaisilla koneistoilla, jotka helpottavat pyykinpesua sekä ruoanlaittoa.4 Sydänhuone on palvelusväen osiossa, vaatimattoman näköisen lukitun oven takana, kylpyläosaston alla. Huone itsessään on pieni, vain muutaman jaardin halkaisijaltaan. Sen seiniin on upotettu luonnollisen veden virtauksen näköisiä hyvin ohuita jadesuonia, jotka kerääntyvät sydänkiven pienen kolon ympärille.1

Tammi lainaa mansea Suurhaarojen eri silmäätekevien käyttöön rentoutumista, palautumista tai yksityisiä neuvotteluja varten. Paitsi että tästä saa poliittista pääomaa, manse tarkastelee hyvin tarkasti5 kaikkien vieraiden ja heidän taikakalujensa oleellisia ominaisuuksia6, laittaa huomiot talteen ja raportoi myöhemmin Tammelle, tyypillisesti toisen samassa verkossa3 olevan mansen kautta. Hienovaraisia ja yksityisyyttä kunnioittavia palvelijoita on puolisen tusinaa, ja he huolehtivat myös monien eri putkien auki pitämisestä2 niinä väliaikoina, kun edelliset vierailijat ovat poistuneet ja seuraavat eivät ole vielä saapuneet.

Lvl 2 Water-aspected Manse

 1. Hearthstone: Stone of Recognition (p. 96)
 2. Maintenance, -1 pt (p. 64)
 3. Network Node, 1 pt (p. 67)
 4. Magical Conveniences, 1 pt (p. 67)
  • Kylpylä-toiminnot, palvelijoiden koneet
 5. Eyeless Sight of Daana'd, 1 pt (p. 69)
 6. Analytical Senses, 2 pts (p. 71)

3E

Stone of Recognition (Standard)

The bearer of this irregular, blue-white orb can make other people believe they have met or heard of her before, which may help in many deceits or attempts at persuasion. Once per scene, she can take an reflexive action to make the target gain a Minor Tie towards her, usually of the type ("I have heard good things about her.") This action is unnoticable as magic without some form of magical detection. The created Intimacy will usually be removed at the end of the scene unless actions are taken to strengthen it.


Bambujen ja Rönsyjen Verkko

Reilut sata virstaa Suurhaaroista itäkoilliseen sijaitsee erikoislaatuisten kasvien kasvattamiseen keskittyvä manse. Vehmaisan metsän keskelle, pieneen kosteaan painaumaan, on rakennettu vaaleanharmaista graniittipaasista suurehko kasvihuone. Megaliittien välistä kasvavat bambut pitävät sopivan tiukkana köynnösten verkkoa, jonka päällä lepäilee kattona jättimäisiä hyönteisiä. Jotain koppakuoriaisten ja perhosten väliltä näyttävillä hyönteisillä on yhteensä neljä siipiparia: varjostavat peitinsiivet sekä läpinäkyvät "lento"siivet, sekä edessä että takana. Hyönteiset makailevat enimmäkseen liikkumattomina rönsyillä, syöden niiden päällä kasvavaa sammalta, ja availevat ja sulkevat siipiään, tarjoten halutun määrän valoa alla kasvaville kasveille. Monia pintoja peittää paksu pehmeä sammal- tai jäkälämatto, joka auttaa pitämään kunkin huoneen kosteuden juuri sopivana.4

Itse manse sisältää tusinoittain erilaisia kasvihuoneita sekä keskellä muutaman varaston, asuintiloja sekä sydänhuoneen. Sydänhuone on keskimmäisenä, huolimattoman näköisesti louhitun paaden päällä, hyvin tiheän bambutiheikön keskellä; sydänkivi muodostuu paaden keskellä olevaan pieneen koloon, jossa muuten rehevä sammalmatto ohenee pois jättäen pelkkää karua kiveä.1 Paaden sammaleella maatessaan voi myös tuijotella bambuissa risteilevää ohuempaa rönsyverkkoa, ja sopivan meditatiiviseen tilaan päästessään koittaa ottaa yhteyttä muihin samassa verkossa sijaitseviin manseihin.2,3 Asuintiloissa on tilaa puolelle tusinalle henkilölle melko alkeellisen näköisillä mukavuuksilla. Maassa sijaitsevat sammalvuoteet ovat silti ihanan pehmeät mutteivät kosteat, joka pedin vieressä on kivinen kulho jossa on aina raikasta vettä, ja tarpeet voi tehdä minne vain sammaleelle ja ne katoavat jälkiä ja hajuja jättämättä.3 Varastoja on sekä kiveen louhittuina että puisina hyllyinä, ja niihin säilötyt kasvit pysyvät käyttökelpoisina vuosikausia.3

Mansen suurin voima on kuitenkin keskitetty kasvien kasvattamiseen. Manseen attunoitunut käyttäjä voi ohjata kasveja kasvamaan hyvin nopeasti ja melko epäluonnollisilla tavoilla. Mansessa kasvaakin monia eksoottisia ja arvokkaita kasveja, ja satoja tulee tiheään tahtiin. Voimia voi tarpeen tullen myös käyttää manseen hyökkääviä tahoja vastaan.5

Lvl 3 Wood-aspected Manse

 1. Hearthstone: Stone of Resilient Bamboo (p. 100)
 2. Network Node, 1 pt (p. 67)
 3. Magical Conveniences, 1 pt (p. 67)
  • Mahdollisuus yrittää verkkoyhteyttä, yöpymismukavuudet, kypsien kasvien säilöntä
 4. Subtle Breath of Sextes Jylis, 1 pt (p. 71)
 5. Sextes Jylis' Will, 3 pts (p. 72)

3E

Stone of Resilient Bamboo (Standard)

This cylindrical stone gleams with the bright, opaque green of living bamboo. Its bearer can parry lethal attacks unarmed without a stunt, her limbs glowing softly with a yellow-greenish light. In addition, it speeds the healing process, causing each health level to heal at the speed of the health level above it (ie., -4 heals at the speed -2 usually does, -2 as -1, etc.) and allows the character to ignore the effects of exertion on healing times. This stone does not speed the healing of aggravated damage.


Demesnet

Nimetyt demesnet. Lisää löytyy Tammen sivuilta.

Himon Piikit

Puu (2)
Pienessä syvennyksessä, keskellä isompaa metsikköä, on tasainen, noin jaardin korkuinen piikkiköynnösryteikkö. Köynnöksissä on harvakseltaan kohtuullisen myrkyllisiä marjoja, mutta niiden todellinen voima on erikoisempi. Vähissä vaatteissa tai alasti ryteikön läpi kulkeva saa itseensä täyteen raapaisuja ja useampia haavoja, mutta siihen asti kunnes haavat ovat parantuneet, hänestä tulee erittäin himoittava vastakkaiselle sukupuolelle (ja soveltuville omankin edustajille). Liian lähellä varjomaata että vielä haluaisi rakentaa mansea sinne.

Vähemmällä kuvauksella

 • Arontauko, Puu (1). Pieni lehto keskellä savannia.
 • Leväinkehä, Vesi (1). Jokilevää ja kiviympyröitä.
 • Kaljunpuuska, Ilma (1). Pieni mäki, jolla paljas laki, jossa jatkuva tuulenvire.
 • Intopöly, Ilma (1).
 • Synknotko, Puu (1).
 • Käumälohkareet, Maa (2).

Entiset demesnet

Vauhdikas Sola, Vesi (1)
Pienehkön sivujoen osa. Lyhyeen, melko matalaan kanjoniin virtaava vesi vie helposti mukanaan ja antaa kunnon kyydin. Yleensä ei tule fyysisiä vammoja, mutta jämähtäneet, lukkiutuneet tai jumiutuneet tunteet, ajatukset, tai muu henkinen saattaa luiskahtaa eteenpäin. Valitettavasti prosessi on todella nopea, ja syyt uuteen mielenalaan jäävät epäselviksi. Päälle rakennettu manse Mielen Tyynnyttävä Solina.Muut

Varasto

 • Ison (rikkinäisellä) ovella suljetun käytävän päässä vielä isompi huone, jossa laiva, aseita, panssareita ja muita rikkinäisiä varusteita. Isosta varastohuoneesta lähti pieni ovilla suljettu ja ansoitettu käytävä toiseen huoneeseen, josta voi hallita varaston valoja, ovea ja ansaa ja joka toimi nykyään solarin (eclipse) hautana. Hauta ryöstettiin, ansan mekanismi jäi arvoitukseksi ja laivan todettiin tarvitsevan 3 sydänkiveä, joista pitää saada 5-7 tehoa irti, jotta laivan saisi liikkeelle. Sittemmin laiva haettu ja paikka muutenkin tyhjennetty.
 • Iso, TOSI kestävä kuula Virtaavan Lähteen ja Vakaan Ahjon suunnalla. Ilmeisesti 1. Aikakauden siirrettävä minitukikohta. Suunnitelma siirtää pohjoiseen, toiselle puolelle jokea omalle alueelle.


Pääsivu