KoExalted:Yksityisen Levon Suoja

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tämä manse on sijoitettu erään laakson itäreunalle, matalien kukkulajonon rinteeseen, siten että siellä voi rinnettä nousemalla seurata uudestaan ja uudestaan ilta-auringon laskemista länteen. Paikka ei ole kauempaa mitenkään helposti huomattava lukuunottamatta joskus sieltä nousevaa höyryä, mutta aukion reunalta on selvää, että se on rakennettu eikä luonnon muodostama.

Itse manse on kuusien ja vaahteroiden ympäröimä aukio5 rinteessä, noin 40 jaardia pitkä ja 15 leveä, jossa on sarja noin 3-4 jaardia halkaisijaltaan olevia pyöreähköjä vesialtaita parin jaardin välein. Alueen pohjoisreunaa pitkin laskee pieni puro, josta haarautuu muutamia ohuita vesiputouksia, jotka tippuvat altaisiin. Altaita on yhteensä yhdeksän, joista ylin on erittäin kuuma ja jonkun verran pienempi kuin muut (2 jaardia), muuten koko kasvaa hiukan ja lämpötila laskee hiljalleen alaspäin mennessä, siten että toiseksi alin on noin ruumiinlämpöinen mutta alin onkin jääkylmä. Altaista nouseva höyry ja vesiputouksien sorina häiritsevät salakuuntelua ja -katselua, ja efekti voimistuu altaissa istuvien (manseen attunoitujen) henkilöiden ympärillä4.

Altaiden materiaali on hyvin matalasti röpelöistä, miellyttävän tuntuista vaaleanharmaata kiveä, joka ei rupea useankaan tunnin istunnan jälkeen puuduttamaan, ja kussakin altaassa on istumatilaa erikokoisille ihmisille. Altaat on rakennettu sillä tavoin kekseliäästi, että vaikka kustakin näytää vievän hyvin pieni puro seuraavaan, merkittävä osa vedestä kulkee maan alta ja tulee hierovina suihkuina altaan reunoista ja lattiasta2. Altaiden ympärillä on noin jalan verran samankaltaista, hiukan tummempaa huokoista kiveä, joka näyttää liukkaalta mutta antaa erinomaisen pidon paljain jaloin kävellessä. Joka toisen altaan vieressä on tumma kivipaasi, jonka päällä on joskus ollut joko matto tai puinen ritilä miellyttävämpää istumista varten. Altaalta toiselle vievät hiukan pyöristetyt askelmat, samasta kivestä kuin altaita ympäröivät alueet, mutta muuten alueen kaikki kivi on oikeasti hyvin liukasta ja muotoiltu niin, että se suistaa siellä kävelijän joko ylimpänä olevaan kuumaan altaaseen, tai alimpaan3. Alueelle on kaksi turvallista kävelyreittiä, (joita ei tosin ulkopuolinen huomaa,) jotka vievät kolmanneksi ylimmälle ja alimmalle altaalle. Turvalliset reitit oppii kokeilemalla tai attunoimalla itsensä.

Mansen Sydän"huone" on toiseksi alin allas. Allas on yhtä iso kuin alin, noin 4 jaardia halkaisijaltaan, ja kolmisen jaardia korkean jyrkänteen yläreunalla. Altaan keskellä pohjassa on Sydänkivi, ja sen ympärillä on useita pieniä reikiä, joiden ympärillä tuntuu kuinka sen ohi alas laskeva vesi viilenee. Kivi on rauhallisen unen antava Tuutulaulujen kivi1. Alimmalta altaalta puro jatkaa matkaansa metsään, ja ympäröivä liukas kivi aiheuttaa sen, että siitä pääse pois vain seuraamalla puroa ja nousemalla purosta metsäsän puolella. Metsässä, parikymmentä jaardia mansen alapuolella puron varrella, on pieni aukio, johon voi halutessaan leiriytyä.

1-point Water-aspected Manse

  1. Hearthstone: Stone of Lullaby (p. 95)
  2. Magical Conveniences, 1 pt. (p.67)
    • Altaissa olo lasketaan rentouttavaksi hieronnaksi hitujen takaisinkeruun suhteen kunhan ei harrasteta syvempää pohdiskelua, mitään oikeaa politikointia tms; rentoutunut juttelu on ok.
  3. Minor Tricks and Traps, 1 pt. (p.67)
    • Kuin mainittu salaluukku; tosin suojaa koko aluetta ja on helppo nähdä että kivi on liukasta, mutta vaikea tajuta että osa ei ole.
  4. Veil of Shadow, 2 pts. (p.71)
  5. reduced Habitability for 2 pts. (p.66)

Allum
Pääsivu