KoExalted:Allum

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Allum

Kultainen vuori


Kuvaus

Allum on iso mies. Pituutta on reilut 210cm, painoa siinä 150kg. Ruumiinrakenne on mittojen mukainen; massiivinen ja jykevä. Hiukset ja parta ovat mustat, pitkähköt ja karkeasti leikatut. Iho on tummaksi ahavoitunut, silmät lempeän ruskeat.

Sekä olosuhteiden pakosta että tottumuksesta Allumin vaatetus on hyvin yksinkertaista. Ellei ole jostain syystä pakko (ja joku lainaa muita vaatteita), päällä on yksinkertainen, paksusta luonnonvalkeasta puuvillasta tehty gi-takki ja housut. Takkia pitää kiinni köysivyö. Jalassa on korkeintaan sandaalit, usein Allum kulkee paljain jaloin. Kaikki vaatteet ovat kuluneita, mutta huolella paikattuja ja pestyjä. Matkustaessa vähät muut tavarat kulkevat säkissä tai muussa vastaavassa nyssäkässä, kannettuna olan yli tai kepin nokassa. Jos ruokailuvälineet (veitsi ja puikot siis) jätetään huomiotta, ainoat Allumin aseet ovat nahkaiset, messinkivahvisteiset Cesti. Näitä Allum pitää usein käsissään, ne kun eivät oikeastaan haittaa käsien käyttöä tai herätä yleensä kummoistakaan huomiota.

Allum käyttäytyy yleensä tyynesti ja ystävällisesti. Hän on yleensä ottaen mukavaa seuraa ja suhtautuu provosointiinkin hyväntuulisesti ja sovitellen. Vaikka Allumin ulkomuoto saattaa joskus aiheuttaa hiukan varautuneisuutta, jopa pelkoa tuntemattomissa, lapset ja eläimet suhtautuvat häneen yleensä varauksettoman ystävällisesti. Allum on vaikea suututtaa. Jos niin pääsee käymään, hän muutuu vähäpuheisemmaksi ja synkeämmäksi. Toisaalta, kun Allum on iloinen, sen yleensä kuulee kaukaa.

Allumin anima hohtaa kirkkaan kultaisena. Kun anima on täysin näkyvillä hänen ympärillään näkyy kultainen vuori tai kallio. Vuori näyttää suuremmalta kuin onkaan, ikäänkuin sitä katsottaisiin hyvin kaukaa. Tarkkaan katsoen, jos kirkkaudelta pystyy mitään erottamaan, vuoren kyljillä ja halkeamissa näkyy pikkuruisia puita ja pensaita, pieni vesiputous tai muita sopivia yksityiskohtia.

Huomattavin Allumin tuntomerkeistä on hänen mukanaan alituisesti kulkeva suuri, ruskea karhu. Karhu on nimeltään Karhu (tuttavallisesti Nalle). Karhu on hyvin älykäs karhuksi. Karhu ymmärtää puhetta eikä sillä ole mitään ongelmia viestiä Allumin kanssa. Tästä kaksikosta Karhu on huomattavasti jurompi ja temperamenttisempi osapuoli mutta sietää silti ympärillä palloilevia ihmisiä hyvin.

Luonne

Allum on luonteeltaan hyväntuulinen, rauhallinen ja lannistumaton. Hän suhtautuu henkilökohtaisiin vastoinkäymisiin yleensä stoalaisen tyynesti ja iloitsee aidosti muitten onnesta. Allum yleensä harkitsee ennenkuin toimii mutta ei kuitenkaan ole taipuvainen kovin syvällisiin pohdiskeluihin.

Ihmisiin (ja muihin) Allum suhtautuu ystavällisesti ja seurallisesti. Jokainen vastaantulija on hänen silmisään jokseenkin samanarvoinen, oli tämä sitten Dynasti tai maaorja. Tämä myös näkyy käytöksessä, ellei Allum sitten erikseen varo rikkomasta paikallisia tapoja, jolloin hänen käytöksensä on jokseenkin varautuneempaa. Auktoriteetteihin Allum kuitenkin suhtautuu varauksella, ainakin siihen asti kunnes huomaa, ettei valta-asemaa käytetä väärin tai epäoikeudenmukaisesti.

Allum pitää yksinkertaisista asioista. Hyvä ateria, auringonpaiste ja kiiretön iltapäivä ovat suunnilleen parasta mitä hänelle voi tarjota.

Kaikenlainen avuttomien orjuuttaminen, alistaminen tai muuten väkisin hyväksikäyttäminen saavat Allumin veren kiehumaan. Sellaiseen hän yrittää puuttua aina nähdessään, jos vain suinkin voi. Pahimmillaan tästä seuraa Limit Break (Compassionate Martyrdom), jolloin Allum vain pyrkii suojelemaan uhreja, muttei enää pysty toimimaan muuten kuin asettumaan uhkaajan tielle, ellei Allumia itseään uhata suoraan.

Motivaatio

Allumin suurin tavoite tällä hetkellä on Voittamattoman Auringon oikeiden ohjeiden saattaminen kaikkien Haaskamaiden asukkaiden tietoon ja elämänohjeiksi.

Auringon Oikeat Ohjeet

  1. Palvele jumalia ansionsa ja tarpeensa mukaan. Jokaisella heistä on paikkansa ja Taivaiset heidän johtajansa. Valitut ovat heidän työkalunsa ja vartijansa. Voittamaton Aurinko on heistä suurin.
  2. Jokainen on vapaa. Kukaan ei voi toista omistaa, ostaa tai myydä. Puolusta vapautta, omaasi ja toisen.
  3. Auta tarvitsevaa. Tue toista ja hänkin tukee sinua.
  4. Kunnioita toista ansionsa mukaan. Kunnioita ylempääsi mutta älä alistu tyrannille. Johda alaistasi viisaasti. Korota ansaitseva. Astu alas kun on sen aika.
  5. Älä vääryydellä kohota itseäsi. Älä hae valtaa tai rikkautta kiristäen tai uhaten, älä valheella tai juonella. Saat omasi työlläsi ja toisen tuella. 

Lyhyt versio:

  1. Palvele jumalia ansionsa mukaan.
  2. Jokainen on vapaa.
  3. Auta tarvitsevaa.
  4. Kunnioita toista ansionsa mukaan.
  5. Älä vääryydellä kohota itseäsi. 


Tärkein asia Allumin elämässä on vapaus, sekä oma että muiden. Hänen mielestään kaikkien pitäisi saada elää, matkustaa ja harjoittaa ammattiaan juuri niin kuin haluavat, kunhan eivät estä muita tekemästä samoin.

Tärkein henkilö Allumille on Karhu. Vaikka heidän ystävyyttään ei olekaan kestänyt kauaa, Allum luottaa Karhuun täysin ja puolustaa tätä oman hyvinvointinsa uhalla.

Historia

Allum on kotoisin pienestä Kampelamäen kylästä jostain Sisämeren itärannikolta. Hänen vanhempansa olivat kalastajia. Perheeseen kuului lisäksi isoveli, pikkusisko, isovanhemmat, pari setää ja tätiä ja liuta serkkuja. Tästä osasta elämäänsä Allum ei muista paljoakaan, sillä ryöstelevät "merirosvot" (Huone Peleps) veivät hänet kylästä noin viiden vuoden ikäisenä ja myivät monen muun kaappaamansa ihmisen mukana orjaksi Siunatun Saaren itärannikolle. Perheensä kohtalosta Allum ei tiedä mitään.

Allum kasvoi maatyöläisorjien joukossa. Vaikka suurtilallinen, joka Alluminkin omisti, kohteli orjiaan suhteellisen hyvin, tämä tottui jo pienestä pitäen kovaan työhön ja yksinkertaisiin oloihin. Allumin ollessa noin seitsemäntoista tilanomistaja kuoli ja tämän poika, jota ei maanviljelys liiemmin kiinostanut, myi perintötilansa. Ostaja muutti maatilan loma-asunnoiksi, joten Allum myytiin melkein kaikkien muiden tilan orjien kanssa halvalla kaivostyöhön.

Työ kaivoksissa oli raskasta ja vaarallista, eikä monikaan Allumin tutuista ja ystävistä selvinnyt kovinkaan pitkään. Allumkin olisi voinut kuolla raskaaseen työhön ja työnjohtajien julmuuteen, ellei yksi työnjohtajista olisi kiinnittänyt huomiota Allumin poikkeukselliseen kokoon ja voimiin. Allum 'sponsoroitiin' paikallisiin laittomiin paini-, nyrkkeily- ja vapaaottelukisoihin. Hänen luontaiset fyysiset ominaisuutensa ja jääräpäinen periksiantamattomuuntensa toivatkin kohtalaisesti menestystä, joten parantaakseen 'suojattinsa' ottelukykyä työnjohtajat alkoivat antaa Allumille kevyempiä tehtäviä ja suurempia ruoka-annoksia.

Kului muutama vuosi. Eräänä päivänä Allum ja joukko muita orjia oli työnjohtajien saattamana matkalla uudelle louhokselle korkealla vuoristossa. Kapealla vuorenkylkeä kiertävällä tiellä joukko törmäsi tielle eksyneeseen karhuun. Pari työnjohtajista yritti karkottaa eläintä aseillaan, huonoin tuloksin. Kun raivostunut karhu rynnisti puolustuskyvyttömien orjien kimppuun, Allum mitään ajattelematta hyökkäsi vastaan. Kirkas valo peitti sekä karhun että miehen ja Allum tunsi uskomattoman voiman virtaavan kehoonsa. Hetken ajan molemmat painivat tasaväkisinä toisiaan vastaan, kunnes molemmat putosivat tien reunan yli kaukana alapuolella virtaavaan jokeen. Allum ja karhu ryömivät yhdessä joesta lopen uupunenina jossakin alajuoksulla. Herätessään rannalta Allum yllätyksekseen huomasi karhun jääneen hänen seuraansa ja tuntuvan käyttäytyvän varsin ystävällisesti.

KoExalted:Allumin Satu

Tekemiset

768, Puun Kukoistuksen alkupäiviä: Löysi (enimmäisen) mansensa, Yksityisen Levon Suojan.Pääsivu