KoExalted:Oliivi-istuin

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Sijainti

Sijaitsee maksimissaan muutaman päivämatkan päässä Neudornista tai Mihailin tilalta.

Muoto

Alue on vähän alle 100 jaardia halkaisijaltaan, loivasti nousevan kukkulan huipulla. Demesne on itse asiassa hyvin laakean maljan muotoinen, eli keskiosa on reunoja matalampi, ja siinä on idän ja lännen (ei itse asiassa aivan suoraan) puolella reunoissa aukot, joista aurinko noustessaan tai laskiessaan paistaa suoraan keskellä olevalle valtaistuimelle. Istuinta ympäröivillä reunoilla on matalia sammaleen peittämiä kivipaasia sekä pehmeää heinää makoilua varten. Valtaistuin on aivan alueen keskipisteessä, pienellä pyöreällä marmorikorokkeella, ja se on rakentunut neljästä oliivipuusta. Takajalkoina toimivat ovat paksumpia ja niiden lehvät antavat suojaa sateelta, etumaiset ovat ohuempia ja päästävät juuri sopivat aurinkoa lävitsensä. Istuin ja selkänoja ovat muotoutuneet toisiinsa liittyneistä oksista ja muutamista lehdistä, mutta ovat vankkaa tekoa. Aamun sarastaessa keskellä istuva henkilö katsoo itään, kohti nousevaa aurinkoa, ja istuin kiertyy päivän mittaan niin, että auringon laskiessa se osoittaa sitä kohti länteen. Kiertosuunta vaihtelee, tyypillisesti esim. sen mukaan, kummalla puolella aluetta on väkeä, jotka ovat keskellä istuvan käskyläisiä tai ala(mai)sia, tai kummalla puolella demesneä on istujan omistamia kaupunkeja tai valtioita, tai vuodenajan mukaan siten että Ilman vuodenaikana pohjoispuolelta, Tulen aikana eteläpuolelta (muina satunnaisemmin).

Vaikutukset

Istuimella istuvat Olemuksen käyttäjät saavat hiljalleen suurellisia ideoita siitä, miten parantaa vallassaan olevia asioita. Jos paikalla on heitä voimakkaampaa väkeä, tulee halu poistua ja antaa paikka heille; vähäisempää väen keskellä ollessaan tulee taas mieleen käskyttää heitä toteuttamaan suunnitelmat. Kuolevaiset, jotka viettävät täällä pitempiä aikoja, rupeavat muuttumaan hyvin kuuliaisiksi kaikkia ylevöitettyjä ja erityisesti Aurinkoisia kohtaan, joskin liian pitkän ajan kuluessa heistä voi tulla jopa vähämielisiä. Ulkonäöllisinä muutoksina heidän ihonsa muuttuu oliivinruskeaksi ja tukka vaaleaksi.

Demesnessä sääilmiöt ovat samat kuin ympäristössä, mutta hiukan voimakkaampina, sillä poikkeuksella että puolipilvisellä säällä alue on aina auringossa.

Paikat