KoExalted:Paikat
Vierailtuja paikkoja
- Krohkin: Vähän isompi kaupunki; kosteaa multaista, hyvin hedelmällistä maata suurella tasangolla, leveän mutaisen ja matalan joen varrella. Kaupunki on matalalla kummulla, levittäytynyt laajalle. Muutama isoin rakennus kivestä, loput pajua, olkea ja savea; koko kaupunki on aika matalaa. Puolen virstan päässä, pienemmällä korotetulla alueella, oli kasarmi. Paikan jumala, Kolmas Torahammas, oli vähän addiktoitunut. Väki naiivia, nuoren oloista mutta kilttiä.
- Salumbra: Isohko, rikas, melko sivistynyt kaupunki, kauppateiden risteyksessä, portaisen kosken vieressä jyrkänteen päällä ja vähän allakin. Jyrkänne on useita kymmeniä virstoja pitkältä alueelta 30-50 jaardia korkea, joten kaupunki on tärkeä solmukohta. Jyrkänteessä on muutamia kapeita portaita ja tikkaita, mutta suurin osa vankkureista yms. kuljetetaan isoilla hisseillä (hyvästä hinnasta tietysti). Jyrkänteeseen, maan alle rakennettu iso ja hyvin vanha tunneli, jolla pääsee joen toiselta puolelta alhaalta ylös kaupunkiin (myös korkeahko tulli). Kaupungissa huomionarvoisena myös maasta nouseva korkea punertava kalliopiikki (kutsutaan Neulaksi), jonka päällä ja huipulla ylhäistön rakennuksia ja virallinen (harvoin käytetty) suurtemppeli; paikallisen jumalan päivittäistemppeli ja hallintorakennukset ovat sen juurella joen varressa.
- Monirapunen: vanha vesi-manse kosken alla; sisäänpääsy eräästä tunnelin sivuhaarasta. Huoneet ovat vaihdellen ahtaita ja tilavia, seinillä kulkee messinkiputkia ja siellä täällä on kummia lasikuplia joissa Olemus-purkauksia. Seinät ovat kellertävänpunaista tiiltä, katto keskitummien massiivipuukaarien välissä vaaleampaa halkeillutta rappausta. Henkimaailman puolella paikkaa huoltaa läjä kissan kokoisia rapuja (Ghost Crab) työkalujen ja nahkaremmitaskujen kanssa.
- Kamtsha: Melko tavanomainen paikka, matalien kumpujen välissä vähän isomman järven päässä. Paikallinen taisteluareena on säännöllisessä käytössä. Huume- ja orjakauppa käy ja raha virtaa (pahasti velkaiset huumeaddiktit orjiksi, tietty). Paikallisella jumalalla on muutamia keskenään asemasta kilpailevia pappeja, ja kaupungissa on useita pieniä sotilaskaarteja. Kaupungin raatiin kuuluvat seuraavat henkilöt: Kiltafaktori Kour Dukde, sillä hetkellä eniten suosiossa oleva (tai äskettäin ollut) pappi, vanhin kaartinkapteeni, käsityöläisten edustaja, nuorempi Kiltalainen.
Kinajast
Lähestyminen:
Muutaman päivän ajan lievää jatkuvaa nousua ylängölle; jossain edessä päin, vähän eri kulmissa tien mutkista riippuen, näkyy Kinajast-vuori, ja jonkun matkan päässä alkava vuorijono. Päivämatkan päässä, matalilla harjanteilla, sijaitsevat reunamajatalot; niiltä eteenpäin matka on loivaa alamäkeä. Kinajast-vuoren ympärillä hiukan alavampaa maata, täysin kivettömiä peltoja joiden välillä riu'uista tehdyt aidat. Talot ovat miltei kaikki savea tai puuta tai niiden sekoitusta. Edessä oleva vuori rupeaa viemään isomman ja isomman osan näkökentästä. Siellä täällä näkyy syvä kuoppa jonka pohjalta louhitaan kiveä.
Kinajastin kaupunki on rakennettu pienen (keinotekoisen) järven reunaan, vuoren kupeeseen. Vuoren muoto on pyramidimäinen ja se on epäluonnollisen jyrkkä muihin lähialueen vuoriin verrattuna, joskin kaupungin puoleinen reuna on hiukan loivempi. Vuoren rinteillä liikkuu kummallisen näköisiä olentoja; muistuttavat jättimäisiä matoja ja ötököitä. Väri on enimmäksen tummahko harmaa, mtta paikoitelleen näkyy isoja vaaleanruskeita, valkoisenharmaita ja punertaviakin alueita. Kasvillisuutta on hyvin vähän, ja enimmäkseen keskittyneenä muutamiin puutarhamaisiin kohtiin. Kaupungissa jatkuu sama arkkitehtuuri kuin ulkopuolella; vain muutama hienoin talo on kiveä, loput savitiiltä tai paikoin puuta.
Kinajastin temppeli on kaupungin yläpuolella, pienessä notkelmassa kahden vieressä laskeutuvan harjanteen välissä, antaen komean näkymän kaupungin yli reunaharjanteille. Temppeli on loistavan valkoista marmoria, ja melko korkea ja leveä muttei syvä. Temppeliltä lähtee ylös vuoren rinnettä pitkin useita kapeita teitä, joilla kuljetetaan jatkuvasti lisää kiveä kasvattamaan vuorta.