Jumaltenranta:Mai salaiset

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Metsän salainen linnake

Kylän druidin eräs salainen vastuuhomma kylälle on ylläpitää Metsän Salaista Linnaketta. Nimittäin, jo niin kauan kuin Drellinin Lautta on ollut olemassa on siellä ollut sanonta "Mikä Linnakkeelta tulee, se Linnakkeelle palautetaan". Ironisen osuvasti todettu, Linnakkeen nykyinen hallitsija huomioon otettuna. Jo aiemmat hallitsijat käsittivät, että kyseessä on veroihin liittyvä kansansanonta. Oikeasti sanonnalla on paljon synkempikin tarkoitus. Sanonnan osassa "Linnakkeella" tarkoitetaan Drellinin mittapiirissä pahaa ulkopuolista länttä, josta tulee hirviöitä. Joskus harvoin nämä hirviöt ovat mm. raiskanneet kaappaamiansa naisia, jotka ovat joko palanneet tai jotka on pelastettu. Joskus nämä raiskaukset ovat tuottaneet hedelmää. Tällöin muodostui, kukaan ei tarkkaan tiedä koska, tavaksi lähettää epämuodostunut tai muuten vain omituinen (kuten suippokorvainen ja/tai tummaihoinen) lapsi metsään, ns "palauttaa metsään". Tämä on ollut kylän hiljainen ja vaiettu tapa pitää huoli perimän puhtaudesta. Kylän lähettämät lapset eivät kuitenkaan päädy metsän petojen suihin - eivät ainakaan kaikki eivätkä sanojen varsinaisessa merkityksessä. Saattaa olla, että metsän ensimmäinen druidi oli kylän lähettämä "hirviö" - kukaan ei tiedä. Mutta varmaa on se, että alkuajoista asti kylän (ajoittain vaihtuva) druidi on kaikessa hiljaisuudessa pyörittänyt Metsän Salaista Linnaketta. Tässä orpolasten luostarissa metsään lähetetyt lapset on isosisko-järjestelmällä syötetty, vaatetettu ja koulutettu elämään tasapainossa luonnon kanssa.

"Linnake" (Ideoita/ehdotuksia) Nää on siis vaan visioita, saa parantaa ja ehdottaa jos on jotain :)

  • Jokin pieni laakson tapainen metsän siimeksessä, vaikeasti löydettävissä (ei siis varsinaisesti laakso, vaan sellainen "syvänne")
  • Alue, jonka keskellä pieni kokoontumisaukio, muualla isoja vanhoja puita ja puihin rakennettuja pieniä majoja (heillä voisi olla myös jokin oma nimi tälle alueelle, muutenkin kuin Metsän Salainen Linnake)
  • Lähistöllä lähde
  • Lähistöllä voisi olla myös jokin asumiseen sopivan kokoinen luola

Asukkaat

  • Lapset ja heistä huolta pitävät aikuiset asuvat linnakkeella
  • Asukkaat elävät lähinnä metsästämällä ja keräilemällä
  • Osa linnakkeella kasvaneista lapsista on enemmänkin vaeltajia, liikkuvat ja asuvat metsässä yksistään tai pienissä ryhmissä ja käyvät linnakkeella silloin tällöin, tervehtimässä ja esim. tuomassa jotain ruokaa ja muita tarvikkeita.
  • Mai/vaeltajat ovat yleensä ne, jotka ensimmäisenä löytävät metsään jätetyt lapset

sakri: asukkaat ovat siis puoliksi ihmisiä, puoliksi jotain muuta? Mitä tämä toinen puolikas voi olla? Luetteletko jotain mahdollisia rotuja, niin saan hahmojen tekoon jotain pohjaa.

Puolikkaat voisivat olla lähinnä hobgoblineja, bugbeareja, örkkejä, ja viime aikoina myös droweja. Muutaman eksoottisemmankin olennon voisi sekaan laittaa, esim. puolilohikäärmeen tai puoliogren. -Sakri

Kuinka paljon noita asukkaita on yhteensä? Ei varmaan kovinkaan paljon? Kuinka monta hahmoa ois hyvä miettiä tarkemmin?

Varsinaisia "asukkaita" voisi olla ehkä 20-30 (eri-ikäisiä), ja mahdollisia liittolaisia kuten metsänhenkiä epälukuinen määrä, jonka voit itse päättää. Olisi hyvä määritellä ehkä 3-5 tärkeintä asukkia hieman tarkemmin. Peliteknisesti niitä ei tarvitse määritellä. -Sakri

Sessioarviot

14.9. Ei ollut paikalla

24.9. Arvosana:

Esimerkki:
22.3. Arvosana: 2. Pelaajat vaikuttivat väsyneiltä, eikä juonikaan oikein edennyt mihinkään. Myös taistelu oli puuduttava. Mutta lopun väittely pixien kanssa pelasti sessiota.


Main julkisiin