Flewdur

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

gilen Peruna-hahmo.

Luonteesta

Flewdur on utelias ja kokeilunhaluinen, illuusioita painottava velhotaikuutta harrastava maahinen.

Kokeilunhaluisuudessaan Flewdur haluaa tyydyttää jokaista aistiaan. Mitä häneen tulee, aisteja voisi vaikkapa koettaa kehittää lisää. Uudet näyt, tuoksut, maut, äänet ja .. - kaikki kiinnostaa. Oli se miellyttävää tai ei, uudessa on aina hyvää. Flewduria kiehtoo eksoottinen, kunnes hän siirtyy seuraavan asian ääreen.

Tiedonhaluisuudessaan Flewdur menee ajoittain rasittavuuksiin asti. Selkeästi puhelias kaveri kyselee paljon myös ihan tyhmiä asioita. Itsesuojeluvaisto kuitenkin yleensä säilyy, varsinkin jos satutaan olemaan vaikkapa ansoja vilisevässä haudassa, kröh..

Flewdur tykkää hiippail..siis tiedustella ja muutenkin ottaa asioista etukäteen selvää. On ilo valmistautua, suunnitella ja sitten myös toimia fiksun suunnitelman mukaan.

Eräs asia mitä Flewdur ei halua kohdata, on monijalkaiset isot karvaiset hyönteisöklötykset. Jättiläishämähäkit laukaisevat fobian, jolloin Flewdurin yleisin reaktio on tilanteen pakeneminen.

Flewdur myöskin preferoi maanalaisia tiloja tai edes rakennuksia taivasalla kulkemiseen, jos vain mahdollista.

Taustasta

Perheeseen kuuluu veljekset Flanel (? vuotta nuorempi) ja Flewdur sekä pikkusisko Friida (kolmetoista vuotta Flewduria nuorempi). Molemmat vanhemmat voivat hyvin.

Flewdur opiskeli pitkään kotikylässään velhoutta ja varsinkin illuusioita, ensin maahisvelhon oppipoikana ja myöhemmin itsekseen. Tiedonhaluisuus kuitenkin alkoi painamaan, eteneminen oli suorastaan hidasta varsinkin kun Flewdur tiesi, että Isovaarilla varmasti olisi haluttu tieto jo valmiina.

Vaasi-insidentin jälkeen veljekset sitten juoksivat maahiskylästä yön pimeyteen, kohti Travernia ympäröiviä maita..

Tämän jälkeen tapahtui paljon. Flewdur tutustui Wedowaan, Flewdurin veli katosi, olettavasti kuoli.

Flewdur eli parisataa vuotta, koko elämänsä, eräällä tasolla. Tällä tasolla Wedowa ja Flewdur menivät naimisiin mutta eivät hankkineet lapsia. Kuolemansa jälkeen Flewdur heräsi hetkestä juuri ennen tasolle siirtymistä.

Tämän jälkeen Flewdur tuhosi Velsharoonistien artefaktitornin, joka oli osasyyllisenä siihen, mitä Flewdurille oli tapahtunut.

Flewdur oli myös estämässä erään puolilohikäärmeduergarin valloitussuunnitelmia.

Primellä Wedowa & Flewdur jatkoivat yhteiselämistään, ja pian Wedowan todettiin olevan raskaana. Pari kuukautta tämän jälkeen Flewdur katosi, ja Wedowa lähetti seikkailijat hänen peräänsä.

Seikkailijat pelastivat Flewdurin, mutta tällä välin Wedowa katosi.