Azur:Paikat

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Takaisin

Brivaar yleisesti

Brivaaria sanotaan syystäkin tulen maaksi. Sen laajat rutikuivat hiekka-aavikot ovat kuolettavan kuumia päivisin kuivan aavikkosään vuoksi, ja jonne eksyneillä ei ole juurikaan toivoa selviytymisestä ilman suuntavaistoa tai vettä. Öisin lämpötila laskee aavikkoalueilla rajusti, ja siihen varautumattomat kuolevat kylmyyteen ja viimaan. Aluetta dominoi kaksi vuodenaikaa: kesä ja talvi, tai kuten brivaarit asian ilmaisevat: tulen kausi ja varjon kausi. Rannikkoalueilla sää on lempeämpi vaihteluiltaan ja suopeampi astemääriltään kylmien vesivirtausten vuoksi. Kesäisin Brivaarissa ei sada vettä oikeastaan ollenkaan. Talvella saapuvat sateet ovat hyvin vähäisiä aavikkoalueilla, mutta rannikolla vettä saadaan verrattain enemmän. Vesimäärän puute johtaa siihen tosiseikkaan, että elämä Brivaarissa kukoistaa ainoastaan vesilähteitten läheisyydessä: suurien jokien tulva-alueilla, keitailla tai lempeimmillä rannikkoalueilla. Tuuli puhaltaa läpi vuoden ja kesäiset hiekkamyrskyt ovat aavikon asukkien riesa.

Kasvistoltaan Brivaar ei eroa Egyptistä, on hedelmäpuita, palmuja, piikkipensaita ja maustekasveja. Eläimistö noudattaa samaa kaavaa, varsinkin sen alueen osalta, mihin tämä peli sijoittuu. Brivaarin tunnetuin eläinlaji on aavikoilla matkustamiseen parhaiten sopeutuneet kamelit, aavikoiden laivat, joita karavaanit käyttävät suurissa määrin. Brivaarissa käytetään myös paljon hevosia, mutta lähinnä sotilaskäyttöön ja teitä pitkin matkustamiseen. Alueella elää myös lukematon määrä myyttisiä ja suuriakin eläimiä ja olentoja, joita näkee kuitenkin vain niin harvoin, etteivät ne liity ihmisten elämään juuri muuten kuin tarinoiden ja legendojen kautta (poikkeuksena akabrit, joista on oma kappaleensa). Brivaar on vihamielisestä ilmastostaan huolimatta vaurasta aluetta. Tulva-alueet ovat hyvin hedelmällisiä ja antavat joka vuosi paljon satoa koko kansan tarpeisiin. Lisäksi paahtavassa kuumuudessa elää omalaatuisia ja arvokkaita kasveja, tärkeimpinä mausteet, joita viedään ympäri maailman. Myöskin teen ja kahvin päätuottaja-aluetta on juuri Brivaar. Lisäksi kallis norsunluu lähtee pääsääntöisesti Brivaarista.

Peli tulee sijoittumaan ha'Gabadin sulttaanikuntaan Brivaarin etelärannoille vallikaupunki Arytuscalin lähistöön (vallikaupunkiin noin kymmenen päivän matka ha'Gabadista). Sulttaanikunnan rannikot eivät kuulu Brivaarin tulva-alueisiin ja paikalliset joet ovatkin varsin pieniä ja vaatimattomia verrattuna valtakunnan suurimpiin vesistöihin. Rannikkoalue on kuitenkin lempeä säävaihteluiltaan ja suo sen verran sadetta ranta-alueille, että maanviljely on mahdollista sopivimmilla alueilla. Rannikosta poispäin lähdettäessä maisemat muuttuvat nopeasti karummiksi ja kuivemmiksi, ja lopulta aavikoksi. Alueella on myös vähäkasvuisia suuria tasankoja, mutta ne ovat niin niukkia ravinnoiltaan, että niissä ei juuri ole edes eläimistöäkään. Läheisen meren ansiosta kalastus on yleistä ja ha'Gabadissa ruokapöytään kuuluu yleensä meriruokia.

ha'Gabadin sulttaanikunta

HaGabad.jpg

Ha'Gabadin sulttaanikunnassa elää noin 280 000 ihmistä, joka on varsin pieni osa koko brivaarin valtavasta 6,4 miljoonan ihmisen väkimäärästä. Alueen pääkaupunkina toimii ha'Gabadin kaupunki, josta sulttaani al'Ayuumir Saif az'Asid Karud (lyh. sulttaani Ayuumir) hallitsee valtakuntaansa. Ha'Gabad ei ole koskaan ollut erityisen merkittävässä roolissa Brivaarissa, mutta sillä on suuri strateginen arvo Brivaarin pääkaupungista katsoen varsinkin rannikkopuolustamisen osalta. Paikka onkin nähnyt sotia varsinkin donneereja vastaan niin merellä kuin maallakin. Alue on kukoistanut kuitenkin mauste- ja kivikaupan kautta, mutta viime vuosisadan aikana perustettu kultakaivos ja -sulattamo läntisille vuorille ovat muuttaneet alueen merkityksen aivan täysin sfääreihin, varsinkin akabrien vallanvaihdon jälkeen kullan arvon noustua pilviin.

Sulttaani Ayuumir on vanha ja arvostettu mies, lähestyy iässään jo kahdeksaakymmentä ikävuottaan, mutta on silti terässä niin ruumiinvoimiltaan kuin ajatuksiltaan. Ayuumirilla on yhdeksän lasta (elossa), joista viisi prinssiä hallitsevat alueen tärkeimpiä kaupunkeja ja suvun muut tärkeät jäsenet pienempiä kaupunkeja. Ayuumir joutuu kohtaamaan yhä suurempia haasteita poliittisessa taistossa muiden sulttaanien ja varsinkin beduiinien havitellessa läntisten vuorien omistusoikeutta, mutta tästä huolimatta alue on pysynyt rauhallisena ja ilman suurempia verenvuodatuksia. Monet uskovat tämän olevan akabrien ansiota.

Ha'Gabadin entinen pääkaupunki ja toinen entinen suurkaupunki (Quraj Habad Melek ja Methanen Habad) makaavat hylättyinä raunioina. Kuten muuallakin Ummãssa, myös Brivaarissa monet kaupungit joutuivat hylätyiksi demoniarmeijoitten tuhottua ne ja tuhottua koko alueen infrastruktuurin. Jälleenrakennusta on kuitenkin jatkunut jo kohta kolmesataa vuotta ja painajaismaiset pahuuden hallitsemat ajat ovat kaukana takanapäin.

Zenejd

Kaupunki on muovautunut jo pääpiirteiltään niin minun kuin teidänkin hahmojen tarpeitten mukaisesti, ja näin on tarkoitus tehdä jatkossakin – eli kaupunki muovautuu sen mukaan mitä te haluatte siltä. Toisin kuin Merselburg oli, tulee kaupunki elämään ja valmistumaan kokonaisuudessaan vasta pelin etenemisen myötä. Kartankin tulen tekemään vain pääpiirteiltäin ennen peliä, jotta voin lisätä yksityiskohdat sitten pelin aikana, kun niitä tulee lisää. Lyhyesti sanoen teilläkin tulee olemaan valta pyytää kaupunkiin ihan mitä haluatte tai jopa luoda sitä lennosta kaupungin katua kävellessänne, kunhan se pysyy mielekkäissä rajoissa. Tarkoitus on ympätä sidequest tyyppisiä tapahtumia seikkailuihin mukaan.

Korkea-arvoiset kaupunkilaiset:

 • ufir nabir Mahldaber, Zenejdin temppelin johtaja, fanaattinen eunukkinashet
 • magi nabir (suurmaagi) al'Muzaffar Said Ibn Karud
 • kapteeni Jaun, Zenejdin linnan "komentaja", vartioston johtaja

Tunnetuimmat suvut johtavien henkilöittensä mukaan:

 • Qathar'ab, sataman omistajat, kaveeraavat ulkomaalaisia
 • Fudail, rikkaita ja fanaattisia nasheteja
 • Majdim, omistavat kylpylän
 • Aud'imar, Zenejdin wanhin suku, vaikutusvaltaisimpia
 • Khalahandi, lääkärisuku, suurin osa bimarestanin työntekijöistä on Khalahandin suvusta
 • Riyashd, valmistavat olutta ja tuovat viiniä kaupunkiin
 • Yazar, toisiksi vanhin suku Zenejdissä

Tunnettuja paikkoja ja ryhmittymiä:

 • Kahvitalot, kansan kokoontumispaikkoja ja matkaajien yösijoja, kolme tunnettua ja useampi pienempi
 • Bimarestan, sairashuone, avoin kaikille korvausta vastaan (ei ole kallis)
 • Kylpylä
 • Bazaari, kaupat, viihdyttäjät yms
 • Rahanvaihtaja
 • Satama, orjakaupat, ulkomaalaiskorttelit ja -kauppiaat
 • Temppeli
 • Tähteinlukijain kilta, astronomistit
 • Jokiluolat
 • Zenejdin linnake
 • Shabiha, Zenejdin slummijengi
 • Asasiyn, -

Muuta löytyvää:

 • Ase- ja metallisepät
 • Kultasulattamo ja -kaivos (20 km kaupungista molemmat)
 • Armeijan linnake ja kasarmi kultakaivoksella

Emiirin asumus ja Maagien puutarhat

Zenejdin itälaidalla kohoaa komea, vain kymmenen vuotta vanha savitiilinen palatsirakennelma kaupungin emiirille. Sen tiloja halkovat maagien ylläpitämät paratiisimaiset puutarhat, jotka ovat jätetty näkyviin myös kaupunkiin päin. Asumus tarjoaa kodin emiiriperheelle, tärkeille vieraille ja erillisissä rakennuksissa myös tilat maageille. Emiirin palatsirakennelmassa pyörii lähes sata henkeä kaikissa niissä eri työtehtävissä, joita emiiriperhe tarvitsee. Väkijakauma on pitkälti aikuispitoista emiirin ja emiran ollessa yhä ilman jälkikasvua, mutta joidenkin palvelijoiden lapset pyörivät joskus puutarhassakin asti.

Puutarha ja rakennukset pursuavat kauneutta ja vaurautta. Sulttaani ei säästellyt rahoissaan rakentaessaan pojalleen uutta komeampaa asutusta kaupunkiin ja päätyi vielä siirtämään osan omista puutarha-asiantuntijoistaan pysyvästi Zenejdiin. Maagien mahdinkin avuin kasvattamat harvinaiset puut ja kasvit kurottavat elinvoimaisina kohti taivasta ja aurinkoa vaikeasta kasvuympäristöstä huolimatta. Kehittyneen arkkitehtuurin ja vaikuttavan puutarhan ympäröimänä alue ei ole vielä kertaakaan nähnyt verenvuodatusta, eikä sen kauneutta haluta rikkoa koskaan. Alue on kuitenkin tiukkaan vartioitu ja häiriöitä on todella harvoin - kukapa nyt haluaisi joutua sekä emiirin, että maagien vihaamaksi.

Emiiri, suurvisiiri ja maagit käyvät usein kaupungissa ja matkoilla hoitamassa asioita ja tärkeitä työtehtäviä. Emira käy usein myös seurueineen katsomassa kaupungin elämää ja vierailemassa tärkeimpien sukujen edustajien ja perheenvanhimpien luona. Palatsirakennelmaan pääsevät sisään vain harvat ja kutsutut vieraat, ja maagitkin kulkevat yleensä omia reittejään pyrkien jättämään emiirin asumuksen rauhaansa.

Emiirin asutuksessa pidetään usein kaikenlaisia juhlia kaupungin tärkeimmille ja kutsutuille vieraille, sekä joskus vain emiirin tai emiran huvin vuoksi. Näyttävät, riehakkaat, paheelliset ja hyvin muodollisetkin tapahtumat ovat yleisiä siellä, eikä al'Adul varsinkaan kaihda olla kutsumatta kaikenarvoisia ihmisiä luokseen ihailemaan kaunista asumustaan.

Paikassa asuvat ja pyörivät:

 • hallitsija, emir (prinssi) al'Adul Biwrad Ibn Ayuumir, hyvä komentaja, muttei hyvä hallitsija
 • (PC) emiirin puoliso Miyaticochitl Saniyyah al'Fursiliaris, fursanaari
 • (PC) Seth, Miyaticochitlin koulutettu eunukkiorja
 • Mefradit ibn Battuta, emiirin henkivartioston päällikkö
 • (PC) Kazireef (PC), emiran yksi henkivartijoista
 • visir nabir (suurvisiiri) Zanbulat, hoitaa Zenejdin asioita
 • Izdihar Rawdha bint Ayuumir, emiirin nuorempi sisar

Paikalle saapuneita tärkeitä vieraita

 • Omecuhtl al'Fursiliaris, orjakauppias Fursairnalista
 • Peries Darufetos, Eteläisen kauppaunionin edustaja
 • (PC) Mash'al, Zenejdiin vastikään saapunut kultakorukauppias Abudalasta

Myös silloin tällöin:

 • Jibril al'Qathara Dablajid ibn Zeretad, "kuningaskobra", emiirin pyhä oikeus
 • visir Tufenki, hoitaa kultakaivosta
 • visir Pablanjud, Dawr Budrin asioita hoitava visiiri
 • (PC) Faruq, Zenejdin kaduilla esiintyvä veitsenheittäjä

Maagit:

 • magi nabir al'Muzaffar Said Ibn Karud, prinssin hoviin määrätty suurmaagi
 • al'Shartah ibn Malekhdab, al'Muzaffarin oppipoika
 • Kuusi muuta maagia
 • 11 maagiksi pyrkivää

al'Dawudin köyhäintalo

Orpokoti ja vähäosaisia auttava paikka. Pieni rakennus, jonka ad'Dawud peri, mutta ei omannut ketään jälkeläisiä, joille antaa omaisuuttaan eteenpäin. Antoi talonsa vähäosaisten elämän parantamiseksi, joka toimii nyt orpokotina, kouluna ja köyhien ruokapaikkana. Kaupungin suvut auttavat al'Dawudia silloin tällöin - pitäähän rakennus kurjat kadullakerjääjät poissa silmistä ja ehkä jopa poissa pahanteosta isompinakin. Köyhäintalo toimii paikallaan jo toista vuosikymmentä, ja al'Dawudin itsensä voimat alkavat ehtyä. Rakennus on kuitenkin tullut jäädäkseen Zenejdiin ja sillä on useita vapaaehtoisia avustajia. Jopa vartiostokin tulee tarvittaessa apuun, mikäli joku öykkäröi köyhäintalolla. Köyhäintalo sijaitsee Zenejdin eteläosissa, wanhan muurin ulkopuolella tiivisti rakennetulla köyhälistön alueella.

Köyhäintalo kasvattaa orpoja viidenteentoista ikävuoteen asti, jolloin heidät lasketaan aikuisiksi ja laitetaan maailmalle. Joskus (todella harvoin) joku saatetaan adoptoidakin köyhäintalosta, mutta al'Dawud ja muut ovat yleensä hyvin tarkkoja, mihin kasvattamiaan lapsia laittavat eteenpäin. Moni orjakauppias on joutunut lähtemään tyhjin käsin al'Dawudin talosta, ja yleensä vielä vihaisten manausten saattelemana. Al'Dawudissa asuvista pyritään kasvattamaan lainkuuliaisia, hyväsydämisiä ja nasheteja Firbrivin uskoon, mutta muuten al'Dawudilla ei ole mitään esimerkiksi aseellista kouluttamista vastaan. Emiiri al'Adul onkin halunnut tehdä yhteistyötä al'Dawudin kanssa, jotta vartiosto ja armeija saisivat hyviä ja kurinalaisia sotilaita koulutettua nashet orvoista.

Al'Dawud itse ei juuri tee töitä talossaan, katsoo vain että kaikki on kunnossa ja hoitaa raha-asiat ja edustustehtävät. Hänen oikeaksi kädekseen on noussut lännestä saapunut al'Donneredan, eli "donneeri", Sonavanin hurskas kirjanoppinut munkki, joka on luovuttanut elämänsä ihmisten palvelemiseen. Ulkomaalaisuudestaan huolimatta al'Donneredan osaa brivaarin tavat ja kielen lähes täydellisesti ja hän on otettu avosylin vastaan köyhäinkorttelissa. Mies opettaa orpoja lukemaan ja puhumaan brivaariksi, laskemaan ja ajattelemaan noin yleensäkin.

Muut vakituiset naamat köyhäintalolla hoitavat arkiaskareita, kurinvalvontaa ja ruoanlaittoa. Asuintilat vakituisille ovat jaettuja ja karuja yhteistiloja. Vain al'Dawudilla ja al'Donneredanilla on omat huoneet.

Paikassa asuvat ja pyörivät:

 • al'Dawud, rakennuksen omistaja
 • al'Donneredan, donneerimunkki, kirjanoppinut
 • (PC) Bashir, vanhempi mieshenkilö, hyväntekijä
 • Zafirah, vanhempi naishenkilö, hoitaa ruoanlaiton ja naispuolisten palvelun
 • ibn Jasim, nuorehko mies, suurikokoinen ja äänekäs, pitää yllä järjestystä
 • Useita muita miehiä ja naisia

Myös silloin tällöin:

 • (PC) Faruq
 • (PC) Kazireef

Abudala

Komea kivikaupunki rakennettuna kalliosta ja sen päälle kukkulaiselle alueelle.

Korkea-arvoiset kaupunkilaiset:

 • emir Mermazar al'Briziad ibn Ayuumir
 • Nu'man Imad al'Tafil ibn Rihab, Hiekan talon herra

Tunnettuja paikkoja:

 • Mermazarin palatsi
 • Hiekan talo
 • Auringon temppeli