Ero sivun ”4ep:4e-projekti (eli Faerûnin ympäri 30 levelissä)” versioiden välillä
Rivi 23: | Rivi 23: | ||
== Matkasuunnitelma == | == Matkasuunnitelma == | ||
− | + | Alla on hahmotelma siitä, miten matka voisi edetä noin 30:een etappiin jaettuna (tässä oletetaan, että tulee noin yksi leveli per seikkailu). Läpikäydyt etapit on vahvennettu. | |
+ | |||
+ | '''Waterdeep'''-Luskan-The Silver Marches-Anauroch-Cormyr-Sembia-The Dalelands-Cormanthor-The Moonsea-Impiltur-Damara/Vaasa-Narfell-The Great Dale-Thesk-Aglarond-Thay-Mulhorand-The Golden Water-Luiren-Dambrath-Halruaa-Jungles of Chult-Calimshan-The Shaar-Unther-Chessenta-Chondath-Turmish-Tethyr-Amn-The Sword Coast-Waterdeep | ||
== Sovittavaa == | == Sovittavaa == |
Versio 16. helmikuuta 2010 kello 01.03
Nyt on kyse Rikkinäinen peruna -kampanjan kaltaisesta konseptista, mutta tällä kertaa systeeminä käytetään 4th editionia, ja luultavasti setting on jokin muu. Konsepti on muutenkin tässä vaiheessa aika paljon auki. Seuraavat pointit ovat kuitenkin konseptissa oleellisia:
- Pelinjohtaja kiertää. Yksi pelinjohtaja vetää tyypillisesti vain yhden session tai muutaman session pituisen seikkailun kerrallaan.
- Hahmot vaihtelevat. Eri sessioille osallistuvat hahmot vaihtelevat paljon jopa saman seikkailun sisällä sen mukaan, keitä pelaajia milloinkin mukana sattuu olemaan. Kampanjan taustatarina pitää kehittää sellaiseksi, että tämä voidaan toteuttaa maailmassa uskottavasti. Yhdellä pelaajalla voi olla myös monta hahmoa, joista hän valitsee haluamansa sessiolle (seikkailun tason sallimissa puitteissa toki). Itse asiassa on suorastaan suotavaa, että kullakin pelaajalla on useampi hahmo, jotta kaikki eivät tunge samalle sessiolle mukaan esim. strikerilla.
- Sessiot sovitaan enemmän tai vähemmän ex tempore. Eli ideana ei ole käyttää fiksattua pelipäivää tai edes välttämättä sopia sessioita päiviä etukäteen. Tarkoitus on, että pelata voisi milloin vain, kun tarpeeksi monelle sattuu sopimaan ja intoa löytymään.
- Pelisysteeminä käytetään Dungeons & Dragons 4th editionia kaikin WotC:n tuottamin lisämateriaalein. Mahdollisista house ruleista täytyy keskustella. Ne lienevät joko pelauttajakohtaisia tai sitten kaikille yhteisiä, miten nyt sitten tulemmekaan päättämään.
- Koska innokkaita pelaajia on todennäköisesti enemmän kuin innokkaita pelauttajia, pelauttamista rohkaistaan pistejärjestelmällä. Jokaisesta pelautetusta sessiosta saa viisi pistettä, ja pelaajana osallistutusta sessiosta menettää yhden pisteen. Jos tietylle sessiolle on tunkemassa enemmän pelaajia kuin pelinjohtaja haluaa ottaa mukaan, etusija on pelaajilla, joilla on eniten pisteitä.
Kampanjan irc-kanava IRCnetissä on #4e-projekti. Liittyminen kanavalle on hyvin suositeltavaa, jos aikoo osallistua kampanjaan.
Kampanjaan liittyvät sivut alkavat tässä wikissä "4ep:"-tunnuksella.
Tämänhetkinen XP-määrä: 425
Matkasuunnitelma
Alla on hahmotelma siitä, miten matka voisi edetä noin 30:een etappiin jaettuna (tässä oletetaan, että tulee noin yksi leveli per seikkailu). Läpikäydyt etapit on vahvennettu.
Waterdeep-Luskan-The Silver Marches-Anauroch-Cormyr-Sembia-The Dalelands-Cormanthor-The Moonsea-Impiltur-Damara/Vaasa-Narfell-The Great Dale-Thesk-Aglarond-Thay-Mulhorand-The Golden Water-Luiren-Dambrath-Halruaa-Jungles of Chult-Calimshan-The Shaar-Unther-Chessenta-Chondath-Turmish-Tethyr-Amn-The Sword Coast-Waterdeep
Sovittavaa
Alla oleviin kohtiin sopii laittaa kommentteja sen puolesta, mitä peliltä haluaa. Mennään enemmistön halun mukaan kenties jonkinlaisia kompromisseja tehden. Jos sinulla ei ole vahvaa mielipidettä jostain asiasta, niin kirjoita kyseiseen kohtaan sitten niin, koska sekin on hyödyllistä tietoa.
Maailma
- Mikko: Ei vahvaa mielipidettä.
- Ossi: Eberron tai 4e-Faerûn.
- Sakri: Kannatan 3e Forgotten Realmsia 4e-kosmologialla. 3e:n FR on mielestäni poliittis-kulttuurillisesti mielenkiintoisempi, mutta 4e:n kosmologian (planejen, outsidereiden, alignmentien yms.) käyttäminen on järkevää, koska pelisysteemi sopii siihen paremmin.
- Teemu: Ei vahvaa mielipidettä.
- Aleksi: 4e-Faerûn sopii hyvin, muutkin käyvät kyllä.
- Kuapija: Ei vahvaa mielipidettä.
- Markus: Ei vahvaa mielipidettä.
Kampanjaidea
- Mikko: Ei vahvaa mielipidettä.
- Ossi: Ei vahvaa mielipidettä.
- Sakri: Ehdotan ideaa "Faerûnin ympäri 80 viikossa". Siinä Shaundakul matkustamisen jumalana on kyllästynyt siihen, että teleportaatiotaikuus vähentää todellista matkustamista. Niinpä hän on Mystran kanssa sopinut, että pitkän matkan teleportaatiotaikuus kielletään, kunnes löytyy sankari, joka kiertää jalan koko Faerûnin läpi. Pelaajahahmot ovat tietysti niitä sankareita. Matka voisi alkaa (ja päättyä) Waterdeepistä. Questiin voisi liittyä myös jotain, mikä pistää hahmot seikkailemaan Faerûnin eri osissa pelkän matkustamisen lisäksi.
- Teemu: Ei vahvaa mielipidettä.
- Aleksi: Ei vahvaa mielipedettä.
- Kuapija: Ei vahvaa mielipidettä.
- Markus: Ei vahvaa mielipidettä.
Aloitustaso
- Mikko: Ei vahvaa mielipidettä.
- Ossi: Pienempi kuin viisi.
- Sakri: Minä haluaisin aloittaa ykköstasolta. On aina hauskaa ponnistaa maasta kohti eeppisiä tasoja.
- Teemu: Pieni taso on hyvä.
- Aleksi: ykköstasolta, aloitetaan aivan alusta.
- Kuapija: 4
- Markus: Ensimmäisen tason lähimaastosta on kiva aloittaa.
House rulet
- Mikko: Ei vahvaa mielipidettä.
- Ossi: Ei vahvaa mielipidettä.
- Sakri: Kannatan omia house rulejani
- Teemu: Ei vahvaa mielipidettä.
- Aleksi: Osumis/kuvailu boonus toiminut hyvin ja nopeuttanut välillä turhan pitkiä encounttereita, kuten crit rangen tiputus yhdellä. Kannatan näitä ainakin muutkin sopivat kyllä.
- Kuapija: Ei vahvaa mielipidettä.
- Markus: Ei vahvaa mielipidettä.
Osallistujat
Lisää nimesi alla olevaan listaan, jos olet potentiaalisesti kiinnostunut osallistumaan. Kannattaa huomata, että osallistuminen ei velvoita yhtään mihinkään. Se antaa vain option tulla pelaamaan tai pelauttamaan. Pelisysteemiä ei tarvitse tuntea etukäteen.
Sakari Lahti, hahmot: Tivadara (eladrin swordmage), Sir Yames (genasi barbarian)