Wannabe Shadowrunners/4. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Wannabe Shadowrunnersin 4. pelikerta järjestetään wikipelinä play-by-post-periaatteella. Peliaika: 9.4.2007–
Pelinjohtaja: KoneV
Pelaajat: Kaapija, Karsta, Japsu, Toivoton

Pelaajat kirjoittavat hahmojensa tekoset yhtenä kappaleena normaalia tekstiä. PJ:n yleiset viestit on lihavoitu. PJ:n yksityiset viestit tietylle (tai useammalle) hahmolle ovat muodossa Hahmon nimi: viesti (muut hahmot eivät siis tiedä kyseisen viestin sisältöä). Selvyyden ja yhdenmukaisuuden vuoksi muutama sääntö:

  1. lihavoi hahmosi nimi postauksessa yhden kerran
  2. kirjoita nykyisessä aikamuodossa (preesens) käyttäen kolmatta persoonaa
  3. ilmoita, milloin hahmon puhe on puhetta ja milloin tekstiä
  4. nopanheitto on teknistä tekstiä
  5. PJ postaa vähintään kerran päivässä klo 22, joten pyrkikää postaamaan ennen sitä, tai hahmoja vedellään naruista. Muita, pienempiä postauksiakin tulee.

Alku

J, Pikkune, Micke, Luka ja Jack saavat kaikki sähköpostia Coralilta noin kello 11:n aikoihin. Viestissä lukee, että töitä olisi taas tarjolla, ja jos kiinnostaa, menkää 17:ään mennessä Tacomaan elektroniikkaliikkeeseen nimeltä Linker. Viesti on lähetetty muillekin ryhmän jäsenille.

Micke herää viestin tuloon. Luettuaan sen ja todettuaan, että tapaamisaika on vasta monen tunnin päästä, hän päättää syödä aamiaista ja etsiä samalla tietoa paikasta, missä tapaamisen pitäisi olla.

Micke: Data search + Browse, Extended test (4): 6,5,2,1,2,2,1,2,2,5 + 3,6,6,6,3,2,6,2,2,5 -> 8

Micke: Linker on lähellä Tacoman taajama-alueita ja sijaitsee muiden vastaavien pienten liikkeiden keskellä. Alueella asuu lähinnä teknisen alan työläisiä ja se on suhteellisen epäkiinnostava ja tylsä paikka. Muutaman kaahaustapauksen lisäksi siellä ei ole sattunut lähiaikoina mitään erikoista. Ihmiset kuljeskelevat yleensä ympäriinsä korkeintaan tasereiden kanssa, mihin kukaan edes jaksa kiinnittää huomiota.

Pikkusella on ollu kiire pari päivää setviessä "etukiistaa" Crimson Crushin kanssa (Ne ei tykkää kun BB tunkee niiden BTL-apajille), joten Pikkune huomaa viestin hieman yhden jälkeen ja säädettyään kovalla työllä irssin viimein auki viestittää tiimille "Morjenttes! Olis taas näemmä töitä. Tuleekos joku hakemaan?". Ja jollei kukaan ole innostunut auttamaan, selviytyy slummien rajalle ja ottaa bussin jättäen raskaan kaluston kotiin.

Pikkune ei tunne Mickeä eikä luota tuntemattomiin. Editoitu irkissä sovitulla tavalla. — Japsu 10. huhtikuuta 2007 kello 01.26 (EEST)

Luka lukee viestin suunnilleen heti ja kuittaa irkkiin olevansa mukana. Hän vastaa Pikkuselle irkkiin: "Voin tulla menomatkalla hakemaan, kun vaan sovitaan mistä." Odotellessaan Luka laittaa ruokaa ja muuten vaan idlaa kämpillään.

Pikkunen @irkki: "Mulle kelpaa oikeestaan mistä vaan.. Tosin oon nyt Redmondissa, että lyhin matka kävellä sieltä. KKL:n tehtaan edestä? Neutraalia aluetta, joten totennäkösesti saa oottaa rauhassa. Tai jos suostut tulemaan pidemmälle niin Hehkuvan Helvetin edestä."

Jos tarttee mennä Barrenssin rajalle (KKL:n tehdas) niin summonoin Force 4 Ihmisen hengen
ja valitsen Movementin  optionaalipoweriksi Summon 1,2,2,2,3,6,6,6,6,6,6 Henki 2,3,3,5 Drain: 1,1,1,2,2,3,3,3,3,4,4,5,6 = 5
palvelusta, 0 drainia  ja pistän sen auttamaan liikkumisessa 
(periaatteessa sen pitäs ensin onnistua possessoimaan jotain, mutta koska sillä on käytännössä  rajattomasti possessointitargetteja,
ei sillä oo merkitystä). Odottelen ihan avoimesti, jos ehdin ensin.
Jos haku tulee Hehkuvan Helvetin (joka on oikeen kunnon räkälä) eteen niin pistän watcherin ilmoittamaan, kun joku mun tuntema
tulee  autolla paikalle tai se on hajoamassa ja meen löhöömään ja porisemaan jonnekkin lähistölle.  Watcheri - Summonointi 
(valitsen 3h maksimielinajaksi) 1,2,2,2,3,3,4,5,6 =2 höh.., Draini vittu ostan 2 onnistumista 14 nopalla... 

Luka vastaa: "Selvä homma, tulen vaikka sieltä tehtaan edestä hakemaan." Luka aseistautuu pistoolilla lähtiessään.

J Huomaa viestin jossain vaiheessa. Jos jollain ei ole niin tärkeää asiaa, ettei voi soittaa siitä, ei hänkään kiirehdi paikalle. J ottaa vanhan uskollisensa ja lähtee julkisilla liikkeelle. Prätkä saa olla parkissa. Kohtahan tuon näkee, että onko tämäkin pelkkää bullshittiä.

Micke lähtee matkaan hyvissä ajoin, ajaa korttelin ympäri, pysäköi vapaalle parkkipaikalle ja on liikkeessä noin 16:30. Hän viettää aikansa siellä vertaamalla hintoja, kuolaamalla erään modatun commlinkin perään, ottamalla matsia myyjän kanssa eräässä matrix-pelissä ja leikkimällä holoprojektorilla, jonka hän aikoo ostaa.

Lukan kimppuun ei hyökätä hänen hakiessaan Pikkusta, ja loppumatka sujuu hyvin, vaikka on ruuhkaista. Myös J pääsee juuri ajoissa paikalle julkisilla kulkuvälineillä, vaikka iltapäivän ruuhka on pahimmillaan.

Linkerissä ei muiden tullessa paikalle ole muita henkilöitä kuin Micke ja myyjä, joka tuijottaa Micken hologrammeja. Liikkeen hyllyillä on lähinnä commlinkejä, ohjelmia, pelejä ja muuta teknistä kamaa. Ulko-oven lisäksi liikkeessä on ovi johonkin takahuoneeseen ja rappukäytävä alakertaan. Tasan kello 17 takahuoneeseen vievän oven kohdalle plopsahtaa AR:ään viesti "Tulkaa tänne, olkaa hyvät."

Kirjoittakaa tekemiset tähän (jos hahmot vaikka puhuvat myyjälle tms. ennen kuin menevät takahuoneeseen).

Pikkune pysähtyy hetkeksi ovella, pyytää Ogounilta hiljaa nopeutta ja leikkii sitten sisäänmentyään odotellessaan levitoimalla pieniä juttuja huomaamattomasti ja assensoi huoneessa olijoita. Hän ei näe AR:aa (jonka meinaan jatkuvasti unohtaa..), mutta seuraa muita sisään. Pikkune siirtää sisääntultuaan aistinsa merenalaiseen maailmaan ja tutkii huoneessa olevia ihmisiä henkien kommentoinnin säestyksellä.

J tulee paikalle juuri ajoissa ja ehtii hädin tuskin kysyä irkissä, mitä on tapahtumassa, kun AR-viesti tulee. J menee sisään.

Luka tulee paikalle aavistuksen verran etuajassa, tervehtii Mickeä ja juttelee aikansa kuluksi myyjän kanssa kysellen esimerkiksi Renrakun uusista commlinkeistä ja siitä, onko niissä mitään niin hienoa että wanhaa '69 Renraku Senseitä kannattaisi vielä päivittää. Hän ei todennäköisesti tajua myyjän vastausta mutta nyökkäilee sen näköisenä kuin tietäisi asiasta jotain.

Kun AR-viesti plopsahtaa ovelle, Micke asettaa holoprojektorin paikalleen ja menee sisään.

Myyjä höpisee Lukalle jotain eri ohjelmien ja tarvikkeiden tarpeellisuudesta ennen siirtymistään commlinkien ominaisuuksien vertailuun ja lopulta vänkää jonkun commlinkin paremmuudesta Micken kanssa. Pikkune: Myyjä on ihminen, jolla on hieman kyberwarea päässään, ja hän on suhteellisen tylsistynyt, mutta pitää Micken kanssa inttämisestä.

Mennessänne sisään takahuoneeseen saatte halutessanne tehdä Observe in detail Actionin (eli heittää Perceptionia):
Pikkune: Perceptionista tulee... 1,1,1,1,1... öh.. toivon mukaan runin ainoa kriittinen..
Pikkune: Assessointi 1,3,4,5,5,5 = 3 , 1,2,4,4,5,5 = 2 , 1,2,2,3,3,4 = 0
J: 1,1,1,2,2 -> kriittinen glitch
Luka: 6, 5, 3, 3, 3, 5, 3 = 3
Micke: 2,2,4,5 -> 1

Pikkune saa sisään mennessään roskan kumpaakin silmäänsä ja vetistelee sen takia aika pahanpäiväisesti. J luulee pari sekuntia, että kaikki huoneessa olevat henkilöt ovat lentäviä kääpiöitä. Huone on virkistäytymistila, mutta siellä on myös muutama laatikko varastokamaa. Ryhmän juuri käyttämän oven lisäksi siellä on uloskäynti ja toinen sisäovi, jotka ovat molemmat kiinni. Huoneessa olevat henkilöt ovat nuori kalpea ihminen, katonrajaa melkein hipova örkki ja sohvaperunamainen ihminen, joka istuu tälläkin hetkellä sohvalla.

Luka: kaikilla kolmella on taserit (ei kuitenkaan käsissä) ja nuorelta ihmiseltä puuttuu kokonaan vasen käsivarsi.

Pikkune: Sen lisäksi, että nuorelta ihmiseltä puuttuu vasen käsivarsi, hänellä ei näytä olevan kyberimplantteja, mutta hänen essencensä on silti alhaisempi kuin Pikkusen. Hän ei ole herännyt. Hän tuntuu olevan hieman heikossa kunnossa ja hermostunut. Örkki on jännittynyt ja terve.

Örkki ja nuori ihminen kumartavat japanilaistyyliin ja örkki puhuu: "Päivää. Nimi on Hyde, ja hän on Trekkie." Örkki viittaa nuoreen ihmiseen. Sohvaperuna ei sano mitään, mutta tuijottaa Mickeä.

Mickeltä plopsahtaa AR:ään viesti "Nimi: Micke", minkä jälkeen hän tuijottaa takaisin sohvaperunaan.

Luka kumartaa takaisin ja sanoo: "Nimeni on Luka. Teillä ilmeisesti oli töitä tarjolla?"

Pikkune kumartaa hieman (ei paljon nyökkäystä parempi) ja menee sivummalle. Sitten hän pyytää Kalfua lainaamaan yhden palvelijoistaan, tarjoten uhrin murskaamalla erään mojo käden joka menee ihan tomuksi ja hetken neuvottelun jälkeen Kalfu suostuu ja luurankomainen palvelija ilmestyy Pikkusen viereen. Hän pyytää sitä aluksi tarkistamaan onko viereisissä huoneissa ihmisryhmiä ja jos ei ole, ilmoittamaan jos rakennusta lähestyy 3 ihmistä tai enemmän porukka. Jos joku selvästi huomaa hänen taikoneen tai ihmettelee hänen mutinaansa/eleitään, hän sanoo tehneensä hieman lisävarmistuksia ettei heitä häiritä. Keskustelun aikana Pikkune tarkkailee huoneessaolijoita valmiina toimintaan.

Pikkune: Henki viettää noin viisi sekuntia tutkimuksissaan ja palaa kertomaan, että viereisessä huoneessa on ihmisryhmä.

J kertoo nimensä.

Hyde vastaa Lukalle: "Joo, niinhän meillä on... asia on niin, että meiltä on ryöstetty jotain ja me halutaan se takaisin. Ja tarkemmin sanottuna Trekkieltä kirjaimellisesti revittiin käsi irti, kun hän meni yhdelle klinikalle huollattamaan sitä. Kai ne sai siellä selville, että hänen SIN:nsä ei ollut ihan laillinen, joten ne repi sen käden irti ja jätti kuolemaan. Onneksi me löysimme hänet ennen sitä..." Örkki lopettaa hetkeksi ja seuraa reaktioita. Trekkie seisoo paikallaan sanomatta yhtään mitään. "Eli homma olisi hakea se käsi takaisin. Kuulostaako teidän heiniltä?"

Pikkune Ei reagoi. @irc (jos voin subvocalisoida/puhua niin hiljaa ettei mua kuulla, muussa tapauksessa pidän pääni kiinni ja sanon tämän vain, jos kukaan muu ei näytä älyävän sen jälkeen kun tulen takaisin kenkiini) "Mikä siinä kädessä on niin erikoista? Ois halvempaa hankkia uusi, kuin palkata porukkaa hakemaan vanha. Menen tarkistamaan jotain." Tämän jälkeen Pikkune proppaa ittensä seinää vasten ja sulkee silmänsä. Sitten hän irrottautuu ruumiistaan, pyytää henkeään menemään ruumiiseensa sekä suojaamaan ruumistaan ja kavereitaan (siinä järjestyksessä) miitin ajan ja menee tarkistamaan mikä porukka siinä viereisessä huoneessa on. Jos ei näytä uhkaavalta, hän käy pikaisesti kiertämässä rakennuksen ja tulee takaisin ruumiiseensa. Net jotka saa 2 onnistumista perceptionista huomaa hänen näyttävän voimakkaammalta ja jotenkin .. epämääräisesti oudolta. (Kaikkia muita henkiä mie osaan jotenkin kuvailla, mutta ihmisen hengelle mie en nyt vaan millään keksi mitään viisasta.)

Luka ääneen: "Alustavasti voisin sanoa, että kuulostaa ihan mahdolliselta, mutta minulla olisi pari kysymystä... Ensinnäkin, onko kyseessä liha- vai kyberkäsi?" Irkkiin: "Lihakäden kuljettaminen saattaa vaatia asiantuntemusta jota meillä ei oo... Jouduttais hankkimaan mahdollisesti ulkopuolista apua ja se maksais."

Micke vastaa hetken viiveellä irkkiin: "Kuka hullu haluaisi lihakäden takaisin?" Hän jatkaa edelleen sohvaperunan tuijottelua, eikä näytä tekevän paljoa – edes seuraavan keskustelua.

Luka: Luka huomaa, että Pikkune näyttää oudolta.

Pikkune: Eräässä viereisistä huoneista, joka on tyypillisen kerrostaloasunnon yhdistetty eteinen ja olohuone, on neljä ihmistä, jotka keskustelevat siitä, miten päivä töissä/koulussa meni. Rakennuksen ympärillä ei näytä olevan mitään uhkaavaa. Kaduilla kävelee ja ajelee jonkin verran porukkaa, jotkut vähemmän epäilyttäviä kuin toiset ja jotkut enemmän. Kukaan ei kyllä äkkiseltään ole erityisen uhkaavalla tuulella.

"Kyberkäsihän se... Ei kai kellään mitään halua olisi lihakättä viedä?" Hyde miettii hetken, millaista tyyppiä kiinnostaisi irtonainen käsi ja näyttää huvittuneen häiriintyneeltä. "Öh, joo. Se paikka, missä käsi on, on yksi laitos täällä Tacomassa. Se on yhdistetty kyberimplanttiklinikka ja implanttien tutkimus- ja kehityslaitos, ja sen nimi on Cyberbit. Muistaakseni se valmisti kans jotain pieniä ajoneuvojen ja dronejen osia." Hyde miettii hetken ja jatkaa: "Tuota noin... jos teitä ei hirveästi häiritse tota... ihmisten tappaminen, niin me haluaisimme sen käden irti repineen tutkijan hengiltä. Siitä saisitte tietysti lisää palkkaa. Ja palkka olisi 16000 kädestä ja 4000 lisää, jos tapatte sen tutkijan."

Tässä vaiheessa Micke näyttää tulevan tajuihinsa ja tuntuu aika ärtyneeltä. Hän heittää irkkiin viestiä: "Vitun teknomancerit. Hirveitä huijareita."

Pikkune pyytää henkeä lähtemään kengistään, käskyttää luurankopalvelijaa ilmoittamaan, jos taloon tulee sisälle 3+ ryhmä ja menee takaisin kenkiinsä. Epämaagisille Pikkunen siis "näytti oudolta" muutaman sekunnin ajan. Sitten hän sanoo "Mikä siinä kädessä on niin tärkeää? Luulisi olevan halvempaa, helpompaa ja ennen kaikkea turvallisempaa hankkia vain reilusti uusi. Ja 4000 on todella vähän märästä työstä - Tutkijan tappaminen herättää huomiota."

Negotiation: 2 hittiä, En oo oikeen varma millä tuota tietoa pitäisi rollia, joten teen vaikka silleen, että yritän conilla saada
sen sanomaan varomattomasti jotain Con: 2 hittiä.

Luka ääneen: "Todellakin. Työn laadun huomioiden toivoisimme kyllä hieman suurempaa korvausta. Olisitteko valmiit maksamaan 18000 kädestä ja 7000 tutkijasta?" Irkkiin: "Micke, mitä näit?"

Negotiation (first impression +2 noppaa, Pikkusen tuki +2 noppaa, yht 13 noppaa): 2, 4, 4, 6, 5, 3, 1, 5, 4, 5, 5, 6, 3 = 6.

"Tuo hemmetin elektronipää huijasi minua matrix-pelissä", sanoo Micke irkkiin. "Ja nyt se väittää, että ne ei aio maksaa miulle tästä yhtään mitään!" Micken nettipersoonakuvake vaihtuu tässä kohtaa liekinheittimeksi.

"Tässä tapauksessa uuden käden hankkiminen ei ole halvempaa. Se ei nimittäin ollut mitään standardikyberwarea. Lisäksi siinä oli jotain kokeellista teknologiaa, joka on mun tietääkseni aika kallista." Hyde lopettaa hieman äkkiseltään, katsoo Pikkusta hetken ja toteaa: "Mikä yhden tutkijan tappamisessa herättää niin paljon huomiota? Tämä tyyppi ei kuitenkaan ole mikään maailmanlaajuisesti tunnettu nero tai mitään. Ja kai sen voi saada näyttämään onnettomuudeltakin?" Hän ja Trekkie tuijottavat Lukaa hetken hiljaisina ennen kuin Hyde vastaa: "No... minusta se on kyllä aika iso summa. Mutta kai te tiedätte sen paremmin. Eikö kuitenkin 23000 riittäisi teille kolmelle?"

(Pikkune ei tiedä parempien alueiden jutuista yhtään mitään. Hän tietää kuitenkin sen, että jopa barrensseissa ei kannata pistää ketään "ylempiluokkalaista" hengiltä jos ei se ole tarpeen, koska 'star käy jopa siellä kääntymässä niiden tankkiensa kanssa, jos tipauttaa jonkun riittävän arvokkaan. Tämän lisäksi Pikkune kusettaa sen takia, että kyllä hän tuolla hinnalla suostuu jo yrittämään vaikkei teekkään tuolla hinnalla mitään josta voisi jäädä kiinni.)

Pikkune vastaa: "Varkaus on sakot tai hieman vankeutta riippuen tapauksesta. Murhasta pääsee valtion safkoille loppuelämäkseen tai kerralla hengestään jos käy huono mäihä. Sitäpaitsi tässä kaupungissa pöllitään kaikkea mahdollista niin usein, että 'star ei jaksa tutkia kun muutaman pahimman. Vähänkään paremman alueen murhat tutkitaan kuitenkin aina. Ymmärrät varmaan miksi tahtoisin vähän enemmän suostuakseni tähän?"

Con 4 hittiä.

Luka komppaa: "Siitähän lähdetään, että me emme jää kiinni, mutta siinäkin tapauksessa 'starin ylimääräinen huomio olisi varsin vahingollista meidän liiketoimillemme. Miten olisi 17000 kädestä ja 7000 tutkijasta eli yhteensä 24000? Ai niin, ei toki unohdeta sellaistakaan pientä yksityiskohtaa kuin etumaksua, tarvitsemmehan me hieman pääomaa juokseviin kuluihin... sanotaan nyt vaikka 5000 uusjeniä?"

Con (nego? samat nopat varmaan) (first impression +2, Pikkusen tuki +4, yhteensä 15 noppaa)
3, 5, 4, 1, 5, 1, 1, 4, 5, 1, 4, 3, 3 = 5 hittiä

Hyde hymyilee hieman. "No, ei tässä sentään varasteta mitään muiden omaa tai tapeta tyyppiä, joka ei olisi jo yrittänyt murhata jotakuta. Se on varmaa, ettei tutkija ole kerinnyt väärentämään tutkimuksia sen käden osalta, joten vaikka se katoaa, niillä ei ole mitään, millä todistaa, että niiltä on oikeasti varastettu jotain." Hän tuijottaa Lukaa vielä hetken, ja sanoo sitten: "Tota... no... hyvä on." Sen jälkeen Hyde ottaa taskustaan commlinkin, pistää sen päälle ja tarjoaa Lukalle 5000. Hän kääntyy vielä Mickeen päin ja töksäyttää: "Kuule nyt, ei me makseta sulle tyhjästä. Jos siellä olisi hakkeroimisesta jotain hyötyä, luuletko ihan tosissas, että me ei oltais itse tehty sitä?"

Micke "hiljenee" ja näyttää erityisen ärsyyntyneeltä. Hän tyytyy sitten sanomaan, vaihteeksi ääneen: "Ette te oikeasti mitään osaa." Sen tehtyään hän kääntyy ja kävelee ulos huoneesta, mutta jää vielä ostamaan haluamansa holoprojektorin ja muutä sälää, joka häntä kiinnostaa – vaikka hän katseleekin hieman nyreästi hienoa kaapelia, joka hänen on tökättävä päähänsä päästäkseen käsiksi commlinkiinsä, jota hänen on myös pakko käyttää.

Luka tuijottaa Hydeä hetken ja lausahtaa: "Micke on ihan tarpeeksi hankala tapaus ilmankin teidän hätyyttelyänne, joten arvostaisin jos jättäisitte hänet rauhaan. Te maksatte meille kokonaisuutena siitä, että me hoidamme homman, ja me keskenämme päätämme työn- ja rahanjaosta. Otan yhteyttä kun meillä on jotain kerrottavaa." Sitten hän kumartaa, kääntyy ja kävelee ulos autolleen.

Pikkune lähtee ulos Lukan perässä. Ostaen sen pirun subvocaalimikin matkalla.. Autossa hän ehdottaa, että mennään sen kohdepaikan ohi matkalla niin hän voi käydä kääntymässä siellä astraalissa.

Luka suostuu ajatukseen ja ajaa kohteen ohi.

J muistaa erään tärkeän, täysin unohtamansa jutun, jota hänen on heti lähdettävä hoitamaan.

Hyde katselee Lukaa hieman hämmentyneenä, mutta ei viitsi sanoa mitään. Luka ja Pikkune näkevät vielä, että Trekkie poistuu takahuoneen ulko-ovesta johonkin käytävään, mutta kaksi muuta jäävät paikalle. Trekkie näkyy uudestaan Linkerin ulkopuolella, missä hän yrittää tavoittaa Micken.

Tultuaan ulos Linkeristä, Micke huomaa Trekkien kävelevän häntä päin ja jää tuijottamaan Trekkien puuttuvaa kättä. He jatkavat siinä paikallaan seisoskelua vielä silloin, kun Luka ja Pikkune ajavat pois.

Cyberbit

Cyberbit sijaitsee Tacomassa alueella, joka tuoksahtaa aika pahasti teollisuudelta. Alue ei ole erityisen hienoa, ja kaduilla tulee vastaan jengejä, jotka ovat aloittelemassa "työpäiväänsä". Laitoksen ympärillä on lähinnä muita laitoksia, mutta tien toisella puolella on myös paljon asuntoja. Ne näyttävät suhteellisen hyväkuntoisilta, mutta metelin ja ilman vuoksi varmasti harvempi oikeasti haluaisi asua siellä. Tähän saakka alue on näyttänyt suhteellisen rauhalliselta, mutta kaduilla kaahaillaan selvästi yli nopeusrajoitusten. Laitos itse näyttää verrattaen mukavalta paikalta, sillä rakennus on uudehko ja tontin ympärillä on kunnollinen aita.

Pikkune: Laitos ei näytä astraalissa mitenkään erityiseltä. Sen ympärillä lentelee tosin yksi astraalimuoto, joka huomaa Pikkusen hänen tullessaan lähemmäs. Se pysähtyy katselemaan, ja kun Pikkune on tullut tarpeeksi lähelle laitosta, se tulee hänen luokseen ja kysyy: "Mitä sinä teet?"

Pikkune vastaa "Mullon tylsää. Parempi kysymys on, että miksikäs sua kiinnostaa?" ja leijuu laitosta päin.

Con: 3 hittiä

Pikkune: Tyyppi vastaa hermostuneeseen sävyyn: "No kuule, olet yksityisalueella. Pyydän poistumaan."

Pikkune vastaa: "Uuu! Tuohan kuulostaa haasteelta! Pakko olla jotain tosi mielenkiintosta tuolla sisällä.. Lyödääks vetoa, että mie pääsen sisään susta huolimatta? 100 jeniä?"

Con: 4 hittiä

Pikkune: Tyypin hermostus muuttuu ivalliseksi hämmennykseksi, ja hän jatkaa: "Joo ei. Mene muualle leikkimään."

Pikkune: "Tylsä heppu... Hei mikä toi on?" * osoittaa oikealle ja "sprintti" rakennusta päin. Jos se tekee jotain oikeesti vakavampaa (loihtii, käy käsiks tai jotain) niin sit karkuun kirkuen kun pikkutyttö.

Con: 3 hittiä

Pikkune: Tyyppi menee tähän erittäin wanhaan naruun ja vilkaisee muualle, mutta lähtee heti Pikkusen kadottua hänen peräänsä jahtaamaan, aikomuksenaan heittää hänet "käsivoimin" ulos laitoksesta lentelemästä.

Pikkune pölähtää pikasesti huoneet läpi ja sitten menee vaikka tahitin kautta kenkiinsä (jotka on ilmeisesti Lukan asunnolla?).

Kiinniotto: Magic+Intuition opposed test -> Pikkune: glitch

Pikkune: Ensimmäisen huonerivistön jälkeen tyyppi ehtii jo melkein yrittää tarttua, kun Pikkune lipsahtaa vahingossa pari sataa metriä laitoksesta eteenpäin. Maagi ei seuraa häntä tontin ulkopuolelle. Huoneet, joita Pikkune ehti vilkaista, eivät olleet mitenkään erikoisia. Yksi oli pieni, toinen käytävämäinen ja siellä oli muutama henkilö, kolmas aika iso ja siellä oli enemmän porukkaa, sitten jonkin aikaa seinää ja lopulta iso halli, jossa oli myös muutama henkilö.

Pikkune kääntyy hetken hämmennyksen jälkeen maagia päin ja vittuilee sille, että liian hidas ja tunkee takaisin sisään.

Pikkune: Kun Pikkune alkaa vittuilla, maagi alkaa taikoa. "Mene nyt kotiisi siitä!" Paikalle plopsahtaa ilmahenki.

Pikkune säikähtää, kavahtaa taaksepäin ja sanoo, että ei tommonen oo reilua. Sitten hän lähtee karkuun.

Con: 3 hittiä (no kylläpäs sitä conista tulee odotusarvoa...)

Pikkune: Tyyppi vastaa samaan sävyyn takaisin: "Ei niin, pakkoko on olla olevinaan kova?" Hän jää laitokselle henkensä kanssa.

Pikkune Tulee takaisin kenkiinsä vielä sillon kun ne ovat autossa. Hän sanoo Lukalle, että tuli vähän ongelmia ja pyytää tätä viemään hänet opettajansa luokse. Hän pyytää henkeään piilottamaan hänet ja kun he kerkeävät opettajansa luokse (pitäs vissiin keksiä sille nimi tai jotain..), hän pyytää sitä tarkkailemaan ja seuraamaan sitä maagia, jota hän härnäs salaa. Matkalla hän selittää, että hän joutui vähän kahnaukseen laitosta suojaavan maagin kanssa ja vaikkei uskonut, että se nyt oikeasti tulisi perään, ei kannattanut ottaa riskejä. Se on myös ongelma sitten kun yritetään sisään. (sitten hän kertoo mitä sai selville) Pidetään yhteyttä irkin kautta.

Pikkune: Henki ilmoittaa aika pian, että maagi ja ilmahenki huomasivat sen ja maagi tulee sitä päin.

Pikkune@henki: "Ei tartte jäädä tappelemaan, olet työsi tehnyt." Sitten Pikkune pyytää kalfulta apua vihollisen varjostamiseen ja pian paikalle ilmestyy uusi henki, jonka Pikkune pyytää menemään tarkkailemaan maagia, yrittäen pysyä näkymättömänä ja varoittaa, että se havaitsi jo yhden hengen. Hän antaa myös luvan poistua heti jos hänet havaitaan. Sitten Pikkune pyytää Kalfulta vielä näkijän ja kysyy tältä aluksi, että etsiikö minua kukaan ja sitten hän pyytää henkeä pysymään poissa maagin näkökentästä ja tarkkailemaan lähettämääni toista loaa ja jos se katoaa ennen aikojaan niin sitten lähettämään maagin parin korttelin päähän, pyytämään minut paikalle ja hyökkäämään tämän kimppuun pitäen sen siellä. Sitten Pikkune pyytää vielä Kalfulta hieman taistelutukea.

Sit rollataan. Task spirit force 5 (optionaali"poweri": Infiltration): summoning 4, henki 1, draini 3 -> ei drainia, 3 palvelusta 
->remote serviceen (5 hittiä infiltraatiosta, -5 havaitsemiseen)
Guideance spirit force 5 (optionaalipoweri influence): Summoning 5, henki 2, draini 6 -> ei drainia, eka palvelus divining, sitten
remoteen (4 hittiä influencesta). Heitä 10 nopalla divinaatiota.
Ja sit Guardian Spirit force 5 (optionaali Magical guard): summoning 6, henki 2, draini 4 -> ei drainia, 4 palvelusta

Pikkune: Palveluksistaan vapautettu henki katoaa tyytyväisenä, ja juuri kutsuttu henki lähtee suorittamaan tehtäväänsä. Näkijä valmistautuu transsiinsa, ja hetken tanssimisen jälkeen ilmoittaa tyynesti: "Sinua on mahdollista etsiä." Sen jälkeen se lähtee laitokselle varjostamaan toista henkeä.

Pikkunen menee koisimaan pistäen herätyksen vähän ennen auringonnousua.

Opettajan kämpillä Luka tiedustelee Pikkuselta, tarvitseeko tämä vielä apua/kyytiä/tmv. Sitten hän yrittää soittaa J:lle; mikäli tämä vastaa, Luka tiedustelee, mitä J aikoo tehdä ja pyytää tulemaan kämpilleen aamulla, jotta runin suhteen saataisiin jotain aikaiseksi. Puhelun jälkeen Luka ajaa kämpilleen nukkumaan.

Luka: J ei vastaa.

Huominen

Aamu tulee ja aurinko aikoo nousta piakkoin, vaikka sitä ei tunnetusti näy tähän aikaan vuodesta.

Pikkune nousee ylös ja uusii vartionsa. Sitten hän menee takaisin koisimaan. Joskus keskipäivän aikoihin hän on taas valmis tekemään juttuja ja kysyy Lukalta, että onko sillä ehotuksia miten me selvitetään missä se käsi on jos netti ja magia ei pelitä. Ehkä kaapataan se tutkija ja ennen kun pistetään se kylmäksi niin ehdotetaan sitä kertomaan missä se käsi on? Jaa paitti että milläköhän me selvitetään, että mikä tutkija sen käden repi irti... Ehkä kaapataan vaan joku satunnainen työntekijä ja kysellään siltä? Ois muuten tosi kätevää selvittää kuka se mage on koska se näki mut kyl niin hyvin, että se kyl tunnistaa mut jos yritän tunkee sen vahdin aikana alueelle ja älyää, että joku kusee.

Luka saa yön aikana sähköpostia Hydeltä. Viestissä kerrotaan tapettavan tutkijan nimi: Karen Hill. Tutkijaa on seurattu, ja hän kuulemma tekee satunnaisia työpäiviä, mutta ei ole noin viikkoon poistunut laitokselta kuin kerran (kaksi päivää sitten) yhdeksi yöksi. Mukana tulee myös muutama linkki Cyberbitin kotisivuille ja vähän ininää siitä, kuinka yrityksellä ei ole extranettiä ja kuinka se väittää olevansa niin kovin moraalinen ja ylevä, vaikka sen työntekijät tekevät tällaisia hirmutöitä. Lukalle on myös viesti J:ltä, ja siinä sanotaan, että J:llä on muuta tekemistä, eikä hän kerkeä auttamaan keikan kanssa.

Luka vastaa Pikkuselle: "Mä en usko, että me saadaan kaksistaan mitään aikaiseksi, jos siinä laitoksessa on millään tavalla turvajärjestelyt kunnossa. Tutkija voitaisiin saada hengiltä esim. työmatkalla mutta käden pölliminen jäisi kyllä haaveeksi. Voisin kyllä soittaa Mickelle ja kysyä, kiinnostaako sitä – varmaan tullaan tarvitsemaan vähintään commlinkkeihin murtautumista ja niiden jäljitystä. Joka tapauksessa me tarvitaan jostain joku lihamuuri, kun toi J nyt sitten otti hatkat."

Pikkune vastaa: "Ei nyt vielä heitetä kirvestä kaivoon. Jos me löydetään hyvä reitti niin homma saattaa sujua ihan väkivallattomasti. Kandee muistaa, että mie osaan ruveta näkymättömäksi.

Luka vastaa: "No ainahan mä voisin yrittää soluttautua sinne, mutta mulla ei oikein ole kybernetiikan alan asiantuntemusta..." Hän viestittää Mickelle: "Jos olet edelleen runista kiinnostunut, niin Hydestä riippumatta sulle olisi täysi osuus tarjolla." Sitten hän syventyy tutkimaan Cyberbitin kotisivuja, etsien erityisesti tietoja lafkan vastaanottotavoista (miten niiden rakennukseen pääsee luvallisesti sisälle asiakkaana), mahdollisista demonstraatioista ym. julkisista tilaisuuksista ja tietysti avoimista työpaikoista.

A-ha! Jotain unohtu. Heitellään noppia! Data search 4, 2, 4 = 0. :(

Pikkune: Joo me tarttetaan kunnon tiedustelua. Tää on kyl sitten sun juttu. Meinaan mie tiedän ihan varmasti vähemmän kybernetiikasta ja vaikka maagille varmaan muuten olisi käyttöä, se maagi tunnistaa mut varmasti, että mie tuun sisään vain hätätapauksessa. Soittele jos tarttet mua johonkin. Ja sitten hän lähtee.

Micke huutaa irkkiin: "Mie sain!" ja vähän sen jälkeen jatkaa: "Öh... Joo... Mitä miun pitäis tehdä? Cyberbitillä ei ainakaan ole extranettiä langattomassa verkossa. Aiottako työ tarvita tulivoimaa vai? Haluatte miun dobermanin mukaanne?" Micke pukee päälleen ja asettaa autonsa ajamaan kotiaan päin, mutta toteaa pian, että hänellä on nälkä ja autossa ei ole ruokaa.

Luka vastaa: "Öh joo, tulivoimaa saatetaan kaivata, mut jos nyt alkajaisiksi ihan vaan kaivaisit matriisista kaiken julkisen tiedon mitä tosta lafkasta löytyy... Miten niiden tiloihin pääsee luvallisesti sisään niinku asiakkaana, onko niillä jotain demonstraatioita tai muita julkisia tilaisuuksia lähiaikoina, entä avoimia työpaikkoja... Mä koitin vähän kaivella, mutta eihän siitä mitään tullu. Pointtina kuitenkin, että koitettais järjestää mut jotenkin sinne sisälle nuuskimaan paikkoja, jotta voitaisiin suunnitella miten me saadaan tavara haltuumme. Niin, ja ei sovi unohtaa sitäkään että ton Karen Hillin commlinkki vois olla kiva saada seurantaan, että jos löydät sen puhelinnumeron, aina parempi, ja tiedätkin varmaan mua paremmin miten jatkaa siitä :)"

Luka: Cyberbitin kotisivuilta selviää seuraavia asioita (työnantajien antamien linkkien kautta): Laitoksessa tehdään opastettuja vierailuita, mutta vieraat ovat koko ajan valvonnassa. Mikään yksityinen tila ei näy verkkoon eikä sinne pääse fyysisesti (jotain labroja ja halleja pääsee katsomaan lasin läpi kierroksella). Vain julkisesta osasta on tarkempi kartta. Loppulaitoksesta on lähinnä yleismaallinen kuvaus tyyliin "tämä vihreä alue on labra, tämä sininen tuotantohalli" ja niin pois päin. Sivustolla yritys kehuu omaa turvallisuuttaan ja työntekijät tunnistetaan sekä commlinkin ID:n että kuvallisen kortin avulla. Laitoksessa sanotaan olevan videokamerat tallentamassa kuvaa ja melkein jokaisen oven avaamiseksi tarvitaan tunnistus. Siellä on kuulemma pari täyspäiväistä maagia hoitamassa maagisen turvallisuuden, vartijoita fyysistä turvallisuutta varten ja turvapäällikkö. Tontin ympärillä on myös tukeva aita ja nauhoittava kameravalvonta.

Micke antaa Lukalle suurin piirtein samat tiedot vain hetki sen jälkeen, kun Luka on itse lukenut ne linkeistä. Micken tiedoissa on lisänä, että laitokseen pääsee myös klinikalle huollattamaan/asennuttamaan kyberwarea ja jotain biowarea. Sisään on mahdollista päästä laillisesti myös tuomalla sinne tilattuja välineitä. Kaikissa tapauksissa pääsy on kuitenkin aika rajoitettu vain yhdelle alueelle. "Tää on muuten aivan hemmetin hyvä soijasämpylä. Se on niin hyvää, että minnuu ei vois vähempää kiinnostaa, mitä ne on siihen pistäny!" Micke lähettää ryhmän kanavalle sekä erään kuppilan osoitteen että kuvan siinä paikassa myynnissä olevasta sämpylästä. "Siellä ei ole avoimia työpaikkoja, mutta hakemuksen voi jättää... Ei siusta liene kun vartijaks." Micken nettikuvake, joka on tällä hetkellä pilvi, näyttää hetken työläältä (ihan miten vain pilvi voi näyttää työläältä), ja sen jälkeen hän jatkaa: "Miull on sen numero. Nää elektronipäät on seuranneet sitä."

Pikkune Kuuntelee Micken selityksen ja toteaa parin minuutin päästä. "Totanuin. Mie tunnustan, että mie oon uus tässä, mutta mun kokemus sanoo, että sillon jos firmalla on varaa palkata 2(!) TÄYSIPÄIVÄISTÄ maagia hoitamaan turvallisuutta, siellä on pikkunen armeija eliittisotilaita sisällä, sopimus OIKEAn armeijan kanssa, että ne tulee t-birdeillä (en käännä myrskylinnuilla. Kuulostaa ihan liian tyhmältä) tarvittaessa ja kaikki paikat täynnä taistelurobotteja. Jos nyt totta puhutaan niin saattaa olla, että ne laskeekin sen varaan, että jos joku suunnittelee sisään tunkemista ja sivuilla lukee että niillä on 2 turvallisuusmaagia palkkalistoilla niin ne toteaa, että jätetäänpäs väliin ja net on vaan panostanu siihen, että ne saa kaksi nimellisesti turvallisuusmaagia, koska mie en törmänny wardeihin enkä ylimääräisiin henkiin, mikä nyt kyllä kuulostaa vähintäänkin outoa, jos firmassa on 4-6 maagia, joista 2 keskittyyä pelkästään turvallisuuteen.

Mutta silti se meinaa sitä, että hälytystä ei saa tulla, koska jos tulee niin me ollaan tosi pahassa pississä. Barrensseissa tappelumaagilta kannatti odottaa 3 henkeä. Oletan että koulutetuilta irtoaa ainakin 4. Sitten voidaan odottaa, että sairaalalla on 2-4 parannukseen panostavaa maagia ja niiltä voi odottaa ainakin pari henkeä kaikilta vaikka ne olisivatkin hieman heikkoja. Eli pikaisesti laskemalla parin minuutin sisällä hälytyksestä meillä on kimpussamme sanotaan nyt vaikka 2 isoa ja 12 kohtuullista henkeä. Ja tämä siis mundisturvallisuuden lisäksi. Ja niitä ei niin vaan päästä karkuun.

Jos ette löydä jotain tapaa saada sitä kättä ilman väkivaltaa niin pirautetaan jonssoneille, että meni liian hankalaksi ja palautetaan ennakko.

Micke kuuntelee Pikkusen selitystä juodessaan jotain energiajuomaa. Hänen on hankala uskoa, että joku lapsi tietäisi tällaisista asioista yhtään mitään ja ihmettelee, mistä Pikkune tietojaan kiskoo. "Ai jaa? Ollaan niin taikaturvallisuuseksperttiä siellä? Tuntuuko turvalliselta?" Micke miettii hetken ja kysyy lisää: "Mikä sen maagin nimi on?"

Pikkune vastaa: "Kuten sanottua mie oon uus tässä hommassa, mutta tää ei tosiaankaan oo eka kerta kun mie oon tunkemassa jonnekkin jonne mua ei tahota. Tää on eka kerta kun mie näen täyspäiväsen turvallisuusmaagin ja joissain paikoissa on kuitenkin ollu vähintäänkin riittävä mundisturvallisuus. Enpä tiedä maagin nimeä. Vähän silleen huono kysellä, kun yrittää esittää, että on vaan leikkimässä. Jonka toivon, että se usko.."

Luka miettii: "Ehkä meidän pitäis koittaa pyrkiä sisään jotenkin sen Karenin avulla. Kun se tulee ulos laitoksesta, Micke jäljittäisi sen, Pikkune ehkä ihmettelis sitä vähän astraalissa – onko sillä firman henki kattomassa sen perään jatkuvasti tai jotain muuta tyhmää – ja sitten iskettäis. Kaapattais tutkija, juteltais sen kanssa vähän, katottais mitä se tietää... Tarvittaessa "suostuteltais" se jopa tuomaan se käsi meille. Ja lopuksi pistettäis se autoonsa tajuttomana ja Micke autopilotois sen auton vaikka sillalta alas. Tai ammuttais sitä päähän ja dumpattais ruumis Barrensiin. Olisko tässä mitään ideaa?"

Pikkune: "Se on vaan sit paska säkä jos se tulee vasta parin viikon päästä ulos seukin kerran.. Sitäpaitti mitens meinasit, että me varmistetaan, että se tosissaan tuo sen käden meille eikä jumita sisään? Mie voin tietenkin "ehdottaa" sitä sille, mutta on hyvinkin todennäköistä, että siltä kysellään pariinkin otteeseen, että mihin ihmeeseen se on menossa sen käden kanssa jolla on tapana pistää sekin miettimään ja sillä on tapana haitata loitsun pysymistä. Onko tietoa, että mitä materiaalia meillä on sen varmistamiseen? Onko sillä perhettä?"

Luka: "Ehkä Micke voisi koittaa tonkia Karenin yksityiselämää? Murtautua sen 'linkkiin ym."

"Moni asia on siulle varmasti ensimmäinen laatuaan, hih", vastaa Micke Pikkuselle. "Sie puhuit sille vai? Etkä kysyny nimeä?" Micken pilvikuvake pudistelee päätään (ihan kuin Pikkune sen näkisi), ja sitten Micke muuttuu taas hieman asiallisemmaksi. "No voinhan mie sitä jäljittää. Itse asiassa mie tiedän jo missä se asuu. Sillä on perhekin."

Luka jatkaa: "Minkälainen perhe? Mies, lapsia? Ja minkälaisella seudulla se asuu? Kuinka vaikea sinne on tunkeutua?" Hän on hiljaa hetken ja jatkaa: "Ei helvetti, tästä ei sitten todellakaan tehdä tapaa. Aika saatanan halvalla ollaan tappamassa perheellinen nainen..."

Micke: Data search: 1,1,6,5,1,4,5,2,3,5 -> 4
Micke: Data search: 4,6,3,3,6,6,6,2,6,6 -> 6
Micke: Spoof datatrail: 5,1,4,6,2,1,5,4 -> 3

"Se asuu kerrostalossa noin kymmenen kilometrin päässä laitoksesta." Micke pistää osoitteen irkkiin ja laittaa myös kuvaa yleisestä videokamerasta, joka kuvaa alueen liikennettä. "Sen asunto ei kyllä näy tuossa, se olis yhden kadun verran vasemmalle. Mie en tiiä sen perheestä, kuulin sen nuilta elektronipäiltä. Sanovat että sillä on mies ja laps, ja näkyy sen asunnossa sellaiset asuvankii. Etitäänpäs... Löysin sen miehen commlink-numeron. Arvatkee kenellä on kotisivut!" Micke laittaa irkkiin linkin Karen Hillin kotisivuille. "Ja se trollaa yhdellä tiedefoorumillakin. Miun mielestä muuten ei pitäis olla mitään väärää siinä, että tappaa murhaajan. Muutenhan se vain tappais lisää ihmisiä." Hetki menee ja Micke jatkaa taas: "Mie taian käyvä nuuskimassa sen miehen commlinkin läpi."

Kamera näyttää kadun, jolla on tällä hetkellä jonkin verran liikennettä (ja kumman nopeasti näyttävät ajavan). Rakennukset ovat lähinnä suht matalia kerrostaloja, joiden alakerroissa on elintarvike- ja vaatekauppoja. Karen Hillin kotisivut ovat tyypillinen esimerkki värikkäästä haukotuksesta. Hän esittelee huonolla englannilla (on kuitenkin kieliasuntarkistuksen läpi ajettu) ylpeästi ja erinomaisen teennäisesti erityisesti itsensä ja hieman vähemmässä määrin miehensä Tubertin ja poikansa Dennyn, joka ei kuitenkaan ole hänen, vaan syntyi miehen edellisessä avioliitossa.

Luka: "Ehkä kannattais yrittää saada koko perhe kerralla. Mentäis sisään aseet tanassa kun perhe viettää rauhallista koti-iltaa... Ase miehen ohimolla vois saada Karenin näkemään asiat meidän tavalla. Kerrostalo on kyl pienoinen ongelma. Ei paranis aiheuttaa kovin paljoo meteliä, tai oltais kusessa. Minkälaisella seudulla Karen asuu?"

"En mie tiiä. Jos ei tuo kamera kelpaa, niin tässä on uutisia alueelta." Micke lähettää taas linkin.

Alue on pienten jengien ja anarkististen nuorten suosiossa. Siellä ei tapahdu erityisen kummallisia asioita, mitä nyt vartioimattomia liikkeitä ryöstellään lähes päivittäin. Asuntotalot kehuskelevat turvavideokameroillaan, mutta tutkimuksen mukaan suurin osa siitä on pelkkää puhetta, joten asuntojakin ryöstellään.

Pikkunen jatkaa "Ongelmana on lähinnä se, että ei oo edelleenkään luotettavaa tapaa saada sitä kättä. Jollei ideana ole vain kylmästi sanoa sille, että 'No niin. Nyt sinä kerrot miten me saadaan eräs kyberkäsi sun työpaikalta. Met ruvetaan ammuskelemaan sun perhettä raajoihin joka minuutti kunnes sulla on meille suunnitelma. Sopii puhua.'"

Luka: "Toi kuulostaa ihan v*tun karmivalta kun sä esität sen noin, mutta ihan suoraan sanoen jotain tollasta mulla oli mielessä... Ellei joku sitten saa jotain parempaa ideaa."

Pikkune: "Ei oo parempaa ideaa. Se ei nyt sinänsä tee siitä hyvää ideaa, mutta vissiin sitä on koitettava. Ajetaan paikalle, Micke pistää kamerat ja hälytyksen ja heidän comlinkkinsä pimeäksi ja me kaks mennään sisään? Voitko Micke tarkistaa ovatko he kaikki kotona?"

Luka: "Sä, Pikkune, voisit myös tarkistaa ettei siellä niiden kotona ole mitään firman tai omaa henkeä vahtimassa tai jotain muuta maagista viritystä... Suosisin tässäkin meidän tähänastista toimintatapaa, eli ajetaan ensin kohteen ohi; Micke kattoo, mitä aalloilla näkyy, ja sä katot astraalin."

"Kunhan miun ei tarvihe mennä sinne sisälle..." Micke mumisee. "Mie oon matkalla sen asunnon alueelle, menee vielä kymmenen minuuttia ennen kuin oon siellä."

Pikkune: "Mjuu."

Luka: "Me ei välttämättä haluta pitää niitä siellä, vai kuinka? Jos tulee vähänkin meteliä, se paikka voi olla täynnä vähintäänkin uteliaita naapureita, ellei sitten jopa vartijoita tai poliiseja. Pitäiskö meidän koittaa järjestää joku luukku tätä varten, vai käytetäänkö Micken pakua? Vai pystytkö, Pikkune, estämään ääntä karkaamasta siitä tilasta?"

Pikkune: "En luotettavasti. Oot kyllä varmaan oikeassa siitä, että ne ois hyvä järkätä pois. Se vaan aiheuttaa taas lisäongelmia.. Paku on kyllä varmaan hyvä. Turha koittaa järkätä kämppää siihen."

Noin kymmenen minuutin kuluttua Micke on Karen Hillin asunnon lähistöllä ja laittaa autonsa ajelemaan epämääräistä ympyrää. Hän skannaa Tubertin commlinkin sijainnin, löytää sen asunnosta ja hakkeroi sisään. Hetken kuluttua hän raportoi takaisin: "Onpas mehukasta draamaa. Tubert on näköjään hakemassa avioeroa, viemässä Dannyn mukanaan ja se tapailee jotain toista tyyppiä. Se angstaa uuelle naisystävälleen kuinka Karen ei ole ikinä kotona ja mie luulen että se vihjaa epäsuorasti, että Karen hakkaa niitä tai jotain." Micke on hetken hiljaa ja toteaa sitten: "Ei tiällä kyllä mitään hyödyllistä ole miun mielestä. Vai haluuttako työ et mie etin jotain muuta?"