Wannabe Shadowrunners/2. pelikerta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Peli: Wannabe Shadowrunners
Pelinjohtaja: Toivoton
Pelaajat: Japsu, KoneV, Karsta ja Kaapija.

Kulku

Hahmot heräsivät keskiviikkoaamuna ja havaitsivat maaginsa Bobin hävinneen mystisesti johonkin yön aikana. Pieni tarkistus matriisiin paljasti, että Bob on jossain toisella puolen kaupunkia. Pääteltiin miehen lähteneen livohkaan ja alettiin etsiä uutta maagia.

Vahvistusjoukkoja

Coral-fikseri antoi Lukalle "J":n puhelinnumeron. Luka soitti J:lle ja sai tämän vakuutettua liittymään seuraan. J tuli Lukan kämpille, hänelle kerrottiin tähänastiset suunnitelmat ja suunnitelmat viimeisteltiin. Tilattiin Coralilta flashbangeja ja S&S-ammuksia ja sovittiin että ne noudetaan torstaiaamuna.

Torstaiaamuna noudettiin ammukset. Iltapäivällä noustiin Micken pakettiautoon ja ajettiin väijymään Kia Wallea tämän työmatkan varrelle. Walle tulikin pian autollaan, jonka autopilotin Micke valtasi ja pysäytti näin auton. J, Jack ja Luka ryhmittyivät aseet tanassa auton ympärille, mutta Walle saikin auton uudelleen hallintaansa... melkein. Auto lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja tömähti parinkymmenen metrin päässä olevaan katuvalopylvääseen.

Walle jatkoi pakoaan juosten, mutta J juoksi hänet kiinni ja pakotti hänet nousemaan Lukan pakettiautoon. Jack vietiin lafkaan, jossa Coralin vuokraama rekka odotti, ja tämä alkoi harjoitella rekalla ajoa.

Samaan aikaan pakettiautossa Wallelle selitettiin hieman elämän tosiasioita ("teet juuri näin tai sä kuolet, ja sun lapset kuolee, ja sun salarakkaas kuolee") ja tämä suostuteltiin lähettämään Jaskan metallin lastaajille viesti: X3-prototyyppi on saatettava kuljetuskuntoon ja lastattava rekkaan, joka pian saapuu noutamaan sen.

Nouto

Jack ajoi rekan Jaskan metallin pihalle. Lastaajat ilmoittivat Jackille, että prototyyppi ei ole ihan vielä kuljetuskunnossa, mutta lastaus voidaan aloittaa noin puolessa tunnissa. Kun lastaus saatiin käyntiin, tulivat laitoksen vartijat ihmettelemään, mitä oikein oli tekeillä. Jack kuitenkin sai vakuutettua heidät toimiensa "laillisuudesta" väärennetyillä papereillaan.

Prototyyppi saatiin lopulta rekan kyytiin ja Jack ajoi sen varsin ongelmitta Mr. Johnsonin varastolle. Varastolla ei kuitenkaan ollut ketään ottamassa prototyyppiä vastaan, sillä sankarimme eivät olleet vaivautuneet ilmoittamaan Mr. Johnsonille toimittavansa prototyypin juuri tänä iltana. Puhelinsoiton ja pienen odottelun jälkeen saatiin kuitenkin paikalle joku avaamaan ovet, ja prototyyppi saatiin ajettua sisään varastoon. Valitettavasti paikalla ei kuitenkaan ollut nosturia saati henkilöstöä prototyypin siirtämiseksi rekan lavetilta varastoon, mutta puhelinsoitto ja sopiva rahasumma Lukan fikserille jatkoivat lavetin vuokra-aikaa parilla päivällä.

Hyökkäys

Seuraavaksi oli aika toteuttaa suunnitelman eittämättä vaarallisin vaihe, eli Jaskan metallin laitokseen tunkeutuminen, datan pölliminen ja paikan romuttaminen. Lastaajien lähdettyä töistä sankarimme ajoivat Micken pakettiautolla laitoksen eteen. Raskaasti aseistautuneen ja ilmiselvästi panssaroidut J ja Jack jäivät autoon odottamaan, kun kevyemmin ja huomaamattomammin aseistetut Luka ja Micke menivät sisään rakennukseen Kia Wallen avulla. Samaan aikaan Micken lentävä pikkurobotti pudotti käsikranaatin rakennuksen katolla sijaitsevan hätäkutsulähettimen päälle, ja seurannut räjähdys tuhosi lähettimen.

Rakennukseen sisälle astuttuaan Micke, Luka ja Kia Walle tulivat ensin rappukäytävään, josta pääsi alakerran työtilaan, valvomoon ja vessaan. Micke totesi pääsevänsä käsiksi laitoksen sisäverkkoon ja siirtyi viereisen vessan suojiin hakkeroimaan, kun taas Luka heilautti kättään merkiksi autossa odottaville J:lle ja Jackille ja työnsi sitten Kia Wallen Micken perässä vessaan. Hän jäi itse tähtäilemään pistoolilla rappusia ylös, mistä odotti mahdollisten vartijoiden ensimmäisenä tulevan.

J:n, Jackin ja Micken toisen robotin vielä juostessa ja rullatessa kadulta rakennusta kohti saapuivat ensimmäiset vartijat häiritsemään Lukan rauhaa – eivät valitettavasti yläkerrasta, mistä Luka oli odottanut heidän tulevan, vaan työtilan ovesta. Luka kuitenkin onnistui ampumaan ensimmäistä vartijaa Stick'n'Shock™-ammuksilla ladatulla pistoolillaan keskelle otsaa. Ammuksen tärskäyttäessä 50 kilovoltin latauksensa vartijan otsaan rysähti tämä kierähtäen oviaukkoon makaamaan, ilmeisen tajuttomana.

Luka yritti seuraavaksi heittää flashbangin työtilan ovesta mahdollisen toisen vartijan iloksi, jonka epäili seuraavan tajuttoman toverinsa perässä. Kranaatti kuitenkin kimposi ovesta päätyen lähes Lukan jalkoihin, jolloin Luka katsoi parhaaksi heittäytyä suojaan läheisten rappusten alle. Se ei estänyt toista vartijaa ampumasta häntä selkään. Lukan panssari todennäköisesti pelasti tämän hengen, mutta osuma teki kuitenkin varsin kipeää. Vartija ehti ampua Lukaa vielä kahdesti, mutta nämä laukaukset osuivat Lukan panssariin vain kimmokkeina rappusista.

Samaan aikaan J, Jack ja Micken robotti ehtivät rakennuksen ovelle, ja vartija katsoi ylivoiman edessä parhaaksi suojautua takaisin työtilaan. J ja robotti livahtivat sisälle Jackin jäädessä ovelle. Tällöin kuitenkin rappusiin ilmaantui yläkerrasta neljä vartijaa lisää, ja he alkoivat välittömästi tulittaa ovelle päin, pakottaen Jackin suojautumaan. Micken robotti jäi yleisluontoisen ohjelmointinsa ("seuraa Jackia ja J:tä ja suojaa ja tue heitä") keskelle rappukäytävää ihmettelemään. Luka haki parempaa suojaa vessasta huutaen samalla "HISSIÄ VASTAPÄÄTÄ YKSI" ja ohjeistaen irkitse Mickeä unohtamaan turvajärjestelmät ja keskittymään dataan.

J heitti flashbangin rappusia ylös ja siirtyi oviaukon viereen väijymään oletettua työtilassa vaanivaa vartijaa rappusissa olevien vartijoiden suojatulen estäessä Jackia edelleen tulemasta sisälle. Kun vartijaa ei työtilasta kuulunut, heitti hän toisen flashbangin rappusiin jatkaen matkaansa työtilaan. Flashbangit ja Micken robotin tulitus kaatoivat rappusissa kyykkivät vartijat. Micke sai kaiken kiinnostavan ladattua ja käski laitoksen tietojärjestelmää pyyhkimään muistinsa tyhjäksi.

Samaan aikaan Jackille selvisi, mihin työtilaan perääntynyt vartija oli hävinnyt — vartija nimittäin ryntäsi ulos rakennuksen toisessa päässä olevasta toisesta ovesta näppäillen kommunikaattoriaan. Jack kaatoi vartijan nopeasti parilla rynnäkkökiväärinsä lyhyellä sarjalla estäen tätä hälyttämästä apujoukkoja. Sitten hän seurasi muita rakennuksen sisälle, löytäen Micken ja saamiensa osumien vuoksi lopulta tajuntansa menettäneen Lukan vessasta. Hän jätti Lukan rynnäkkökiväärin vessaan ja seurasi J:tä. Micke lähetti robottinsa hissillä yläkertaan, antoi Lukalle ensiapua ja siirtyi sitten J:n avuksi työtilaan asettamaan räjähteitä.

J päätti mennä näkymättömänä ylös, jossa huomasi 4 vartijaa. Heitettyään flashbängin vartijoiden väliin, vartijat pistivät täyslaidallisen kohti J:tä, joista yksikään ei osunut(~200 luotia). Tässä vaiheessa J otti miekan esiin ja katkaisi yhden vartijoista keskeltä kahtia. Micken drone neutraloi loput kolme vartijaa kumiluodeilla.

Kun vartijat oli saatu neutraloitua, asettivat J, Micke ja Jack lisää räjähteitä yläkertaan. J löysi laitoksen keskustietokoneen ja tunki sen isoon mustaan säkkiinsä havaittuaan koneen olevan helposti kuljetettavan kokoinen. Sankarimme myös vapauttivat muutaman tajuttoman vartijan aseistaan ja arvoesineistään.

Kun räjähteet oli asetettu, poistui ryhmä rakennuksesta, hyppäsi autoonsa ja ajoi auringonnousun valossa Lukan kämpille juhlimaan voittoaan. He ilmoittivat matriisitse Mr. Johnsonille onnistumisestaan ja lähettivät keräämänsä datan, tarjoten vielä (asianmukaisesta lisämaksusta) Johnsonille varastamaansa laitoksen keskustietokonetta. Mr. Johnson maksoi heille sovitun palkkion loppuosan 20 000 ¥ sekä vielä 10 000 ¥ keskustietokoneesta.


Loot: tähän kaikki mitä pöllittiin, jotta saadaan se jaettua/myytyä.

  • 1 stun baton
  • Micken ottamat tekniset vimpaimet (3000:n edestä kamaa, mm. ainakin uusia työkaluja tool kitiin, handheld sensor package (kamera, MAD), knowsoft (Hardware, 2))
  • J:n ottamat tekniset vehkeet: 3000 ¥. 4x ares alpha rynkkyä, 4xares predator pistoolia ja huumeita vartijoilta.
  • Lukan pöllimät aseet: 2 kpl Ares Alpha -rynnäkkökivääreitä (joista toisen otti omaan käyttöönsä), 2 kpl Ares Predator -pistooleita