Viikonloppu-D&D:Rabab Hopeasointu

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Viikonloppu-D&D: Rabab Hopeasointu

Rabab Hopeasointu

bardi, taso??

Kuvaus

  • Yleistä: Noin 30-vuotias naispuolinen puolihaltiabardi Calimshanin Memnonista.
  • Ulkonäkö: Ruskettunut, pronssiin vivahtava iho, mustat lyhyet hiukset. Haltiaperimästä kertovat kirkkaanvihreät silmät ja suippokärkiset korvat. Noin 170 cm pitkä, hoikka. Oikean käden ranteen yläpuolella tatuoituna Selûnen symboli. Silmät yleensä kajalilla vahvasti rajatut ja hiukset huivin peittämät.
  • Pukeutuminen ja varusteet: Pukeutuu maanläheisiin ja lämpimiin väreihin: yllä useimmiten kuvioitu tunika, vaaleat ”haaremihousut”, jalassa sandaalit tai matalavartiset, suippokärkiset nahkasaappaat. Aavikon yössä tai kylmillä seuduilla päällä tummanruskea kietaisumallinen takki. Päässä turbaaniksi sidottu huivi, jonka toisen pään voi asetella nenän ja suun eteen suojaamaan auringolta, hiekkapölyltä tai katseilta. Tarvittaessa vaatetus ja huivi auttavat häntä naamioitumaan ihmisnuorukaiseksi. Kantaa matkoilla tavaroitaan selkärepussa. Vaarallisilla matkoilla ja seikkaillessa turvana rengaspaita, kevyt teräskilpi ja rapier-miekka.
  • Käyttäytyminen: Liikkuu tasaisesti ja varmasti, tekee asiat vähäeleisesti. Kävellessä tai istuessaan omissa oloissaan todennäköisesti hyräilee itsekseen, ellei sitten puhkea täyteen lauluun.

Luonne

  • Yleisluonne: Iloinen ja yleensä rauhallinen luonne, temperamentti saattaa tulla esiin etenkin musiikista keskusteltaessa.
  • Ihmissuhteet ja suhtautuminen: Suhtautuu uusiin tuttavuuksiin ystävällisesti, mutta varautuneesti. Ystäviä tavatessa aina lämmin kädenpuristus tai halaus valmiina.
  • Asiat joista pitää/ei pidä: Rakastaa musiikkia ja tykkää puhella siitä. Kiinnostuu aina uusista soittimista ja laulutavoista. Rakastaa aukeita alueita; merta ja aavikkoseutua. Luolissa ja tiheissä metsissä ei tunne oloaan luontevaksi.

Historia

Rababin syntyperä on hämärän peitossa. Hänet hylättiin noin kuukauden ikäisenä tuolloin Calimportissa asuneen Selûnen papin Fikri Hopeasoinnun kotiportaille. Pappi ja hänen vaimonsa ottivat tytön omaksi lapsekseen, kun monista tiedusteluista ja etsinnöistä huolimatta ei saatu selville tämän oikeita vanhempia. Musikaalinen pappi Fikri nimesi hänet Rababiksi lempisoittimensa mukaan.

Vaimonsa kuoltua Fikri muutti parivuotiaan Rababin kanssa pienempään Memnonin kaupunkiin, missä Rabab kasvoi iloiseksi nuoreksi naiseksi. Hän osoitti suurta lahjakkuutta niin soiton, laulun kuin arkaanisen taiankin alalla, joten eräs tuttu bardi otti hänet oppilaakseen. Rabab kehittyi taidoissaan ja oppi myös taitavaksi taistelijaksi.

Täytettyään 25 vuotta Rabab matkusteli jonkin aikaa paljon lähiseuduilla, myös Calimshanin ulkopuolella. Parhaiten hän kuitenkin viihtyy Calim-aavikon kaupungeissa, ja asuu vanhan isänsä kanssa edelleen Memnonissa opiskellen taikuutta ja musiikkia. Aika ajoin Rabab kuitenkin matkustaa muissa kaupungeissa ja maissa asuvien ystäviensä luokse vierailulle.


Viikonloppu-D&D