Viikonloppu-D&D:Ielenia Amakiir

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Ielenia Amakiir

hahmoluokka ja taso


Kuvaus

 • Yleistä: Nuori naispuolinen druidihaltia.
 • Ulkonäkö: Vaaleaihoinen, hoikka ja sirorakenteinen. Hiukset ovat hyvin tummanruskeat, lähes mustat, ja ne ovat usein auki muutamaa hiussuortuvaa lukuun ottamatta, jotka on palmikoitu takaraivolle. Silmät ovat vihreät ja katse usein arvioivan tuumiva.
 • Pukeutuminen ja varusteet: Pukeutuu vaaleansinisen ja -vihreän sävyihin. Yllään hänellä on pehmeästi laskeutuva, tunikapituinen pitkähihainen paita sekä kapeat, hyvin ihonmyötäiset housut. Paidan pääntietä, epäsymmetristä helmaa ja hihansuita koristavat helmikirjailut. Jalassa on pitkävartiset ruskeat nahkasaappaat, joissa on heleänvihreä nyöritys edessä. Vyötäröllä on ruskea nahkavyö, josta roikkuu muutamia nahkaisia säilytyspusseja sekä Ielenian aina mukanaan kantama onnenesine: nahkanyöriin pujotettu harmaa sulka. Niin hiuksissa, korvissa kuin kaulalla ja ranteissakin on muutamat sirot ja kallisarvoiset korut, jotka kertovat varakkaasta sukutaustasta. Puvun alla on pehmustettu, nahkainen haarniska, joka ei juurikaan näy päällepäin. Vyöllä roikkuu tikari ja selässä on jousi sekä siihen soveltuvia nuolia. (Sikälimikäli kuin nämä asevaihtoehdot ovat kelvollisia / sopivia druidihaltialle...)
 • Käyttäytyminen: Luo olemuksellaan arvokkaan ja kunnioitettavan vaikutelman. Kävelee kepeästi, mutta silti ennemmin ryhdikkään tasaisesti kuin hypellen. Askeleet ovat kuitenkin kevyitä ja liikkuminen muutenkin siroa. Ei tee juuri mitään harkitsemattomia liikkeitä: ei hypistele tavaroita eikä liikehdi levottomasti. Kaikenkaikkiaan käyttäytyminen on levollisen rauhallista.
 • Eläinystävä: Ielenian pitkäaikainen seikkailukumppani on ruskeahöyheninen, melko pienikokoinen pöllö Eldolil, joka on poikasesta asti ollut Ielenian kumppanina. Eldolil on rauhallinen ja kärsivällinen matkaseuralainen, joka mielellään tiedustelee ja vartioi, mutta välttelee taisteluja parhaansa mukaan. Yleensä Eldolil istuu Ielenian vasemmalla olalla.

Luonne

 • Ielenia on luonteeltaan utelias, mutta tahdikkaan pidättyväinen. Hän kuuntelee mielenkiinnolla muita ja keskittyy tällöin kokonaan toisen kertomukseen. Toisinaan keskustelukumppani saattaakin tuntea olonsa kiusaantuneeksi, kun Ielenia katselee häntä tiukasti ja järkähtämättä. Ielenia ei luota helposti vieraisiin, mutta kerran saavutettua luottamusta on kuitenkin hyvin vaikea menettää. Ielenia on viekas ja kujeileva ja sanailee mielellään muiden kustannuksella - usein vain hymyilevät silmät paljastavatkin, mitä hän todella tarkoittaa.
 • Seikkailijana Ielenia on päättäväinen ja rohkea, muttei huimapää. Hän ei halua luovuttaa ongelmallisissa tilanteissa vaan pyrkii aina selvittämään tiensä eteenpäin. Toisinaan Ielenia saattaa unohtua pohtimaan ja arvioimaan tilannetta pitkäksikin aikaa, mutta pystyy tiukan paikan tullen toimimaan myös nopeasti.
 • Ielenia suhtautuu muihin olentoihin tasavertaisen kohteliaasti ja pyrkii pitämään muihin arvokkaan etäisyyden. Ielenia tunteekin nimeltä kaikki yhteisönsä haltiat, mutta on solminut ystävyyssuhteen vain muutaman kanssa.
 • Hänen puheensa on muodollista ja yhtä huoliteltua kuin ulkonäkö ja käyttäytyminen.
 • Ielenia on erityisen tarkka hyvistä käytöstavoista, eikä hän voikaan sietää remuavien olentojen seuraa.
 • Vaikka Ielenia onkin harjoittanut itseään taikojen opettelussa, hän käyttää taitojaan säästeliäästi ja mieluummin hätkähdyttää muut osaamisellaan kuin leveilee taidoillaan.

Historia

Ielenia on varakkaan ja arvostetun perheen toiseksi vanhin tytär. Kolmesta tyttärestä hän on seikkailunhaluisin ja uteliain, kun taas hänen sisaruksensa ovat mukavuudenhaluisempia. He viettävät huoletonta elämää ja viihtyvät loistavasti kotona, eivätkä aina ymmärräkään Ielenian kaipuuta lähteä kiertämään muille seuduille.

Lapsuutensa Ielenia on viettänyt tiukasti perheensä parissa, mutta erityisesti viime vuosina hän on tehnyt yhä pidempiä retkiä. Aina hän on kuitenkin odottanut innolla kotiin paluuta, vaikka tietääkin levottoman mielen saavuttavan hänet pian hänen oltuaan hetken kotiseudulla. Ielenian isä on nuorempana ollut seikkailija, mistä tytär onkin saanut kipinän lähteä maailmalle tutkimaan asioita kotikylän ulkopuolella. Isä on myös ansiokkaasti opettanut tytärtään taistelemaan, mikä on vuoroin kauhistuttanut ja vuoroin herättänyt paheksuntaa muissa perheenjäsenissä.


Viikonloppu-D&D