Varjojuoksu:Rodut

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Metaihmiset

Kaikki viisi homo sapiens rotua ja näiden "metamuunnokset", kuuluvat kategoriaan "metaihmiset". "Metatyypillä" taas tarkoitetaan tiettyä rotua (kuten peikko) ilman sen metamuunnoksia (kuten minotauri). Kaikkien metaihmisten geenit ovat hyvin lähellä toisiaan, joten ne voivat lisääntyä keskenään, ei kuitenkaan aiheuttaen puoli-rotuja, sekä taudit leviävät ilman muutoksia rodusta toiseen. Muunnokset "tavallisesta" ihmisestä (Homo Sapiens Sapiens) tiedetään nykyään johtuvan magian tason vaihdoksesta, joka aiheuttaa tietyn geenin omaavien metaihmisten edustavan omaa rotuaan. (Vähän sama magiaa käyttävien ja teknomancerien kanssa.) Etnisiä muunnelmia ei luokitella omiksi metamuunnelmiksi (kuten Korealaiset kääpiöt, Intiaani haltiat, Maori peikot tai Afrikkalaiset örkit), vaan ne luokitellaan metatyyppiensä alle. Metamuunnokset ovat vain tietyllä alueella löydettäviä "megageenin" etnisiä muunnelmia, jotka selkeästi eroavat metatyypistään. Tietyillä alueilla metamuunnos saattaa korvata kaikki metatyypin edustajat, kun taas toisaalla metamuunnos elää vain vähemmistönä.

Ihmiset

Ihmiset (homo sapiens sapiens) ovat edelleen yleisin rotu planeetallamme ja metaihmisistäkin n. 68% on ihmisiä. Ihmisten osuus hyvinvointi valtioiden johtoportaissa on yli 75%, joka kertoo miksi muuten niin rauhallisissa valtioissa on suurtakin metaihmis vihaa. Ihmisten keski-ikä on 60 vuotta maailmanlaajuisesti ja hyvinvointi valtioissa 90, kun taas ihmisten väestönkasvu on maailmanlaajuisesti vakiintuneet lähelle nollaa. Vaikka ihmisiä pidetään eniten "stabiileimpana" rotuna (vähiten metamuunnoksia), kuitenkin uudet muunnokset (kuten goblinisaatio) ovat aina iskeneet ihmisiin, hyvin harvoin muihin metaihmisiin.

Nartakit

Vuonna 2061 Ganges jokeen iski "mana pulssi", joka muutti siellä sillä hetkellä kylpeneet ihmiset Hindujen kansantarujen ja mytologian olennoiksi. Näistä suurin ryhmä oli Shivan juhlia viettänyt 5000 hengen väkijoukko, joilla kaikilla on nyt ylimääräinen pari käsiä ja sininen, punainen tai kultainen iho. Nartakeiksi (tarkoittaa "tanssijaa") ristitty porukka ei omista samanlaisia geenejä kuin muut metatyypit, joten heidät on kategorisoitu ensimmäiseksi ihmisten metamuunnokseksi, koska heitä on liian vähän omaksi metatyypiksi. Intian valtio on pitänyt huolen, että Nartakeita ei ole karannut ulkomaille.

Haltiat

Haltiat (homo sapiens nobilis) ovat pidempiä ja hoikempia kuin keskimääräiset ihmiset, mutta eivät kuitenkaan luustoltaan tai lihaksistoltaan heikompia. Haltioilla on suipot korvat (joita usein peittävät pitkillä hiuksillaan tietyissä sosiaalisissa tilanteissa) ja heidän silmät näkevät hyvin vähäisessä valossa. Haltioiden raskausjat ovat metaihmisistä kaikkein pisimmät, yleinsä vajaan 12 kuukautta. Suurin osa haltioista on kasvissyöjiä. Haltiat ovat keskimäärin kauniimpia, kuin muut metaihmiset ja sen takia heitä ei pidetä ihmisten keskuudessa "omituisina ja rumina", vaan ihaillaan "omituisina ja kauniina". Haltiat ovat kolmanneksi suurin metatyyppi ryhmittymä, mutta haltioiden metatyyppiä löydetään kaikkialta maailmasta ja kaikista etnisistä ryhmittymistä. Lisäksi haltioiden metamuunnokset ovat kaikkein lähimpänä omaa metatyyppiään. Haltiat olivat ensimmäinen rotu, jotka perustivat oman valtion (2034 Tir na Nog, entinen Irlanti, ja heti seuraavana vuonna Tir Tairngire, Portlandin ympäristö). Haltioiden mahdolliseksi eliniäksi on laskettu useampi sata vuotta.

Dryadit

Öiset (Night Ones)

Wakyambit

Xapiri Thëpët

Kääpiöt

Kääpiöiden (homo sapiens pumillonis) tavaramerkkinä ovat lyhyys, tanakkuus, rintakehästä lihaksikkuus ja parta (miehillä). Kääpiöiden normaaliksi eliniäksi on laskettu yli sata vuotta ja heillä on hyvin suuri vastustuskyky sairauksia ja myrkkyjä vastaan. Kääpiöt omaavat luonnostaan pimeänäön ja ovat hyvin ahkeria tekemään töitä. Kääpiötä löytyy lähes kaikista etnisyyksistä ja kaikkialta maailmasta, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Kääpiöitä ei pidetä kokonsa ja luonteensa takia vaarallisina, joten heidät hyväksytään helposti erilaisiin yhteiskuntiin. Kääpiöiden ongelmina on normaalissa elämässä eläminen itseään suurempien asioiden kanssa ja joskus muut metarodut pitävät heitä virheellisesti "lapsina", joka hatuttaa heitä suuresti. Tutkimusten mukaan kääpiöiden on (ihmisten jälkeen) kaikkein helpoin käydä sosiaalisia kanssakäymisiä muiden rotujen kanssa. Samaa ei kuitenkaan voi sanoa kääpiöiden metamuunnoksista, jotka kärsivät suuresta rasismista, jopa tavallisten kääpiöiden keskuudessa (jotka pitävät näitä friikkeinä). Yhteistä kaikille metamuunnoksille on pieni koko, mittava kehon ja kasvojen karvaisuus, rotevuus ja pitkä elinikä.

Koborokurut

Menehunet

Tontut (Gnomes)

Harumiehet

Örkit

Hobgoblinit

Ogret

Onit

Satyyrit

Peikot

Kykloopit

Fomorit

Jätit

Minotaurit

Muut hyväksytyt älylliset olennot

Kentaurit

Nagat

Isojalat/Jetit

Keijut

Muodonmuuttajat

Tekoälyt

Vapaat henget

Lohikäärmeet

HMHVV

Human-Metahuman Vampiric Virus

Bandersnatchiit

Bansheet

Dzoo-Noo-Quat

Fomóraig(it)

Ghoulit

Goblinit

Loup-Garout

Nosferatut

Vampyyrit

Wendigot

Takaisin