ToVN:Stalingrad

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

30.8.1942 klo 1453, Stalingrad, Venäjä.

Armeijaryhmä B on suorittanut tehtävänsä operaatio sinisessä. Pincerit ovat sulkeutuneet ja motissa olleet vähäiset puna-armeijan miehet ovat antautuneet. Kuudesarmeija on saapunut Stalingradin edustalle, johonka se on kaivautunut pitämään asemia että armeijaryhmä A saa rauhassa blitsata kaukasuksen. LSSSAH on myös lähtenyt kaukasukselle, vain kolmas pataljoona ja VS on jätetty tukemaan von Paulusta Stalingradin edustalla.

Sitten von Paulus ilmoittaa upseerien kokouksessa että on saanut tehtävän vallata Stalingradin paikallaolevilla joukoilla. Tämä on selkeä muutos operaatio siniseen, mutta kukaan ei tosissaan usko etteikö tehtävä onnistuisi. Kolmas pataljoona ja VS säästetään erityisen vaikeiden/tärkeiden kohteiden valtaukseen.

Ensimmäinen sellainen on massiivinen viljasiilo.

Komannenpataljoonan ensimmäinen komppania "Waldstein" hyökkää VS:n edellä. SS-miehet puskevat sisukkaasti eteenpäin väijytyksestä toiseen. Osa haistetaan etukäteen ja murskataan epäsuoralla, osaa ei. Tappiot ovat molemmille osapuolille hirvittävät. Leibstandarte menettää yhden vaunun pst-tykkiin joka avaa tulen aika yllättävältä suunnalta ja Benedict menettää yhden stugin jalkaväen hyökkäykseen. Ammermanilta menee puolitelavaunu pst-tykkiin.

Reitti on kuitenkin raivattu viljasiilolle jta murjotaan epäsuoralla aika perustteellisesti ja sitten otetaan suoralla rynnäköllä. Pioneerit loistavat ja lopulliset tappiot viljasiilossa, vaikkakin kovat, ovat siedettävät.

Komppania Waldstein menettää 3 ryhmää pysyvästi ja kolme on vuodelevossa toistaiseksi.