ToVN:Sevastopol

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

11.3.1942 klo 0315, Sevastopol, Venäjä (Krimi liitettiin Ukrainaan 1954, hallinnollisista syistä)

Reichenaun ja von Mansteinin kännisen vedonlyönnin tuloksena löytää VS itsensä hyökkäämässä Sevastopolin massiiviseen linnoitukseen - yksin. Apuja on toki mukana, ja reilusti onkin, epäsuoran ja Brandenburgilaisosaston muodossa. Silti tehtävä on mahdoton. Sitä kuitenkin yritetään yöllä.

Hirvittävää ylivoimaa vastaan VS valtaa "Siberia" linnakkeen ja kohta sen jälkeen "Stalin" linnakkeen. "Thor" ja "Odin", megaraskaat heittimet tukevat hyökkäystä samoin kuin rautatietykki "Dora".
Brandenburgilaiset onnistuvat yli odotusten ja myös linnoitus "Route Paris", vallataan pimeässä.

Tässä kohtaa VS vihdoin lopettaa mahdottoman tehtävänsä ja "ainoastaan", rusikoi "Maxim Gorki" linnoitusta hirveillä tykeillään.

Vain "Moskva" linnoitus jää täysin ehjäksi taistelusta ja Reichenau selviää vedonlyönnin voittajaksi tuomariäänin 3-2. Reichenaun palkinto on kuorma-autollinen parasta ranskalaista konjakkia johonka vanha mies pian kuolee. Holdenkin saa korillisen Rémy Martin Black Pearl Louis XIII konjakkia, jotka juodaan pois upseerien pirskeissä ennenkuin selviää että joka pullo vastaa arvoltaan n. omakotitaloa.