ToVN:Rytro2

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

16.32 2.9.1939, Rytro.

"Schwarz vorhut" on edelleen Rytron risteyksessä, Standartenfuhrer Dietrichin käskystä. Dietrich epäilee puolalaisten hyökkäävän.

Eväät on syöty ja joukot uudelleen sijoitettu.

Kylmäkallet pitää pikkukylää itäiselläsektorilla ja Paukkupetet pitävät metsää läntisellä. Lebensraum on piilossa samassa metsässä. Heittimet on tuotu lähemmäs.

Kuikas ollakkaan, pohjoisesta suoraan Kuumakalleja kohti ravaa avorivissä puolalainen ratsuväkikomppania. Purolle saapuessaan polakit törmäävät armottomaan kk ja tykkituleen. Koko komppania tuhotaan muutamassa minuutissa ilman omia tappioita.

Paria minuuttia myöhemmin, läntiseltä tieltä Paukkupetejä lähestyy kolme TP-7 tankkia ja joukkue ratsuväkeä. Lebensraum ja polakkitankit alkavat räiskiä toisiaan ja Lebensraumilla on yliote, muttei ratkaisevaa sellaista. Tankkitaistelu venyy, mutta Paukkupetet torjuvat ratsuväen hyökkäyksen.

Holden raportoi Dietrichille tilanteen vakavuudesta ja saa kevyen haupitsipatterin käyttöönsä.

Puolalainen tykistöisku osuu melkein kohdalleen aiheuttaen vakavia tappioita Paukkupeteille ja tuhoten Benedictin komentoryhmän melkein kokonaan. Mies itse ei kuitenkaan saa osumaa. Heti iskun jälkeen Kuumakalleja kohti ravaa toinen polakkien ratsuväkikomppania ja, koska Lebensraum on sidottu tankkien väliseen taisteluun eikä voi antaa tulitukea, pääsee puron yli vaikkakin raskain tappioin haupitsien murjoessa ryhmitystä.

Lännestä tulee vielä kolmas polakkien ratsuväkikomppania ja onnistuu, pääsemään lähitaisteluun Paukkupetejen kanssa. Taistelu on kiivas ja voittajaepäselvä kunnes Lebensraum onnistuu antamaan hieman tulitukea. Vähän, mutta juuri riittävästi että Paukkupetet voittavat lähitaistelun vaikkakin menettävät monta miestä.

Itäisellä sektorilla polakit ovat voitolla. Kuumakallejen yksi ryhmä perääntyy vahvoista asemistaan ja pian toinenkin on ajettu kylästä. Puolalaiset ovat ottaneet hirvittäviä tappioita, mutta rynnäkkö on saatu perille ja tukemaan tulee kolme TP-7 tankkia lisää ja joukkue ratsuväkeä.

Holden kutsuu taas haupitseja ja tuhoaa puron yli kulkevan sillan. Polakkien tankit jäävät suosiolla puron toiselle puolelle ja Kuumakallet saavat hetken aikaa. Tämä riittää siihen että Lebensraum saapuu hätiin vaikkakin läntisellesektorille yksi polakkitankki jääkin vielä ehjäksi.

Polakit on lyöty. Pienimuotoista taistelua vielä käydään siellä täällä, mutta se on nopeasti ohi.

Heittimistä on ammukset käytännössä loppu. Lebensraum on taistelukunnossa, joskin ammusten vähyys alkaa tankeissakin tuntumaan. Jalkaväenaseisiin ammuksia riittää vielä, joskin konekivääreiden varastot ovat jonkinverrran vajaat. Sekä Kuumakallet että Paukkupetet ovat ottaneet raskaita tappioita.

Ruoka on käytännössä loppu. Polttoainetta on sen sijaan reilusti jäljellä.

Schwarz vorhut ottaa 11 vankia.