ToVN:Rotterdamintaistelu

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

1135 11.5.1940 Rotterdam, Hollanti

Rotterdam on tulessa. Puoli kaupunkia on aivan paskana ja valtaosa loppuosasta on myöskin saanut pommitusta. VS lähestyy rintamana lännestä, PP keskellä, KK oikealla ja LR vasemmalla. Hoffe menee Lebensraumin edellä tiedustelemassa.

Paukkupetet ja Kylmäkallet päättävät varmistaa jo osittain tulessa olevan stadionin ja joutuvat kiivaaseen laukausten vaihtoon sitkeästi puolustavien hollantilaisten kanssa. Lopulta Paukkupetejen kärkiryhmä survoo väkisin stadionin ikkunoista sisään ja tuhoaa siellä olleen tykin. Kylmäkallet pakottavat loput hollantilaiset puolustamaan stadionin sisäänkäyntiä, joka sekin murretaan suoralla jalkaväkirynnäköllä. Omatkin tappiot ovat merkittävät, mutta aluetta hallitseva stadion on vallattu... mutta siitä on vähän iloa, sillä tuli on levinnyt jo koko stadioniin ja viimeiset Paukkupetet pääsevät ulos aivan viimehetkellä liekkimerestä.

Lebensraum etenee stukien ja tykkien avulla melko helposti lentokentälle asti, jonka terminaalissa on hollantilaisia. Leebensraumin suurempi tulivoima on murskaavaa luokkaa ja tulen ajaessa hollantilaiset pois suojastaan, päättävät he antautua. Ennen kuin Swinghammer ehtii miettiä asiaa, huutaa Hoffe "Tulta!" ja tankit lahtaavat antautuvat hollantilaiset lentokentälle. Nurenburgissa tavataan.

Paukkupetet ja Kylmäkallet ahdistelevat rautatieasemaa, josta lyhyen laukaustenvaihdon jälkeen hollantilaiset rynnäköivät ulos huutaen "DOOD! DOOD!" ja saavat aikaiseksi pienoisen yllätyksen.lievän alkumenestyksen jälkeen, kiivas laukaustenvaihto päättyy hollantilaisten tuhoon,joskin Holdenkin joutuu mukaan lähitaisteluun.

Kaupunki on aivan atomeina ja tappiot Kylmäkalleille ja Paukkupeteille ovat kvoat, mutta tehtävä on suoritettu. Holden ilmoittautuu Kenraali Studentille, joka on mystisesti haavoittunut taistelun aika, ja saa käskyn pitää asemat.

Seuraavana päivänä Rotterdamia pommitetaan uudestaan ja sitä seuraavana Hollanti antautuu.

Suuntana Ranska.