ToVN:Kiev2

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

klo 1252 28.8.1941 Kremenchug, Ukraina

Dietrich kutsuu Holdenin ja Benedictin päämajaansa. "Mennään tapaamaan Teräspappaa".

Teräspappa osoittautuu kuudennen armeijan komentajaksi Generalfeldmarschall Reichenauksi. Upseerien kokous, jossa Holden ja Benedict ovat selvästi alhaisemmasta päästä arvojärjestyksessä, pidetään ison kartan ympärillä.

"Teräspappa" selittää tilanteen: Kirponov on motissa Kievissä ja pian hyökännee sieltä ulos. Kirponovia vastaan tulee Timoshenko. Molemmilla on suuret määrät joukkoja ja aseita. Kleistin suunnitelma on, ulosmurtautumisyrityksen aikana, iskeä motin selustaan, vallata Kiev ja silpoa motti neljään osaan kertaiskulla - operaation Barbarossa on edennyt reippaasti ja tuhonnut paljon ryssiä, mutta vuoden loppuun mennessä pitäisi olla Leningradissa, Moskovassa ja Stalingradissa. Vain Leningradin porteille on edetty. On siis kiire ja siksi rohkea siirto nyt.
Guderian hyökkää Timoshenkoa vastaan ja Reichenau estää Kirponovin itään murtautumisen.

"Sanon ihan saman teille, kuin sanoin Kleistillekin. Ei minulla ole joukkoja moiseen. Teen sen silti."

Reichenaun suunnitelma perustuu vastahyökkäykseen. Eli Kuudennen armeijan linjaa heikennetään kaikkialla ja joukot kerätään yhdeksi vahvaksi nyrkiksi, jolla sitten isketään kun Kirponovin läpimurtopiste on varmistettu. Kuudennen armeijan kärjessä hyökkää Leibstandarte. Leibstandarten kärjessä Vorhut Swartz. Vorhut Swartzing kärjessä Benedictin Stugit - ja siksi pojat on kutsuttu isojen kihojen kokoukseen.

Reichenau muistuttaa upseereita myös "In this eastern theatre, the soldier is not only a man fighting in accordance with the rules of the art of war... For this reason the soldier must learn fully to appreciate the necessity for the severe but just retribution that must be meted out to the subhuman species of Jewry."

Melkoisen odottelun jälkeen hyökkäyskäsky tulee. VS kohtaa pakenevia Wehrmachtin miehiä edetessään, jotka tukkivat tietä. Swinghammer "rallyää" pari ryhmää ja VS ottaa haltuun molemmilla sivustoilla olevat kukkulat ennen kuin ryssät ehtivät paikalle. Ja kyllähän niitä ryssiä tuleekin! Yksi Stug menetetään nopeasti T-34:sten vyöryessä eteenpäin. Loput vetäytyvät kukkuloiden taakse.

Ammaerman lahtaa ryssien laskuvarjojääkäreitä vasemmalla sivustalla.

Kolmas pataljoona alkaa valua paikalle ja antavat melko vaisua tukea tankkitaistelussa. Oikealla sivustalla Benedict ja Swinghammer haastavat ryssät lähitaisteluun ja voittavat lyhyen ja kiivaan taistelun.
Vasemmalla sivustalla tankit vyöryvät Ammermanin ja Buchardtin miesten yli. Pari vaunuakin tuhotaan.

Sturmbanfuhrer Niephaus saapuu paikalle, lahtaa Wehrmachtin perääntyjät konetykillään, saa 76.2 millisen vaununsa kylkeen, joka ihmeen kaupalla kimpoaa siitä, ja menee juomaan kahvia von Holdenin kanssa.

Epätoivoinen selviytymistaistelu ylivoimaista vihollista vastaan jatkuu, Lebensraum menettää koko osaston ainoan vasemmalla sivustalla olevan tankin ja Ammermanin miehet lahdataan. Ammerman itse haavoittuu vakavasti lähitaistelussa T-34:sia vastaan.

Viimein 88:sit saapuvat paikalle ja taistelu alkaa kääntyä Leibstandarten voitoksi. vasen sivusta kestää paperin ohuena, oikean lyödessä ryssiät siellä vakuuttavasti. Suuri määrä epäsuoraa käytetään ryssien mittavien jalkaväkiosastojen tuhoamiseen.

Kievin taistelu jatkuu, mutta Swartz Vorhutin osa siinä on ohi. Myöhemmin Dietrich kertoo n. 600 000 ryssää jääneen vangiksi. Kolmen viikon lepo, ammus- ja miehistötäydennys ja kohti uusia seikkailuja.