ToVN:Ilmatorjunta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Lentokoneita saa ampua vain ja ainoastaan aseilla joilla on erikseen mainittu AA-kyky. Muut eivät taivu tarpeeksi ylös tai eivät pysty seuraamaan kohdetta riittävän nopeasti. (Poikkeuksena kevyet jalkaväen aseet, esim kiväärit)

Lentokoneiden oletetaan hidastavan n. 300km/h nopeuteen ja laskeutuvan n. 50m korkeuteen hyökätessään maakohteita vastaan.

Panssaroimattomat lentokoneet käsitellään jalkaväkenä, eli jos osut KK:lla, kone tulee alas. Panssaroituja pitää ampua tykillä.

Lentokonetta ammuttaessa alkaa aseen ROF nollasta. Kuitenkin, jokaista ruutua kohti jonka lentokone on kartalla, saa 1/40 ROF:sta takaisin. Saatuaan kasaan yhden ROF:n saa, mutta ei ole pakko ampua. Kuitenkin ROF:n kerääntyminen loppuu siksi ajaksi kun viivyttää tulenavausta. Ampuminen nollaa ROF:in

Lentokoneen ampuminen lasketaan ampumiseksi eli laukauksia pitää olla säästänyt omalla vuorolla.

Esim. Polikarpov "Tievaris" PO-2 pommittaa saksalaista kolonnaa. Saksalaisilla on yksi puolitelavaunu jossa MG34-AA-konekivääri. Aseen ROF on 15. Tievaris kuitenkin lentää kahdeksan ruutua ennenkuin tulee MG:n kantaman sisään jolloin MG on keräänyt helposti yhden laukauksen ja avaa tulen. Yhdellä nopalla (MG:n vaikutus jalkaväkeen, koska Tievaris ei ole panssaroitu), puolitettuna pitkästä kantamasta ja puolitettuna uudestaan kohteen suuresta nopeudesta. MG saa 1/4 noppaa.
Tievaris lentää suoraan puolitelavaunun yli ja MG:n kerättyä yhden ROF:in joka kolmas ruutu myöhemmin on nyt normietäisyydellä ja MG saa 1/2 noppaa.

Panssaroiduilla koneilla vs tykit mekaniikka on sama muuten, mutta kone lasketaan tankiksi osumaheitossa ja heitetään läpäisyä.

Lentokone heittää aina moraalia saadessaan osuman ja epäonnistuessaan palaa tukikohtaan.

Lentokoneiden damage taulukko:

1. Siivekevaurio. Kone palaa tukikohtaan
2. Moottorivaurio, pakkolasku
3. Tulipalo
4. Miehistöosuma
5. Kone räjähtää
6. Optiikka/radio

Lentokoneen hyökätessä tankkia vastaan tykillä/raketilla (Mutta ei pommilla) on hyökkäys aina kattopanssaria vastaan (+2 pene)