ToVN:Bzura2

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

0430 11.9.1939 Bzura, Puola.

Päivystäväupseeri Untersturmfurher Ammerman kuulee laukauksia rannan suunnalta ja lähtee tutkimaan asiaa. Lähestyessään kohdetta yön pimeydessä asia ei kuitenkaan selviä vaikka laukausten tiheys kasvaa. Hän lähettää lähetit herättämään Holdenin ja Benedictin.

Schwinghammer on jo hereillä. Ammerman on kysellyt tankkien päivystäjältä tilannetta joka on puolestaan hälyyttänyt Schwinghammerin. Periaatteessa hyvä asia, mutta Scwinghammer ajaa toisen lähetin yli pimeydessä mennessään tutkimaan tilannetta.

Holden on pian hereillä ja pian sen jälkeen koko taisteluosasto. Vasemmalla sivustalla viuhuu valojuovia, mutta muuten tilanne on hyvin epäselvä. Ammerman käyttää valopistoolia ilman merkittävää hyötyä.

Vastarannalta Scwinghammerin valopistooli löytää tankin ja avaa tulen. Tuleen vastaa kohteen lisäksi pimeydestä kaksi muuta suuliekkiä ja tankkitaistelu pimeässä alkaa.

Scwinghammer voittaa tankkien välisen hitaasti ja vahdissa olleet Kylmäkallejen MG:t ovat viivyttäneet hyökkäyksiä molemmilla sivuistoilta tarpeeksi pitkään, että muut ehtivät apuun. Lopulta Dietrich antaa valokranaatteja käyttöön haupitseista ja koko jokolaakso syttyy kuin joulukuusi ja loputkin joen yli päässeet polakit tuhotaan.