ToVN:Arres

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

1520 21.5.1940 Arras, Ranska

Leibstandarte on Arrasin kylän ympäristössä puolustusasemissa vetämässä henkeä, kun VS havaitsee lähestyvän moottoroidun kolonnan pohjoisesta. Tiedustelu piakkoin tunnistaa ne ranskalaisiksi.

Paukkupetet ovet vasemmalla sivustalla metsässä eteentyönnetyissä asemissa ja ovat ensimmäisenä taistelukontaktissa. Ranskalaista jalkaväkeä on melko runsaasti ja pioneerien suuresta lähitaisteluvoimasta huolimatta, on taistelu tasainen.

Sitten paikalle ajaa komppania ja rapiat raskaita Char vaunuja. Pari ensimmäistä ajelevat miinoihin, mutta loput porhaltavat puiden väleistä kohti Arrasia jossa Leensraum avaa tulen.

Holden tajuaa tilanteen vakavuuden ja pyytää Dietrichiltä lisäjoukkoja. Niitä ei tule, mutta epäsuoraa on tarjota melko runsaasti ja runsaasti sitä käytetäänkin. Ranskalainen jalkaväki pysähtyy kuin seinään murskaavassa tuli-iskussa, mutta tankit painavat päälle. Lebensraum tuhoaa pari vaunua ja vaurioittaa useita ja menettää yhden oman vaunun. Miehistö ehtii kivasti palavasta vaunusta ulos.

Kuumakallet ja kevyt joukkue tukevat Lebensraumin epätoivoiselta haiskahtavaa taistelua ylivoimasita vihollista vastaan Paukkupetejen käydessä omaa selviytymiskamppailuaan lähietäisyydellä sekä ranskalaista jalkaväkeä että paria Char vaunua vastaan.

Sitten se on äkkiä ohi. Tappiot ovat raskaat molemmille osapuolille, mutta ranskalaiset ovat ne, jotka vetäytyvät.