Teräskudos:Taustaa

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Ympäristö on sama kuin aiemmin käyttämässäni Besm-kamppiksessa Kieta Hoshi, mutta miltei kaikki fantasia-tyyppiset elementit on otettu pois; "yliluonnollisia" elementtejä edustaa nyt enimmäkseen psioniikka ja joidenkin kummallisempien Alien-rotujen kyvyt. Animetyyliset kuvaukset voinee myös jättää vähemmälle.

Tapahtuma-alue

Piraattikuntien ja Toipuvien planeettojen välisellä alueella, Keisarikunnan reuna-alueilla. Kieta Hoshin sivuilla on lyhyt pätkä Galaksista, joskin viittaukset mystisiin voimiin (Suursukujen voimat, Suojelijat ja Ryokuwan Veljeskunta) kannattaa unohtaa.

Historiaa

Kolmisensataa vuotta sitten Cor-zengin, Moritinan ja Anthierren suvut (monien pienempien tahojen, kuten kauppakomppanioiden, palkkasoturien, ja pienempien perheiden, avulla) liittivät vähän alle sata paikallista asuttua aurinkokuntaa Cormorantin Hegemoniaksi. Alue oli tällöin jonkun matkan päässä keisarikunnan rajoilta, joten siellä ei asiasta juuri välitetty. Sittemmin Keisarikunta laajeni, kohtasi Cormorantin ja rupesi neuvotteluihin, kunnes n. 70 vuotta sitten neuvottelut katkesivat. Pääsyitä oli kaksi: Keisarikunta ei halunnut antaa Cormorantin perustajille heidän haluamiaan erivapauksia tulleista ja muita taloudellisia etuoikeuksia, ja Cormorantin haluttomuus taata kaikille kansalaisilleen eräitä Keisarikunnan perusoikeuksia (tärkeimpänä riittävät poistumisoikeudet). Sota alkoi virallisesti, muutaman vuoden kuluen melko tasaisesti, mutta KAV:in suuremmat resurssit ja pitkä kokemus rupesivat näkymään ajan mittaan, ja kahdeksan vuotta sodan alun jälkeen Cormorantin tilanne lähestyi jo epätoivoista. Erään epäonnistuneen panttivankitapauksen lopuksi yli 400 Keisarikunnan siviiliä kuoli, jonka seurauksena Keisarikunnan voimat vetäytyivät hiukan suojaavempiin asemiin, ja lähettivät suoran vaatimuksen antautumisesta. (Tähän mennessä asiat oli hoidettu diplomaattikunnan kautta.) Cormorantin Hegemonia ei ymmärtänyt tilannetta, ja siirtyi hyökkäämään, siepaten samalla kaikki mahdolliset Keisarikunnan siviilit vangeikseen. Kolme kuukautta myöhemmin kaksi KAV:in tukialusta laivueineen saapui alueelle. Kuukautta myöhemmin Anthierre antautui, ja pari viikkoa myöhemmin loput Cormorantista. Koko alue liitettiin Keisarikunan Kuvernaatiksi.
Alkaen noin 50 vuotta sitten, Anthierren alueen aurinkokunnat rupesivat muuttumaan virallisesti osaksi Keisarikuntaa, ja viimeiset siirtyivät noin 20 vuotta sitten. Muita aurinkokuntia oli siirtynyt kuvernöörin hallinnosta jo tätä ennen, kuten sen aikana ja jälkeenkin, mutta miltei kaikki Cor-zengin ja Moritinan alueet ovat kuitenkin vielä osa Kuvernaattia. Viime vuosina on taas ruvennut väkivaltaisuuksia nousemaan; KAVin asemia ja aluksia kohtaan on joskus hyökätty, eri tahoja on painostettu "näyttämään tyytymättömyyttään Keisarikuntaan" ja Vapauden Liitto on vaikuttanut saaneen poliittista nostetta.

Alueen kauempi historia saa myös aikaan paljon huhuja ja joskus uutisiakin. Epäillään, että jokin Gorabadin Uhan sivuhaara on aiheuttanut sen, että alueella on paljon tavallista enemmän älykkäitä tai nopeahkosti kehittyviä lajeja, ja monet paikalliset nuoret lajit ovatkin ilmeisesti Älyvöitettyjä (Uplifted). Muutenkin Gee:t (kuten heitä puhekielessä kutsutaan) vaikuttavat vielä kaukaa menneisyydestä, sillä yhä löydetään säännöllisesti heidän jäljiltään kummia (ja usein vaarallisia) artefakteja.

Palkkasoturiyhtymä

Parikymmentä jäsentä tällä hetkellä, kuvattu pääsivulla ja tavarasivulla.

Historia

Kolmisenkymmentä vuotta sitten, heidän kotiplaneettansa päästyä virallisesti Keisarikunnan jäseneksi, luutnantti Gafft Akon erosi Anthierren avaruuslaivastosta ja perusti kaverinsa Rikhard Orlin palkkasoturiyhtymän. Rik kuoli kymmenisen vuotta myöhemmin, mutta Gafft jatkoi.
Pari kuukautta sitten Gafft kuoli tapahtumasarjassa, joka alkoi K:n kolaroitua erään pienen asteroidin kanssa. Palasia asteroidista leijaili jonkin aikaa aluksen sisällä ennen kuin Gafft meni muutaman muun kanssa heittelemään niitä ulos ilmalukosta. Gafft sai haavan yhdestä terävästä palasesta ja sairastui, mutta Räätäli sai Gafftin taas kuntoon. Parin kuukauden kuluttua Gafftin tila heikkeni yllättäen ja hän kuoli parissa päivässä. Hänen aivoistaan löytyi noin 10×5×5 sentin kokoinen kappale kiveä, jota oli tavattu K:n kolaroimisen jälkeen. K:n mielestä kivi muistuttaa henkisesti Gafftia, ja se sijaitsee nykyään tiiviissä lasipurkissa Räätälin laboratoriossa. Gafftin kuoltua moni ensimmäiseltä vuosikymmeneltä mukana ollut soturi päätti tehtävän suorittamisen jälkeen lähteä eläkkeelle.
Tämän jälkeen valittu tehtävä, tarvikekuljetuksen vienti epävakaalle planeetalle, epäonnistui, ryhmän saadessa vain etumaksunsa ja menettäen 8 miehistön jäsentä, 3 kuolleena ja 5 eroten yhtymästä. Muutama lähtevä heitti syyttelyä sekä Arralinnin ja Talabin suuntaan liiallisesta viivyttelystä.

Hallinto

Firmassa on kahdenlaisia osakkeita: hallintaosakkeita ja tulo-osakkeita. Aluksi kumpienkin määrä ja omistajat olivat samat, mutta hallinta-osakkeet pysyvät aina aktiivisilla sotureilla, kun taas tulo-osakkeet jakaantuvat puoliksi yhtymästä poistuvan (tai hänen perikuntansa) ja yhtymän sen hetkisten hallinta-osakkaiden kesken.
Testamentin mukaan yhtymän hallintaosakkuudet jakaantuivat enemmistönä (palvelukseen jääville) upseereille, joten nyt Arralinn, Talab, K ja Räätäli omistavat yhteensä 80% yhtymän hallintavallasta (A:22%, T:21%, K:20%, R17%). Voittoja tulee alle viidesosa tästä, sillä Rikhardin ja Gafftin perheet omistavat yhä ison osan tulo-osakkeista, kuten moni muukin.


Datasheet:

  • KAV = Keisarilliset Avaruusvoimat

Pääsivu