Teräskudos:Tapahtunutta

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Sisällysluettelo

Peli 1

Edellinen tehtävä: on tarkoitus toimittaa tavaroita, mutta K ajaa hieman liian läheltä vanhaa puolustussatelliittia (ja kapteeni iski päänsä ja menetti tajunsa), ja försti Talab määräsi väistöliikkeitä ja dumppasi lastin ilmakehään laskuvarjojen kera.

Talab viestittää planeetalle, josko satelliitin saisi pois päältä, mutta se on niin vanha, että kukaan ei oikeastaan tajua siitä mitään. Korona-alus laskeutuu sitten muualle planeetalle, jossa vihaiset asiakkaat odottavat. Tilanne eskaloituu tappeluksi, ja lopulta vetäydytään, mutta kolme miehistön jäsentä jäi planeetalle ammuskelun takia.

Myöhemmin miehistö rutisee avaruusasemalla (Blym-systeemi, Blym 2 -planeetta) ryypyllä tehtävän epäonnistumisesta. Talab vittuilee K:lle satelliitin vaarallisesta ohittamisesta ja K yrittää telepaattisesti käskemään Talabia olemaan hiljaa.

Uusi tehtävä: Oibyms-instituutti, Professori L. Bellium on löytänyt muinaisen Gorabadin uhan aikaisen paikan Kazaaks-systeemissä. Kazaaks 3 on asutettu. Kazaaks 4 oli asutettu joskus ja siellä on jotain raunioita viidakon ja vuoristojen lähellä. Tehtävä on suojella professori Belliumin seuruetta. Maksu kattaisi välittömät palkat, mutta suurempi osuus tulisi vasta muutaman kuukauden kuluttua.

Lähtö Kazaaksiin on seuraavana päivänä. Tieteilijöiden alus on Löytö 1. Matka kestää viikon.

K ajaa ilmakehään suoraan ja rymisten pienen myrskyn läpi ja pistää viidakkoa matalaksi. Arralinn, Räätäli, K ja pari mosuria lähtevät mönkijällä varmistamaan tieteilijöiden laskeutumispaikkaa. Paikassa ei ole mitään vikaa, ja tieteilijöillä kestää vielä pari tuntia. Mosurien jalkapartio varmistaa ympäristön kersantti Eiton johdolla.

Räätäli etsii metsästä pienen, kuusijalkaisen suomuapinan ja ottaa sen mukaan. K toteaa, että kunhan siitä nyt ei tule samaa ongelmaa kuin viime kerralla, kun testikappale puri kaikkia, levitti taudin ja Räätäli joutui lopulta parantamaan kaikki.

K ajelee mönkijällä hyppyreistä sillä aikaa, kun Löytö 1 laskeutuu. Talab säätää Korona-aluksen lasertykit.

Lopulta tieteilijät laskeutuvat ja lähtevät tutkimuspaikalle. K ajaa hiljaa edessä ja jyrää yhden hyönteispesän, josta purkautuu happomatoja. Mosuri polttaa matoja liekinheittimellä.

Tieteilijät pääsevät tutkimusalueellensa ja alkavat tutkia juttuja. Muutamaan päivään ei tapahdu mitään erikoista.

Sitten yöllä erään laskeutumisjalan sensorit alkavat rikkoutua. Järjestelmä herättää Talabin ja hän tarkistaa kameran avulla jalan ja ympäristön. Valonheittimen raja-alueella näkyi hieman liikettä ja infrapuna-alueella rautalankamalli. Talab herättää osan muista ja he lähtevät tutkimaan. Otusta ei näy.

Tieteilijöillekin kerrotaan oliosta, ja he varautuvat siihen. Se vaanii pari yötä, mutta häipyy sitten.

Eräänä aamuna kiertoradalta kuuluu viesti; Marikeja, Corzengin palvelijoita. Uhkailevat, että tunkeilijoiden pitäisi häipyä, tai he ampuvat alukset tuusan nuuskaksi. Ampuvat metalliputkenpätkän jonnekin 15 kilometrin päähän. "Se oli vain varoituslaukaus!" Arralinn yrittää olla ystävällinen ja diplomaattinen, mutta viholliset ovat hyvin tyhmiä, eivätkä vain tajua.

Talab skannaa vihollisen ja toteaa, että heidän aluksensa on wanha. He ampuvat toisenkin "varoituslaukauksen", minkä jälkeen K nousee ilmakehästä. Talab ampuu vihollisen sensorit ja he joutuvat perääntymään. Uhittelevat kuitenkin vielä ja lähtevät Kazaaks 3:sta päin.

Tieteilijät saavat tutkimuksensa valmiiksi. Sillä aikaa Kazaaks 3:ssa marikit ovat natseilleet, mutta eivät ole saaneet mitään aikaiseksi. Ryhmä ja tieteilijät lähtevät pois systeemistä juuri kun marikit ovat lähteneet Kazaaks 4:ää päin hieman isommalla porukalla.

Peli 2

Matka jatkuu takaisin Blym-systeemiin. Rening-järjestelmästä saattaisi löytyä töitä. Siellä on joku tuntematon porukka, jolta pitäisi suojautua ja jota pitäisi arvioida.

Tuntemattomat ovat aiemmin tuntematon laji, edokit, jotka ovat tulleet kolonisoimaan Rening 3:sta. Niillä ei juuri ole hävittäjiä.

K yrittää viikon matkan aikana lukea Talabin mieltä, mutta Talab ei suostu, eikä K onnistu hiiviskelemään hänen lähelleen. K päättää sitten Talabin ehdotuksesta rakentaa motorisoidun skootterin. Siitä ei tosin tule oikein mitään, K törmäilee seiniin ja Räätäli joutuu hieman paikkailemaan häntä. Sitten Arralinn säätää hieman ohjeistusta siitä, mitä vehkeitä aluksen sisätiloissa saa ajaa.

Arralinn, Räätäli ja K menevät turvallisuuspäällikön luo. Turvapäällikkö näyttää kuvaa tuntemattomien valtavasta puolipalloisasta aluksesta. Tuntemattomilla on kestänyt vuosia matkassa ja he ovat kotoisin jostain tuntemattomasta paikasta.

Seuraavassa kuvassa näkyy edokeja, jotka ovat humanoideja, mutta hyvin kummallisia. Naama on täynnä aistielimiä. Pääneuvottlija Ur-ad sanoo lipevästi, että ovat kiinnostuneita kehittämään yhteistyötä.

Turvallisuuspäällikkö antaa kaikki tiedot edokeista. Räätäli käy läpi tiedot biologiasta, K ja Talab alusten tekniikan ja Arralinn kaikki diplomaattisuudet.

Puolipalloissa on planeettanäytteitä. Alusten matkustustekniikka ei ole uutta, mutta sitä ei yleensä käytetä; se on tehokas vain valtavilla aluksilla.

Arralinn järjestää tapaamisen, joten K ajaa aluksen paikalle, ja loppumatka menee sukkulalla. Kun sukkula saapuu edoki-alukseen, robotit rullaavat sen luokse kultaisen maton. Pääneuvottelija Ur-ad tulee suoltamaan kohteliaisuuksia. Ur-ad johdattaa K:n, Arralinnin, Räätälin ja kaksi mosuria yhteen puolipalloon, jossa on idyllinen maisema.

Puhuminen jatkuu, ja jonkin ajan kuluttua Ur-ad yrittää saada kapteenin liittymään puolelleen, jotta ne voivat assimiloida uusia kulttuureita kulttuuriinsa. Kapteeni vastustaa sitä ja saa selitettyä, että Keisarikunnan alueella ei käyttäydytä aivan noin. Edoki on hämmentynyt. K yrittää samalla lukea Ur-adin ajatuksia, ja onnistuu jossain määrin. Edokit ovat hyin kommunistisia. He asuttavat aina uuden planeetan ja jakautuvat noin 1000 vuoden jälkeen, ja uudet tyypit lähtevät seuraavalle planeetalle. He pyyhkivät aina osan viime maailmastaan. Viime maailmasta tiedetään paljon, toissa maailmasta vähän ja sitä edellisestä vielä vähemmän.

Yksi edoki-apulainen kommunikoi K:n kanssa telepaattisesti. Joillakin henkilöillä on kuulemma lahjoja. Räätäli kerää pari karvanäytettä.

Arralinn tekee psykologisen raportin reningiläisille. Räätäli tutkii aistinkarvaa ja tekee aistinkarvoilla päällystetyn pulankan.

Reningiläiset vastustavat edokeja. Uutisissa raportoidaan sisäisistä riidoista. He pyytävät lisätarkkailua.

Edokien alukset ravaavat planeetan ja alusten välillä. Kolonisaatio on aloitettu.

Kapteeni ottaa taas mukaansa ryhmän ja menee takaisin edokien alukseen. Arralinn vie mukanaan edokilaisten tapaisia otuksia varten tehdyn selvityksen Keisarikunnasta ja sen laeista.

Reningiläiset raportoivat jotain ongelmia omalla planeetallaan; mellakointia, varastoja on tuhottu. Edokien luo jätetään kommunikointi- ja skannaussatelliitti.

Joku reningiläinen arvioi kapteenin alaisuudessa tehtyjä tehtäviä ja toteaa, että Korona edustaa noin kolmasosaa avaruusvoimista. Reningiin on tulossa maridneja ilmeisesti hyökkäämään. Reningiläinen ehdottaa, että Koronaan asennetaan häivetekniikkaa ja se asettuu kytikselle kuuhun.

Reningiläiset antavat jalokiviä maksuksi.

Talabin mukaan sukkulan resonointi amatriinien kanssa on vain yllättävä uusi ominaisuus eikä mitenkään vaarallinen.

Rening-2:sta kuuluu uutisia, että on ryhmittymiä, jotka haluavat liittoutua marednien kanssa edokeja vastaan, ja toisia, jotka haluavat ennemmin mennä edokien mukaan, jotkut haluavat pysyä itsenäisinä ja jotkut odotella.

Päivän odottelun jälkeen maridneja plopsahtaa paikalle ja taistelu alkaa. Korona ja reningiläiset voittavat taistelun, ja taistelun jälkeen pidetään bileet.

Reningiläisten antama keikka on ohi, joten haetaan kommunikointisatelliitti ja häivytään.

Peli 3

On loman aika. Alla on planeetta ja vieressä avaruusasema. Arralinn menee etsimään akvaariota ja kaloja, Talab menee bazaariin etsimään tarvikkeita ja varaosia ja K rakentaa rullalautaa, jolla voi huristella aluksen ulkopinnalla. Arralinn löytää hohtopimeloita akvaarioonsa. Räätäli ostaa bazaarista jonkin kummallisen ötökän ja tekee siitä ruokaa. K hurjastelee avaruudessa rengasradan läpi, kerää neljä ja tekee nopeusennätyksen, joka hylätään, koska renkaat menivät remonttiin.

Srang tulee tarjoamaan keikan. Hänet ja tavarat pitäisi kuljettaa Etariin, joka on keskellä Cormorin aluetta. Tavarat haetaan Terkam 4:ltä, joka on Keisarillisten Avaruusvoimien varastoplaneetta.

Vastassa on Rettes Nert, jonka kanssa Srang neuvottelee. Kun lastia lastataan, sitä on paljon enemmän kuin pitäisi. Arralinn neuvottelee lisämaksun, ja kamat tungetaan hangaariin, neuvotteluhuoneeseen ja muihin vapaisiin tiloihin.

Kohdesysteemiin hyppäyksen jälkeen Rettes Nert lähettää viestin, että hänellä olisi lisääkin hommia. Kohdesysteemi on Etari 1. Etari 1:n avaruusasemalla lastia aletaan purkaa. Joku huomaa, että manifestin mukaan tavaroita on kolme kertaa niin paljon kuin pitäisi, ja siitä seuraa hämminkiä. Talab ei halua päästää enempää lastia menemään, ja Srang on kadonnut.

Srang on mennyt baariin nimeltä Kaatuva Casanova, mutta ei ole siellä. Räätäli ja K lähtevät etsimään häntä, ja kyselevät muilta, onko häntä näkynyt. Ei ole, mutta yksi tyyppi reagoi epäilyttävästi, joten K ja Räätäli seuraavat häntä ja K lukee hänen ajatuksensa, kun hän soittaa Cormorin vapautusrintaman vääpelille Sariranille. Sariran sanoo, että koita hidastella K:tä ja Räätäliä ja että toimintaa pitää nopeuttaa.

K ja Räätäli palaavat alukseen juuri, kun Talab on huutamassa Jaskalle, koska hänen vartiovuorollaan vankilasta katosi kamaa.

Pidetään pikaneuvottelu ja suljetaan alus. Arralinn soittaa eteenpäin, Rette Snert on häipynyt Blymiä päin, ja viranomaiset haluavat puhua Koronan upseeriston kanssa...

Talab menee tutkimaan laatikoita ja avaa yhden. Pinnalla on tykinpiippujen sijaan ruosteisia metalliputkia, ja syvempää paljastuu pelkkiä kiviä!

Alus avataan jälleen ja Räätäli sanoo, että Koronalla oli pulankkaripuliepäily. Lastin purkaminen jatkuu.

Srangkin tulee paikalle maksamaan ja juttelemaan.

K onnistuu lukemaan Srangin ajatuksista, että tämä tiesi "varkaudesta" ja oli järjestänyt sen. Srangin eräs tavoite myös oli, että Koronan porukka saataisiin näyttämään siltä, että he olisivat ystävällisiä cormorlaisten kanssa.

Joku soittaa Srangille, joka räjähtää, vetää aseen esiin ja osoittelee Talabia. On raivoissaan, koska laatikkojen aikalukko on juuri avautunut ja sieltä paljastui pelkkää roskaa. Talab ja Arralinn selittävät tyynesti ja loogisesti, että vika voi olla vain myyjässä tai Srangissa, sillä hän näki itse, että laatikoille ei tapahtunut Koronassa yhtään mitään. Aseman sensorit ja aseet osoittelevat Koronaa. Arralinn puhuu, Srang rauhoittuu hieman ja pyytää, että Korona pysyy asemalla kunnes sotku on selvitetty. Talab ja Arralinn palaavat alukseen, ja Arralin sanoo, että nyt lähdetään. K ajaa aluksen ulos ja Talab ampuu ulomman ilmalukon auki. Sisempi oli auki ja sulkeutuu juuri, kun Korona puikahtaa ulos. K hyppää hyperavaruuteen saman tien.

Yksi Arralinnin hohtopimeloista sairastuu, mutta Räätäli parantaa sen, joskin se hohtaa jälkeenpäin väärän värisenä.

Kun saavutaan Terkamin systeemiin, pari Avaruusvoimien alusta tulee saattamaan Koronan kuulusteltavaksi. Pyytävät kunnon raportit ja eivät lopulta vaadi muuta kuin säännöllistä ilmoittautumista, etenkin kuin mainitaan, että asiakas paljastui Cormorin vapautusrintaman vääpeliksi.

Mennään neutraalimpaan osaan avaruutta ja keskustellaan Rettes Nertin kanssa uudesta työstä paikallisessa klubissa kommunikaattorin välityksellä. Uusi työ olisi planeetan tutkimista.

Hypätään Blymille ja tavataan Rettes Nert. Hän on saanut Oibyms-instituutin henkilön konsultiksi, ja nyt olisi varaa järjestää pieni expeditio tutkimaan erästä alusta... Alus on eräässä aurinkokunnassa Cormorin alueiden vieressä. Tehtävä kestäisi noin neljä viikkoa.

Hyppy systeemiin kestää noin puolitoista viikkoa. Arralinnin pian muniva hohtopimelo liikkuu kuin pelinappula.

Alus on keskellä asteroidivyöhykettä. K hyppää paikalle ja laskee vyöhykkeen liikkeitä noin päivän ajan, minkä jälkeen hän suunnistaa kohteeseen. Talab kuitenkin estää häntä hurjastelemasta suoraan täydellä nopeudella. Rettes Nert ei halua, että asteroideja ammuskellaan kappaleiksi.

Kohdealus on naamioitu asteroidiksi. Sinne räjäytetään tie. Tutkijatiimi alkaa tutkia, Arralinn käyttää sensoreita aluksessa ja K lähtee rullalautailemaan uudella rullalaudallaan alusasteroidille. Räätäli löytää aluksen laboratoriosta jotain mielenkiintoisia juttuja nukkumatuubeista.

Jonkin ajan kuluttua tutkijat haluavat tutkia muutamaa muuta asteroidia. Talab ja Arralinn sukkuloivat lähialueella, ja poraavat tutkijat saavat selville, että muutkin asteroidit ovat aluksia... Haluavat jäädä vielä viikoksi, eikä ole syytä kieltäytyä.

Tutkijat haluavat lastata hieman enemmän kamaa mukaan. Talab arvioi, että lastin arvo on kaksi kertaluokkaa suurempi kuin palkkaus. Hän tekee diilin, että jos tutkijat saavat vähän lisätilaa, hän saa yhden aseen.

Hypätään takaisin Blymille. Arralinnilla on nyt värikkäitä hohtopimeloita.

Cormorin vapautusrintama on hyökännyt lähes kaikkiin heikompiin Keisarikunnan systeemeihin. Avaruusvoimien alueet ovat oranssilla valmiustasolla.

Peli 4

Nert on mennyt myyntihommiin. Kuuluu uutisia propagandasta. K saa rullalautansa valmiiksi ja lautailee sitten aluksen ulkopinnalla. Arralinn menee pyöreään ja kaarevaan yökerhoon Huuruun. Arralinn pyytää Talabin mukaansa ja saa hänet sukkulan säätämisestä huolimatta mukaansa. Räätälikin lähtee mukaan, mutta K jää rullalautailemaan. Myös apuampuja, hoitsu ja Eito menevät Huuruun.

Räätälin pimelot yrittävät poistua altaastaan.

Arralinn hoitaa kaikkien juoma- ja ainelaskut niin. Annostelu johtaa siihen, että he ovat ihan päissään, mutta eivät sentään tajuttomia. Räätälille sekoitetaan mielenkiintoisia drinkkejä. Arralinn lähtee kahden tyypin kanssa pois paikalta. Talab juttelee ensin jonkun tylsän lajitoverinsa kanssa ja sitten apuampujan kanssa. Eitolla ja hoitsulla lienee suhde.

K menee avaruusaseman temppuilupaikkaan rullalautailemaan, mutta loukkaa siellä ranteensa ja joutuu lopettamaan.

Arralinn menee etsimään seuraavaa hommaa. Cormorin rajoilla Ilmag-systeemi haluaa valloittaa alueita naapurijärjestelmästä ja haluaa hyökkäystukea. Keikka on kaikkein mielenkiintoisin, mutta Arralinn Ilmag-2 on maanviljelyplaneetta. Ilmag-3 haluaa valloittaa Rening-2:n, koska siellä on nyt muutakin kähinää. Rening-3:llä oleilevat edokit eivät kiinnosta. Arralinn kieltäytyy tehtävästä.

Ilmag-2 kuuluu Rauhanliittoon. Se oli Keisarillisten Planeettavoimien valtaama. Ilmag-2:laiset olivat jotenkin valloituksen takana Ilmag-3:n kautta.

Tehdään sitten pari viikkoa tylsiä vartiointihommia.

Räätälin pimelot ovat ilmeisesti levittäytyneet alukseen. Yksi näkyy menevän mittarimadon lailla keittiön katossa.

Eito kertoo, että yksi mosuri on häipynyt yllättäen palveluksesta. Arralinn ja K kuulustelevat muita mosureita ja saavat selville, että tyyppi oli epäilyttävästi omissa oloissaan. Arralinn ja Talab käyvät lokit läpi ja toteavat, että sieltä on kopioitu Rening-2:seen liittyvät tehtävän tietoja...

Arralinn määrää Talabin tietoturvavastaavaksi ja Eito pitää puhuttelun muille mosureille. Avaruusasemalla tyypistä luvataan palkkio ja ilmoitetaan viranomaisille. Oibyms-instituutin palkkio saapuu viimein.

Arralinnin akvaarioon on ilmestynyt uusi hohtopimelo. Hän pyydystää sen purkkiin ja vie sen Räätälille. Hohtopimeloita on nyt yhteensä kaksi enemmän kuin pitäisi... Räätäli toteaa, että kaikki ovat tallella.

Arralinn kuuluttaa, että jos pimeloita löytyy, ne pitää toimittaa laboratorioon ja niistä pitää raportoida hänelle. Mosuri löytää yhden hohtopimelon katosta. Talab löytää yhden aluksen vesisäiliön lähistöltä, mutta vesi on puhdasta. Arralinn etsii niitä ilmastointikanavista ja löytää kaksi hohtavaa ja neljä hohtamatonta, minkä jälkeen hän hommaa pimeloloukkuja. Parin päivän jälkeen 19 pimeloa on saatu kiinni. Ilmastointikanavista löytyy vielä yksi ja skannaamalla kuusi.

Uutiset kertovat, että Rening-2:ltä on tullut hätäapupyyntö. Arralinn tiedustelee, haluaisivatko Rening-2:laiset apua. He eivät voi maksaa tarpeeksi, että tehtävä olisi kannattava, vaikka kapteeni haluaisi mennä auttamaan.

Edokien Ur-ad ottaa yhteyttä ja ilmaisee kiinnostuksensa Rauhanliittoa kohtaan. Taistelun osapuolet eivät jostain syystä halua puhua heille...

Ilmag-3:laiset saavat kiertoradan haltuunsa, mutta kaivosten haltuunsaanti on hankalampaa.

Oibyms-instituutti kysyy apua mielenkiintoisen paikan tutkimiseen Ilmag-3:lla. Otetaan tehtävä vastaan. Löytö 3 ja L. Bellium tulevat mukaan. Ilmag-3:laiset pitävät Koronan miehistöä hyvin epäilyttävänä.

Ilmag-3:laiset käyttivät jotain jännää asetta Rening-2:laisia vastaa ja saivat kaivosyhtiön itselleen. He ovat saaneet jotain apua edokeilta...

Oibyms-instituutin tutkijat tutkivat tutkittavansa, minkä jälkeen palataan Blymiin.

Jonkin ajan kuluttua tyyppi nimeltä Rotis, kapinallisen Lehbin turvallisuusvastaava, tulee juttelemaan. He ovat saaneet siirrettyä siviilejä Rening-3:lle, mutta kaipaisivat apua. Hän kertoo kummasta aseesta, joka monen sadan kivimetrin läpi lamauttaa kaikki biologiset oliot. He haluaisivat jotain biologista hämäysmassaa, jotta kumma ase suunnattaisiin niihin eikä oikesiin kohteisiin. Räätäli suunnittelee sellaisen.

Talab asentaa uuden suojakilvistä läpi menevän tykin alukseen. Yksi Arralinnin hohtopimeloista on muninut.

Löytyy homma. He haluavat saada kiinni Karagin suvun jäsenen, joka on saavuttanut merkittävän aseman ja varallisuutta. Jäsen on nimeltään Rettes Nert. Hän on kuulemma jossain Cormorissa; voi pahus. He antavat mukaan häivetekniikkaa ja yhden tyypin ja pienen aluksen hangaariin. Tyyppi on Nolas.


Pääsivu