Taivaalta syöksyvän kuoleman laakso

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Jyly ja kattorakenteista irti ravistuneet tomuvanat heikkenevät ja lakkaavat kokonaan. Kömmitte ylös kellarista, ja siristelette silmiänne kirkkaassa auringonvalossa, joka paistaa läpi avoimesta aukosta siitä, missä suojaan mennessänne oli vielä katto ja hyvänkokoinen pala seinää. Rakennuksen seinä on romahtanut, ja peittää muun kylän näkyvistä. Kylän rakennukset ovat sortuneet, ja osa on liekeissä. Kyläläiset retkottavat elottomina kuka missäkin.

Pohjoisessa siintää Xakygsin tikari, muinaisen Lichin vuorten keskeltä nostattama torni, joka vartioi laakson pohjoista sisäänkäyntiä, ja jonka juurelle Lichin vampyyripalvelijat ovat rakennuttaneet thralleillaan Verikeitaan kaupungin. Lounaassa odottaa Khamaz Ahabin kääpiösiirtokunta ja Foinataure, haltioiden Piilotettu keidas, sekä niiden välille puhkeamassa oleva ilmisota. Mikäli pääsette niistä ohi, tarvitsee teidän ohittaa vain lohikäärmeiden hautausmaat saapuaksenne Tunnelinsuun kaupunkiin, joka vartioi laakson eteläistä sisäänkäyntiä, Zahal-aww-Goumin kirottua tunnelia. Laaksoa ymäröivät vuoret kovat jyrkät ja vaikeasti kiivettävät,ja niillä pesii kimeroja, aarni- ja jättiläiskotkia, sekä satunnainen lohikäärme, joiden vanhemmat sukulaiset vaeltavat laaksossa olevalle lohikäärmeiden hautuumaalle kuolemaan. Mihin suuntaan lähdettekin, on edessänne pitkä vaellus hehkuvaa auringonpaahdetta ja jäätävän kylmiä öitä, jota tahdittavat ryöstäjät, laaksolle sen nimen antaneet pedot ja niiden maalla asuvat kilpailijat, sekä vamppyyrien thrallipartiot. Mitä on tapahtunut, ja kuinka päädyitte tähän solaan, johon kukaan ei ole miesmuistiin vaeltanut sen ulkopuolelta, ja kuinka nyt pääsette pois? Jos pääsette.

Taivaalta syöksyvän kuoleman laakso on lyhyt Dungeon World kamppis joka pelataan syksyllä 2016. Pelaajat ovat joukko seikkailijoita, jotka löytävät itsensä pahamaineisesta laaksosta, ja yrittävät joko luoda sinne elinkelppoisen asutuksen, tai päästä sieltä pois. Kamppis koostuu muutamasta sessiosta, ja päättyy kun edellämainittu voittokonditio täyttyy.

Kampiksen lyhyydestä johtuen kampiksessa käytetään kuutta valmishahmoa, ja kampis pelataan ns. avoimen pöydän formaatilla, eli sitoutumista ei tarvita. Tarvittaessa hahmoja jaetaan uusille pelaajille.

Kartta - WiP, tullee tiistaina 6.9.2016

DM - Roikka

PC:t - WiP, tullee tiistaina 6.9.2016