Sodan vaa'at:Sessiohistoria

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Lyhyitä tiivistelmiä pelisessioiden tapahtumista.


9.2.2010

Paikalla: Caitríona, Shrakk, Conrad ja Nova + mystinen koboldi
Poissa: Marvel

[Tämä on kesken]

Lentäessään ilmalaivalla pilvien keskellä seikkailijat näkivät edessään lähestyviä lohikäärmeitä (paitsi krapulainen Marvel, joka oli sammunut ruumaan). Nova, joka oli tähystystornissa tähystämässä huomasi lähestyvän uhan ensimmäisenä ja varoitti muita.

Conrad oli virittänyt ilmalaivan varsijouset taisteluvalmiiksi ja lohikäärmeen ollessa tarpeekdi lähellä ampui sitä kohti. Valitettavasti Conrad oli huono varsijousen kättäjä. Caitríona oli siirtnyt laivan etukannelle ja oli valmistautunut hyökkäämään lohikäärmeen kimppuun, jos sellainen tulisi lähietäisyydelle. Valitettavasti lohikäärmeen ratsastaja onnistui hyökätessään iskemään Caitríonan lähes tainnoksiin. Tähstystornissa keikkuvale Novalle sen sijaan kävi vielä huonommin, sillä lohikäärme ei pelkästään hyökännyt Novan kimppuun vaan mös pudotti tämän tornista. kovan hyökkäyksen ja putoamisen seurauksena Nova vajosi tajuttomana maahan.

Shrakk sen sijaan yritti saada ilmalaivaa laskeutumaan alemmas, sillä lohikäärmeet hyökkäilivät sitä vastaan ja se saattaisi milloin tahansa pudota.

Lohikäärmeiden ollessa jo tarpeeksi hyvällä etäisyydellä pystyi Conrad hyökkäämään niiden kimppuu. Myös Shrakk siirtyi ohjaamosta hyökkäämään lohikäärmeiden kimppuun ja antoi laivan pärjätä omillaan

4.2.2010

Paikalla: Caitríona, Marvel, Hakrath, Conrad ja Nova

Seikkailijat saapuivat huoneeseen, jossa Sarshan oli odottamassa heitä yli kymmenen gityangin kanssa. Sarshan nauroi joukkiolle ja uhosi heidän kuolevan (Sarshan itse oli pelkurimaisesti piiloutunut taikakuplan sisään).

Seikkailijat eivät kuitenkaan lannistuneet sarshanin uhosta, vaan ryhtyivät raivoisaan taistoon ja githang soturi toisensa perään kaatui maahan. Myös Sarshan päätti siirtyä pois suojastaan ja hyökätä ryhmän kimppuun. Marvel päätti ottaa Sarshanin hyökkäyksesä kohteeksi ja kietoutui tämän ympärille. Valitettavasti Sarshanista lähtevä löyhkä myös vahingoittiu Marvelia suuresti aiheutrtaen hänelle tuhoa tuottavan pitkäaikaishaavan.

Marvelin kuristusotteen ansiosta muutama Sarshanin kätyri myös hakkasi vahingossa Sarshania. Conrad ja Caitríona pyrkivät siivoamaan gityangit pois jaloista ja Hakrath koitti kannustaa muita ja häiritä vihollisia. Nova yritti olla huomaamaton ja parantaa muita, mutta hänen epäonnekseen muutama githyang otti hänet hyökkäyskohteekseen.

[Tästä puuttuu osa]

Voitettuaan Sarshanin Hakrath päätti jäädä Brindoliin neuvonantajaksi.

27.1.2010

Paikalla: Caitríona, Marvel, Hakrath ja Nova (+ cc-Conrad)
Poissa: Conrad


Linnoituksen sisällä oli lisää githangeja, ilmassa lentäviä demonin näköisiä olioita sekä kotilon sisältä kurkisteleva lonkero-otus. Seikkailijat ryhtyivät urhoollisesti taistoon hirviöitä vastaan, mutta joutuivat kauhukseen huomaamaan verikaaoslaavan nousevan heidän silmiensä edessä.

Caitríona päätti yrittää päästä huoneen toiselle puolelle, jossa joukkio oli nähnyt teleportin, ennen kuin laava olisi noussut liianm ylös. muut jäivät vielä taistelemaan vihujen kanssa. Lopulta kaikki muut viholliset paitsi lentelevät demonit oli tuhottu ja Caitríona oli päässt toiselle puolelle. Samassa toinen lentävistä demoneista kuitenkin iski Caitríonan maahan julmilla voimillaan. Myös Conradilla ja Marvelilla oli ongelmia pysä hengissä.

Hakrath yritti pelastaa tilanteen laulullaan, mutta siitäkään ei tuntunut olevan mitään hyötä. Onnekseen Caitríona löysi sisältään yllättäviä voimpia ja onnistui ponnahtamaan pystyyn. Conrad yritti saada köyttä laavan yli toiselle puolelle, mutta se ei tuntunut onnistuvan. Lopulta Marvel onnistui heittämään köyden toiselle puolelle. Demonit oli kuitenkin tuhottava ensin ja Caitríona onnistuikin hoitelemaan niistä toisen. Toinen oli jäänyt hetkeksi Marvelin piikkipensas taian armoille, mutta onnistui pakenemaan.

Marvel siirtyi toiselle puolelle auttamaan Caitríonaa taistossa demonia vastaan ja lopulta se oli kukistettu. Silloin myös Hakrath siirtyi toiselle puolelle. Myös Conrad aikoi liukua köyttäpitkin toiselle puolelle, mutta putosi epäonnekseen verikaaoksen, jonka nouseminen oli kuitenkin kaikeksi onneksi pysähtnyt.

Conrad räpiköi hetken verikaaoksessa kunnes vaipui tajuttomuuteen. Marvel sai kuitenkin heitettyö köyden hänen ympärilleen ja yhdessä Caitríonan kanssa he vetivät conradin muiden luo. Conradille juotettiin parannusjuomaa ja hänet saatiin jälleen pystyyn.

Tämän jälkeen seikkailijat päättivät teleportata seuraavaan paikkaan, jossa heidän edessään olikin kaksi epätoivoista haamua. Ryhmä joutui myös ikäväkseen huomaamaan seinien tulevan sivuilta kohti. Hakrath kuitenkin huomasi maassa luukkuja ja arveli niiden olevan hyviä turvapaikkoja tarvittaessa.

Hetken kuluttua seikkailijat joutuivat huomaamaan, etteivät haamut olleet ainoita heitä väijyviä pahiksia, vaan paikalle löntysteli myös lihagolemi.

Conrad päätti haastaa golemin kaksin taistoon ja Caitríona ritti auttaa, mutta joutui haamujen ahdistelun takia liian huonoon kuntoon ja pakeni kauemmas. Hän siirtyi seuraavaan huoneeseen, jonka katto laskeutui alaspäin. Sillävälin muut jatkoivat taistoaan aaveiden ja golemin kanssa, mutta kohta Hakrathkin päätti siirtyö muualle ja lähti uteliaisuuttaan tutkimaan kolmatta huonetta, joka seinät myös tulivat lähemmäs.

Haamuista toinen kuoli pia ja golemikin näytti olevan jo huonossa kunnossa. Caitríona päätti availla lattiassa olevia luukkuja samoin kuin Marvel. Hakrath oli kuitenkin epäonnekseen jäämässä seinien väliin jumiin.

20.1.2010

Paikalla: Caitríona, Marvel, Hakrath, Conrad ja Nova

Marvel taikoi piikkipensaan oven eteen, jotta luurangot jäisivät siihen jumiin. Tämä toimi kuitenkin vain hetken, sillä Caitríona jämähti myös piikkeihin ja Marvel päätti poistaa suojan. Luurankojen tappamiseen meni aikaa, mutta lopulta viholliset olivat maassa ja jäljellä oli enää pakeneva troglolyytti, joka juoksi sillan toiselle puolelle.

Caitríona hyppäsi laavamömmön yli troglolyytin taakse ja Conrad yritti päästä sillan yli, mutta kompastui kömpelyksissään. Marvel syöksyi Conradin avuksi ja lopulta myös troglolyytti oli vainaa.

Seikkailijat löysivät sillan toiselta puolelta teleporttikehän ja Hakrathin taidokkaan messuamisen ansiosta pääsivät siirtymään toiseen paikkaan (noh portti oli myös valmiiksi aktivoitu, joten ongelma ei Hakrathilta paljon vaatinut).

Toisella puolella oili huikaiseva linnoitus ja sen edessä laavakaaoksessa uivia laattoja. Joukkion kanssa samalla laatalla oli omituien liekki, joka tuntui tuijottavan heitä uhkaavasti. Seuraavalla laatalla seisoi epäilyttävän näköinen kääpiö, siivetön lohikäärme ja muutama githyang. Kääpiö kehotti seikkailijoita valmistautumaan kuolemaan ja hyökkäsi ryhmän kimppuun taioillaan.

Marvel hyppäsi kääpiön kanssa samalle laatalle samoin kuin Hakrath, mutta muut joukkiosta eivät päässeet sillä lautta lähti ajelehtimaan kauemmas. Marvelin hyökätessä kääpiöstä hyppäsi ulos omituinen piru, joka kietoutui Marvelin ympärille. Onneksi Marvel oli tätä voimakkaampi. Caitríona ja Conrad päättivät kuitenkin yhteisvoimin kukistaa samalla laatalla leijuvan liekin.

Marvel tuhosi kääpiön (Hakrathin lievällä avustuksella) ja siivetön lohikäärme, jonka Hakrath tunnisti fire beltseriksi, kuolivat samaten. Lopulta kaikki viholliset olivat maassa, mutta lautat olivat yhä kaukana toisistaan. Caitríona onnistui keplottelemaan itsensä Marvelin ja Hakrathin luo, mutta Conrad tipahti verikaaoslaavaan.

Köyden ja hetkellisen kamppailun jälkeen Conrad saatiin ylös laavasta. Nyt Nova oli kuitenkin jäänyt yksin kauemmas ajelehtivalle lautalle. Lopulta Nova saatiin vedettyä muiden luo, sillä Novan korkokengät pitivät hänet paikoillaan liukkaalla laatalla ja hänet onnistuttiin hilaamaan muiden luo.

Tämän jälkeen joukkio päätti siirtyä mystiseen linnoitukseen...

4.1.2010

Paikalla: Caitríona, Marvel, Hakrath ja Nova (+ cc-Conrad)
Poissa: Conrad

Seikkailija joukko päättää palata takaisin Vecnan pyhättöön. Ryömittyään tunneleissa joukkio saapuu lopulta huoneen ovelle. Marvel päättää mennä ensimmäisenä huoneeseen kurkistamaan, mitä siellä on tapahtunut. Hän näkee messuavan muumion sekä hiljaisen pääkallon. Hän palaa kertomaan tilanteen muille ja joukkio päättää lähettää Marvelin ensimmäiseksi hyökkääjäksi. Marvel yllättää huoneessa olijat, mutta hihittelevä pääkallo arvaa muidenkin olevan paikalla, joten loppujoukon saapuminen ei tule huoneessa olijoille yllätyksenä.

Muumio kutsuu huoneeseen zombiutuneen Novan ja Duden. Henkiinherätetty Nova on järkyttnyt entisen ruumiinsa kohtalosta ja haluaa, että se tuhotaan.Novan ja Hakrathin kykyjen ansiosta dominoiva alttari ei onnistu hallisemaan seikkailijoita yhtä hyvin kuin edellisellä kerralla. Seikkailijat joutuvat kuitenkin huomaamaan, että viholliset kykenevät parantamaan itseään ja paikalle saapunut wighti pystyy repimään uhrinsa sielua kauhistavalla tavalla.

Hakrathin sankarillinen laulu tuhoaa pääkallot, mutta messuava muumio herättää ne takaisin henkiin. Pääkallot onnistutaan kuitenkin tuhoamaan nopeasti uudelleen ja kohta myös zombiutunut dude on maassa. Wighti, muumio ja feikki-Nova sensijaan aiheuttavat seikkailijoille enemmän vastusta. Nova päättää hyökätä oman irvikuvansa kimppuun, mutta joutuukin epäonnekseen tämän hyytävän hyökkäyksen uhriksi.

Lopulta myös wighti ja feikki-Nova tuhoutuvat, mutta muumio jatkaa messuamistaan. Ongelmia aiheuttaa myös dominoiva alttari, joka onnistuu häiriköimään seikkailijoita entistä enemmän. Lopulta myös muumio tuhoutuu, mutta kuollessaan langettaa kaamean kirouksen Novan, Caitríonan, Hakrathin ja Conradin päälle. Nova on ehdottomasti sitä mieltä, että Vecnan paha alttari on tuhottava, joten Marvel, Hakrath ja Caitríona ryhtyvät tuhoamaan alttaria samalla kun Conrad ja Nova yrittävät selvittää, miten alttari toimii.

Kohta Conrad jo tajuaakin alttarin dominoivan vain henkilöitä, joilla ei ole Vecnan symbolia. Hakrath muistaa nähneensä Vecnan symboli pinssin muumiolla ja käy hakemassa sen. Tällävälin Conrad ja Nova ovat paenneet paikalta ja Caitríona ja Marvel joutuneet dominoinnin uhriksi ja hakkaavat toisiaan. Hakrath antaa pinssin Caitríonalle, kun tämä on selkiintynyt dominoinnin valasta, mutta samassa Hakrath joutuu itse alttarin hyökkäyksen uhriksi. Marvel ja Hakrath melkein tappavat Caitríonan, mutta yllättäen Caitríona löytää sisältään suuria voimia ja nousee pystyyn tajuttomuudesta. Myös Hakrath ja Marvel onnistuvat selvittämään päänsä alttarin vaikutuksesta ja poistuvat huoneesta. Caitríona tuhoaa yksin alttarin, jotta muut voivat palata huoneeseen etsimään Novan varusteita.

Novan varusteiden löydyttyä ryhtyy Nova parantamaan muumion kirouksen uhreja. Novan parannus on kuitenkin niin kova kouraista, että se iskee kaikki maahan ja Nova joutuu herättämään heidät takaisin tajuihinsa. Marvel on sillävälin valmistanut Caitríonalle herkullista soppaa kiitokseksi tämän urheudesta.

Kun kirouksista ja muusta henkisestä väsymyksestä on selvitty seikkailijat päättävät lähteä eteenpäin. He hortoilevat tunnelissa ikuisuudelta tuntuvan ajan kunnes saapuvat huoneeseen, jossa on laavavirta ja sen yli silta. Sillan päällä seisoo kolmipäinen luuranko ja huoneessa on myös useita nelikätisiä luurankoja ja wightejä.

15.12.2009

Paikalla: Caitríona, Marvel ja Nova (+ Dude)
Poissa: Conrad ja Hakrath

Puun alaisesta luolasta Caitriona yrittää etsiä mielenkiintoisia jälkiä ja löytääkin liskon jälkiä. Nova arvelee jälkien kuuluvan koboldille. Marvelin johdattamana seikkailijat lähtevät seuraamaan jälkiä. Novan hutiloinnin takia kaikki kaatuvat epämääräiseen mutaan ja siitä selvittyään Marvelin huonon luolatuntemuksen takia joutuvat kivivyöryn alle. Kivivyörystä selvittyään Caitríona pyrkii jälleen löytämään jälkiä, joita seurata. Dude vain haahuilee perässä.

Jäljet löytyvät ja seikkailijat jatkavat niiden seuraamista, kunnes löytävät omituisen juurikon, jonka takana roikkuu lamppu. Caitríona arvelee, että juuret eivät ole luonnollisesti paikallaa ja pian huomataankin, että joku on jonkin aikaa sitten kulkenut juurten läpi. Marvel päättelee, että juurista voi helposti työntyä läpi ja seikkailijat tunkeutuvat toiselle puolelle. Nova tutkii, onko toisella puolella oleva lamppu maaginen ja toteaa sen normaaliksi. Nova ehdottaa, että ryhmä jäisi lampun luokse odottamaan, että joku tulisi lisäämään lamppuun öljyä niin, että joukkio voisi ottaa panttivangin ja saada tietoja. Marvel ja Caitríona eivät pidä ajatuksesta ja tahtovat lähteä eteenpäin.

Caitríona huomaa, että liskon jälkien rinnalle on ilmestynyt toiset suuremmat jäljet. Samalla Nova ihmettelee, miksi Marvel ja Caitríona inhoavat Sarshania. Marvel ja Caitríona eivät kuitenkaa ole kiinnostuneita kertomaan motiiveitaan.

Jonkinajan kuluttua joukkio kuulee omituista messuamista ja Nova arvelee pahuuden voimien olevan asialla. Novan johdatamana joukkio saapuu ovelle, jonka takaa messuaminen kuuluu. Nova hyökkää Duden kanssa ovesta sisään vaatien pahuuden voimia perääntymään. Marvel ja Caitríona pitävät ajatusta naurettavana ja piiloutuvat taustalle.

Huoneessa on messuava muumio, ja sen takana Vecnan alttari. Nova pitää tilannetta sietämättömänä ja kehottaa muumiota kuolemaan hyvyyden voimien edestä. Samassa huoneeseen ilmaantuu kaksi luurankoa ja wighti. Nova kehottaa epäkuolleita antautumaan suosiolla. Muumio ilmoittaa uhraavansa Novan suurelle mestarilleen. Samassa alttarin vieressä olevista luukasoista nousee kaksi tultasyöksevää hihittelevää pääkalloa. Dude siirtyy puolustamaan Novaa ja taistelu alkaa.

Luurangot syöksyvät Duden ja Novan kimppuun ja pelkoa huokuva muumio tulee nopeasti perässä. Dude hakkaa luurankoja hulluna, mutta Nova on jäänyt yksin muumion ja wightin armoille. Marvel hyökkää taustalta taioillaan luurankojen kimppuun ja pian myös Caitríona siirtyy hakkaamaan luurankoja. Ensimmäinen luuranko kaatuu, mutta niin kaatuvat myös Nova ja Caitríona (onneksi vain tajuttomuuteen). Marvel aikoo pelastaa tilanteen, mutta hämmentävästi kokee ystävänsä vihollisikseen ja haluaisi tappaa Caitríonan. Marvel on kuitenkin myös jumittunut ja muumio käskee hänen mennä selälleen makaamaan maahan.

Dude hakkaa hulluna toista luurankoa, mutta vajoaa lopulta maahan. Luuranko iskee Novan kuoliaaksi, mutta samassa Dude saa yllättäviä voimia, ponnahtaa pystyyn ja tappaa luurangon. Duden urheudesta huolimatta muumio/wighti iskee hänet jälleen maihin.

Sillävälin Marvel on palannut järkiinsä ja pakenee Feywildiin nuolemaan haavojaan. Palattuaan takaisin hän pelastaa Caitríonan ja yhdessä he toteavat tilanteen mahdottomaksi ja pakenevat paikalta. Muumio ja wighti eivät lähde perään. Marvel ja Caitríona miettivät erilaisia toimintavaihtoehtoja ja päättävät lopulta yrittää hakea palan Novaa, jotta tämä voidaan herättää henkiin.

Marvel juoksee luurangon ja wightin ohi kammioon, jonne Novan ja Duden ruumiit on siirretty. Marvel puraisee palan Novan jalasta, siirtyy Feywildiin ja palaa Caitríonan luokse. Muumio ja wighti eivät ehdi tehdä mitään.

Marvel ja Caitríona päättävät palata Talarin kylään ja etsiä papin tai jonkun muun, joka voi herättää Novan henkiin. He törmäävätkin outoon noitaan, mutta pitävät tätä liian epäilyttävänä ja päättävät matkata Brindoliin. Lyhyen etsinnän jälkeen Brindolista löytyy Pelorin temppeli, jonka papit suostuvat herättämään Novan henkiin, mutta melko korkeaan hintaan. Caitríona on sitä mieltä, että Conrad voisi maksaa yksin Novan herättämisen, kun ei hoitanut velvollisuuksiaan ja suojellut tätä, mutta lopulta hinta jaetaan kaikkien kesken.

Nova palautetaan maailmaan, mutta hänellä ei ole varusteita ja hän on muutenkin päästään pyörällä, joten joukkio päättää jäädä Brindoliin.


Sodan vaa'at