Sodan vaa'at:Gix

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Lauran hahmo kamppiksessa Sodan vaa'at.

Build

Race: Kobold
Class: Seeker
Level: 13

Stats:
Str: 11 Con: 17 Dex: 17 Int: 13 Wis: 18 Cha: 9

Defenses:
AC: 24 Fort: 22 Ref: 25 Will: 24

Hit Points:
HP: 85 Bloodied: 42 Surge Value: 23 Surges/Day: 10

Feats:
Toughness
Long jumper
Improved initiative
Danger sense
Durable
Evasion

Skills:
Acrobatics:
Arcana:
Athletics:
Bluff:
Diplomacy:
Dungeoneering:
Endurance:
Heal:
History:
Insight:
Intimidate:
Nature:
Perception:
Religion:
Stealth:
Streetwise:
Thievery:

Powers:

At-Will:

Encounter:

Daily:

Utility:


Kuvaus

  • Yleistä: 100cm pitkä, 80 vuotias mies koboldi
  • Ulkonäkö: sinimustat suomut, seisoo hieman kumarassa, toisen silmän päällä kulkee arpi ja toinen silmä näyttää sokealta, mutta todellisuudessa Gix näkee silläkin jonkinverran
  • Pukeutuminen ja varusteet: nahkainen haarniska, jonka väriä on lähes mahdoton päätellä, lyhytjousi, joka on tehty punertavasta puusta
  • Käyttäytyminen: käyttäytyy melko rauhallisesti ja harkitsevaisesti, mutta saattaa välillä tehdä spontaaneita tempauksia

Luonne

  • Yleisluonne: Gix on erakoitunut ja ei ole pitkään aikaan ollut tekemisissä muiden kuin henkimaailmanolentojen kanssa (paitsi Caexin), rauhallinen, mutta pinnan alla kytee viha monia muita rotuja kohtaan, pitää lupauksensa, jos sellaisia tekee
  • Ihmissuhteet ja suhtautuminen: vihaa ylikaiken kaikkia, jotka tuhoavat luontoa , pyrkii kuitenkin toimimaan ennakkoluulottomasti muiden rotujen edustajia kohtaan, vaikka onkin jossain määrin ennakkoluuloinen, koboldeille ominaiseen tapaan myös Gix hyödyntää muiden rotujen koboldeja kohtaan tuntemaa halveksuntaa omaksi edukseen
  • Asiat joista pitää/ei pidä: pitää luonnosta ja hengistä, inhoaa luonnon tuhoajia, eikä erityisemmin pidä isoista kaupungeista

Gixin henkiolentokumppani

Gixillä on henkiolenrolkumppani, jota hän kutsuu tämän henkinimellä, joka on kuitenkin liian monimutkainen lausutuksi millään puhutulla kielellä. Tämä seuralaishenki esiintyy yleensä mustan käärmeen muodossa ja avustaa Gixiä kaikin tavoin, kun voi.

Gix ja käärmehenki kohtasivat toisensa luolastossa, jossa Gix vaelteli nuoruudessaan. Henki oli kokenut kärsimyst ja pahat velhot olivat repineet sitä rikki loitsuillaan, minkä takia se oli paenjnut luolastoon piiloon kaikkea elävää. Gxin kohdatessaan se oli aluksi vihamielinen, mutta liian rikki voidakseen hyökätä Gixin kimppuun. Gix kykeni kyvyillään vaistoamaan hengen tuskan ja käytti kaikki henkiset kykynsä hengen korjaamiseksi. He viettivät aikaa yhdessä useita kuukausia ja vähitellen henki alkoi luottaa Gixiin, mutta ei koskaan parantunut täysin. Gix vannoi auttavansa henkiolentoa kostamaan sen kokeman kärsimyksen ja näin heistä tuli liittolaisia.

Historia

Gix kuoriutui nimettömässä luolastossa nimettömän rämeen alla. Gixin perhe kuului koboldiyhteisössä alemmustoon, eikä hänen vanhemmillaan ollut kunnollisia ammatteja. Gixillä oli myös veli Garurt, joka kuitenkin kuoli nuorena eksyessään liian syvälle luolastoon.

Gix oli jo lapsena melko eristäytnyt ja kiinnostunut henkimaailmojen asioista ja luonnosta. Hän piti henkiä kiinnostavampina kuin elollisia olentoja. Näin hän jäi pikkuhiljaa oman koboldiyhteisönsä ulkopuolelle ja ollessaan 50 Gix päätti lähteä kokonaan pois snnyinseudultaan.

Hän vaelteli päämäärättömästi ympäriinsä välittämättä paikkojen nimistä, mutta vältellen isoja kaupunkeja. Kerran hän törmäsi githyang joukkioon, joka oli omaksi huvikseen kaatanut ja polttanut viattomia nuoria puita. Tämä sai Gixin raivon valtoihin ja hän lähetti henkiolentonsa tuhoamaan nuo vastenmieliset otukset. Tämän tapahtuman seurauksena hän vannoi tuhoavansa niin monta gityangia maanpäältä kuin vain mahdollista.

Ollessaan 90 ja unohdettuaan jo lähes puhekyvyn Gix kohtasi dragonborn paladinin nimeltä Caex. Caex tuntui jostain syystä päättäneen liittyä Gixin seuraan ja seurasi tätä kaikkialle. Aluksi Gix ei tästä välittänyt, mutta muutaman kuukauden jälkeen hän hermostui ja alkoi sähistä Caexille tarkoituksenaan häätää tämä pois. Silloin Gix tajusi, ettei enää kunnolla kyennyt muodostamaan ääneen puhuttuja sanoja, sillä hän oli suurimman osan elämästään puhunut vain hengille.

Caex kuitenkin vain hymyili Gixille ja selitti, että hänen jumalansa oli käskenyt häntä opastamaan tämä lohikäärmeen sukuinen henkienmaailmaan eksynyt koboldi takaisin elollisten olioiden pariin. Gix ei puhekyvyttömänä kennyt väittämään vastaan, vaan joutui hyväksmään Caexin seuran.

Aikaa kului ja pikkuhiljaa Caexin juttelun ja rauhoittavan läsnäolon seurauksena sekä sinnikkäiden keskusteluyritsten pakottamana oli Gixin pakko palauttaa itseään takaisin elollisten pariin ja opetella uudestaan puhumaan. Hän myös oppi kunnioittamaan Caexia, joka opetti hänelle paljon eri roduista ja todellisesta maailmasta. Gix ei kuitenkaan luopunut uskostaan ja siteestään henkiolentoihin ja piti järkkymättömästi kiinni uskostaan, että luonnon tuhoajia kuuluu rankaista, mitä julmimmalla tavalla.

Useita vuosia myöhemmin Caexin ja Gixin vaelluksen katkaisi Githyang joukkio, joka ilman mitään näkyvää sytä hyökkäsi kaksikon kimppuun. Gixin hengetkään eivät tässä auttaneet ja hän joutui häpeäkseen githyangien vangiksi. Caexille sen sijaan kävi vielä huonommin, sillä hän kuoli taistelussa. Vihaa ja raivoa puhkuva Gix sen sijaan raahattiin githyangien ilmalaivaan vangiksi. Salaa mielessään hän kuitenkin vannoi kostoa vangitsijoilleen ja kaikille githyangeille.