Sinilaakson Sankarit:Spielburgin laaksossa

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Miten Spielburgiin päädyttiin

Throalissa seikkailijaryhmä palkattiin ottamaan selvää Spielburgin kaupungista, jonne viestiyhteys oli katkennut jonkun aikaa sitten. Lisäksi pyydettiin luomaan kauppasuhteita mikäli mahdollista sekä ottamaan selvää Spielburgin tavasta suojautua kauhuilta Scourgen aikana. Toimeksianto otettiin vastaan ja nokat suunnattiin kohti Spielburgia.

Saapuminen Spielburgiin

Spielburgiin saavuttiin vuorenhuippujen välissä olevan solan läpi kulkevaa polkua pitkin. Oli kevät, ja ilmeisestikin lumivyöry oli sulkenut reitin talven aikana, lunta oli vielä jäljellä joissain kasoissa. Matkalla pieni joukko rosvoja hyökkäsi kimppuun, mutta ne ajettiin nopeasti karkuun. Pian, illan saapuessa, saavuttiin Spielburgin kaupunkiin, jossa uninen portinvartija päästi sisään lyhyen kyselyn jälkeen. Yöpyminen suoritettiin parin itämaisen sakaalimiehen ylläpitämässä majatalossa. Näemmä majatalon pitäjät olivat kauppiaita jotka olivat joutuneet kylää piinaavien rosvojen uhriksi.

Alkuihmettelyt Spielburgissa

Spielburgi on pieni kylä/kaupunki, jossa on muutamia satoja asukkaita. Nopeasti saimme selville että laaksoa on riivannut rosvojoukko sekä paha noita, Jagaba, joka on vienyt laaksoa hallitsevalta, nykyisin katatonisessa tilassa olevalta paronilta tämän pojan ja tyttären. Tämän lisäksi kylää ja sen lähellä olevia peltoja ja linnaketta ympäröivät metsät kuhisevat hirviöitä, etenkin yöaikaan. Paikallisessa seikkailijoiden killassa (jota ylläpitää varsin vanha ja nykyisin uninen soturi), olikin luvattu palkkio rosvojoukon hoitelemisesta, paronin lapsien pelastamisesta sekä Jagaban tappamisesta tai karkoittamisesta laaksosta. Yksinkertaisempana tehtävänä oli parantajan kultasormuksen etsiminen ja palauttaminen omistajalleen. Piakkoin käydään linnakkeessa juttelemassa, jossa selviää että paronin ja hänen miesten kohtaaminen Jagaban kanssa meni huonosti paronille, moni miehistä jäi sille tielleen. Kuulema paronin poika oli jäänyt jollekin metsästysreissulle ja suuri lintu oli vienyt sylivauvakokoisen tyttären linnakkeen pihasta.

Tämän jälkeen päätettiin käydä tutkimassa kaupungin kryptaa, ja juttelemassa parantajan kanssa. Kuulema parantaja osaisi tehdä Jagaban loitsut kumoavan juoman, mutta siihen tarvitaan aineita joita hänellä ei ole. Vaikeasti saatavat komponentit ovat keijupöly, lentävä vesi, dryadin puusta peräisin oleva tammenterho, kukkia erannan rauhasta sekä maan alla elävän hopeisen eläimen karvoja.

Muita Spielburgissa vaikuttavia henkilöitä ovat kylässä asuva elementalisti sekä Erasmus, vuorella olevassa majassa asuva erittäin eksentrinen velho-illusionisti. Kuulema rosvot (ja Jagaba) ovat jättäneet kylän rauhaan siinä olevan aggressioita hillitsevän loitsun takia.

Jatkotoimenpiteitä Spielburgissa

Aluksi Sinilaakson Sankarit päättää lähteä tutkimaan metsää ja ympäröivää laaksoa, aluksi suunnataan suuntaan jossa on Erasmuksen mökki. Parin viipaloidun geneerisen hirviön jälkeen saavuimme Erasmuksen mökille, joka oli useita satoja metrejä laakson tasoa korkeammalla. Kiipeämisen jälkeen paljastui että ovea vartioi ikäviä kysymyksiä esittävä Gargoyli, ja muutaman yrityksen ja älyllisen ponnistelun jälkeen pääsimme itse Erasmuksen juttusille. Mökin sisäosista (kuten ulko-osistakin) näkyi Erasmuksen eksentrisyys, ja jutellessa selvisi että tämä pitää kaikenlaisista taikapeleistä, ja häntä kovasti harmittaa ettei hänellä ole (kyynisen) rotta-apulaisensa ja joskus käyvän laakson eteläosissa asuvan erakon lisäksi paljoakaan peliseuraa. Uskim kiinnostuu taikapeleistä ja päättää kokeilla niitä.. Hauskasti vietetyn päivän jälkeen seurue palaa takaisin Spielburgin kylään.

Lisää tutkimusmatkailua suoritettuaan Sinilaakson Sankarit päätyy lähelle rosvojen pesäpaikkaa, ja rosvopartion kanssa tapahtuukin kohtaaminen joka päättyy muutaman rosvon kuolemaan ja/tai vangitsemiseen ja loppujen pakenemiseen. Erityisesti rosvot kokivat kauhua kohdatessaan Dakan mahtimiekkoineen ja Kabalin terävine kynsineen. Taistelun jälkeen sankarimme olivat kuitenkin sen verran väsyneitä että päättivät palata Spielburgiin lepäämään. Seuraavana päivänä palattiin tutkimaan aluetta josta rosvojen jalanjälkiä löydettiin ja jossa taisteltiin rosvojen kanssa, tällä kertaa ei tapahtu väkivaltaista kohtaamista ja päästään etenemään lähemmäs tukikohtaa. Tukikohtaan johtavassa solassa on näemmä paaluvarustus, jonka päällä on jousiampujia. Tunnusteleva frontal assault ei pääty hyvin, monet sankarit haavoittuvat rosvojen nuolista, ainoastaan Daka kestää jatkuvaa tulitusta massiivisen panssarointinsa ansiosta melko pitkään. Lopputulos on laiha, Uskim sai aiheutettua päänsärkyä joillekin jousimiehille. Parin lepopäivän jälkeen Uskim kehittää rosvojen päihittämiseen strategian: rosvojen miesvahvuus kulutetaan loppuun metsikössä tapahtuvalla sissisodankäynnillä, minkä jälkeen on helpompaa tehdä hyökkäys tukikohtaan. Paaluvarustuksen voittamiseksi kaavaillaan ensin piirityskoneiden rakentamista, mutta todetaan että on helpompaa ostaa Erasmukselta loitsu, jonka avulla voi hypätä pitkiä ja korkeita hyppyjä. Sillä välin päätetään alkaa etsiä raaka-aineita anti-Jagaba potioniin ja kartoittaa laaksoa lisää.

Hitaasti laaksoa tutkien raaka-aineita löydetään vähitellen, samalla hirviöt ja rosvot kasautuvat hiljalleen ruumiskasoihin ja Spielburgin vankiselliin, Dakan Tahdon ja Kabalin herättäessä entistä enemmän kauhua. Tällä aikaa tavataan laakson eteläosissa vesiputouksen lähellä (josta saatiin lentävää vettä) luolassa asuva erakko, jonka kanssa jutellaan mukavia. Kuullaan että rosvopäällikkö onkin Jagaban lumoama paronin tytär (?!), ja rosvotukikohdassa oleva paronin entinen narri ja eräs peikkotaistelija ovat tietoisia asiasta ja viettävät aikaansa leirissä näennäisesti rosvojen puolella kunnes parannuskeino keksitään. Narri jopa käy salaa vierailemassa erakon luona. Rosvojen kuluttamiseksi päätetään pyytää erakkoa kertomaan kylässä asuvan parantajan kautta sankareille kun narri käy seuraavan kerran kylässä ja sopia tapaamisesta. Tämän tapahduttua jutellaan narrin kanssa ja kuullaan lisää detaljeja, ja kerrotaan lumouksenpoistojuoman tekemisestä. Rosvojen kuluttamiseksi päätetään väijyttää rosvopartio, jonka narri johtaa ansaan. Tämän takia pitää varmistua siitä, ettei yksikään rosvo pääse karkuun. Onneksi väijytys onnistuu täydellisesti, ja rosvopartio exterminoidaan.

Raaka-aineita etsiessä oli löydetty muunmuassa sienikehä, jonka arveltiin olevan keijujen tekosia. Jonain päivänä käydään sienestämässä taikasieniä Uskimin ehdotuksesta, ja myydään sienet parantajalle. Sieniä poimiessa sienikehä alkoi kyllä muuttua uhkaavamman näköiseksi.. tästä huolimatta jonkun aikaa myöhemmin käytiin moikkaamassa keijuja yöaikaan, Uskimin ollessa humalassa tylsistyttyään yön odottamiseen. Keijut olivat yllättävän ystävällisiä, ja oli mukavaa. Keijupölyä saatiin.

Seikkailun uhkaavin tilanne sattui kun törmättiin Shadowmanteihin, erittäin myrkyllisiin rauskunkaltaisiin lentäviin otuksiin. Ne olivat niin myrkyllisiä, että ne tappoivat Dakan, suuren obsidimantaistelijan tämän tapettua hirviöt muiden avustuksella viimeisillä hengenvedoillaan. Onneksi mukana ollut last chance salve pelasti urhean soturimme lähellä olleelta kuolemalta. Muita mainittavia tapahtumia oli Dakan suorittama rohkea hirven haastaminen headbutt-kaksintaisteluun, jonka Daka voitti kevyesti. Tämän jälkeen majatalossa syötiin hirviruokaa noin viikko.

Dryadin kanssa tammenterhodiilistä sovittaessa saimme tehtäväksi etsiä sylkevien kasvien siemeniä, ja tuoda niitä dryadille vastineeksi terhosta. Suunta kävi siis laakson pohjoisosiin, Erannan rauha -nimellä kulkevan lehdon lähistölle, jolla oli kuulema mystisiä ominaisuuksia. Lehdossa vieraillessa huomasimme sen olevan varsin miellyttävä ja rauhallinen paikka, jossa oli mukava parannella taisteluissa saatuja haavoja. Ruokaakin sai siellä ympäri vuoden kasvavista hedelmäpuista. Valitettavasti seikkailijaryhmämme joutui tekemään tätä liian usein kyseisessä paikassa, sillä laakson pohjoisosissa asui phantaureja, verenhimoisia ja erittäin tappavia hirviöitä, joihin matka pysähtyi useampaan otteeseen. Lopulta ne kuitenkin kulutettiin loppuun, ja tutkiessamme aluetta löysimme luolapeikon vartioiman luolan. Yön liskomme Sharzin päätti naamioitua toiseksi rölliksi ja meni jutustelemaan mukavia vartioröllille. Sharzin meni kuitenkin pyytämään röllin nuijaa lainaksi, mikä oli virhe. Turpaanvedon (ja Fadarin suorittaman arkuntiirikoinnin) jälkeen selvisi, että röllejä olikin kaksi, joista toinen vietti aina aikaa astraaliavaruudessa. Luolaan ei menty sisälle taistelussa saatujen haavojen takia, ja palattiin takaisin Erannan rauhaan. Eri suunnasta löytyi haluttuja siemeniä, joita ekstraktoitiin dryadille.

Aluksi maan alla elävien hopeaturkkisten eläimien arveltiin asuvan hiisien pesässä, jossa asui hiisien lisäksi erittäin vaarallisia luita väänteleviä muunnannaisina tunnettuja otuksia. Näihin oli törmätty kun Uskim tutki hiisien pesää astraaliavaruuden kautta, ja nämä lähettivät muunnannaisen johtaman partion ajamaan sankareita takaa. Tämän arvelun ja hiisien yleisen ärsyttävyyden takia päätettiin suorittaa alfaisku hiisien pesään ja puhdistaa se tulella. Erittäin väkivaltaisen ja kivuliaan luitapirstovan taistelun jälkeen hiidet voitettiin: kaikki muunnannaiset tapettiin ja pesästä karkoitettiin kaikki hiidet. Löydettiin taikaluukallo ja luufiguja. Myöhemmin haettiin yksi hiisi näytteeksi kylässä asuvalle elementalistille, joka halusi tutkia tätä. Hedelmiä syövät hopeaturkkiset otukset, Maagrillit, löydettiin myöhemmin toiselta puolelta laaksoa ja Kabalin suorittaman kesyttämisen jälkeen päätettiin palata tutkimaan pohjoisessa sijaitsevaa luolaa. Luolasta löytyi söpö nallekarhu, joka oli yllättävän pelokas. Nallekarhulla oli jalassa outo kettinki, ja Kabalin suorittaman dominointiyrityksen jälkeen selvisi että nalle onkin nimenantaja (!!!) ja teoretisointiin että kyse voisi olla Jagaban tekosista. Fadarin hiipiessa nallen ohi, jokin alkoi nykiä ketjua luolan perältä, ja nalle alkoi tulla levottomaksi ja murahdella. Päätettiin suorittaa strateginen perääntyminen. Kuitenkin, tässä vaiheessa kaikki aineet alkoivat olla kasassa, ja ne toimitettiin parantajalle, joka alkoi valmistaa tarvittavaa juomaa.

Loppuratkaisut

Parantajan keitelessä taikahuttua päätettiin käydä pidättämässä tunnettu rikollinen Bruno, jolla Fadarin suorittamien tutkimuksien perusteella oli kontakteja rosvoihin. Pidätys suijui äärimmäisen väkivallan vallitessa: Lähes kokonainen kortteli tuhoutui taistelussa ja Brunon virittämissä ansoissa, ja pitkin kaupungin pääkatua tapahtuneen takaa-ajon jälkeen Kabal repi hänet lähestulkoon kappaleiksi. Ihme kyllä, Bruno selvisi, mutta ei ollut erityisen puheliaalla tuulella. Kuitenkin saatiin rosvojen tukikohtaan johtavan salakäytävän oven avain..

Kabalin teoriaa: se osoittautui oikeaksi, suostuttelun jälkeen karhu joi taikajuomaa ja muuttui taas ihmiseksi! Operaatio ei kuitenkaan ollut tässä, kettinki oli edelleen hänen jalassa kiinni, ja sankarimme joutuivat tutkimaan luolaa. Luolassa paljastui asuvan kauhu, joka jakautui aina kun sitä löi kovaa.. pitkän ja verisen taistelun jälkeen se kuitenkin hakattiin pieniksi paloiksi ja tuhottiin. Saatuaan poikansa takaisin paroni iki-onnellisena herää katatonisesta tilastaan ja päättää järjestää suuret juhlat, joihin on kutsuttu laakson silmäätekevät. Juhlissa Fadarilla käy flaksi ja Uskim vetää perseet. Seuraavana aamuna krapulapäissään Uskim melkein mainitsee paronille että rosvopäällikkö on tämän tytär jonka Jagaba on lumonnut.

Lopuksi alettiin suunnitella hyökkäystä rosvojen tukikohtaan: Suunnitelmana on että aamunkoitteessa Daka, Sharzin ja Uskim pomppivat taikuuden avulla tukikohtaan tehden frontal assaultin. Fadar ja Kabal iskevät paronin miekkamestarin kanssa takaapäin salakäytävän kautta. Daka on murskaavan tehokas hyökkäyksessään kun paaluvarustus ei ole tiellä; rosvot jäävät kuin kivinuijan alle. Sivustahyökkäys ei suju yhtä hyvin, luolassa paljastuu olleen harvinaisen pahansisuinen rölli joka lyö Kabalista ilmat pihalle.

Kuitenkin hyökkäys sujuu hyvin, ja pian rosvoilla on enää päälinnake hallussaan. Päälinnakkeen ja paaluvarustuksen välissä olevalla pihalla suoritetaan uudelleenryhmittäytyminen, ja päätetään suorittaa toinen pomppimishyökkäys. Hyökkäys sujuu edelleen hyvin, kuitenkin linnakkeessa on edelleen paljon rosvoja jäljellä ja heidän taistelijamestari astuu ulos asunnostaan. Hänelle kerrotaan että meillä on keino parantaa paronin tytär, ja hän päättää henkilökohtaisesti vetää turpaan jäljelläolevia rosvoja. Tämän jälkeen paronin tyttären ja Sinilaakson Sankarien välillä on enää läjä ansoja ja narrin labyrintti, joista selviämisen jälkeen rosvopäällikkö (eli paronin tytär) uhkaa Kabalia miekallaan. Tilanteesta selvitään kuitenkin puhumalla ja potionin jälkeen tytär on taas oma itsensä, muttei muista rosvoilusta mitään.

Taas pidetään isot juhlat, ja paroni on vieläkin onnellisempi.. enää on jäljellä kohtaaminen Jabagan kanssa. Tätä varten hankittiin Erasmukselta taikoja heijastava peili, jolla voidaan kääntää Jabagan taidot tätä itseään vastaan.

Kohtaaminen Jabagan kanssa tämän mökillä alkaa huonosti: tämä kirkuu kovin paljon erästä surumielistä herrasmiestä muistuttavalla tavalla jähmettäen sankarit paikoilleen, ja aikoen tehdä heistä safkaa. Kuitenkin jotkut onnistuvat pääsemään vihdoin irti, ja Kabal onnistuu kääntämään peilin Jabagaa vastaan tämän loitsiessa pahaa loitsuaan, muuttaen Jabagan sammakoksi. Tämän jälkeen mökki alkaa täristä, ja kasvattaa siipiä, mistä seuraa nopea evakuointi. Dakakin pääsee Jabagan muodonmuutoksen jälkeen irti tämän hyytävän huudon aiheuttamasta jähmetyksestä, valitettavasti hänen suuri miekka, Dakan Tahto, jää mökkiin. Uskim yrittää vielä sytyttää lentoon lähtevää mökkiä loitsulla tuleen, ja onnistuukin tässä jossain määrin: mökin lentäessä kauemmas savun määrä lisääntyy ja lieskojakin alkaa näkyä. Valitettavasti mökki osaa kuitenkin sammuttaa itsensä vuoren huipulla olevaan lumeen. Mutta suurista menetyksistä huolimatta Jabaga on voitettu.

Seuraavaksi oli vuorossa palkintojen saaminen ja palaaminen Throaliin, ja seikkailu oli ohi.