SAR:Vaikeapääsyinen itä ja lähialueet

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Aglarond

Jumalten diasporan yhteydessä Hoar tuli Aglarondiin Hoarin poikien kutsumana. Hän haastoi julkisesti Simbulin vallan, ja kävi eeppisen kaksintaistelun hänen kanssaan. Simbul hävisi ja lähti maanpakoon lähipiirinsä kanssa. Hoarista tuli Aglarondin de facto hallitsija, vaikka hänellä ei virallista titteliä olekaan. Käytännössä hän kuitenkin sanelee ylimystön neuvoston päätökset. Yuirwoodin puolihaltiat ilmoittivat eroavansa Aglarondin valtiosta ja vetäytyivät metsänsä suojiin. He käyvät nyt jatkuvaa sissisotaa metsään tunkeutuvia ihmisiä vastaan. Vahvistuksia puolihaltiat saivat pian tähtihaltioista, jotka joutuivat pakenemaan Sildëyuirista nilshai-inkursion käytyä liian voimakkaaksi pidätellä.

Hoar on liittoutunut Thayn kanssa. Thaylaiset saavat käyttää hyväkseen Aglarondin satamia sodassaan muita valtioita vastaan. Merkittäviin sotilaallisiin yhteistoimenpiteisiin valtiot eivät ole vielä ryhtyneet, mutta Thayn joukkojen läsnäolon Aglarondin kaupungeissa huomaa helposti.

The Great Dale

Lethin piirin ja Vitsausherrojen välinen taistelu on jatkunut kiivaana. Muutama vuosi sitten Mätänevän miehen joukot saavuttivat ratkaisevan voiton ja onnistuivat valtaamaan suurimman osan Lethyrin metsästä. Ainoastaan metsän eteläisin kolkka on yhä Lethin piirin hallinnassa. Vanha Nentiarkka sai taistelussa surmansa, mutta uusi druidi on ottanut hänen tittelinsä ja jatkaa metsän vitsaukselta säästyneiden osien puolustusta. Metsien välinen laakso on tällä hetkellä hylätty, sillä Mätänevä mies on tapattanut tai ajanut kaikki ihmiset sieltä pakosalle. Uthmeren kaupunkiin hänen joukkonsa eivät ole vielä hyökänneet, mutta idän metsien tapahtumat ovat tulleet sen asukkaiden tietoisuuteen ja moni on palannut sieltä takaisin Impilturiin.

Idän puolustajien saamien tietojen mukaan itse Talona istuu Dun-Tharoksen valtaistuimella ja Mätänevä mies on vain hänen kenraalinsa. Se ainakin selittäisi faktion viimeaikaiset saavutukset.

Rashemen

Thayn liittouduttua Aglarondin kanssa punaisten velhojen joukot pystyivät keskittymään yksin Rashemenin valtaamiseen. Ja kun Thayn armeijat saivat vielä uutta vahvistusta Kossuthin joukoista, oli Rashemen todellisessa pulassa. Apua tuli yllättävältä taholta. Kauan piilossa juonineet durthanit tarjoutuivat auttamaan hathraneja sodassa Thayta vastaan, jos nämä tunnustaisivat durthanit vertaisikseen ja jakaisivat vallan Rashemenissa. Kahdesta pahasta Rashemenin noidat valitsivat mielestään pienemmän ja suostuivat tarjoukseen. Durthanien avustuksella Rashemenin etelärannikon jo vallanneet Thayn joukot ajettiin takaisin kotimaahansa. Durthanit toivat mukanaan epäilyttäviä olentoja kuten pahoja keijuja ja henkiä, mutta ne taistelivat Rashemenien berserkkien rinnalla.

Tällä hetkellä Rashemenissa vallitsee levoton rauha, kun durthanit vakiinnuttavat uutta valta-asemaansa ja yrittävät syrjäyttää hathraneita tärkeistä tehtävistä. Sisällissodan vaara on olemassa, mutta jos se puhkeaisi, olisi Thaylla helppo työ orjuuttaa jakautunut kansa.

Thay

Kossuth matkasi nopeasti Thayhyn diasporan yhteydessä, koska siellä hänen kulttinsa on vahvin. Punaiset velhot toivottivat hänet tervetulleeksi, koska näkivät tämän kansaa yhdistävänä tekijänä. Kossuthilla ei ole muodollista valtaa Thayssa muuta kuin oman kirkkonsa piirissä, mutta käytännössä hänellä on paljon voimaa uskovaistensa kautta, joiden määrä on viime aikoina lisääntynyt huomattavasti, vaikka hänen pappinsa ovatkin menettäneet entiset voimansa. Ensi töikseen Kossuth vieläpä tukahdutti kaikkien muiden uskontojen harjoittamisen Thayssa. Kossuthin sanotaan asuvan Thay-vuoren mystisessä Linnoituksessa. Hänellä on kyky kanavoida tulen elementaalista voimaa suoraan pappeihinsa ja heillä edelleen uskonsotureilleen, ja Thay on mielellään käyttänyt pelottavia tulisotilaita armeijoissaan.

Zulkirien johtaja, lichi Szass Tam, hankkiutui pian Kossuthin saapumisen jälkeen eroon kollegoistaan ja julistautui Thayn yksinvaltiaaksi. Muilla punaisilla velhoilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin suostua. Tämän ansiosta Thayn sisäiset valtapelit ovat vähentyneet huomattavasti, mikä osaltaan selittää sen viimeaikaista sotilaallista menestystä.

Pari vuotta diasporan jälkeen Thay solmi liiton Aglarondin kanssa, jota nyt hallitsee Hoar. Pian tämän jälkeen Thayn joukot hyökkäsivät Rashemeniin, missä ne saavuttivat suurta menestystä, kunnes ne durthanien liittouduttua hathranien kanssa ajettiin takaisin. Tämän jälkeen Thay päätti kokeilla onneaan Mulhorandin valtaamisessa, koska maa oli vajonnut sekasortoon Mulhorandin jumalten palattua kotimaailmaansa. Thayn joukot onnistuivatkin etenemään aina Maerlariin asti, missä palanneen Imaskarin ja Punaisen ritarin joukot päihittivät ne. Thay miehittää kuitenkin yhä Rauthen-virran pohjoispuolista aluetta ja Murghômia.

Suurin osa ulkomailla sijaitsevista kauppaenklaaveista on joutunut supistamaan toimintojaan diasporaa seuranneessa kaaoksessa. Thay näyttääkin palanneen jälleen kaupankäynnin sijaan sotilaalliselle linjalle maailmanvalloitussuunnitelmissaan. Seuraava isku lienee vain ajan kysymys, mutta sen suunta on arvailujen varassa.

Thesk

Thesk ei ole säästynyt viime aikojen myllerryksiltä. Vaikka mikään jumalista ei ole tiettävästi saapunut vaatimaan Theskiä vielä omakseen, ovat maan asukkaat joutuneet kärsimään Varjomestareiden ja Yhdeksän kultaisen miekan välisestä alamaailman sodasta, joka leimahti viitisen vuotta sitten. Nyth, Telflamm ja Phent ovat Varjomestareiden kuristusotteessa, kun taas Phsant ja Tammar ovat yakuzan hallinnassa. Toki kaikilla kaupungeilla on yhä muodolliset kauppiashallitsijansa, mutta nämä ovat nyt selvästi pelkkiä sätkynukkeja. Kumpikin järjestö yrittää jatkuvasti tuhota toisen vaikutusvaltaa, missä sivullisuhreilta ei ole vältytty. Myös Theskin läpi kulkeva kauppa on vähentynyt lähes puoleen läntisen Faerûnin sotien vuoksi.

Kahden tähden kaupunki on valo kasvavassa pimeydessä, sillä sen hallitsija, Lady Yolatir Gallidy on onnistunut pitämään kummankin rikollisjärjestön ulkona kaupungistaan. Kaupunki on myös kasvanut, kun sinne on muuttanut pakolaisia eripuolilta itää. Gallidy on yksi Idän puolustajien perustajajäsenistä, ja järjestön päämaja sijaitsee kaupungissa.

Damara

Pelaajat täyttävät

Impiltur

Sekasorron ajan alettua uudestaan joku tai jokin murhasi koko kuninkaallisen perheen. Lordien neuvosto ei kyennyt päättämään laillisesta perijästä, ja kun suurhiidet tulvivat metsistä ja vuorilta maan eteläisiin osiin, sanoutuivat pohjoiset kaupungit irti yhteisestä puolustuksesta. Niiden johtajat vetosivat siihen, että ilman maata johtavaa hallitsijaa ei ollut myöskään yhtenäistä valtiota enää. Käytännössä maa hajosi kaupunkivaltioiksi. Lordit jäivät hallitsemaan piiritettyä Lyrabaria, kun taas muita kaupunkeja johtavat paikalliset aateliset tai kauppiaat. Kansalaisten parissa liikkuu huhuja, että kuninkaallisen huoneen jäseniä olisi nähty elossa, ja monet panevat toivonsa kuninkaan tai kuningattaren paluuseen, joka jälleenyhdistäisi kansan ja ajaisi hiidet tiehensä.

Mulhorand

Mulhorandin jumalten hiljennyttyä maa ajautui nopeasti kaaokseen ja sisällissotaan. Faaraon joukot, papisto ja velhot kamppailivat keskenään vallasta tuhoisin seurauksin, ja orjat kapinoivat ympäri maata. Thay käytti tilaisuutta hyväkseen ja päätti vallata entisen isäntävaltionsa. Thayn armeijoiden eteneminen näyttikin ensin pysäyttämättömältä.

Sillä välin myös Imaskarin perilliset olivat palanneet Underdarkista maan pinnalle tutkimaan tilannetta. Diplomatian ja taikuuden voimin he onnistuivat yhdistämään osan sotivasta kansasta Thayta vastaan. He saivat myös Punaisesta ritarista (Red Knight) liittolaisen. Punainen ritari oli jo jonkin aikaa ollut alueella sotimassa faaraon joukkojen puolella, mutta faaraon kuoltua ritarista tuli de facto hallitsija hänen tilalleen. Uuden Imaskarin ja Punaisen ritarin joukot voittivat Thayn armeijan Maerlarin taistelussa ja ajoivat vihollisensa aina Rauhten-virran vastarannalle.

Mulhorandin tilanne ei ole voitosta huolimatta selkiytynyt. Untherissa valtaa pitää yhä entinen papisto, joka käy sotaa Uuden Imaskarin joukkoja vastaan. Punainen ritari puolestaan jatkaa yhä oman armeijansa kanssa taisteluja Thayta vastaan yrittäen vallata Rauthen-virran pohjoispuoliset alueet takaisin. Samaan aikaan Mulhorandin vanhat velhot yrittävät kulissien takana sabotoida kaikkien muiden toimia. Voimasuhteiden tasapaino voi vielä kallistua mihin suuntaan hyvänsä.

Narfell

Narfellissa elämä jatkuu pitkälti kuin aina ennenkin. Heimojen voimasuhteet ovat jonkin verran muuttuneet, mutta ulospäin maa näyttää entiseltään. Minkään jumalan ei tiedetä asettuneen Narfelliin asumaan.


Kampanjan pääsivulle