ProjektiMaa:PilottienVanki

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Pilottien vanki oli syyskesällä 2010 pelattu peli Projekti Maa-universumissa. Se käytti Vuoren velhon sääntöjä sovellettuna scifiin. Pelinjohtajana oli Timo Kellomäki. Pelaajat olivat Kai Bergström (ninja Ichiro Tanaka), Tiiti Kellomäki (eksobiologi ja turvallisuusasiantuntija Kitty Livingstone), Fluxie (avaruuspiraatti John "Drake" Cornwall) ja Sami Vikkula (lapsinero Else Wail).

Pelissä mysteerinen työnantaja palkkasi hahmot soluttautumaan Pilottien vankila-/tutkimusplaneetalle Usorenille pelastamaan Morisaton.

Matka alkoi paolla vankilavuorelta. Kitty lamautti koko laitoksen turvajärjestelmät, minkä seurauksena myös muut 300 vankia pääsivät pakoon. Ryhmä kulki jäisen planeetan pintaa kohti 50 kilometrin päässä sijaitsevaa tutkimusasemaa, jossa Morisatoa pidettiin. Köysiradan sijaan valittiin tunneli, jossa Piloteilla oli meneillään kaivuuprojekti. Projektissa selvitettiin planeetan pinnan alla olevia mysteerejä, jotka liittyivät tietoisuuteen ja kvasiavaruuteen.

Ennen tunnelia löydettiin paennut journalistivanki Martina, joka oli tullut planeetalle paljastamaan Pilottien vääryyksiä. Hänen isänsä Cho oli aiemmin kadonnut tonkiessaan Pilottien asioita. Myös Martinan veli Joe oli vankina tunneleissa, koska hän oli yrittänyt soluttautua pilottien järjestöön. Ryhmä tappoi Joen kylmäverisesti. Matka jatkui piilotettuja käytäviä pitkin suoraan tutkimuslaitokseen.

Tutkimuslaitoksessa selvisi, että laitoksen helppopääsyinen osa jatkuu muutamia kerroksia maan alle. Tämän jälkeen täytyy jatkaa hyvin vartioidulla hissillä, jota voivat käyttää vain päätutkija ja turvallisuuspäällikkö. Kohta jälkimmäinen olikin vankina, mutta hissin pohjalla odotti joukko taitavia vartijoita.

Kitty oli tehnyt sopimuksen Elsen luovuttamisesta päätutkija Amanda Strevensin käyttöön. Kitty paljasti tässä kohtaa aikeensa käyttämällä koodisanaa, jolla sai yhteyden päätutkijaan. Muu ryhmä ei ollut käänteestä hyvillään ja Ichiro oli ryhtyä väkivaltaiseksi. Ichiro hautoi muutenkin kostoa Kittylle, koska arveli tämän huolimattomuuden aiheuttaneen hänen ninjakansansa massakuoleman virukseen. Strevens kuitenkin pysäytti taistelun uhkaamalla tappaa Morisaton, jota tiesi ryhmän tulleen hakemaan. Morisato haettiin näytille, jolloin ilmeni, että Else oli ollut Morisaton rakastaja ennen tämän vangiksi joutumista.

Else pyrki kiristämään Strevensiä uhkaamalla räjäyttää käsiinsä saamansa ydinpommin, mutta Morisato ei halunnut ottaa riskiä, vaan suostutteli Elsen jäämään tutkimaan planeetan mysteereitä. Ilmeni, että Strevens oli todennut Elsen olevan lupaavin tutkija, joka voisi saada selvitettyä planeetan salaisuudet.

Lopulta Else vaihdettiin Morisatoon, josta kaikki tieto oli jo kaivettu irti. Else jäi oikeastaan mielellään tutkimaan mysteeriä ja saattaa myöhemmin kasvaneena pyrkiä käyttämään löytämiään teknologioita hyväkseen. Morisatoa ei viety työnantajalle, vaan hän lähti tekemään Draken kanssa yhteistyötä jossakin tuntemattomuudessa. Kitty sai päätutkijalta hyvän piilopaikan turvassa vainoajiltaan. Ichiro sai Morisatolta vihjeitä kansansa palauttamiseen ja jatkoi lisäksi kostoaan, kunnes myöhemmin kuuli syyn olleen oikeasti Pilottien. Martina sai todistusaineistoa Pilottien pahuudesta, mutta valitettavasti sen tuominen julkisuuteen ei ole Kauppaliiton, median tai muidenkaan tietoa vartioivien tahojen etujen mukaista.