ProjektiMaa:Pöytäkirja2

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Bahyl-komitean II kokous Pöytäkirja

Kokous toteutettiin teleneuvotteluna. Läsnä: Sorensen, Kauppaliitto Bäcker, Ophiuchus Nikolayev, Eagle Buckley, Laivasto Hill, Pilotit

Tilanne

Tutkimusalus Puffin lähti onnistuneesti matkaan kohti Bahamia. Hyperavaruusyhteys siihen menetettiin kuitenkin jo 28 tunnin kuluttua lähdöstä. Laivasto pitää todennäköisenä, että ongelma johtuu vain poijujen odotettua suuremmasta liikkeestä. Aluksen pitäisi olla kunnossa ja palata takaisin normaalisti tehtävän suorittamisen jälkeen 2-3 kuukauden kuluttua. Pilottien arvion mukaan alus on tuhoutunut 20-30 prosentin todennäköisyydellä jonkinlaisessa onnettomuudessa.

Joka tapauksessa hyperavaruudessa on odotettua enemmän häiriöitä. Eagle arvioi, että tästä aiheutuu yhteyksien rakentamiseen viivytystä muutamasta viikosta jopa kuukausiiin.

Toimenpiteet

Ophiuchus ehdotti, että lähetetään mahdollisimman nopeasti toinen retkikunta. Toisen reitin käyttäminen ei kuitenkaan ole Pilottien mukaan helppoa, koska Bahamin lähestyminen muista suunnista on hyperavaruusvirtausten takia mahdotonta, mutta noin kuukauden päästä vaihtoehtoisia reittejä voisi olla löytynyt. Samanlaisen aluksen lähettäminen samaa reittiä taas olisi pilottien mukaan liian riskialtista, joten yksikään pilotti ei lähtisi sellaiselle matkalle. Ophiuchuksen mielestä nopea toiminta on oleellista, joten riski olisi kuitenkin otettava.

Pilotit ehdottivat, että he varustavat sen sijaan retkikunnan tutkimaan katoamispaikan hyperavaruusilmiöitä. He edellyttivät kuitenkin yksinoikeutta tutkimuksiin ja siitä saataviin tuloksiin lukuunottamatta kommunikaatioyhteyden rakentamisessa tarvittavaa yhteistyötä Eaglen kanssa.

Kauppaliitto päätti seuraavista toimenpiteistä:

  • Operaatioon käytettyjä resursseja lisätään
  • Pilotit lähettävät aluksen tutkimaan hyperavaruutta. Ensimmäisiä tuloksia odotetaan viikon kuluessa, jolloin kutsutaan koolle uusi kokous
  • Eagle valmistautuu rakentamaan hyperavaruusmyrskyjä paremmin kestävät yhteydet yrittäen kuitenkin olla keräämättä liiaksi huomiota operaatioon
  • Valmistellaan kuriiritehtävään pienempi ja halvempi alus, joka voi suorittaa planeetan kuvauksia ja tuoda viestin Puffinilta, mikäli se on päässyt onnistuneesti perille. Aluksen tulee olla lähtövalmiina heti kun Pilotit kertovat ensimmäiset tulokset hyperavaruuskartoituksestaan.