ProjektiMaa:Marten Sorensen

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Marten Sorensen on toinen (nuorempi) Japsun hahmoista Daemoun kampanjassa.

Tausta

Marten syntyi Gunnar ja Helen Sorensenille avaruudessa noin 33 vuotta sitten. Nelivuotiaana Marten muutti perheensä kanssa Ain 4:lle, joka tunnetaan erityisesti metsistään ja metsäteollisuudestaan. Marten vietti lapsuutensa pitkälti äitinsä ja veljensä Christenin kanssa heidän isänsä ollessa pitkillä työmatkoilla, jotka yleensä suuntautuivat avaruuteen.

Kuusivuotiaana hän aloitti soveltuvuustestien jälkeen opinnot Silva Borealiksen oppilaitoksessa kauppatieteellisellä opintosuunnalla. Peruskoulutuksen (vast. meidän peruskouluamme) aikana hän oli varsin keskinkertainen oppilas, mutta alkoi 14-vuotiaana valmistavan koulutuksen (lukio) alussa osoittaa huomattavaa lahjakkuutta opinnoissaan.

Marten oli pienestä pitäen tuntenut olonsa epämukavaksi sisätiloissa, mikä oli näkynyt hänen harrastuksissaan. Perheensä rahojen turvin Martenilla oli mahdollisuus monenlaisiin harrastuksiin, ja nuoruudessaan hän kokeilikin muun muassa kalliokiipeilyä, murtomaa- ja lasketteluhiihtoa sekä ultrakevyillä (tietokoneavusteisilla) lentokoneilla lentämistä. Mikään näistä ei kuitenkaan iskenyt samalla tavalla kuin selviytymissuunnistus – suunnistusta, erätaitoja ja selviytymistä vaihtelevissa olosuhteissa yhdistävä urheilulaji, johon hän tutustui kymmenvuotiaana ja jossa hänestä kehittyi pian yksi ikäluokkansa parhaista.

Valmistavan koulutuksen jälkeen 18-vuotias Marten erikoistui luonnonvarojen etsintään ja arviointiin, erikoisalanaan metsäteollisuuden kannattavuusarviointi. Hänen urheiluharrastuksestaan tuli kuitenkin samoihin aikoihin huippu-urheilua, mikä hidasti hänen opintojaan usealla vuodella. Marten vietti ikävuotensa kahdeksastatoista kahteenkymmeneenkahteen selviytymissuunnistuksen huipulla, osallistuen kymmeniin monipäiväisiin kilpailuihin joka vuosi ja käyttäen niiden välisen ajan ahkeraan harjoitteluun.

Martenin ura huippu-urheilijana olisi voinut jatkua pidempäänkin, ellei hän olisi loukkaantunut vakavasti selviytymissuunnistuskilpailussa 22-vuotiaana. Kuntoutuminen kesti pitkään, eikä Martenilla kehittyneestä lääketieteestä huolimatta ollut enää paluuta huippu-urheilun pariin, mutta kuntouduttuaan hän jatkoi kuitenkin selviytymissuunnistusta harrastuksena.

Loukkaantumisensa jälkeen Marten keskitti kaiken tarmonsa 20-vuotiaina keskeyttämiinsä opintoihin. Viidessä vuodessa hän otti ikätoverinsa kiinni ja valmistui lopulta tavoiteajassa 28-vuotiaana loistavin arvosanoin. Valmistumisen jälkeen Marten siirtyi työelämään TODO yhtiön X metsäteknologiayksikön palvelukseen.

Työpaikka metsäteollisuuden parissa ei kuitenkaan tarjonnut Martenille sitä, mitä hän oli työelämältä toivonut – kenttätyön sijasta hän sai huomata viettävänsä suurimman osan työajastaan neljän seinän sisällä toimistossa. Opintomenestyksensä vuoksi häneltä odotettiin paljon, mutta uranäkymät eivät häntä juuri innostaneet – planeettainvälistä liiketoimintaa harjoitettiin avaruudessa, ja tietyn pisteen jälkeen hänenkin uransa väistämättä veisi sinne, entistä ahtaampiin tiloihin.

33-vuotiaana ennen Bahyl-retkikuntaan liittymistään Marten työskentelee edelleen kotiplaneetallaan kenttäkokeiden ja -tutkimusten ohjaajana. Hän on jättänyt useita ylenemismahdollisuuksia käyttämättä, mikä on herättänyt närkästystä erityisesti hänen isässään.

Luonne ja asenne

Marten on suoraselkäinen, rehellinen ja avoin. Hän on melko luottavainen, ehkä jopa sinisilmäinen. Välillä, muttei tuhoisan usein, hän sanoo mitä ajattelee tilanteissa, joissa se ei välttämättä ole sopivaa.

Marten on idealisti ja uskoo voivansa teoillaan parantaa maailmaa. Hän vierastaa isänsä tapaa hoitaa tehtäviään ja pitää tätä kyynisenä ja paatuneena.

Ulkonäkö

ks. [1]

Marten on noin 180-senttinen, jäntevä ja sopusuhtainen. Hänellä on tummat, lyhyet hiukset (usein jossain määrin sekaisin) ja lyhyt parta.

Triviaa

 • Nimi Sorensen on degeneroitunut tanskalaisesta Sørensenista ja lausutaan ensimmäistä tavua painottaen. (Aion ääntää nimen pelatessa suomalaisittain "martten soorensen" vaikkei se oikeasti varmaan ihan niin menisikään.)

Japsun muistiinpanot hahmonluonnista

 • Nuorempi hahmo
  • kurssin priimus, uran alussa, koulun ja työelämän väliset erot
  • "Survivors urheilulajina", viihdettä
   • mainetta, hyvä kunto
  • "hyvis", rehellisyys/avoimuus
  • ulkonakö
  • suhteet, kontaktit?
  • suosittelija toinen PH?