ProjektiMaa:EagleEntertainment

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Eagle Entertainment

Eagle Entertainment on Kauppaliiton alueen viihdejättiläinen. Se tuottaa merkittävän osan kaikesta digitaalisesta viihteestä. Lisäksi EE omistaa lukuisia hotelleja, klubeja, kasinoita, huvipuistoja ja eläkeläisten lomakeskuksia. Konsernin monimutkaista omistusrakennetta tutkimalla voidaan havaita, että sillä on myös erittäin vahva asema hyperavaruusviestinnässä. EE:n tytäryhtiöt ovat toimineet järjestelmällisesti yhteistyössä Pilottien kanssa hyperavaruusmajakoiden rakennusprojekteissa tavoitteenaan hallita kaikkea universumin tietoa.

EE muodostui noin sata vuotta sitten, kun viihdeteollisuus ajautui kriisiin ja seitsemän suurta viihdealan konsernia yhdistivät voimansa selvitäkseen. Kilpailua näiden yritysten välillä esiintyy yhä, vaikka EE yrittääkin hillitä sitä. Suuria ulkopuolisia kilpailijoita ei tällä hetkellä ole, mutta yksittäisillä planeetoilla iso osa viestinnästä on vielä paikallisten yritysten käsissä.

Eaglea on kritisoitu paljon sen monopoliaseman väärinkäytöksistä, mutta toistaiseksi se on onnistunut välttymään Kauppaliiton tuomiolta.

Bahyl-komiteassa EE:tä edustaa Petr Nikolayev, jonka yhä elävä isoisä on yksi EE:n perustajajäsenistä, sekä yli 130 vuotta sitten yhden EE:n seitsemän osakkaan, Nikolayev Groupin, perustaja.

Yhtiön seitsemän perustajaorganisaatiota näkyy vieläkin selkeästi hiukan toisistaan eristäytyneinä osastoina, joidenka keskeinen kilpailu on sekä kannustettua, mutta samalla rajattua ja tarkasti valvottua, ettei se vaikuttaisi yhtiöön kokonaisuudessa. Yhtiötä pyörittää jokaisen osaston johtajasta koostuva hallitus, joka ratkaisee kaikki yhtiön sisäiset ja ulkoiset kiistat/ongelmat, mutta harvoin on suoraan yhteydessä itse Kauppaliittoon, vaan hallitus on nimennyt kymmeniä eri toimihenkilöitä ympäri Kauppaliittoa valvomaan yhtiön, sekä hallituksen, etuja.

Tärkeimpänä osa-alueena pidetään osaston kehittymistä edellisen vuoden aikana, joka vaikuttaa täysin hallituksen nokkimisjärjestykseen, sekä vuosibudjettiin. Kehittynein osasto ehdottaa ja hallitus valitsee vuosittain uuden hallituksen puheenjohtajan. Viimeiset 13 vuotta Nikolayevien edustaja, perustajajäsen Vitaliy Nikolayev, on pysynyt hallituksen puheenjohtajana, vaikka hänen osastonsa ei olekaan ollut joka vuosi paras osasto. Kaikki paikat eivät ole kuitenkaan yhtiössä yhtä helposti pidettävissä ja ei olekaan harvinaista, että joittenkin toimihenkilöiden vaihtuvuus voi olla vuosittaista, kuukausittaista tai jopa viikottaista.