Näitä suunnitellaan Manseboulin uusiksi roduiksi

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Näihin kommentoiminen on varsin suotavaa, sillä tiimit ovat vähintäänkin kokeellisia...
Tulossa olevia rotuja (osa alla):

Bretonnian

0-16 Peasants 40k 6337 Follower G ASP
0-2 Duelist 80k 6337 Jump-up, Sidestep, Honourable GA SP
0-2 Squire 60k 6338 Surehands, Honourable GP SA
0-2 Knight Errant 100k 6339 Block, Standfirm, Honourable GS AP
0-2 Knight of the Realm 140k 6439 Block, Dauntless, Break Tackle, Honourable GS AP
0-1 Black Knight 90k 6439 Block, Break Tackle, Dirty Player, Secret Weapon, Regeneration A GSP

Apotechary: yes
Rerolls: 60k

Honourable: Honourable pelaaja ei voi foulata eikä auttaa foulissa. Honourable pelaaja ei voi antaa/heittää palloa pelaajalle jolla ei ole honourable skilliä.

Follower: Pelaaja jolla on follower skill saa bonehead skillin, jos joukkueessa on joku ei follower pelaaja toimimatta.

 • Bretonniasta ei löydy virallisesti mustia ja valkoisia ritareita. Vihreä ritari löytyy ja vaikka onkin erittäin epätodennäköistä saada sitä kentälle, niin sen pitäisi silloin olla melko lähellä jumalaa. Suositellaan vanhaa kunnon Knight Errant, Knight of the Realm, Questing Knight & Grail Knight-linjastoa. - Mika

Bretonniasta on netissä tusina eri vaihtoehtoa, eikä yhtään virallista, eli joka tapauksessa menee soveltamiseksi. Idea on tehdä tiimi joka on muutaman sankarin varassa ja pesantit koheltaa tai suorastaan eivät tee mitään. Lisää kommentteja.
-r

Viritelty ritareita. -Panu

Viritelty honourable&follower skillejä. -r

Viritelty Questing Knightiä. -Panu

 • Questing knight ei saa käyttää lancea, sillä hän on tehnyt questing valan, joka kieltää moisen käytön. He sen sijaan käyttävät great weaponia, eli kahdenkäden mahtimelaa(TM). -Kaapija

Onko peasantin Loner vähän liian rankka, pelaaja on kuitenkin käytännössä aina bonehead ? -Tero

-Pidetään pesantit paskoina. Buustitaan ritareita jos tiimi ei ole balanssissa. -r

-Tiimi viritetty kaudelle 7 tero&liigakomissio

20090328 Sandi ränttää:

Bretonnian tehot on täysin alimitoitettu verrattuna sille kaadettuihin haittoihin. Honourable ja follower skillit aiheuttavat seuraavaa: Optimikentässä on käytännössä aina 1 BK, 2 KR, 2 KE, 2 Squire ja hieman riippuen pelityylistä joko 2 Duelistia ja 2 peasanttia tai 4 peasanttia. Tuosta päästään siihen että optimikentällisessä on kuudesta kahdeksaan tyyppiä jotka eivät voi foulata tai avustaa foulissa tämä vie käytännössä pelistä itsestään hyvin olennaisen ja tärkeän option pois. Vastaavaa olisi jos joku keksisi haitan ettei pelaaja voi blizata tai avustaa blizaavaa pelaajaa... ja sitten joku keksisi tehdä tiimin jossa valtaosa pelaajista on tällaisia. Mikä tekee tästä vielä älyttömämpää on se että sama haitta estää myös pallon heittämisen peasantille joka tekee kyseisestä positio-tyypistä jo jokseenkin turhan. Goblinitkin sentään pääsevät dodkaamaan ja juoksemaan nopeaa pallon kanssa maalia kohti - saavat siis jotain aikaankin. Näille peasanteille ei ole muuta käyttöä kuin linjaan laittaminen defence-driven alussa.

Tämän lisäksi vielä peasanttien ei ole voitu antaa olla edes perus kaduntallaajia vaan niistä on tehty efektiivisesti de facto boneheadeja ilman minkäänlaista kompensaatiota. Joukkueen black knight voisi edes etäisesti paikata tilannetta mutta yksi kova jätkä jolla on dirtyplayer ei korvaa foulaamisen efektiivistä mahdottomaksi tekemistä, puhumattakaan siitä että ilman tuplia musta ritarimme opettelee lähinnä side steppiä ja muita diskokuvioita... ja kaiken päälle BK on vielä keksitty laittaa secret weaponiksi! Eli sepä sitten siitäkin "tasoituksesta". Täyttä paskaa sanon minä. Muut Knihtit tuntuvatkin olevan sitten joukkueen ainoat toivon pisarat, mutta eivät kaksi nelosen strenalla varustettua ja pari muuten kovaa jätkää vielä joukkuetta jaksa suosta nostaa.

Korjausehdotuksia:

 • Honourable remonttiin. ehdotan jakoa kahteen:
  • Honourable: ei salli foul-actionia mutta nopalla jos heittää sopivan luvun (4+?) saa assistoida, pallon heitto sallittu kaikille. Tämä vain duelisteille ja squireille
  • Chivalry: Ei foulia, ei foulin assitointia, suostuu heittään palloa vain muille chivalryille ja honourableille. Tämä ritareille
 • Black Knightilta secret weapon pois tai pelaaja muuten oleellisesti paremmaksi, lisäksi basic skill-luokka voisi olla Strenght eikä Agility, tai jos haluaa Agility-perusskilliluokkana pitää niin sit tehkää tuosta 6449 - onhan se black adder nyt kuitnekin sen verran notkea limanuljaska. Jos tästä haluaa persoonallisemman niin parempia haittoja ja vastaavassa suhteessa hyötyjä voi keksiä.
 • Peasanteille jotain suklaata follower-haitastaan, ehkä dodge tai sitten itse followerin rustaamista tuomaan myös jotain hyvää. Pelaajahan voisi inspiroitua siitä että hän saa auttaa jaloa knihtiä ja saada esim pallon heittoon chivalrylle (tai jopa honourablelle) ylimääräisen +1 modifierin.
 • Squiret on kuitenkin soon-to-be-knighteja joten näillekin voisi antaa pääsyn myös Strenght-skilleihin, mikä lisäisi niiden kehityskelpoisuutta. Armor valueta voi tarvittaessa vastapainoksi tiputtaa 8->7 koska eihän näillä nyt mitään panssaria ole.

-Sandi

Pelasin tiimillä pitkä pre-seasonin ja kokonaisen kauden eli käytännössä kaksi kautta. Tiimi on erittäin hyvin balanssissa ja kaikennäköinen parantaminen tekee tiimistä rikkinäisen. Foulaaminen onnistuu kun sen ottaa asiaksi ja siihen ei oikeasta black knightia tarvita. Kun lähdetään vertaamaan valmiin joukkueen ykköskentällistä niin imho bretonnia on tällä hetkellä parempi kuin kaaoskäpäri. Ainoa miinus mitä harkittiin muutettavan on pallonkäisttely ritarilta peasantille. Muuten empiiriset testit osoittavat että tiimi on ihan kunnossa. Ja btw basic skill luokkaan strenan lisääminen noille pelaajille on hirveää suklaata ja tekee tiimistä todnäk liian rikkinäisen.

-Tero

Ritari-pesant pallonkäsittelyhän "muutettiin" jo animosityä vastaavaksi. Ei vaan tänne viitsitty raapustaa :)
Musta ritari on Monty Python teemalla, ei Black Adder teemalla. Skilli valikoima on aika merkityksetön, kenkää se kummiskin saa kehittyneestä tiimistä aina kun arvo nousee liikaa.
Fouliminen on vaikeaa, mutta se on tiimin teema. "Reilun pelin hengessä"
Muuten tiimi on parempi hakkaamaan kuin useimmat tiimit. (Kaaos, örkki, Khorne on parempia) ja ihan ok pallon käsittelyssä. Huomaa passing skillit Squirella.
En näe syytä muuttaa.

-r

No pallonkäsittelymuutos tekee jo sen että peasanteilla voi jo jotain tehdäkin. Jos musta ritari on monty python teemalla niin no hands sopii paremmin kuin secret weapon :) -sandi

Chaos pact

0-12 Marauders 50k 6338 none GPSM A
0-1 Goblin renegade 40k 6237 Dodge, Stunty, Right stuff AM GSP
0-1 Skaven renegade 50k 7337 Animosity GM APS
0-1 Dark elf renegade 70k 6348 Animosity GAM SP
0-1 Chaos troll 110k 4519 Regenerate, Really stupid, Always hungry, Mighty blow, Throw team-mate, Loner S GAPM
0-1 Chaos ogre 140k 5529 Mighty blow, Bonehead, Thick skull, Throm team-mate, Loner S GAPM
0-1 Minotaur 150k 5528 Mighty blow, Horns, Wild animal, Thick skull, Frenzy, Loner S GAPM

Apotechary: yes
Rerolls: 70k

 • Mitä Animosity tekee? -PetriK
  • Animosity (Extraordinary): A player with this skill does not like players from his team that are a different race than he is and will often refuse to play with them despite the coach's orders. If this player attempts to hand-off or pass the ball to a team-mate that is not the same race as the Animosity player, roll a D6. On a 2, the pass/hand-off is carried out as normal. On a 1, the player refuses to try to give the ball to any team-mate except one of his own race. The coach may choose to change the target of the Pass or Hand-off Action to another team-mate of the same race as the Animosity player. If that is not possible, the Action is lost to the team for the turn. - Mika
 • Marauder vaikuttaa halvemmalta ja paremmalta Beastmanilta, onko tämä tarkoituksellista? -PetriK

Marauderilla ei ole sarvia. Chaos pact vs Chaos sievenee siihen, onko rölli+ogre parempi kuin 4 kaaos soturia. Imho, ei ole.

Slann

0-16 Lineman 60k 6338 Leap, Very long legs G APS
0-4 Cathcers 80k 7247 Diving catch, Leap, Very long legs GA PS
0-4 Blitzers 110k 7338 Diving tackle, Leap, Jump up, Very long legs GAS P
0-1 Kroxigor 140k 6519 Loner, Mighty blow, Bonehead, Thick skull, Prehensile tail S GAP

Apotechary: yes
Rerolls: 50k

Khorne Cult

0-16 Beastmen 60k 6338 Horns GSM AP
0-4 Khorne Knights 120k 5439 Frenzy GSM AP
0-1 Bloodthirster 160k 56110 Loner, Wild animal, Mighty blow, Frenzy, Claw, Thickskull, Unstable, Blood for the blood god SM GAP

Apo: NO EI TODELLAKAAN!
Rerolls: 70k

Unstable: Jos unstable epäonnistuu wildanimal heitossa, menee aktionin lisäksi koko pelaaja! Eli Bloodthirster katoaa abyssiin.(ei ole turnover) Matsin loputtua Bloodthirster katoaa abyssiin joka tapauksessa.

Blood for the blood god: Bloodthirster palaa kun Khorne-matsissa kuolee joku. Vaihtoehtoisesti voi otteluiden välillä uhrata oman pelaajan, jolloin Bloodthirsterin saa avaukseen mukaan. Bloodthirster lasketaan ratingiin vaikkei voisi pelata koska on toisella planella, sillä... Bloodthirster ilmaantuu kentälle heti jos joku kuolee Khornematsissa (Ei kelpaa Triggeröimään Bloodthirsteriä: Kuka tahansa Khemrin tai Undeadin pelaaja. Kuka tahansa Necromaticin pelaaja, paitsi werewolf), valmentaja saa laittaa Bloodthirsterin mihin tahansa kentälle jos näin käy (ja voi ylittää 11 pelaajaa kentällä kyseisen draivin ajan).
Bloodthirster voi kadota ja palata useamman kerran ottelussa.

Vaikuttaa vähän eikä itseasiassa niin vähääkään rikkinäiseltä tiimiltä (vertaa chaos) -Tero

Huomaa apoteekkarin puute. Tiimin kehittäminen on vaikeata (ei saa myöskään tasoitus apoja). Bloodthirster on toki parempi kuin mino, mutta se maksaa 60k extraa per peli, ja silloinkin on erittäin epäluotettava. Tiimi on mielestäni pikemminkin epätasainen suorittaja kuin rikki. -r

Mielipiteeni rikkinäisyyteen perustuu siihen että tiimi on melkein parempi kuin chaos vaikka ei ostaisikaan bloodthirsteriä, myönnettäköön että apon puute on vähän raskasta, mutta silti tiimi vaan vaikuttaa hiukan upgradetulta chaokselta. -t

Witch-Elf Cult

0-16 Linewitch 60k 6347 Frenzy GA SP
0-2 Witchdancer 90k 6347 Frenzy, Fan favourite, Disturbing presence GA SP
0-4 Witch-elf 110k 7347 Frenzy, Dodge, Jump Up GA SP
0-2 Hag 140k 7348 Block, Frenzy, Dodge, Jump Up GA SP


Apotechary: yes
Rerolls: 50k

Gnome

0-16 Gnome 40k 5236 Stunty, Craft GM ASP
0-4 Gnomish War Machine 70k 2418 Sprint, No Hands S GPM
0-1 Gnomish Shredder 100k 3418 Secret Weapon, Chainsaw, No Hands S GPM


Apotechary/Mechanic: yes
Rerolls: 70k

Tiimillä voi olla vain Apo _tai_ mekaanikko, apoa saa käyttää gnomeihin ja koneet vaatii mekaanikon

Craft: Jokainen matsi missä pelaaja on mukana tuottaa pelaajalle yhden SPP:n pelin päätyttyä

Deep woods

0-16 Pixie 6145 40k Stunty, Titchy, Right Stuff, Dodge, Side Step, Clap A GSP
0-2 Pixie Sorceress 80k 6145 Stunty, Titchy, Hypnotic Gaze, Dodge, Side Step Clap A GSP
0-1 Druid 60k 6337 Leader GP AS
0-6 Dryad 60k 6338 Take Root, Thick Skull GS AP
0-2 Elder Treeman 120k 26110 Take Root, Thick Skull, Mighty Blow, Stand Firm, Throw Team-mate S GAP


Apotechary: no Rerolls: 60k


Clap if you believe: Kun oma pelaaja joutuu injury boxiin, niin valmentaja heittä kentällä olevien pelaajien, joilla on clap ja tacklezone verran D6+fame ja tuloksella 6+fame pelaaja meneekin reserviin. Täppäämällä pelaajan jolla on clap saa re-rollata take root -heiton.


Tzeentch Cult

0-16 Cultist 60k 6338 GM ASP
0-4 Flamer 70k 5319 Stab, No hands GM SAP
0-2 Champion of Tzeentch 110k 6438 Wrestle GSM AP
0-1 Lord of change 150k 6458 Loner, Bonehead, Mighty blow, Side step AM GSP

Apotechary: Yes
Rerolls: 70k


Slaanesh Cult

0-16 Cultist 60k 6338 GM ASP
0-4 Chosen of Slaanesh 7337 90k Foul appearance, Disturbing presence GAM SP
0-2 Daemonette 7348 110k Claw GAM SP
0-1 Keeper of Secrets 160k 6528 Loner, Bonehead, Mighty blow, Hypnotic gaze ASM GP

Apotechary: Yes
Rerolls: 70k