Mini walkthrough GE wizard

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Oikeasti tärkeät ominaisuudet hahmossa on: concentration, learning, toughness ja treasure hunter. Muu on melko irrelevanttia.

Alkupeli

1. Tapa Hotzenplotz. Opi pick pocket.(Rosvokylä)
2. Puhu Tywat Parelle, saat amuletin, pistä se kaulaan. Osta muonaa. (Terinyo)
2. Hortoile jossain dunkkiksessa, että saat kirjoja. Druid dunkkis tai infinite.
- kun saat panssarin tai jousen, käytä niitä. Panssaria pick pocketin ja meleen opiskeluun, jousta jousen opiskeluun ja loitsujen säästämiseen.
3. Käpäri kaupunkiin, sieltä ensimmäinen quest ja portal (sano vanhalle käpärille quest ja portal)
- Jos saat ekan questin helposti läpi, tee toinen käpäri quest, mutta vain jos osaat invisibilityn. Älä mene dwarven hallsiin. Älä tapa puita (ainakaan metsässä).

Alkupelin vaarat: myrkky, tauti, ghul, mimic, vortex, fire beetle (jos ainoa loitsusi on tuli pohjainen), cave man (jos kylmä loitsu on ainoa). Näiden varominen on vaikeaa, mutta ghulin erottaa skellusta kyllä ja se tottelee bulttia. Kauppaan mennessä aina coward päälle auttaa mimiceihin. Vortex: hanki juoksu nopeutta.

Keskipeli

1. Pyramidi. Detect traps (tai disarm traps loitsu) ja tuli magia on aika välttämättömiä. Hallittu teleport tai invisibility tai vaan vauhdikas liike on melko pakollinen. Detect trapsin saat rosvokylästä kun olet pick pocketoinut tarpeeksi.
- Täällä on kaksi artifactia joista toinen melko tärkeä (ancient mummy wrappings). Löytyy myös pickaxe ja climbing set.
2. Dwarven graveyard. Tulimagia ja ancient mummy wrapping riittää täällä. Pickaxen tarvitsee sword of nonnakin hakemiseen ja se on wizardille kovinkin tärkeä faxi.
3. Loput käpäri kyöstit on nyt helppoja. Pidä ancient mummy wrapping päällä niiden ajan.
4. Hall of the high kings. Invisibility, frost bolt ja magic missile pakollisia. Sukella alimpaan leveliin, jäädytä vesi, ja tapa skellu näkymättömänö lukuisilla magic missileillä (toimii moneen kovaankin monsuun tämä taktiikka). Huomaa että jää ei kestä raskasta lastia ja pirajat tappaa heti eikä kohta. Konfuusio ei ole paha, käytä first aid estääksesi hortoilu.
5. Kheöavaster. Eli sukelletaan Caverns of chaosta käpäri kylästä ja metsästä ohi. Jos on amulet of life saving, anna se khelasterille, jos ei, puhu sille. Matka jatkuu...
6. Water temple. Tuli magiaa, frost bolt veden jäädytykseen, kaivuukyky pakollisia. Kohtuullinen liikenopeus suotavaa. Tapa Mato, ota orbi. Laita orb tool slottiin, köytä sitä jos meinaat kuolla, mutta älä muutoin.
7. Takaisin ylös. Jos climbing 100 (ja hipoja yli 150 tai very light mutaatio) -> kirjasto. Jos ei, ToEF.
8. Kirjasto. Ruokaa mukaan. Paljon. Rahaa 50k. Arvokkaat ei faxi kamat joita ei tarvita jätetään pois, sillä riftiin putoaa noin 99,99% todennäköisyydellä ja siitä tulee lämää ja kamat hajoilee myös. Se on sen arvoista. Etsi kirjasto, käytä hallittua teleporttia ja/tai invisibilityä ja magic missile/death ray. Tavoite on kerätä kirjat, ei tappaa monsuja. Toki molempi parempi. Huomaa että mötöt voi myös tuhota kirjoja yrittäessään tappaa pelaajan.
- täällä on kaikki, siis aivan kaikki loitsukirjat. Identifioi ne, ettet vahingossa lue wish kirjaa. Kun muutama tuhat vuoroa on kulunut siitä kun saavuit kirjastoon ja stealth skill on 100, puhu haamulle. Vie kirja mad minsterille.
9. Tower of eternal flames. Kylmö magiaa, näkymättömyys, kaivuukyky, reippaasti tuli resistiä.
- ainoa vaikea on kaivuukyky. Kirjastosta tulee mystic shovel loitsu, mutta jos sitä ei ole, menee vaikeammaksi. Rings of ice, fireproof blankets auttaa. Keskipelin haastavin projekti. Ancient chaos wyrm on helpompi jos sen voi disabloida esim stun ray, wand of paralyzation, potion of blindness jne. Tottelee toki useimpia loitsuakin.

End game

1. Caverns of chaos alaspäin niin että heikompaa hirvittää. Vastaan tulee...
- banshee. Mehiläisvahaa korviin!
- Casino. Äärettömät rahat tarjolla ja iso kauppa. Jos vahti ei päästä ohi, teleporttaa se pois.
- battle bunnies. Teleporttaa/kaiva wandilla/loitsulla reitti alas ja tapa mötöt nopeasti. Kanit on pahoja jos pääsevät monistumaan, muuten helppoja.
- cat lord. Jos et tappanut yhtään kissaa, saat pelin parhaan sormuksen. Kuitenkin olet tappanut, niin kyseessä on tiukka mättö. Disabloi ja käytä pallotaikoja/wandeja. Jousi ja web käy myös.

2. Air temple. Ei paha. Tapa summoner asap. Kamat voi hajoilla, joten jätä joitain edelliselle levelille.
3. Earth temple. Ei paha, mutta varo ettet jää mottiin. Melkeen kaikki mötöt menee seinien läpi.
4. Haarautuva leveli. Ensin....
5. Unreal caves. Pohjalla mana temppeli. Hipot = power points. Death ray resistance pakollinen (ancient mummy wrappings). Palloloitsuilla saat kaikki tapettua, mutta melko eeppinen mättö siitä voi tulla.
6. Ylös haaraumaan ja toista reittiä alas.
-Frictionless ice. Heittele kamaa.
7. Chaos gate. Tapa kaikki pallo loitsuilla. Vetele vivut "h". Voitit.