Micke

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tämä sivu sisältää roolipelihahmon. Pelaaja: KoneV. Shadowrun 4.

Tietoa

Kaine MacKillan eli Micke on haltiahakkeri, joka osaa käsitellä myös ajoneuvoja ja droneja.

Ulkonäkö
Kaine on 28-vuotias, kalpea, punatukkainen ja vihreäsilmäinen ruikku. Tukka on yleensä pitkä, harjaamaton ja noin puoliksi mustaksi värjätty, ja silmät saattavat vaihtaa väriä vaikka mustaksi. Hänellä on usein päällään surkean näköinen ja harmaantunut nahkatakki, nuhjuinen lippalakki, joku paita, nahkahousut tai farkut, rikkinäiset hanskat ja (yllättäen hyväkuntoiset) kengät. Kaikki hänen vaatteensa ovat mustia, ja Kaine näyttää suoraan sanottuna geneeriseltä gootilta. Kaine näyttää siis aika surkealta, mutta hän saattaisi näyttää kovinkin edustuskelpoiselta, jos viitsisi siistiytyä. Valitettavasti siistiytyminen ei vaikuta hänen persoonaansa. Enemmän tai vähemmän väliaikainen kuva.
Persoonallisuus
Kaine on usein masentuneen oloinen, välinpitämätön ja huonona päivänä suorastaan ilkeä. Muiden onneksi hän ei juuri itseään ilmaise. Kaine ei juuri juo eikä polta, mutta yleensä hän ei kuitenkaan kieltäydy tarjouksista. Hän on usein heti valmis kohtelemaan ystävällisesti sellaista tyyppiä, joka ostaa hänelle erästä suhteellisen kallista irlantilaista olutta tai votkan ja vadelmamehun sekoitusta – hän nimittäin pitää kyseisistä juomista erittäin paljon. Hakkerina hän yleensä pitää nettiä parempana paikkana kuin oikeaa elämää. Kaine on kommunisti, joten kapitalistinen liike-elämä ja megakorporaatiot potuttavat häntä pahasti. Hän käyttää huumeita ja BTL:ää harvakseltaan. Sen lisäksi, että opiskeli IT-alan ammattilaiseksi yliopistossa, hän harrastaa (aika huonojen) runojen kirjoittamista. Hänen mielestään hänen runonsa eivät tietenkään ole niin huonoja kuin ne oikeasti ovat, ja suorimmat kriitikot ovat saaneet tämän selville usein vaikeampaa kautta, kun Kaine on hakkeroinut heidän commlinkinsä tai nettisivunsa.
Tausta
Kaine syntyi Tír na nÓgissa (Irlannissa) kahdelle ihmisvanhemmalle. Vanhemmat halusivat korjata Kainen intersukupuolisuustilan, mutta jo toiminnallinen hätäleikkaus vei kaikki heidän rahansa. Kaine sai sitten kasvaa "rauhassa" sillä aikaa, kun vanhemmat taistelivat saadakseen Kainen leikeltäväksi julkisella puolella. He eivät sentään tyytyneet ihan mihin tahansa kirurgiin – sekundapuoskareita oli tarjolla vaikka kuinka.
Kun kirurgi viimein löytyi, Kaine oli melkein 12-vuotias ja oli tarpeeksi vanha kieltäytymään jyrkästi. Häntä ei leikkely todellakaan kiinnostanut, koska jos hän ei kelpaisi muille sellaisenaan, se oli totta tosiaan muiden ongelma, ei hänen. Kun hänen vanhempansa ja kirurgi yrittivät pakottaa ja jopa huijata Kainen leikeltäväksi, Kaine karkasi kotoaan. Kaine eli muutaman viikon pummailemalla kaveriensa luona ja kadullakin. Jonkin ajan kuluttua hänestä tuntui, että oli aika kysyä vanhemmilta, olivatko he tulleet järkiinsä. Kysyttyään hän totesi, että olivathan ne. Kainea ei sitten leikelty, ja jonkin ajan kuluttua hän aloitti hormonikorvaushoidon, jotta hän edes aikuistuisi eikä kuolisi ihan ennen aikojaan tai eläisi myöhempää puoliskoa elämästään pyörätuolissa luukadon takia.
Kainen nuorempaa sisarusta Jainaa odotti samantapainen ralli, kun hänellä 14-vuotiaana todettiin CAH. Kaine oli tietysti ammattilainen omalla alallaan ja piti huolen siitä, että Jainalle ei tehtäisi mitään vastoin tahtoaan. Kainen vanhempia potutti jonkun verran se, että Kaine oli niin kaikkitietävä, eivätkä he suoraan sanottuna pitäneet hänen henkilökohtaisista valinnoistaankaan.
Kun Kaine täytti 18, hänen vanhempansa potkivat hänet ulos. Kaine pummasi jälleen jonkin aikaa kavereidensa luona ennen kuin pystyi vuokraamaan asunnon. Hän sai lainaa ja aloitti opiskelun yliopistossa. Hän ei ollut erityisen ylpeä vanhemmistaan, erityisesti kun he eivät potkineetkaan Jainaa ulos, vaan maksoivat jopa hänen koulutuksensa. Jainan mukaan se johtui siitä, että hän osasi nuoleskella vanhempiaan ja pitää heidät tyytyväisinä. Jaina lupautui auttamaan Kainea, jos hänellä menisi huonosti, mutta eihän Kaine vanhempana sisaruksena mitään sellaista myöntäisi.
Pari vuotta ennen kuin Kaine olisi saanut opintonsa valmiiksi, Matrix räsähti ja hänen SINinsä katosi taivaan tuuliin. Oltuaan hyvin vittuuntunut Matrixin ollessa nurin, hän tajusi, että jos jäisi rekisterin ulkopuolelle ja karkaisi, hänen ei tarvitsisi maksaa takasin valtavaa opintolainaansa. Innosta hihkuen hän pakkasi tavaransa ja matkusti junalla Venäjän ja Jakutin kautta Pohjois-Amerikkaan. Ollessaan SINitön hän mietti, että shadowrunneriksi ryhtyminen saattaisi olla hyvä mahdollisuus potkia hänen vihaamiaan megakorporaatioita persuuksille ja jatkaa sitä niin kauan, kunnes olisi vain yksi iso Megakorporaatio – tai niin kauan, kunnes hänellä olisi tarpeeksi rahaa olla välittämättä kapitalistipelleistä.
Kontaktit
Jaina MacKillan (haltia, bloggaaja, yliopisto-opiskelija): Kainen nuorempi sisarus. Huomattavasti ystävällisempi ja passiivisempi tyyppi, mutta muuten aika paljon Kainen kaltainen. Jaina viettää huoletonta opiskelijaelämää.
Bunny Bonnier (ihminen, fixer, strippiklubin ja ilotalon omistaja): Seattleen tultuaan Kainella oli rahapula, ja uusi kun oli, hän päätteli, että menisi alalle, jolla häntä varmasti onnistaisi ja joka olisi yksinkertaisen suoraviivainen: maailman vanhin ammatti. Siispä hän etsi sopivan työnantajan ja pääsi heti töihin. Kainen onneksi kysyntä oli sen verran korkea, että hän sai ihan tarpeeksi rahaa ja pystyi jopa valikoimaan asiakkaansa niin, ettei hän joutuisi pelehtimään minkään väkivaltaisen sekopään kanssa. Nykyään hän tekee prostituoidun hommia lähinnä halutessaan itse vähän toimintaa. Mikäs sen parempi kuin saada siitä vielä rahaa...

Seikkailuja

Hahmolomake

Build points	400		
Metatype	Elf		
Essence	4,675

Attributes

		Natural	Enhanced	
BODY		2		
AGILITY	4		
REACTION	4		
STRENGTH	2		
CHARISMA	3		
INTUITION	5		
LOGIC		5	7	
WILLPOWER	3		
Edge		1		
			
Initiative		IP	
Physical	9	1	
Matrix		11	3	
			
Total karma	7		
Current karma	7		
			
Walk		10		
Run		25		
Max jump	6 (h) / 1,3 (v)		
Composure	6	
Judge intent	8		
Lift/carry	4		
Memory		8

Positive qualities

Codeslinger (Matrix perception)
Natural hardening

Negative qualities

Uncouth			
Low Pain tolerance			
Weak immune system

Active skills

Group: Cracking		4	
	Cybercombat		
	Electronic warfare		
	Hacking		
Group: Electronics		4	
	Computer		
	Data search		
	Hardware		
	Software		
Group: Mechanics		4	
	Aeronautics		
	Automotive		
	Industrial		
	Nautical		
Cybertechnology		1	
Pistols			2	
Automatics			2	
Pilot ground craft		2	
Pilot aircraft			2	
Etiquette			1

Knowledge skills

English					N	
Sperethiel					2	
Japanese					2	
Software engineering				4	
Electrical engineering (Digital technology)	4 (5)
Vehicle mechanics				2	
Safe houses					3	
Security design (Matrix)			6 (7)
World literature (Poetry)			4 (5)
			

Contacts

			Loyalty	Connection
Blogger	Jaina MacKillan	5	2
Fixer		Bunny Bonnier	3	3

Equipment

				Rating	Number
Survival knife				1	Mukana: (lähes) aina
Yamaha pulsar				1	Mukana: (lähes) aina
	Taser dart (10)			3
Colt America L36 (c11)			1	Mukana: useimmiten
	Concealable holster		1
	Silencer			1
	Smartgun system, internal	1
	Spare clip			5
	Regular ammo (10)		7
	Gel ammo (10)			7
HK227X (c38)				1	Mukana: kun tarve vaatii
	Concealable holster		1
	Spare clip			5
	Regular ammo (10)		20
Leather jacket					Mukana: aina
	Fire resistance			4
	Insulation			4
	Nonconductivity			4
Clothing (formal + leisure)			Mukana: aina
			
Commlink					Mukana: aina
	Hermes Ikon		
	self-programmed OS
	Sim module (hot)			Päällä: (lähes) aina
	Satellite link				Mukana: (lähes) aina (autossa)

Cyberware

					Rating
Control rig			
Datajack			
Cybereyes (Size 12)		Size	
	Flare compensation	1	
	Low light vision	2	
	Smartlink		3	
	Thermographic vision	2	
	Protective covers		
	Vision enhancement	1	1
	Vision magnification	2

Cultured bioware

Cerebral booster	2		
Mnemonic enhancer			
Sleep regulator

Vehicles/drones

GMC Bulldog step-van
GM-Nissan Doberman	(autossa)
	Image link
	Spare clip (5)
Lockheed optic-X	(autossa)

Programs

Common use			
	Analyze		6	
	Browse		6	
	Command		6	
	Edit		6	
	Encrypt		6	
	Reality filter	6	
	Scan		6	
Hacking			
	Armor			5	
	Attack			5	
	Biofeedback filter	4	
	Black hammer		5	
	Data bomb		3	
	Decrypt			5	
	Defuse			3	
	EECM			5	
	Exploit			5	
	Medic			3	
	Sniffer			3	
	Spoof			4	
	Stealth			6	
	Track			3	
Autosofts			
	Clearsight (lockheed)	3	
	Defense (doberman)	4	
	Defense (lockheed)	3	
	Clearsight (doberman)	4	
	Firewall (lockheed)	5	
Pilot (doberman)		4

Miscellaneous

fake SIN (Terned Gale)	4	
fake SIN		4	
fake SIN		3	
BTL			
Gas mask				(autossa)
Survival kit				(autossa)
Jammer, area			4	(autossa)
Jammer, directional		6	(autossa)
White noise generator		6	(autossa)
Biomonitor (device rating 3)		(vyöllä)
Tools: kit				(autossa)
			
Lifestyle: low (2 months)