Mass Effect

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Sakri pelauttanee Mass Effect -tietokonepeliin perustuvan kamppiksen Star Wars Saga Editionin säännöillä sopivin muutoksin, jos innokkaita pelaajia löytyy. Kampanja noudattaa tietokonepelin juonta, joten edellytyksenä pelaajille on, että peli ei saa olla tuttu. Ei haittaa, jos on esim. alkua vain vähän pelannut. Kamppikseen otetaan neljä pelaajaa, joista yksi pelaa ihmiskunnan laivastoon kuuluvan upouuden fregatin, SSV Normandyn, kapteenia. Toinen pelaaja on myös merkittävä aluksen miehistön jäsen, kuten tiedeupseeri, turvallisuuspäällikkö, tai konepäällikkö. Muut kaksi pelaajaa tulevat kampanjaan mukaan vasta toisella tai kolmannella sessiolla, ja heidän hahmonsa ovat joko ihmisiä tai muukalaisrotujen edustajia, joilla on syytä tehdä yhteistyötä Normandyn miehistön kanssa. Lisätietoja näistä yhteistyön syistä saa pelinjohtajalta. Kampanja on kaikkiaan tarina- ja seikkailupainotteinen avaruusooppera hc-scifi-maustein.

Kirjoita alla olevaan kappaleeseen nimesi ja roolitoivomuksesi, jos olet kiinnostunut pelistä.

Tietokonepelin traileri sopii myös kamppiksen traileriksi. Ei spoilaa.

Pelaajaehdokkaat

KoneV: kaikki roolit kelpaavat (mutta kapteenin ohjaaminen ei välttämättä tuota kovin hyviä tuloksia). Täytyy toivoa, että aika riittää pelaamiseen.

Maailma

Eletään 2100-lukua. Ihmiskunta on vasta hiljattain oppinut matkustamaan ylivalonnopeudella ja kohdannut ensimmäiset vieraat sivilisaatiot. Ensikosketus muukalaisiin johti heti sotaan, mutta galaktinen neuvosto esti väliintulollaan ihmiskunnan tuhon. Sen jälkeen ihmiskunnasta on tullut merkittävä vaikuttaja tähtienvälisessä politiikassa, jota hallitsee edellämainittu neuvosto kadonneelta sivilisaatiolta peräisin olevalta valtavalta avaruusasemalta, Linnoitukselta, käsin.

Tähtienvälisen matkailun mahdollistavat ns. massareleet, jotka voivat paikallisesti nostaa valon tyhjiönopeuden arvoa siten, että nopea matkustaminen tähtijärjestelmien välillä on mahdollista. Myös nämä avaruudessa kelluvat jättimäiset rakennelmat ovat kadonneen galaktisen sivilisaation perua. Massareleet käyttävät hyväkseen ns. massavaikutusta, jonka me nykyihmiset tunnemme maailmankaikkeuden laajenemista kiihdyttävänä pimeänä energiana. Tähtienväliset sivilisaatiot osaavat hyödyntää massavaikutusta rajoitetussa määrin, mikä on mahdollistanut monenlaista uutta teknologiaa, kuten suojakentät ja telekineettiset voimat. Myös avaruusalukset suorittavat lyhyehköjä ylivalonnopeuslentoja massavaikutusmoottoreillaan ilman massareleiden apua. Kaikesta huolimatta neuvoston rodut ovat onnistuneet tutkimaan Linnunradasta vasta alle prosentin kokoluokkaa olevan alueen.

Rodut

Merkittäviä muukalaisrotuja galaksissa ovat: Asarit, joka on vanhin ja kehittynein nykyisistä sivilisaatioista. Asarit löysivät alunperin massareleet ja Linnoituksen, ja perustivat galaktisen neuvoston rotujen väliseksi yhteistyöelimeksi. Asarit muistuttavat sini-ihoisia ihmisnaisia, ja pystyvät lisääntymään kaikkien muukalaisrotujen kanssa. Asarit ovat pitkäikäisiä ja he ovat luontaisia massavaikutuksen hyödyntäjiä, eli biootikkoja (Biotiikka muistuttaa jossain määrin muiden scifi-maailmojen psioniikkaa). Muut rodut joutuvat turvautumaan teknologisiin apuvälineisiin biotiikkaa hyödyntääkseen.

Salarianit muistuttavat kenties eniten perinteisiä harmaita alieneita, mutta ovat tyypillisesti ihmisiä pidempiä. Salarianit ovat teknologisesti edistynyt ja rauhanomainen rotu, joka on galaktisen neuvoston toinen jäsen. Salarianit elävät vain nelisenkymmentä vuotta, mutta toimivat ja puhuvat erittäin nopeasti. He ovat myös luontaisia vakoojia.

Turianit ovat galaktisen neuvoston kolmas ja tuorein jäsenrotu. Turianit päästettiin neuvostoon sen jälkeen, kun he olivat pelastaneet galaksin krogan-valloittajilta heitä vastaan käydyssä sodassa. Turianit näyttävät hieman petolintumaisia piirteitä omaavilta humanoideilta. Kulttuuriltaan he ovat konservatiivisia, kunniallisia, ja sotilaallisia. Turianit muodostavatkin suurimman osan neuvoston asevoimista. Turianit olivat ensimmäinen muukalaisrotu, jonka ihmiset kohtasivat, mutta kohtaaminen oli väkivaltainen, ja siitä seurasi sota rotujen välillä. Nykyään rotujen välillä vallitsee rauha, mutta monesti turianit ja ihmiset suhtautuvat yhä varauksella toisiinsa.

Kroganit eivät kuulu galaktiseen neuvostoon, eikä heillä ole enää edes lähetystöä neuvostossa. Silti he pelastivat tuhansia vuosia sitten muut neuvoston rodut perikadolta muodostaen rachni-hyönteisrotua vastaan käydyssä sodassa suurimman osan neuvoston puolella taistelleista sotavoimista. Kroganit menettivät asemansa neuvoston silmissä myöhemmin, kun he nopeasti lisääntyvänä rotuna alkoivat vaatia enemmän elintilaa kuin neuvosto oli valmis luovuttamaan. Tästä syttyi sota, jonka ratkaisi biologinen ase, minkä vuoksi kroganit ovat nykyään lähes kyvyttömiä lisääntymään. Tämän kuolevan rodun edustajat toimivat lähinnä palkkasotureina ja piraatteina. Ulkoisesti kroganit muistuttavat voimakasrakenteista sammakkomaista humanoidia.

Quarianit ovat melko vähälukuinen muukalaisrotu, jolla ei ole enää kotimaailmaa, vaan he asuvat suuressa laivastossa, joka kiertää galaksia resursseja keräillen. Quarianit ajoivat kotimaailmastaan näiden palvelijarobotit, jotka kehittivät tietoisuuden ja kapinoivat. Tämän seurauksena galaktinen neuvosto on kieltänyt tekoälyjen kehittämisen. Kukaan ei tiedä, miltä quarianit näyttävät kohtaamispukujensa sisällä, mutta heidän ruumiinrakenteensa on humanoidimainen. Quarianeilla ei ole edustusta neuvostossa.

Muista roduista mainittakoon elcorit, volukset ja hanarit, joilla kaikilla on lähetystö Linnoituksella. Elcorit ovat massiivisia elefanttimaisia olentoja, jotka välittävät tunteitaan feromonien avulla. Muiden rotujen kanssa kommunikoidessaan he joutuvat sanallisesti kertomaan tunnetilansa väärinkäsitysten välttämiseksi. Elcorit ovat rauhallisia ja pohdiskelevia. Volukset ovat pienikokoisia pyyleviä humanoideja, jotka joutuvat käyttämään kohtaamispukuja, koska ovat peräisin maailmasta, jonka ilmakehän koostumus ja paine olisivat tappavia muille roduille. Volukset ovat kaupallisesti eteviä, ja he ovat liittyneet vapaaehtoisesti turianien imperiumiin saadakseen näiltä sotilaallista suojelua. Hanarit muistuttavat ilmassa leijuvia portugalilaisia sotalaivoja (niitä eläimiä). He joutuvat omituisen ruumiinrakenteensa vuoksi turvautumaan teknologiaan muiden rotujen kanssa kommunikoidessaan. Hanarien kulttuuri on hyvin kohtelias ja he ovat varsin uskonnollista kansaa.