ManseExalted:EsimerkkiHahmo

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Hahmon nimi

ja se kuvainnollinen lisänimi
sekä mahdollisia muita titteleitä


Kopioitu suoraan KoExalted:ista, petri voi varmaan muutella jotain.

Ja tosiaan, hahmosivujen tekeminen tapahtuu helpoiten niin että teette ensin pääsivulle linkin, joka johtaa omalle hahmosivulle. Sitten tulette tänne esimerkkihahmo-sivulle, kopioitte sisällön (Muokkaa, Ctrl-A, Ctrl-C), pari kertaa selaimen Paluu-nappia, klikkaatte pääsivulla sitä punaisen loistavaa oman hahmon nimeä ja pasteatte sinne tämän. Sitten vielä korvataan linkeistä (4 sivun alareunassa, 1 melko ylhäähhä) nuo "nimi" kohdat omalla nimellä, ja sen jälkeen sama kopiointitemppu hahmolomakkeen kanssa. (Kopiointi on paras tehdä tällä tavalla, sillä Wiki antaa mahdollisuuden ... muihin juttuihin, jotka sotkee sivut.)

Nonih, eli korjatkaa yllä olevaan otsikkoon se nimi, ja ruvetkaa kirjoittamaan alla olevien otsikoiden alle tekstiä. (Ensiksi alkuun on linkki hahmolomakkeeseen, koska se on kuitenkin kätevä olla sivun alussa; linkki hahmolomakepohjaan on tän sivun lopussa.)

Haluan tosiaan siis hahmosta kertovia tekstikappaleita eikä mitään ranskalaisten viivojen listoja; nuo mitä tuolla on ovat sitä varten, että niistä saisi ideoita mitä kertoa hahmostaan. Toistan: ei tarvitse löytyä vastausta jokaiseen mainittuun asiaan, vaan yleistä kuvausta hahmosta. Kirjoittaessanne muistakaa käyttää jonkunlaisia kappalejakoja (ei tarvi olla noiden listojen mukaisia, ja yksi kappale per otsikko riittää aluksi jos ei enempää keksi), ja voi lisäillä alaotsikoita (ja lisää samantasoisia, tosin tietty yhtenäisyys hahmosivujen kesken olisi plussaa). Haluan myös ainakin yhden lauseen jokaista Background-palloa kohti. Lisäksi on tosiaan Yksityiset-sivu, jonne voi merkata niitä asioita jota haluaa pitää muilta kuin PJltä salassa; siellä ei pitäisi juuri olla Kuvaus-kohdan asioita, mutta Luonteesta, Motivaatiosta ja Tapahtumista voi olla enemmän ja Historiasta (erityisesti aiemmat elämät) hyvinkin paljon.

Koko homman jälkeen pitäisi olla seuraavat sivut:

 • ManseExalted:Nimi (tämä sivu, toivottavasti on paljon tekstiä :-)
 • ManseExalted:Nimi_Lomake (ajan tasalla pidettävä hahmolomake)
 • ManseExalted:Nimi_Yksityiset (vain PJlle kuuluvat jutut)
 • ManseExalted:Nimi_Alkustatit (kopio hahmolomakkeesta heti hahmonluonnin jälkeen)
 • ManseExalted:Nimi_Expankäyttö (hahmon statinkehityksen seuranta)

Hahmolomake

Kuvaus

 • Ulkonäkö: hiukset, silmät, iho, ruumiinrakenne, pituus, tuntomerkit
 • Vaatetus: millaisia värejä, sävyjä, leikkauksia materiaaleja; juhla / arki / matkustus / muu, näkyvä aseistus tai muuten mitä kantaa miltei aina mukanaan
 • Käyttäytyminen: liikehdintä, käyttäytymistapoja, tunnistettavia / alitajuisia pikkuasioita joita tekee, puhetyyli, temperamentti, paljon käytettyjä sanontoja
 • Anima, eli sen värit (tyypilliset on siellä peruskirjassa) ja ennen kaikkea, miltä se näyttää. Voi myös esim. pohtia, onko se 3D vai 2D (joka suunnasta saman näköinen), ja mitä eroja on 10-15 ja 16+ versioissa, onko siinä kuinka paljon liikettä, miten se ilmaantuu ja katoaa, jne...
 • Muuta, niinkuin karhu tms.

Luonne

 • Yleisluonne: iloinen / synkkä, rauhallinen / räiskyvä, harkitseva / impulsiivinen, luottavainen / kyyninen, sosiaalinen / syrjäänvetäytyvä, jne... eli siis juttuja, jotka tulee esille hyvin nopeasti
 • Ihmissuhteet ja suhtautuminen: ystäviin, muihin Ympyrän jäseniin (ei välttämättä ihan sama kuin edellinen), sukulaisiin, vihollisiin, rakastettuihin; alaisiin ja palkollisiin; satunnaisiin kuolevaisiin; muihin maagisiin(, edellisessä elämässä tuntemiinsa?); auktoriteetteihin, eläimiin, tietyn ammatin harjoittajiin, lapsiin, vanhuksiin, jne...
 • Asiat joista pitää / ei pidä: esimerkksi joku väri, maku, luonteenpiirre ihmisessä, rotu, jonkun kulttuurin edustajat, tietty elementti, käytöstapa, nimi... ja tietysti, kuinka voimakkaasti ja näkyvästi tykkää, vihaa, välttelee tai muuten suhtautuu.
 • Virtuet ja miten ne näkyy käyttäytymisessä, milloin Virtue Flaw tulee mukaan. Limit Break, miten silloin käyttäytyy.

Motivaatio

 • Motivaatio: Suuri, suorastaan eeppinen pyrkimys. Alussa sopivan kokoisia ovat esim. jonkun riittävän ison valtion hallitseminen, jonkun Deathlordin ajaminen takaisin Alamaailmaan, oman Drgonblood-sotilasyksikön muodostaminen tms. Ottakaa vaan huomioon, että jos tämän saa toteutettua, niin sitten hahmolle nopeasti kehittyy samansuuntainen, paljon isompi tavoite.
 • Intimiteetit: Asiat jotka ovat hahmolle hyvin tärkeitä. Voivat olla henkilöitä, paikkoja, aatteita, yms. Nämä voivat tulla ja mennä, eika tarvi kaikkia keksiä, mutta kehitelkää edes yksi. Alussa on Compassionin verran ja niiden pysyvyys riippuu Convictionista. (Sivut 76, 90, 173-174, 201 sääntökirjassa).
 • Lähitulevaisuuden suunnitelmat: Laittakaa jotain tekstiä siitä, mitä aiotte tehdä lähitulevaisuudessa, jotta PJ voi kerätä niistä ideoita ja suunnitella tulevaa.

Historia

 • Elämä ennen Exaltoitumista; Lapsuus, mitä muutoksia tapahtunut sen aikana, onko ollut jossain töissä sitä ennen, onko vielä ystäviä tai tuttuja siltä ajalta
 • Perhe; onko vanhemmat ja sisarukset elossa, millaisia henkilöitä; kaukaisempi suku, onko jotain tiettyjä muistettavia tapauksia.
 • Exaltoituminen; mitä tapahtui, miltä tuntui, miten muuttui siinä
 • Aiemmat elämät

Tekemiset

 • Tänne voitte sitten ruveta listaamaan hahmon saavutuksia, erityisen muistettavia hetkiä yms.

Tarkoituksena siis on, että pelikertojen väleillä päivitätte hahmolomaketta ja expankäyttöä riittävän tiheään, ja tuon voi sitten tulostaa kun vanha hahmis on liian rähjäinen.

Ok, erikseen on siis EsimerkkiHahmolomake (ja myös EsimerkkiHahmolomakeLunar sekä uusimpana EsimerkkiHahmolomakeDB) jossa on statit ja joka on kohtuullisen näköinen tulostettuna versiona (pieniä tulostusongelmia tosin vielä on), eli kopioikaa siitä omalle sivullenne ja muuttakaa vastaamaan hahmoanne. Merkatkaa hyvät taidot (kasti + valitut 5) lihavoinnilla. Kun hahmolomake on täytetty, kopioidaan talteen hahmon alkutila ja luodaan myös muutossivu; formaaatti on sitten suurinpiirtein === Hahmonimen expankäyttö === ja perään tähti-luettelolla joku "n expaa, Ominaisuus 3 -> 4" jne. Sinne voi myös tehdä expankäyttösuunnitelmia ja merkata treenaukseen kulutettua aikaa. HUOM! Kaikkien sivujen alkuun on lisätty tuo nimiavaruus "KoExalted:", ovatpahan ainakin omassa läjässään. Siirtäkää olemassa olevat sivut tuollaisiksi.

Ja poistakaa näiden viivojen välissä olevat ohjeet ennen kuin hahmo on valmis.


Pääsivu