Magia Empiressä

Kohteesta ExcaliburWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Empiressä on siis kahdeksan eri yliopistoa, jossa opiskella miten magiaa käytetään:

Nämä kahdeksan yliopistoa perustuu siihen mitä osaa tuulesta käytetään. Pitkäaikainen altistus tuulille muokkaa käyttäjäänsä, kuten taikayliopistoista voi huomata.

Magia oli todella pitkään kielletty Empiressä, johtuen siitä, että magia on käytännössä kaaokselle antautumista. Magia toimii siten, että pohjois- tai etelänavalta tulee tuulen mukana vähän kaaosta(winds of chaos/magic) ja velhot käyttää tätä hyödykseen. Sigmariitit ovat vasta nyt hyväksyneet että magiaa voi myös käyttää kaaosta vastaan, mutta tätä varten pitää opiskella, eikä siihen kuka tahansa kykene. Ihmiset ovat kuitenkin huomannut, että korkeahaltiat ja puuhaltiat käyttävät magiaa ihan eri lailla kuin ihmiset. Tämä on yksi tutkimuksen aihe yliopistoissa. Sylvanissa on tullut necromancy esiin, mutta sen oppiminen on pakanallista, eikä sitä edes opeteta yliopistoissa. Kukaan ei tiedä mistä nekromantia on saanut alkunsa. Kääpiöt eivät osaa taikoa, mutta he ovat opetelleet haltioita vastaan olleessa sodassa suojautumaan magialta erilaisilla runeilla. Näitä he eivät ole vielä opettaneet ihmisille.

Yliopistojen mytä kuitenkin on kasvanut huoli siitä, että magiaa käytetään oikein, ja valitettavasti Sigmariitit eivät osaa valvoa tätä oikein. Siksipä yliopistot ovat luoneet jokaisen yliopsiton sisälle oman poliisin joka valvoo kaaoksen tuulia. Jotkut kovemmat loitsut yleensä vaatii paikallisen elector countin luvan että niitä voi käyttää. Luvattomasta käytöstä lähtee pää pois.


Takaisin